Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/egg-benedict/

Egg Benedict

En af mine cafe morgenmads favoritter er den uimodståelige Egg Benedict, serveret på en lækkert nybagt english muffin og toppet med først skinke eller bacon (jeg foretrækker en god bacon til denne ret), pocheret æg med flydende gul æggeblomme og tilsidst den cremede Hollandaise og så et grønt drys til.

Egg Benedict er virkelig vildt lækkert!

Min opskrift på engelske muffins er et must til egg benedict, den er også skøn til morgenmad i det hele taget og kan fint fryses ned til en lækker morgenmad om et par weekender eller til næste ferie.

PT30min

Egg Benedict

2 pers.     30 min
2 pers.
Ingredienser
  • 1 english muffin
  • 2 æg
  • 1 spsk eddike
  • 2 skiver god røget sprød bacon eller skinke
  • Hollandaise sauce:
  • 1 æggeblomme
  • 85 g smør
  • 2 spsk citronsaft
  • 1/2 tsk dijon
  • salt og peber
  • Purløg til at drysse over - kan undlades
Udskriv opskrift
30 min
Fremgangsmåde

Hollandaise
Smelt smøret i en gryde over lav varme. Når smøret er smeltet hældes det over i et lille glas, lad vallen (bundfaldet) blive i gryden og kasser det. I en ren gryde kommes æggeblomme, citronsaft, dijon og det piskes godtmed et piskeris over den laveste varme, indtil det så småt tykner en smule. Gryden må endelig ikke stå på varmen uden der piskes! Hæld nu en smule smør i og pisk det godt ind, hvorefter resten af smøret langsomt piskes godt ind i saucen. Smag til med salt og peber og tag gryden af varmen.

Pocheret æg
Sæt en gryde med vand i kog, og slå de to æg ud i hver sit glas. Kom eddike i vandet, skrue ned for varmen så vandet blot simre i kanten. Lav en lille hvirvel i vandet med en ske og dump det ene æg derned, saml det hurtigt med en hulske og lad det småkoge i 3-4 minutter, hvorefter det tages op og trimmes så det ser pænt ud.

Server det pocheret æg på en halv english muffin, toppet med bacon eller skinke, kom hollandaise over og drys med purløg. Velbekomme ♥