Egg Benedict
Egg Benedict er en af mine cafefavoritter på brunch eller frokostkortet.
Det smager SÅ godt ♡
Serveret på en blød og lækker nybagt english muffin og toppet med bacon, pocheret æg med flydende gul æggeblomme og cremet Hollandaise og og et grønt drys purløg på.
Egg Benedict er virkelig stjernelækkert!
Prøv også: min bedste opskrift på iskaffe >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Egg Benedict
- Engelske muffisn
- 2 dl mælk
- 15 g gær
- 1 spsk sukker
- 40 g smør, smeltet
- 175 g hvedemel
- 75 g fuldkornshvedemel
- 0,50 tsk salt
- 4 æg
- 1 spsk æblecidereddike
- 4 skiver bacon, eller skinke
- Hollandaise sauce
- 2 æggeblomme
- 140 g smør
- 0,50 citron, lidt saft herfra
- 1 tsk dijon sennep
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld purløg, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Engelske Muffins
Rør gær og sukker ud i en skål med stuetempereret mælk til gæren er opløst
Rør smeltet smør, salt og fuldkornsmel i dejen og rør derefter hvedemel i lidt af gangen, indtil dejen er smidig, blød og lækker.
Sæt dejen i køleskabet overdækket med et rent klæde i 12-18 timer.
Tag dejen ud og tryk den lidt ud til cirka 1 cm i højden på køkkenbordet, drysset med groft mel. Udstik muffins med en udstikker på cirka 8 cm i diameter.
Bag bollerne på en tør pande ved middel varme i cirka 10-12 minutter på hver side. Hvis du er tvivl om de har fået nok, så kan de bages færdigt i ovnen ved 175 grader i 5 minutter.
Hollandaise
Smelt smør i en gryde over lav varme og hæld det derefter i et lille glas, lad vallen (bundfaldet) blive i gryden og kasser det.
I en ren gryde kommes æggeblomme, lidt citronsaft, dijon og det piskes godt med et piskeris over den laveste varme, til det tykner en smule.
Gryden må endelig ikke stå på varmen, uden der piskes!
Hæld nu en smule smør i og pisk det godt ind, hvorefter resten af smørret langsomt piskes godt ind i saucen.
Smag til med salt og peber og tag gryden af varmen.
Pocheret æg
Sæt en gryde med vand i kog, og slå de to æg ud i hver sit glas.
Kom eddike i vandet, skrue ned for varmen så vandet blot simre i kanten.
Lav en lille hvirvel i vandet med en ske og dump det ene æg derned, saml det hurtigt med en hulske og lad det småkoge i 3-4 minutter, hvorefter det tages op og trimmes så det ser pænt ud.
Server det pocheret æg på en halv english muffin, toppet med bacon eller skinke, kom hollandaise over og drys med purløg.
Yndlingsmorgenmad. Men jeg har aldrig prøvet at lave det selv før.
Jeg tror at min kæreste skal forkæles i weekenden med brunch med æg benedict
Dét lyder som en rigtig dejlig ide! :)
God fornøjelse og god brunch til jer
Kh AC
Du spurgte på et tidspunkt til, om der er specielle retter vi gerne vil se på Youtube. Jeg vil gerne se denne, hvor der både er porcheret æg og Hollandaise sauce.
God ide! Den skriver jeg på min liste – skønt med ønsker til videoer.
Hej AC
Først vil jeg sige 1000 tak for en fantastisk blog med de lækreste opskrifter og de sødeste diy’s.
Jeg er en pige på 13 år, og når jeg bliver stor drømmer jeg om at blive en berømt kok, en fantastisk fotograf og at have min egen blog, hvor jeg deler lækre opskrifter og flotte billeder. Så det jeg forstiller mig er lidt en enkel og smuk blog, med massere af smukke billeder. En blog ligsom din.
Jeg gad godt vide hvordan du har lavet din blog. Jeg ved godt at jeg er for ung til at starte en endnu, men jeg er meget nysgerrig på hvordan det er lykkes dig at lave sådan en fin blog.
mange hilsner fra Cecilie <3
Hej Cecilie,
Sikke en sød hilsen at få! Det lyder som en skøn plan og drøm du har ♡ Det er jo virkelig et arbejde der strækker sig over lang tid. Jeg startede selv Valdemarsro op i 2007, så der har været meget udvikling, læring og forandringer undervejs – det er lidt en rejse at tage på, hvor man hele tiden udvikler sig og selv lærer nyt.
Rigtig god fornøjelse og arbejdslyst med at realisere din drøm.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej Jens
Mange tak for din fine hilsen og feedback på opskriften.
De 2 spsk synes jeg er passende for opskriften (i følge mine smagsløg, hvor jeg synes syren giver et godt modspil til den ret fyldige sauce) men det jo altid kan variere fra person til person.
Jeg oplever selv at der kan være enormt stor forskel på saftmængden i de citroner jeg køber – lige som der er stor forskel på størrelsen af citronerne. Derudover er nogle citroner også i sig selv mere syrlige end andre -så måske er det det der har spillet en rolle, eller måske blot smag og behag :)
Kh Ann-Christine
Har lige slået dejen til engelske muffins op og bager imorgen tidlig, jeg er storfan af dine opskriften som jeg bruger meget, startede vist lidt med saltkaramel og er bare fortsat så tak for let forståelige opskrifter, for dejlige billeder og bedre mad og bagværk mm som alle i mit hus nyder godt af?
Hvor lyder det lækkert og hyggeligt med de skønne english muffins til morgenmad.
Rigtig god dag til dig og dine og tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Kan man benytte en anden type sennep til sovsen, har allerede både en alm stræk sennep og en sød fransk sennep i køleskabet er der en af disse der kan bruges?
Ja, du kan prøve at smage til med en smule af begge.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej! Hvor mange Engelske Muffins giver én potion ca.?
Se tip under opskriften ;)
Kh Ann-Christine
Pocherede æg, der ALDRIG mislykkes !
Hæld lagereddike i skål.
Slå ønsket antal æg ud i eddike – hæld lidt eddike over æggene.
Lad æggene “hvile” 5-10 min.
Hæld alle æg i kogende vand – på samme tid.
Kog ca 2 min – tag dem op med hulske.
Vupti perfekte pocherede æg 😊
Opskriften fra svenske kok Tareq Taylor
Hej Ann-Christine
Tak for opskriften. Vil bare notere, at eggs Benedict er ikke et fransk opfindelse. Retten blev bestilt for første gang i NYC (på Waldorf Hotel), så den er Amerikansk. ;)
Hej Nicholas
Mange tak for din fine hilsen. Det var nyt for mig, så mange tak for at dele :)
Kh Ann-Christine