Egg Benedict


En af mine cafe morgenmads favoritter er den uimodståelige Egg Benedict, serveret på en lækkert nybagt english muffin og toppet med først skinke eller bacon (jeg foretrækker en god bacon til denne ret), pocheret æg med flydende gul æggeblomme og tilsidst den cremede Hollandaise og så et grønt drys til.
Egg Benedict er virkelig vildt lækkert!
Min opskrift på engelske muffins er et must til egg benedict, den er også skøn til morgenmad i det hele taget og kan fint fryses ned til en lækker morgenmad om et par weekender eller til næste ferie.
Egg Benedict
- 1 english muffin - se opskrift
- 2 æg
- 1 spsk æblecidereddike
- 2 skiver bacon, eller skinke
- Hollandaise sauce
- 1 æggeblomme
- 85 g smør
- 1 citron, 2 spsk saft herfra
- 0,50 tsk dijon sennep
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld purløg, finthakket, til at drysse over (kan undlades)
Hollandaise
Smelt smør i en gryde over lav varme og hæld det derefter i et lille glas, lad vallen (bundfaldet) blive i gryden og kasser det.
I en ren gryde kommes æggeblomme, citronsaft, dijon og det piskes godt med et piskeris over den laveste varme, til det tykner en smule.
Gryden må endelig ikke stå på varmen, uden der piskes!
Hæld nu en smule smør i og pisk det godt ind, hvorefter resten af smørret langsomt piskes godt ind i saucen.
Smag til med salt og peber og tag gryden af varmen.
Pocheret æg
Sæt en gryde med vand i kog, og slå de to æg ud i hver sit glas.
Kom eddike i vandet, skrue ned for varmen så vandet blot simre i kanten.
Lav en lille hvirvel i vandet med en ske og dump det ene æg derned, saml det hurtigt med en hulske og lad det småkoge i 3-4 minutter, hvorefter det tages op og trimmes så det ser pænt ud.
Server det pocheret æg på en halv english muffin, toppet med bacon eller skinke, kom hollandaise over og drys med purløg.
Yndlingsmorgenmad. Men jeg har aldrig prøvet at lave det selv før.
Jeg tror at min kæreste skal forkæles i weekenden med brunch med æg benedict
Dét lyder som en rigtig dejlig ide! :)
God fornøjelse og god brunch til jer
Kh AC
Du spurgte på et tidspunkt til, om der er specielle retter vi gerne vil se på Youtube. Jeg vil gerne se denne, hvor der både er porcheret æg og Hollandaise sauce.
God ide! Den skriver jeg på min liste – skønt med ønsker til videoer.
Hej AC
Først vil jeg sige 1000 tak for en fantastisk blog med de lækreste opskrifter og de sødeste diy’s.
Jeg er en pige på 13 år, og når jeg bliver stor drømmer jeg om at blive en berømt kok, en fantastisk fotograf og at have min egen blog, hvor jeg deler lækre opskrifter og flotte billeder. Så det jeg forstiller mig er lidt en enkel og smuk blog, med massere af smukke billeder. En blog ligsom din.
Jeg gad godt vide hvordan du har lavet din blog. Jeg ved godt at jeg er for ung til at starte en endnu, men jeg er meget nysgerrig på hvordan det er lykkes dig at lave sådan en fin blog.
mange hilsner fra Cecilie <3
Hej Cecilie,
Sikke en sød hilsen at få! Det lyder som en skøn plan og drøm du har ♡ Det er jo virkelig et arbejde der strækker sig over lang tid. Jeg startede selv Valdemarsro op i 2007, så der har været meget udvikling, læring og forandringer undervejs – det er lidt en rejse at tage på, hvor man hele tiden udvikler sig og selv lærer nyt.
Rigtig god fornøjelse og arbejdslyst med at realisere din drøm.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Rigtig god opskrift. Lavede den her til morgen og alle elementer spiller godt sammen.
Jeg har dog lige en bemærkning til saucen som jeg synes blev meget sur. Jeg fortolkede mængdeangivelsen som 2 spsk = 1 citron. Det er cirka den gennemsnitlige mængde juice i en citron (https://www.howmuchisin.com/produce_converters/how-much-juice-in-a-lemon). Efter jeg har læst andre hollandaise opskrifter virker den rette mængde dog snarere at være 1-2 tsk fremfor spsk. 2 spsk juice virker i hvert fald i overkanten. Er det meningen du laver den så sur eller har jeg misforstået mængdeangivelsen?
Bh
Jens
Hej Jens
Mange tak for din fine hilsen og feedback på opskriften.
De 2 spsk synes jeg er passende for opskriften (i følge mine smagsløg, hvor jeg synes syren giver et godt modspil til den ret fyldige sauce) men det jo altid kan variere fra person til person.
Jeg oplever selv at der kan være enormt stor forskel på saftmængden i de citroner jeg køber – lige som der er stor forskel på størrelsen af citronerne. Derudover er nogle citroner også i sig selv mere syrlige end andre -så måske er det det der har spillet en rolle, eller måske blot smag og behag :)
Kh Ann-Christine
Har lige slået dejen til engelske muffins op og bager imorgen tidlig, jeg er storfan af dine opskriften som jeg bruger meget, startede vist lidt med saltkaramel og er bare fortsat så tak for let forståelige opskrifter, for dejlige billeder og bedre mad og bagværk mm som alle i mit hus nyder godt af?
Hvor lyder det lækkert og hyggeligt med de skønne english muffins til morgenmad.
Rigtig god dag til dig og dine og tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine