Krydret morgengrød


En krydret varm morgengrød er skøn at starte dagen med i vinterhalvåret.
Herhjemme er især Julie og jeg vilde med grød og indimellem kan jeg rigtig godt lide at skrue lidt op for de varmende krydderier og give den lidt sødme fra dadler.
Top grøden med bananer, æblekompot eller anden skøn kompot, eller blot med smørklat og kanelsukker. En skefuld nøddesmør er også et sikkert hit.
Prøv også: min bedste opskrift på havregrød >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Krydret morgengrød
- 30 g grovvalset havregryn
- 3 dl koldt vand
- 2 dadel, finthakkede
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk stødt ingefær
- 1 nip salt
- 1 knivspids vaniljepulver
- 1 dl mælk
- Topping
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk sukker
- 1 tsk smør
- 1 banan, i skiver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom havregryn og vand i en gryde og rør dadler og krydderier i.
Sluk varmen når det koger, juster konsistensen med lidt ekstra vand til den er tilpas blød og rør til det ikke længere koger.
Læg låg på, sluk for varmen og lad det trække i 20 minutter.
Smag til med mælk og varm det kort op igen inden det serveres.
Server med kanelsukker, smørklat og bananer i skiver.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Super inspirerende opskrift – tak for den 🙏🏻
Når vi er ovre i krydret grød vil jeg også varmt anbefale muskatnød i havregrød – det er himmelsk – og så iblødsætning af grynene natten over.
Uhm, lyder dejligt! Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Kære Ann Christine.
Jeg tænker ikke, du mener, der skal 172 tsk stødt ingefær i? ;-) Jeg bliver helt mindet om peberkagebage-skandalen i Hakkebakkeskoven ;-)
Jeg vil nu alligevel glæde mig til at forkæle mig lidt ekstra denne morgen med opskriften her.
Hav en dejlig weekend!
Haha, nej det mener jeg ikke ;) Det var en / der blev til et 7 tal … og det er så fint og hyggeligt, at den lille tastefejl, gav fine minder om Hakkebakkeskovens peberkage ♡
Tak for din søde hilsen, det er fluks rettet til nu
Skønneste weekend til dig
Kh AC
Kære AC- tak for din fuldstændige vidunderlige blog, som mit navn her antyder læser jeg med HVER dag, og nyder alle dine skønne opskrifter, og navnligt dit store forbrug af krydderier.
Denne grød har jeg også lavet flere gange, og i dag med kæmpe stor succes, brug en rest til ovn-grød-chips, MUMS det kan varmt anbefales. Det blev ren dessert-ish, pga. sødmen.
Det skal bare smøres ultra tyndt ud, jeg lagde det mellem to stykker bagepapir og trykkede det fladt.
Må prøve at huske at kommentere lidt hist og her
Super dejlig dag
Kh
Hej Henriette,
Hvor er du sød! Tusind tak for din søde hilsen ♥ – og ja, jeg elsker virkelig krydderier, dem må man ikke være bange for at bruge ;)
Så dejligt at bruge denne grød som grødchips, den er jo perfekt krydret til en skøn snack. Det må vi da lige prøve, jeg er sikker på at det vil falde i rigtig god jord herhjemme.
Ha´ en rigtig skøn dag også
Kh AC