Valnøddeboller


Valnøddeboller er en af mine yndlingsbrød med nødder i – og når vi en sjælden gang køber et brød og en god bager er det ofte et valnøddebrød eller boller der kommer med hjem, for det smager jo bare altid godt!
Mine valnøddeboller er super nemme at lave, er fyldt af lufthuller, sprød skorpe og med den skønne smag af rigelige mængder valnøddekerner.
Jeg bagte dem til weekendens morgenbord, hvor vi hyggede med friskpresset blodappelsinjuice, skøn morgenmusik, stearinlys og blødkogte æg. Vi har haft en rigtig hyggeweekend, hvor der har været tid til at sove lidt længere, læse lidt i en ny bog, optaget en film hertil 0g meget andet godt.
Så dejligt – og jeg har faktisk allerede planer om, at disse valnøddeboller skal bages igen næste weekend, for de er virkelig gode!
Valnøddeboller
- 5 dl vand
- 5 g gær
- 1 spsk honning
- 1 tsk salt
- 500 g hvedemel
- 120 g grahamsmel, alternativt fuldkornshvedemel eller ølandshvede
- 150 g valnødder
Se videoen, hvor jeg viser hvordan jeg laver opskriften her >>
Vand, gær og honning røres sammen.
Tilsæt salt, fuldkornsmel og hvedemel. Rør det godt sammen i et par minutter. Rør valnøddekerner i.
Dæk skålen med husholdningsfilm og et rent viskestykke. Lad dejen stå på køkkenbordet natten over (9-11 timer)
Om morgenen
Tænd ovnen på 250 grader varmluft
Hæld dejen ud på en meldækket bordplade og brug en spartel til nænsomt at folde dejen 3-4 gange over hinanden.
Brug derefter spartlen til at skære 9 stykker ud som lægges på en bageplade med bagepapir. Behandl dejen lidt forsigtigt, da den ikke skal efterhæve længe, så skal man være omhyggelig med ikke at slå luften ud af den.
Lad valnøddebollerne stå på bagepladen til ovnen er varmet op og bag bollerne i 7-8 minutter ved 250 grader varmluft, derefter skrues ovnen ned på 225 og bollerne bages videre i 7-10 minutter (afhænger lidt af din ovn)
Hakker du valnødderne groft, inden du putter dem i dejen?
Bollerne ser lækre ud. Jeg tror, jeg vil prøve dem i aften.
Jeg har lige bagt dine fastelavnsboller her i weekenden, og de var bare mums:-)
Jeg putter valnødderne i, uden at hakke dem, da jeg godt kan lide de lidt grove stykker i bollerne.
Rigtig god fornøjelse med dem – og dejligt at høre med weekendens fastelavnsbollebagning ♡
Kh AC
Dette er bare en oplysning til din nye opskrift med valdnøddeboller.
Under ingredienser mangler ordet vand – ved 5 dl.
Man kan jo sagtens se det i selve opskriften, men tror gerne du vil have det er perfekt. ?
Dem tror jeg skal afprøves i dag.
Er meget glad for din blog og dine videoer.
Venlig hilsen Jane Iversen
Godt du lige gjorde mig opmærksom på det – det er fluks rettet til :)
Rigtig god fornøjelse med dem, og tusind tak for din søde hilsen og hjælp ♡
Kh AC
Hvordan opbevarer du resten af gæren? Jeg er især glad for at bage dine rødbedeboller, men jeg oplever hurtigt resten af gæren bliver dårligt, når man kun skal bruge fx 10 gram. Har du et smart trick til, hvordan man bedst gemmer gæren?
De fleste har sikkert Tupperware i deres køkkenskabe – i disse plasticbeholdere kan gær opbevares i køleskabet i op til en måned uden at blive tørre og gamle.
Det allerbedste trick er at tage det ud af pakken og opbevare det i et lille glas med låg på køl.
Så kan det nemlig fint holde længe og bliver ikke tørt.
Uh, dem er jeg altså nødt til at bage den kommende weekend! Tak for inspirationen :)
Det forstår jeg godt – jeg glæder mig også allerede igen til weekendens morgenbord ;)
Elsker valdnøddebrød, så boller vil helt sikkert også være guf
Ja, ik` :)
Er det koldt vand, der skal bruges til at røre gæren ud i?
Ja, det bruger jeg til disse boller. Simpelthen fordi det ikke sætter for hurtigt gang i gæren, som i stedet for lov at udvikle sig med dejen natten over og hæve ganske langsomt op.
Kh AC
Bagte dem i morges!?Ej hvor var de gode!
De ser lækre ud. Dem vil jeg prøve at bage i løbet af ugen.
1. Kan jeg erstatte noget af hvedemel’en med lidt mere grahamsmel?
Hej Randi,
Det kan du godt, men jeg vil anbefale at du max erstatter 1 dl i første omgang – grahamsmelet er noget tungere og vil hæve mindre op, så prøv dig gerne lidt frem derefter :)
Kh AC
De ser virkelig lækre ud! Hvis man ikke ligger inde med valnødder, kan de så erstattes af noget andet eller helt udelade dem?
Mvh. Mie
Du kan sagtens bage dem uden eller komme fx mandler i (det er min anden favorit efter valnødderne i disse boller)
Kh AC
Tak for en skøn blog!!
Vil det være muligt at komme et par spiseskefulde surdej i? :-)
Ja, det kommer jeg selv i stort set alle mine brødopskrifter – jeg skriver det blot ikke ind i alle opskrifterne, for det vil måske afskrække flere fra at bruge dem og de kan snildt laves uden surdej.
Men surdej gør jo bare noget fantastisk godt for stort set alle brød og boller ;)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Tak for alle dine gode opskrifter gennem tiderne!
Kan jeg sætte denne dej i køleskabet i aften og bage den i morgen eftermiddag – altså ca 18 timer senere? Eller skal de så hæve på bordet i alle de timer? Eller duer det slet ikke?
Tak for svar?
Jeg ville gøre det sådan at jeg rørte den sammen her til aften, og satte den i køleskabet.
I morgen tidlig/formiddag (alt afhængig af hvordan det passer bedst) så tages den ud af køleskabet og skal derefter blot hæve færdig i stuetemperatur, så passer det med at den kan hæve ca 5-8 timer, ik´. Det er jeg sikker på vil blive godt.
Kh AC
Jeg prøvede og stille dejen i køleskab natten over – de blev vildt gode ?
Hvor fedt! Det er en plan! Tusind tak for hurtigt svar?
Hej
jeg ville hører om du ikke vil prøve at lave video på denne opskrift næste gang du laver dem. da jeg synes mine dej var meget klister blød i det da jeg prøvede og lave dem ,så bollerne blev ikke så høje, men de smagte nu rigtigt godt alligevel.
og vis jeg kune narre dig til at veje melen du bruger for synes når man regner i dl kan man godt få et forskelligt antal gram mel, vis det nu bliver pakket i decelitermålet.
rigtig gode opskrifter og film du laver
håber du laver film
hilsen claus
Hej Claus,
Det kan du tro at jeg gerne vil – den kommer snart :)
Jeg skal gerne lige prøve at måle melet af i gram næste gang.
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre!
Rigtig god weekend
Kh AC
Hvis nu man ikke har en spartel, kan man så bruge hænderne i stedet? Sidst jeg bagte langtidshævede boller prøvede jeg at være forsigtig, men noget gik der galt for de blev HELT flade :-( kan man bruge denne opskrift og så bare med 50 gram gær og kortere hævetid?
Elsker din blog!
M
Jeg ville nok bruge en kniv i stedet. Dejen her kan nemlig ikke tåle at blive trukket for meget i og skal gerne skæres over, for at de bliver flot runde og ikke flade. Jeg har lige lavet en video på denne opskrift, som kommer snart.
En spartel/dejskraber som den jeg bruger i hårdt plast er dog virkelig rar at have ved hånden til den slags deje og den kan anskaffes for omkring 10 kr. Jeg kan slet ikke undvære min :)
Bollerne bliver slet ikke lige så lækre hvis man skruer op for gærmængden, for det er lige netop den lange hævetid her, der får den gode smag frem og gør disse boller så super lækre. Hvis man er i tidsnød, så kan man altid lave en dej med mere gær, der skal dog også lidt mere mel i også – men resultatet her er værd at vente på, hvis man har tid :)
Og tusind tak ♡ det er jeg glad for.
Kh AC
Hej ? kan jeg lave 3 dobbelt portion uden Problemer?
Jeg tror næsten at jeg så ville dele dejen i to skåle for at sikre at den hæver ordentligt.
Tak for svar. Ja du har sikkert Ret! Nu har jeg lavet det hele i en.. så bliver det spændende ?
Har lige set din video – hvordan du bager disse skønne boller. Jeg må straks i gang med at bage :-)
Dejligt at du får lyst til at prøve dem af :)
Hej igen. ? Mig der spurgte om surdej ikke kunne blive for gammel. Tak for svar – nu må jeg prøve.
Men nu har jeg prøvet dine valnøddeboller, og de er nøjagtig som du skriver – FANTASTISKE ?????? Jeg skiftede 2 dl vand ud med A38 for at få den syrlige smag. Om det har hjulpet ved jeg ikke. Gode er de, også selvom jeg ikke havde hæftet mig ved, at de “kun” skulle hæve 7-9 timer på køkkenbordet. Da jeg lavede dejen omkring kl. 18, kunne jeg ikke få det til at passe, så jeg satte skålen i køleskabet indtil kl. 8 i dag. Så skar jeg bollerne ud, og lod dem stå 1 1/2 time på køkkenbordet, inden jeg satte dem i ovnen. Det har åbenbart ikke gjort så meget, for de er SÅ gode. Men næste gang går jeg direkte efter din opskrift – med surdej og det hele. ?
Jeg er simpelt hen så vild med valnøddeboller med ost eller bare som en gnavebolle. Så hvis jeg virker lidt “overbegejstret” så er det derfor. ☺ Jeg har diabetes, så det er en lækkerbidsken jeg gerne må spise. Så igen tak for din skønne blog.
Hvor er det da bare dejligt at høre!
jeg er rigtig glad for at du er blevet så begejstret for dem – det er vi også :)
Tusind tak for din skønne hilsen ♡
Kh AC
Hej Ann-Christine
Vi har netop fået dine boller hertil morgen. De smager skønt – gode lufthuller og lækker krumme. Men een ting frustrerer mig gang på gang med brød: sprødheden. Forbliver dine boller sprøde i lang tid efter bagningen? Mine er fint sprøde i det, de kommer ud af ovnen, men i løbet af 10-20 minutter er den væk. Den er ikke bevaret som på et købe rundstykke/franskbrød. Kender du fif til det? Jeg har kun succes med det, når jeg bager i Rømertopfen:-)
Jeg er med på, at sprødheden forsvinder over dagen og ved opbevaring i pose, men det kunne være lækkert, hvis den holdt fra bagning til servering:-)
Tusind tak for din skønne blog. Du er en gud herhjemme og familien er nået til somme tider at kigge på mig og sige “Hvad siger Valdemarsro?”
Så vi/jeg sætter stor pris på din inspiration uanset om det gælder mad, fredagstraditioner, gode serier eller en dejlig bog.
Rigtig god søndag. Kh Vivi
Hej Vivi,
Mine boller er også primært sprøde, når de er helt nybagte. Den sprøde skorpe kan du dog få frem igen, ved at holde bollerne et kort øjeblik under den kolde hane – blot lige så de er fugtet overalt og derefter bage dem 5-8 minutter ved 200 grader varmluft. Så bliver de som nybagte igen.
Dejligt at høre at I har glæde og fornøjelse af min blog! Det er jeg glad for at høre ♡
Rigtig skøn søndag til jer og mange tusind tak for den søde hilsen
Kh AC
Hej igen
Tusind tak for dit hurtige svar:-)
Jeg kender godt tippet med vandhanen. Hos os hedder det “olde-tricket”, da vi i sin tid lærte det af vores kære olde. Men det bruger jeg som regel først i dagene derefter, hvis der da overhovedet er brød tilovers;-)
Men det fik mig til at søge tilbage i en af Meyers gamle brødbøger. Hans vej til sprødheden er høj, høj temperatur helt op til 270 grader ( hvilket jeg nok bør, da min ovn virker svag), vand i en bradepande og bagesten. Så jeg må nok smide dovenskaben og finde de gemte sager frem, hvis jeg vil have sprødt brød i 2017:-) Jeg elsker, når det knaser lidt:-)
Igen tak for din skønne blog. Og god uge til jer. Kh Vivi
Hej Vivi
Godt tip med den høje temperatur!
-og hvor er det hyggeligt at det med vand over kaldes olde-tricket hos jer. Det er ret fint! :)
Kh AC
Hej. Har du en god ide til nogle af dine boller, hvori jeg kan bruge kærnemælk ?? Som er lækre i et par dage til morgenmaden i hverdagen? ?
Du kan sagtens erstatte vandet, enten helt eller delvist med kærnemælk, i disse valnøddeboller eller i de koldhævede boller
Det skal nok blive dejligt! :)
Tak for svar. Men er det så ikke bedst hvis de hæver på køl natten over, og ikke på køkkenbordet?
Du kan sagtens lade dem hæve på køl, men tag gerne skålen med dej ud 1-2 timer før de skal bages, så de han nå at få stuetemperatur og lige hæve færdigt.
Kh AC
Fantastiske boller. Vi har bagt dem rigtig mange gange.
Og så vil jeg bare sige, at dine you tube videoer er gode og altid inspirerede ?
Har prøvet nogle gange med at lave min egen surdej, men har lidt svært ved at holde den i live. Har også fulgt din opskrift, og tænker om du har lyst til at lave et lille youtube indlæg om dette?
Hvor er det dejligt at høre – og jeg skal meget gerne lave en video med surdej snart. Godt du siger til, for den glæder jeg mig til at lave også :)
Jeg lavede de Koldhævede boller og erstattede 1 dl vand med kærnemælk, og fulgte ellers din opskrift og brugte 1 dl blandet frø, solsikkekerner og hørfrø, og hævede på køl, de var så lækre til morgenmad i morges og resten af dagen ?
Hvor er det dejligt at høre :)
Rigtig god weekend!
Kh AC
Har du prøvet det som brød?
Det kan du sagtens bruge opskriften til :)
Har lige bagte disse lækre boller. De blev rigtige gode. De var helt sprøde til at starte med men blev bløde efter en halv times tid. Er der et tip til så de forbliver sprøde?
God weekend.
Mange hilsner
Sidra
Hej Sidra,
Tak for din søde hilsen!
Sprødheden kan justeres ved at bruge en højere temperatur, gerne op til 250-260 grader når de kommer ind i ovnen.
Hold godt øje med dem og skrue ned til 225 g efter 5-10 minutter
Rigtig god weekend! :)
Kh AC
Tak det prøver jeg næste gang?
Hej Ann-Christine.
Kan man bage bollerne uden at de skal hæve natten over? Altså kan de bages med det samme? (Efter 2 timers tid)
Mvh. Charlotte.
Hej Charlotte,
Hvis du bruger 25 g gær og lader dem hæve i 2 timer, så kan du godt lykkedes med dem på den måde :)
Smagen er ikke helt som når dejen får lov at hæve længe, men det bliver stadig nogle skønne boller.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Nu har jeg to gange forsøgt at bage disse boller, men begge gange er dejen blevet utrolig klistret og er slet ikke til at have med at gøre. Jeg følger opskriften til punkt og prikke, bruger de antal gram mel, du bruger og ser videoen undervejs. Dejen ser så fin ud, når jeg stiller den til hævning, men næste morgen er den helt våd og ubrugelig. Jeg bruger melprodukter og surdej fra Meyers. Hvad mon der går galt? Kan det evt være fordi jeg dækker skålen med film og ikke et tørt klæde? Er ellers så glad for mange af dine andre opskrifter men lige de her driller mig.
Kh Dorte
Hej
Jeg vil høre om hvad der skal gøres hvis jeg fek.s. gerne vil have dem i eftermiddag ? Er det mere gær og lunkten vand ?
Det bliver en ret anderledes opskrift med et andet resultat … du skal skrue op for både mel og gær. Gerne 1/2 – 1 dl mere mel og 25 g gær, ælte dejen rigtig grundigt igennem længe. Lade den hæve i mindst en time og derefter forme og bage bollerne.
Resultatet bliver ikke helt lige så godt, som når de får lov at hæve længere og opskriften følges som beskrevet. Men de skal nok blive ganske gode alligevel :)
Hej Dorte,
Vi bruger samme mel – så det eneste der umiddelbart lyder som forskel er at jeg overdækker med et rent klæde i stedet for film. Prøv endelig det af og lad mig meget gerne høre om det går :)
Ellers alernativt prøv med en halv dl mere mel.
Kh AC
Fantastisk blog du har dig her, jeg er stor fan og vælger som oftest dine opskrifter hvis de dukker op på min søgeliste :-D
Jeg går og pusler lidt med at erstatte gæren i valnøddebollerne med den surdej som du bruger til dine surdejsboller uden gær, som i øvrigt er VIRKELIG lækre!! Tror du dette kan lade sig gøre – og hvor meget vil du putte i? Tænker der nok skal enten lidt mere mel eller lidt mindre vand i for at dejen ikke bliver for våd, ikk?
Mvh Gitte
Tusind tak, Gitte ♡ Hvor er det dejligt at høre!
Jeg tror glimrende du kan lave en rigtig lækker kombination af valnøddebollerne og surdejsbollerne. Vent gerne med at komme mere mel i til dejen hæver i køleskabet. Når den bliver kold bliver den lidt sejere i det og måske skal der drysses lidt ekstra mel til, når du folder dejen og så kan det sagtens gøres på det tidspunkt, uden at du risikere at der kommer for meget i. Det er ikke meget ekstra mel der skal i, så jeg ville helt sikkert vente med at komme ekstra i, til den lige har ‘trukket lidt’
Kh AC
Kan valnødeboller fryses.? Jeg har bagt flere madbanditten og de er bare lækre, men nu vil jeg prøve valnødeboller. Mange hilsner Anne
Ja, det kan de sagtens :)
God fornøjelse med dem
Kh AC
Tak for en super opskrift og metode til at få koldhævede boller helt fantastiske. Det har løftet mine weekend koldhævede boller rigtig højt. Da de nu bliver højere og mere luftige end før hvor de ofte flød ud på pladen for mig :-) Og tak for en skøn blog. Jeg bruger rigtig mange af dine opskrifter i min ugentlige madplanslægning :-) Vi er også en familie med to små børn, så du har masser af byde på til os :-)
Hvor er det godt at høre :)
Tusind tak for din søde hilsen ♡ Det er jeg rigtig glad for!
Kh AC
Hej,
Jeg er igang med at lave disse boller, men har et spørgsmål vedrørende hævningen. Min dej har nu hævet i 9 timer, men jeg får simpelthen ikke lavet bollerne i dag. Vil jeg efter 9-10 timers hævning i stuetemparatur, kunne sætte skålen i køleskabet natten over, eller vil det ødelægge gæringen/dejen?
På forhånd tak
Mvh
Martin
Hej Martin,
Der er en risiko for at dejen kommer til at overhæve og det vil jo være super ærgeligt. Men hvis den ikke er hævet perfekt op endnu, så kan det sandsynligvis godt lykkedes.
Alternativt kan du slå dejen sammen på ny, med blot et par spsk vand og 1/2 dl ekstra mel og lade den hæve på køl natten over.
Jeg krydser fingre for at det lykkedes uanset hvilken metode du gør brug af :)
Kh AC
Hejsa Ann-Christine.
Jeg har lige sat tænderne i de skønne Valdnøddeboller, lavet efter din opskrift. Wauu, hvo de smager fantastisk. Lige tilpas, salt, surt, sød, bitter og luftig bolle med sprød skorpe. Tusind tak, fordi du gider fylde nettet med daglig inspiration og smukke og smagfulde opskrifter. Og tusind tak for denne fantastiske opskrift. Bh Sanne
Hej Sanne,
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen.
Den blev jeg glad for, kan du tro ♡
Kh AC
Jeg vil lave dem til min familie i weekenden min mor elsker valdnød boller og jeg glæder mig til at overraske hende med dem tak for en dejlig og let opskrift man let kan følge
Hvor hyggeligt ♡ Rigtig god fornøjelse med bagningen og hvor dejligt med forkælelse af din mor med godt hjemmebag :)
Kh AC
Min dej til valnøddebollerne viste sig at blive alt for tynd, med flade, kedelige boller til følge – hvad har jeg gjort forkert..?
Mvh Pernille
Prøv gerne at se videoen, hvor jeg viser opskriften.
I anden omgang lykkedes bollerne bedre, men synes ikke de udviklede sig godt nok, men tænker desværre det er min ovn der driller ? tror jeg skal prøve at skrue lidt ned for temperaturen ?
Tak for dit svar ?
Hilsen Pernille
Mangler du ikke surdej i opskriften? Det bruger du i videoen ;-)
Du kan bruge det eller lade være.
jeg bruger stort set altid lidt surdej når jeg bager, men har det ikke med i alle mine opskrifter, da en del så ikke tror de kan bage det uden ;)
Kan jeg lave denne opskrift som et brød.
Min mor har ønsket at jeg bager et lækkert grovbrød til hende men kan ikke rigtig finde opskrift på andet en et grov franskbrød :-)
Denne kan sagtens bruges til et stort brød også – bag den evt i en form og forlæng bagetiden.
Ellers er der også dette grydebrød, som også godt kan klare både lidt nødder, kerner og frø.
Tak for svar :-)
Det vil jeg prøve.
Ville man kunne lave det i gryde og hvor længe tror du evt det skulle have så.
Det linkede brød har jeg lige taget ud af ovnen for 2 timer siden så det har jeg godt set og forsøgt mig med.
Du kan fint lave dette i en gryde, med de samme tider som grydebrødet :)
Tak for svar ?
Hej,
Jeg så videoen og der bruger du surdej, men det står ikke i opskriften?!
Nej, som jeg også siger i videoen, så står det ikke i opskriften da den sagtens kan laves uden.
Goody med valnøddeboller.
Alletiders opskrift, kigger også på den.
God weekend.
Hej
Hvor kan jeg finde videoen hen e til denne opskrift ?
Videoen er lige her >>
Hej,
Er helt vild med valnøddebrød, så disse skal helt sikkert afprøves :-)
Har dog et spørgesmål.
Hvad er forskellen på at komme dejen i køleskabet kontra køkkenbordet ved langtidshævning?
Har nemlig altid troet at dejen skulle i køleskabet når den skal hæve så længe. Men det er måske slet ikke nødvendigt?
Køleskabet gør at dejen hæver langsommere, men det kan sagtens fungere at hæve på køkkenbordet. Blot skal man være opmærksom på at den på køkkenbordet har lidt større risiko for at overhæve.
Kh AC
Hej – må lige sige at jeg og hele min familie er så vild emed den her opskrift. jeg snart kan lave i søvne ( har flere gange sat dej over efter midnat) – og med rugkerner, eller græskar og så valnødder til weekenden. så emget thumbs up ! flere af de opskrifter uden rørremaskine ! :) har tilgengæld en udfordring! hvad med brød med bagepulver? min søster er histamin-overfølsom og laktose intolerant, hvilket gør hvedemel en af de få ting hun rent faktisk kan spise. derimod er gær, surdej yougurt ( og bananer ) no go. hun savner at have brød. Kan du nogle tricks? har du en god ide til noget brødagtigt ? mvh Nadia
Hvor er det skønt at høre!
Jeg tænker nogle boller/brød ala scones … evt med laktosefri mælk?
Kh AC
Hvis man vil tilføje tørrede tranebær, vil det så ændre resten af opskriften?
Nej, det kan du sagtens blot tilføje som ekstra :)
Dine boller ser yummy ud. Kunne jeg bruge surdej istedet for gær. Tak
Ja, det kan du fint gøre :)
Kan man sætte dem direkte på pladen med en våd ske? Eller skal det vendes i mel på bordet først? ?
Måske det fint kan lykkedes … jeg synes selv de bliver bedst af lige at blive foldet, men prøv dig endelig frem :)
Hvis jeg stiller dejen i køleskabet natten over (ca. 12-14 timer) skal jeg så lade bollerne hæve lidt på køkkenbordet når jeg har skåret dem ud? :)
Det er bedre at tage skålen ud og lade den hele dej efterhæve og temperere en time eller to på køkkenbordet, da bollerne let flyder ud ved at hæve efter de er skåret ud.
Kh AC
Mums, hvor er de lækre. Jeg har bagt dem to gange – og kommer helt sikkert til at bage dem igen :) Hele valnødder fungerer rigtig godt.
Tak for (endnu) en god opskrift. Og god martsweekend.
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften og søde hilsen.
Dejlig marts måned til dig også
Kh AC
Da jeg ikke havde nogle andre meltyper, valgte at jeg at komme 150 g havregryn i istedet. Det gjorde at de blev tunge og uluftige, da havregryn suger alt vandet til sig.. Vil prøve opskriften igen med en anden type mel, eller måske bare med 50 g havregryn
Jeg tror også du vil opleve et helt andet og bedre resultat med mel og så blot en smule gryn :)
Kh AC
Dine opskrifter hitter gennemgående hver gang her hjemme. De er relativt nemme og smager SÅ godt! Sikre valg hver gang. Tak!
Hvor skønt, det er jeg vel nok glad for at høre!
Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej
Jeg bruger sjældent tid på at kommenterer på disse blogs… MEN denne opskrift fortjener virkelig en highfive, NØJJjjjjjjj de er gode og endelig en der gider at putte nogle nødder i ?
De er vildt nemme at lave og fedt med dine videoer ? ungerne er helt pjattet med dem ?♀️
En total keeper på denne opskrift. Tak??
Yeahh, så dejligt at høre.
Tak for det og highfive tilbage for at sende så fin en hilsen afsted, det blev jeg glad for :)
Kh Ann-Christine
Er det muligt at bage dejen som et franskbrød? Hvis ja, hvor lange tror du den skal have?
Ja, hvis du bruger en form at bage det i, da det ellers flyder meget ud. Jeg vil nok tro det skal have omkring 45 minutter ved 220 grader.
Kh AC
Hej :)
Jeg har lige bagt bollerne, men de smager lidt af øl, og det kunne jeg nemlig lugte da jeg tog den hævede dej ud. Hvad kunne være grunden til det?
Mvh.
Kris
Det tænker jeg er den fermentering der sker under den lange hævetid, når der sættes skub i de gavnlige mælkesyrebakterier – præcis som hvis der bruges surdej, så kan langtidshævede brød også udvikle denne smag og duft – og måske fremmes det yderligere af valnødderne.
Det er et kvalitetstegn og fremmer blot smagen i brødet.
Kh AC
Hej
Når du ikke bruger surdej er det så ikke nødvendig at bruge mere gær ?
Nej, det kan sagtens gøres uden mere gær
Kh AC
Hej, jeg har lige sat dejen til hævning, så vi kan få friskbagte boller i morgen tidlig… (første gang jeg forsøger denne opskrift).
Glæder mig og håber mine bliver lige så gode som jeg kan læse andres er blevet ;-)
Tænkte om du har prøvet at lave dem som et brød?
I så fald hvor lang tid skal de så bage?
Hilsen Lene
Håber de blev lækre :)
Det kan godt bages som et brød, men skal i en form, som fx den træform jeg bruger til toastbrød.
Kh AC
Hej. Jeg kan se i din video, at du bruger surdej i dine boller også. Er der muligt at man kan erstatte gæren i opskriften, så man kun bruger surdej som hævelsesmiddel? Eller ville det ikke fungere?
Hilsen Maria.
Ps. Jeg er helt vild med dine opskrifter. Især denne. Det er nogle rigtig lækre boller ?
Hej Maria,
jeg plejer gerne at komme en smule gær i disse også, men du kan fint eksperimentere med at lave dem ala min opskrift på surdejsboller – det kan helt sikkert fint lade sig gøre.
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre ♡
Kh AC
Hej Ann- Christine.
Jeg vil virkelig gerne prøve at bage disse boller og dine surdejsboller men udfordringen er at min ovn ikke har varmluft. Kan jeg bage i en almindelig ovn på fuld varme?
Ja, det kan du fint gøre :)
Har lige bagt disse vidunderlige boller. De er helt fantastiske hmm :) Det er ikke sidste gang.
Har forærret mig selv en før julegave, din nye bog. Den er virkelig inspirerende, ligesom din blog er.
Tusind tak for mange gode ideer, og din inspiration
Hej Lizzi,
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre og jeg håber du bliver virkelig glad for at bruge bogen også ♡
Rigtig glædelig jul
Kh AC
Elsker denne opskrift på valnøddeboller! Jeg har brugt den i et par år nu og tænkte at det var på tide at sige tak for en lækker smækker opskrift.
Hvor er det dejligt at høre!
Tusind tak for din skønne hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Dejlig opskrift på valnøddeboller
Du skrive du altid bruger lidt surdej i dit brød
Hvor meget bruger du af surdej til de her bolle ?
Hvis det kun er som smagsgiver bruger jeg 2-3 spsk af en biga surdej (en lidt tyndere surdej) hvis det er så de kan hæve er det en anden snak :) – jeg er i gang med at opdatere mit surdejsindlæg i denne og næste uge, så der kommer snart lidt mere detaljerede beskrivelser på
Kh AC
hvis ikke jeg har de grove mel typer du skriver kan jeg så bruge havregryn???
Så ville jeg nøjes med 75 g havregryn og hvedemel for resten
Kan de bages i alm. ovn, og i så fald, hvor mange grader og hvor lang tid skal de så ha?
Ja, det kan du stort set med alle mine opskrifter – så skruer du blot ovnen ca 15-20 grader højere op end ved varmluft
Kh AC
Kan opskriften bruges til et grydebrød i stedet for boller?
Det kan den godt.
God fornøjelse
Kh AC
Kan man erstatte grahams mel med spelt mel?
Ja, sagtens :)
Hej
Jeg kunne godt tænke mig at bage boller i dag, men jeg vil gerne kunne spise dem samme dag som jeg laver dejen.
Er det muligt at lade dem hæve et “varmt” sted i mindre timer?
Venlig hilsen Freja
Kan jeg bage de her uden at de står natten over og betyder det så at jeg skal putte mere gær i? Og i såfald hvor meget? :)
De vil hæve anderledes op og egner sig ikke så godt til ‘hurtigt resultat’ men du kan prøve med 25 g gær og lade dejen stå på køkkenbordet i nogle timer inden bollerne formes og bages
Kh AC
Hej Ann-Christine. Jeg har 40 g. gær, jeg gerne vil have brugt, inden det udløber. Kan jeg putte det i dejen, ælte den og så lade den hæve i kortere tid? Hvordan/hvor meget ville du evt. lade den hæve?
Kærlig hilsen Julie.
PS. Tak for både din blog og din kogebog – jeg bruger dem stort set dagligt ❤️
Hej Julie,
Tusind tak for din søde hilsen.
Ja, det kan du godt og lade den hæve i 1 time, men hvis det var mig, så ville jeg dele gæren i to og bage en portion valnødde boller med den ene halvdel – lad dem hæve på køkkenbordet i 2-3 timer. – og måske lave en ekstra portion dej til køleskabet, som kan hæve til i morgen. Så er der også boller til fryseren :)
Dejlig dag til dig
Kh AC
Tusind tak for dit svar! Jeg endte faktisk med at gå i gang med din opskrift på grovboller i stedet, glæder mig til at smage dem om et par timer. Men så har jeg også lidt gær tilbage, som jeg kan lave valnøddeboller af, når grovbollerne er spist :) Du må også have en rigtig dejlig dag!
Uhmm lyder skønt :)
Tak for denne opskrift og en video for at forklar endnu bedre hvad man skal gøre. Jeg er spændt på at komme i gang. ?
Du nævnte at du beholder din gaer i et glas; mener du, at du blot har købt frisk gær i supermarkedet og flyttet den over til et glas, som stadigvæk opholdes I køleskabet? ??
Mange tak for din søde hilsen.
Ja, blot en weck glas uden gummiring, så det ikke slutter helt tæt, men låget blot lægger på. Jeg opbevarer stadig gæren i papiret i glasset. Der holder det en del længere, efter at være taget hul på, end hvis det blot lå i papiret.
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Jeg har lige set videoen og vil se opskriften, men her står der ikke opført surdej.
Jeg har en surdej på køl, men den er mere fast i det, end den du bruger i videoen, det betyder vel ikke noget, bare jeg rører den godt op inden?
Tak for din inspiration. Jeg har nemlig søgt en opskrift på surdejs boller med mere krumme. Hilsen Ulla
Hej Ulla
Tak for din søde hilsen
Surdej er valgfrit, så derfor er det ikke med, men du kan fint tilføje og bruge den du har.
Kh AC
Tak for opskriften på ikke bare de bedste boller men også den nemmeste opskrift. Ren win – win uuuuuuuhm mums ❤️
Så skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Så er der ved, at være et godt lager i fryseren af disse alt for lækre boller. Hvordan varmer jeg dem med det bedste resultat? Er det direkte fra fryseren og ved hvilken temp. Og hvor længe?
Hvor dejligt!
jeg synes det fungere bedst at lade dem tø i 30 minutter på køkkenbordet, skylle dem lynhurtigt med koldt vand under hanen og varme dem ved 175 grader varmluft i 10 minutter.
Så bliver de stort set som friskbagte
Kh AC
Hej ☺️
Kan man bruge manitoba hvedemel til disse boller?
Ja, det vil være super lækkert!
Manitoba er jo virkelig skønt at bage boller som disse med.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
De skal prøves dog har jeg gigt i hænderne så har svært ved at røre rundt i det så vil høre om jeg kan bruge en røremaskine til det?
Hej Michael,
Ja, det kan du sagtens. Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Hvorfor er din opskrift på valnøddeboller ikke overensstemmende med din video? I “opskriften” skriver du
120 g grahamsmel og 500 g hvedemel, MEN i videoen oplyser du
150 g grahamsmel og 425 g hvedemel.
Hvilken af opskrifterne er den rigtige?
Jeg har bagt efter “opskriften” og dejen lignede overhovedet ikke det du viste i videoen.
De blev meget kompakte, men smagte godt.
Mvh. Britt
Super morgen boller, som pensionister delte vi dejen
til 12 stk passende til os.
Hej.
Hvorlænge vil du bage, hvis jeg i stedet for boller vil lave et brød?
Nok omkring 40-45 minutter vil jeg tro.
Kh AC
Rigtig god opskrift – tak! Jeg har ristet mine valnødder, ladet dem køle af, for derefter at putte dem i dejen. Det bliver helt vildt lækkert, og giver en dejlig sprød fornemmelse :)
Hej 😍
Tak for en utrolig madblog, som bliver brugt jævnligt i det lille hus i Nakskov.
Jeg vil hører om man kan lave et valnøds franskbrød i stedet for boller?
Rigtig dejlig dag 🥰
Mvh Pernille
Hej Pernille
Ja, det kan du godt. Dejen er lidt blød, så det kan måske være en god ide at bruge en form
Mange tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse ♡
Kh Ann-Christine