Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/valnoeddeboller/

Valnøddeboller

Valnøddeboller er en af mine yndlingsbrød med nødder i – og når vi en sjælden gang køber et brød og en god bager er det ofte et valnøddebrød eller boller der kommer med hjem, for det smager jo bare altid godt!

Mine valnøddeboller er super nemme at lave, er fyldt af lufthuller, sprød skorpe og med den skønne smag af rigelige mængder valnøddekerner.

Jeg bagte dem til weekendens morgenbord, hvor vi hyggede med friskpresset blodappelsinjuice, skøn morgenmusik, stearinlys og blødkogte æg. Vi har haft en rigtig hyggeweekend, hvor der har været tid til at sove lidt længere, læse lidt i en ny bog, optaget en film hertil 0g meget andet godt.
Så dejligt – og jeg har faktisk allerede planer om, at disse valnøddeboller skal bages igen næste weekend, for de er virkelig gode!

PT12H

Valnøddeboller

9 stk    12 timer
9 stk
Ingredienser
Udskriv opskrift
12 timer
Fremgangsmåde

valdemarsro youtube

Se videoen, hvor jeg viser hvordan jeg laver opskriften her >>

Vand, gær og honning røres sammen. Tilsæt salt, fuldkornsmel og hvedemel. Rør det godt sammen i et par minutter. Rør valnøddekerner i.

Dæk skålen med husholdningsfilm og et rent viskestykke. Lad dejen stå på køkkenbordet natten over (9-11 timer)

Om morgenen
Tænd ovnen på 250 grader varmluft
Hæld dejen ud på en meldækket bordplade og brug en spartel til nænsomt at folde dejen 3-4 gange over hinanden. Brug derefter spartlen til at skære 9 stykker ud som lægges på en bageplade med bagepapir.
Behandl dejen lidt forsigtigt, da den ikke skal efterhæve længe, så skal man være omhyggelig med ikke at slå luften ud af den.

Lad valnøddebollerne stå på bagepladen til ovnen er varmet op og bag bollerne i 7-8 minutter ved 250 grader, derefter skrues ovnen ned på 225 og bollerne bages videre i 7-10 minutter (afhænger lidt af din ovn)