Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/valnoeddeboller/ Boller Brød, Brød og Boller, Brunch, Eftermiddagssnack, Madbrød, Morgenmad

Valnøddeboller

Valnøddeboller er en af mine yndlingsbagværk – for det smager bare altid godt og valnødderne giver en super smag og et skønt bid til bollerne, som er uimodståeligt lækkert.

Mine valnøddeboller er super nemme at lave, er fyldt af lufthuller, sprød skorpe og med den skønne smag af rigelige mængder valnøddekerner.

De er lækre på morgenbordet og smager så godt med ost på. Men også til sandwich, madpakker og som tilbehør til en portion suppe.

Prøv også: opskrift på koldhævede boller >>

Valnøddeboller
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT12HPT30M9
Ingredienser
  • 5 dl stuetempereret vand
  • 5 g gær
  • 15 g honning
  • 500 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 150 g valnødder, grofthakkede
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør vand og gær sammen i en skål til gæren er opløst og rør honning, fuldkornsmel, hvedemel i, til dejen akkurat er ensartet.

Lad dejen hvile i 30 minutter på køkkenbordet.

Rør salt i dejen og rør dejen godt sammen til den er blød og smidig,  gerne på en røremaskine ved mellem hastighed. Rør tilsidst valnøddekerner i.

Dæk skålen med et tætsiddende låg eller med husholdningsfilm og lad dejen hæve på køkkenbordet i 3 timer. Stil derefter dejen i køleskabet, hvor den kan koldhæve i 8-18 timer.

Hæld dejen ud på bordpladen og brug en spartel med lidt koldt vand på til nænsomt at folde dejen 3-4 gange over hinanden, så dejen spændes op og bliver smidig.

Brug en spartlen til at skære 9 boller ud og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag bollerne i en forvarmet ovn i cirka 18 minutter ved 220 grader varmluft.

Lad dem køle lidt af på en rist.