Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/koldhaevede-boller/

Koldhævede boller

Dette er min yndlingsopskrift på koldhævede boller. De er så nemme og kan varieres på mange måder og med forskelligt mel, gryn, frø og kerner. Derudover undgår man helt fuldstændig dej på fingrene, skal ikke bruge en røremaskine og opskriften er bare nem og god!

Her får I så først og fremmest opskriften – læs også gerne med længere nede, hvor jeg fortæller lidt om fremgangsmåder og muligheder for at variere opskriften.

PT+60M

Koldhævede boller

8-10 stk    +60 min.
8-10 stk
Ingredienser
  • 5 dl koldt vand
  • 10-20 g gær
  • 3-4 dl hvedemel
  • 5 dl grahamsmel
  • 1 dl ruggryn (kan også erstattes af havregryn, nødder, korn og/eller frø)
  • 1 tsk salt
Udskriv opskrift
+60 min.
Fremgangsmåde

Om aftenen:

Vand og gær kommes i en stor skål og gæren røres ud i vandet.

Tilsæt grahamsmel og ruggryn. Rør rundt med en grydeske, tilsæt 3 dl hvedemel og salt.

Rør og mærk efter om dejen kan klare 1 dl hvedemel mere. Dejen skal være til at røre i, men uden at være for flydende.

Dæk skålen med vitawrap eller en overskåret frostpose og et rent viskestykke og sæt skålen i køleskabet.

Om morgen:

Tænd ovnen for max varme varmluft. Tag dejen op med en spiseske og sæt dem på en bageplade med bagepapir, pensl med vand. Når ovnen er varm sættes bollerne i ovnen og skru så temperaturen ned til 225 grader. 15 minutter senere er der nybagte friske og sprøde boller.