Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fodselsdagsboller/ Boller Brød og Boller, Fødselsdag

Fødselsdagsboller

Bløde og lækre fødselsdagsboller, som smager helt fantastisk smurt med smør, eller serveret med smør, syltetøj og ost.

Dette er min opskrift på helt klassiske fødselsdagsboller med kardemomme, som er dejlige at servere til fødselsdagskaffen pyntet med fine flag og måske ledsaget af en dejlig lagkage eller andet sødt bagværk.

Det er de bedste skønne fødselsdagsboller af den slags som hurtigt bliver en tilbagevendende tradition år efter år.

Prøv også: flere lækre fødselsdagsopskrifter  >>

PT3H30MPT15M12

Fødselsdagsboller

Tid i alt3 timer 30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 20 g gær
  • 300 g sødmælk, stuetempereret
  • 10 g salt
  • 25 g sukker
  • 10 g stødt kardemomme
  • 1 æg
  • 75 g smør, smeltet
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 470 g hvedemel
  • Til pensling
  • 1 æg, til at pensle med
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med mælk.

Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen, gerne på røremaskine ved lav hastighed i 10 minutter.

Lad dejen hæve en time på køkkenbordet.

Del dejen i lige store stykker og form helt runde fødselsdagsboller. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og stil bollerne til hævning under et viskestykke i 45 minutter.

Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i cirka 15-17 minutter.

Lad bollerne køle lidt af på en rist, inden de serveres.