Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fornemmelsen-af-forar/

Fornemmelsen af forår

tid-til-at-spire-foraarsblomster

Vi har ventet længe på foråret og nu hvor vejrudsigten begynder at se mere lovende ud, besluttede jeg at tage en tur i havecenteret sammen med Julie i går, og så tog drengene i Bauhaus imens ;) Jeg vidste, at hun ville stornyde at være med til at vælge blomsterfrø, krydderurter og tomatsorter. Jeg har været inde på forskellige webshops og kigge på frø, men jeg kunne ikke helt tage mig sammen til at købe – muligvis pga den langvarige sne og frost. Det er jeg glad for nu, for det var dejligt at gøre en lille tur ud af det sammen med Julie.

Sidst på eftermiddagen i går hjalp vi hinanden med at så frøene i spirekasser. I det dejligste og mest lovende lune forårssolskinsvejr. Uhm, hvor vi nød det. Skønt at stå der uden jakke, med varm kaffe, frisk jord og masser af frø. Spirekasserne fylder nu på kontoret, der kommer de til at stå godt og lunt de næste mange uger.

Jeg har sådan nogle fancy spirekasser med ‘drivhuseffekt’ fra plasticlåg og alt muligt De er fra dengang vi boede i Sverige og jeg havde min første have – og jeg ville bestemt ikke gå ned på udstyr dengang … Nu ved jeg, at små hjemmelavede potter af avispapir, flamingokasser, renvaskede plasticbøtter og den slags genbrug er mindst ligeså godt. Jeg drømmer om en have, med masser af lækre spiselige sager og smukke blomster som er skønne i buketter. I denne omgang har vi købt og spiret:

 • 2 slags tomater til friland, den ene er tigerstribet og den anden en mindre sort
 • basilikum
 • rosmarin
 • mild chili
 • persille
 • purløg
 • Ærteblomster (lathyrus) 3 varianter, den ene en staude
 • Frøkenhat, Envy
 • Solsikke
 • Asters
 • Akeleje
 • Mamelukærme

Nu må vi se hvor langt vi får med haven i år. Men mon ikke der uanset hvad, kommer endnu flere blomster, krydderurter, bærbuske og grøntsager til i løbet af sommeren …

11 kommentarer
 • Kamilla skrev:
  3. april 2013 kl. 09:41

  Hvor lyder det bare som en helt igennem perfekt dag – her stod den i går på at tømme sandkassen for sand og komme nyt sand i. Det var tre glade arbejdsmænd der nød arbejdet og solen, og moderen som nød synet af sine drenge ;)

  Mange solskinshilsner fra Kamilla.

  • 3. april 2013 kl. 22:54

   Hvor lyder det hyggeligt. Johan og Julie har også indtaget sandkassen igen efter det meste af sneen er væk. Det er faktisk lidt sjovt at være i haven som stadig er 1/4 dækket af frossen og stædigt sne og så er der ellers solskin og forårsstemning i resten af haven.

 • Mor skrev:
  3. april 2013 kl. 09:44

  Det har da været en rigtig fin start på foråret :-) Tak for god inspiration! Held og lykke med frøene. De får det vist rigtig godt dér på kontoret.

 • Katrine Røjel skrev:
  3. april 2013 kl. 14:12

  Jeg glæder mig også til at komme i gang med at forspire alverdens ting.

  Har i flere år også forspiret og udplantet lathyrus
  Du skriver, at du har plantet 3 forskellige slags, deriblandt en staude-version? Betyder det, at du har fundet en fler-årig sort?

  Forårshilsner fra Katrine

  • 3. april 2013 kl. 23:01

   Hej Katrine,
   Ja, det har jeg. Mine forældre har en i deres have, men jeg fik ikke snuppet frø fra den sidste år. Jeg fandt den dog i havecenteret forleden. Den dufter ikke, men ellers ligner den på en prik. Jeg har kun set stauden i hvide, lyserøde, rosa og sart lilla nuancer – men det er også blandt mine yndlingsblomsterfarver ;)
   Kh Ann-Christine

   • Katrine Røjel skrev:
    4. april 2013 kl. 10:10

    Hej igen!

    Så blev jeg klogere på lathyrus. Jeg vil kigge efter den fler-årige på planteskolen.

    Tak for hjælpen!

    Hilsner fra Katrine

 • sophia Stroud skrev:
  3. april 2013 kl. 17:34

  Tak, tak, tak for en fin og inspirende blog!!

  Jeg har et spørgsmål omkring din termokop på billedet :) – er det en KeepCup?
  I så fald, hvad er dine oplevelser med den? Kan godt lide hele ideen om genbrugsplastikken og at man selv kan vælge farver, men har hørt at den ikke holder varmen særlig godt?

  • 3. april 2013 kl. 23:07

   Hej Sophia,
   Tusind tak for de søde ord om bloggen! :)
   Jeg er super glad for min KeepCup, men den fungere ikke som termokop. Nærmere som en erstatning for papkrus, for den holder ikke kaffen varm længe. jeg synes den er nem at gøre rent, lækker i designet, dejlig at holde ved, og god at drikke af. Det er altid den to-go kaffekop jeg vælger, vi har to forskellige – men det skyldes nok primært designet, som lige falder i min smag ;) For den anden holder nemlig kaffen varm længere …
   Kh Ann-Christine

 • Katrine skrev:
  3. april 2013 kl. 21:06

  Det er så fantastisk endelig at kunne komme igang med forspiringen!! Nu glæder vi os bare til det bliver lidt varmere, så vi også kan komme i jorden udenfor .

  • 3. april 2013 kl. 23:08

   Ja, jeg håber også på endnu mere sol og snart ingen nattefrost – glæder mig til at bruge en masse tid i haven

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.