Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vaniljesukker/

Vaniljesukker

Vi bruger en hel del vanilje herhjemme og jeg elsker de sorte prikker som er så fine, smagsfulde og aromatiske i desserter, kompot fx denne rabarberkompot, is, kager og andre lækkerier.

I lang tid kom jeg blot de tomme vaniljestænger hvor vaniljekornene var skrabet ud, tilbage i deres egne aflange glas med låg. Men den seneste tid er jeg begyndt at opbevare dem i et glas med rørsukker. Sukkeret konservere de tomme vaniljestænger, så de holder sig godt og det er nemt lige at snuppe en vaniljestang op og koge med i en ret, grød eller dessert. Det sukker der er i glasset smager mildt og aromatisk af vanilje.

PT5Mter

Vaniljesukker

1 portion    5 minutter
1 portion
Ingredienser
Udskriv opskrift
5 minutter
Fremgangsmåde

Skær vaniljestængerne i mindre stykker og blend dem med rørsukker i minihakker eller foodprocessor.

Anvendes som alm vaniljesukker.

1 portion svarer til 2 dl