Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vaniljesukker/ Kager og søde sager

Vaniljesukker

Vi bruger en hel del vanilje herhjemme og jeg elsker de sorte prikker som er så fine, smagsfulde og aromatiske i desserter, kompot fx denne rabarberkompot, is, kager og andre lækkerier.

Jeg opbevare de tomme vaniljestænger i et glas med sukker. Sukkeret konservere de tomme vaniljestænger, så de holder sig godt og det er nemt lige at snuppe en vaniljestang op og koge med i en ret, grød eller dessert. Det sukker der er i glasset smager mildt og aromatisk af vanilje. En hjemmelavet vaniljesukker smager bare så meget bedre, end det man kan købe og så er det toplækker genbrug af de tomme stænger.

Vaniljesukker
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT5MPT5M1
Ingredienser
  • 2 dl sukker
  • 10 vaniljestang
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skær de tomme vaniljestænger i mindre stykker og kom dem i et glas med sukker, og fyld op til glasset er ved at være fyldt med vaniljestænger. Sukkeret konservere vaniljen, så det kan holde sig længe.

Blend vanilje og sukker i elektrisk kaffekværn eller krydderikværn eller i en foodprocessor.

Anvendes som alm vaniljesukker.

1 portion svarer til 2 dl