Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vaniljesukker/

Vaniljesukker

Vi bruger en hel del vanilje herhjemme og jeg elsker de sorte prikker som er så fine, smagsfulde og aromatiske i desserter, kompot fx denne rabarberkompot, is, kager og andre lækkerier.

Jeg opbevare de tomme vaniljestænger i et glas med sukker. Sukkeret konservere de tomme vaniljestænger, så de holder sig godt og det er nemt lige at snuppe en vaniljestang op og koge med i en ret, grød eller dessert. Det sukker der er i glasset smager mildt og aromatisk af vanilje. En hjemmelavet vaniljesukker smager bare så meget bedre, end det man kan købe og så er det toplækker genbrug af de tomme stænger.

PT5M

Vaniljesukker

Tid i alt5 min.
Arbejdstid5 min.
Holdbarhed6 måneder
Antal1 portion
Ingredienser
  • 2 dl sukker
  • 10 vaniljestang
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Skær de tomme vaniljestænger i mindre stykker og kom dem i et glas med sukker, og fyld op til glasset er ved at være fyldt med vaniljestænger. Sukkeret konservere vaniljen, så det kan holde sig længe.

Blend vanilje og sukker i elektrisk kaffekværn eller krydderikværn eller i en foodprocessor.

Anvendes som alm vaniljesukker.

1 portion svarer til 2 dl