Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/koldhaevede-boller/ Boller Brød og Boller, Brunch, Madbrød, Madpakker, Morgenmad

Koldhævede boller

Dette er min yndlingsopskrift på koldhævede boller.

De lækre boller er så nemme og kan varieres på mange måder og med forskelligt mel, gryn, frø og kerner. Derudover undgår man helt fuldstændig dej på fingrene, skal ikke bruge en røremaskine og opskriften er bare nem og god!

Her får I så først og fremmest min bedste opskrift på nemme koldhævede boller. Læs også gerne med længere nede, hvor jeg fortæller lidt om fremgangsmåder og muligheder for at variere opskriften.

Prøv også: min opskrift på lækre gulerodsboller >>

PT10HPT15M12

Koldhævede boller

Tid i alt10 timer
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 5 dl stuetempereret vand
  • 10 g gær
  • 5 dl grahamsmel
  • 1 dl havregryn, finvalset, *
  • 3 dl hvedemel, evt. 1 dl mere
  • 1 tsk salt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Om aftenen
Rør vand og gær sammen i en stor skål.

Tilsæt grahamsmel og havregryn. Rør rundt med en grydeske, tilsæt  hvedemel og salt.

Rør og mærk efter om dejen kan klare 1 dl hvedemel mere. Dejen skal fortsat være til at røre i, men uden at være helt lind og flydende.

Dæk skålen med låg og sæt skålen i køleskabet.

Om morgen
Tænd ovnen for 250 grader varmluft. Tag dejen op med en spiseske og sæt dem på en bageplade med bagepapir, pensl med vand.

Skrue temperaturen ned til 220 grader varmluft lige inden bollerne skal i ovnen, sæt bollerne ind på miderste rille og bag i cirka 15 minutter. Lad bollerne køle lidt af på en rist inden servering.