Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/koldhaevede-boller/

Koldhævede boller

Dette er min yndlingsopskrift på koldhævede boller.

De lækre boller er så nemme og kan varieres på mange måder og med forskelligt mel, gryn, frø og kerner. Derudover undgår man helt fuldstændig dej på fingrene, skal ikke bruge en røremaskine og opskriften er bare nem og god!

Her får I så først og fremmest min bedste opskrift på nemme koldhævede boller – men læs også gerne med længere nede, hvor jeg fortæller lidt om fremgangsmåder og muligheder for at variere opskriften.

Prøv også: min opskrift på lækre gulerodsboller >>

PT10H

Koldhævede boller

Tid i alt10 timer
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 5 dl vand
  • 10 g gær
  • 5 dl grahamsmel
  • 3 dl hvedemel, evt. 1 dl mere
  • 1 dl havregryn, finvalset, *
  • 1 tsk salt
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Om aftenen
Rør vand og gær sammen i en stor skål.

Tilsæt grahamsmel og havregryn. Rør rundt med en grydeske, tilsæt 3 dl hvedemel og salt.

Rør og mærk efter om dejen kan klare 1 dl hvedemel mere. Dejen skal være til at røre i, men uden at være for flydende.

Dæk skålen med låg og sæt skålen i køleskabet.

Om morgen
Tænd ovnen for 250 grader varmluft. Tag dejen op med en spiseske og sæt dem på en bageplade med bagepapir, pensl med vand.

Når ovnen er varm, sættes bollerne i ovnen og straks skrues temperaturen ned til 225 grader varmluft.
15 minutter senere er der nybagte friske og sprøde boller.

TIP
*Havregryn kan også erstattes af ruggryn, nødder, korn og/eller frø. Derudover kan man eksperimentere med at bytte om på målene af grahamsmel og hvedemel – det giver en anden krumme og begge dele bliver dejligt!