Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blaabaerscones/ Afternoon tea Boller, Brød, Brød og Boller, Brunch, Eftermiddagssnack, Kager og søde sager

Blåbærscones

Blåbærscones er lækre og en skøn variation af den klassiske yndlings scones som er et evigt stort hit herhjemme i min familie.

De serveres traditionelt til en engelsk afternoon tea med syltetøj og flødeskum (eller clotted cream), men vi nyder dem meget gerne også til morgenmad, hvor de er så dejligt nemme at bikse sammen, da de ikke skal hæve i forvejen.

Nyd endelig de lækre nybagte lune blåbærscones, mens de er lune, for de er allerbedst når de er helt friskbagte

PT30MPT10M8

Blåbærscones

Tid i alt30 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed3 timer
Antal8 stk.
Ingredienser
  • 180 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 5 g flagesalt
  • 5 g bagepulver
  • 70 g smør, koldt
  • 50 g blåbær, friske eller frosne
  • 100 g kærnemælk
  • 30 g piskefløde
  • Desuden
  • 1 æg, sammenpisket - til at pensle med
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør de tørre ingredienser sammen i en skål og smuldr smør i melblandingen.

Saml dejen hurtigt med kærnemælk, piskefløde og blåbær. Der skal ikke røres i dejen, den skal blot samles hurtigt!

Tryk dejen ud i en cirkel på en bradepande med bagepapir og skær et lagkagediagram med 8 lige store stykker.

Pensl dem med sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 14-15 minutter.