Snobrød – i 10 skønne varianter
Snobrød over bål, var lige hvad vi spiste til aftensmad i går – og det er virkelig bare sommerhygge, så det basker!
Snobrød er sjov og nem aftensmad – og så kan det få en hverdagseftermiddag og aften til at være noget helt særligt. Det er simpelthen så hyggeligt at sidde der sammen med sine børn ved bålet, snakke, falde i staver, spise det lune nybagte brød. Tidligere var det mig der endte med at sidde med alle snobrødene, men nu er Johan og Julie så store at de sagtens kan selv – og sætter lidt en ære i at få perfekt bagte snobrød.
Arbejdstid 60 min.
Antal 8 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Snobrød
- 40 g smør
- 5 dl mælk
- 30 g gær
- 1 spsk sukker
- 0,75 tsk salt
- 500 g hvedemel
- 250 g grahamsmel, ølandshvede eller lign
- 3 spsk olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smelt smør ved lav varme i en gryde.
Tag gryden af varmen og tilsæt mælk og gær. Rør gæren godt ud i blandingen og rør sukker, salt og fuldkornsmel.
Rør blandingen godt sammen og tilsæt resten af melet lidt efter lidt, til dejen kan æltes til en smidig lækker dej på køkkenbordet smurt med lidt olivenolie.
Dejen skal være lækker smidig, men ikke hård.
Smør en ren skål med olivenolie og lad dejen hæve deri på køkkenbordet i en times tid. Kan også koldhæves med halv mængde gær i omkring 10 timer på køl.
Ælt dejen godt igennem og del den i 8-10 stykker som trilles til lange strimler, så de er klar til at blive snoet omkring snobrødspinden. Rul dejen tyndt om hver pind, form så dejen er ens fordelt og bag snobrødet over bålets gløder til de er gennembagte og gyldne. De er klar når dejen ikke klistre til pinden og de er nemme at få af .
Spis snobrødene, mens de er varme eller fyld dem med lækkert fyld.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Når du tilsætter mælk til smeltet smør, vil smøret så ikke størkne? Der står ikke at mælken skal lunes.
Hej Britt
Smørret skal ikke være varmt, blot smeltet, så oplever jeg ikke at det størkner.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vi skal mødes til familie arrangement kl. 13 og jeg skal have snobrødsdej med, som først skal bruges kl. 17. Kan dejen stå så længe uden problemer? Eller hvordan griber jeg det an?
Hej Carina
Du kan sætte dejen på køl efter den har hævet i 45-60 minutter, så kan den fint klare et par timer på køl.
Kh Ann-Christine
Fungerede temmelig dårligt.. Øv.
Men det var underholdende hvor dårligt snobrødet blev!!
Jeg tror det skyldes kanelremoncen, det var som om den fik snobrødet til at opløses.
Hvor ærgeligt! Hvor meget remonce lavede I til dejen? – der skal kun en smule på, da for meget remonce ikke fungere godt til snobrød (imodsætning til fx kanelsnegle ;)
Kh Ann-Christine