Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/snobroed/

Snobrød – i 10 skønne varianter

Snobrød over bål, var lige hvad vi spiste til aftensmad i går – og det er virkelig bare sommerhygge, så det basker!

Snobrød er sjov og nem aftensmad – og så kan det få en hverdagseftermiddag og aften til at være noget helt særligt. Det er simpelthen så hyggeligt at sidde der sammen med sine børn ved bålet, snakke, falde i staver, spise det lune nybagte brød. Tidligere var det mig der endte med at sidde med alle snobrødene, men nu er Johan og Julie så store at de sagtens kan selv – og sætter lidt en ære i at få perfekt bagte snobrød.

PT1H30Mter

Snobrød

8 stk    1 time 30 minutter
8 stk
Ingredienser
  • 40 g smør
  • 5 dl mælk
  • 30 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 3/4 tsk salt
  • 500 g hvedemel
  • 200-300 g fuldkornsmel (grahamsmel, ølandshvede eller lign)
  • 3 spsk olivenolie
Udskriv opskrift
1 time 30 minutter
Fremgangsmåde

Smelt smørret ved lav varme i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk og gær. Rør gæren godt ud i blandingen og rør sukker, salt og fuldkornsmel. Rør blandingen godt sammen og tilsæt resten af melet lidt efter lidt, til dejen kan æltes til en smidig lækker dej på køkkenbordet smurt med lidt olivenolie. Dejen skal være lækker smidig, men ikke hård.

Smør en ren skål med olievenolie og lad dejen hæve deri på køkkenbordet i en times tid. Kan også koldhæves med halv mængde gær i omkring 10 timer på køl.

Ælt dejen godt igennem og del den i 8-10 stykker som trilles til lange strimler, så de er klar til at blive snoet omkring snobrødspinden. Rul dejen tyndt om hver pind, form så dejen er ens fordelt og bag snobrødet over bålets gløder til de er gennembagte og gyldne. De er klar når dejen ikke klistre til pinden og de er nemme at få af .

Spis snobrødene, mens de er varme eller fyld dem med lækkert fyld.