Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-ketchup/ Dip, Pesto, Dressing og lign. Tilbehør Aftensmad

Ketchup

Jeg har lavet hjemmelavet ketchup og det er SÅ godt! Men når vi taler ketchup, så har den lille røde smagsgiver det jo ellers med at dele befolkningen i lejre, hvor de fleste enten sværger trofast til Heinz eller er Beauvais-fan og en lille flok har en anden ketchup, som deres favorit.

Nu hvor jeg har fundet ud af hvor lækkert det er at lave min helt egen ketchup af solmodne tomater – så er det førstevalget. Står menuen på hjemmelavede luksus hotdogs eller burgere, så skal denne hjemmelavede ketchup gerne på bordet herhjemme

PT2HPT30M1

Ketchup

Tid i alt2 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 uger
Kan frysesJa
Antal1 portion
Ingredienser
  • 400 g tomat
  • 150 g blommetomater
  • 1 æble, skåret i tern
  • 2 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 50 g sukker
  • 2 spsk brun farin
  • 0,50 dl æblecidereddike
  • 1 knivspids stødt nellike
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Halver tomaterne og kom dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne. Kog op og lad det småkoge i 1 time under låg. Lad det køle lidt af og blend det med en stavblender til en ensartet og fin konsistens.

Hæld tomatketchuppen gennem en sigte tilbage i en ren gryde og kog den ind, til konsistensen er som en ketchup.

Kom ketchuppen på rene skoldede glas.