Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-ketchup/

Hjemmelavet ketchup

Jeg har lavet hjemmelavet ketchup og det er SÅ godt! Men når vi taler ketchup, så har den lille røde smagsgiver det jo ellers med at dele befolkningen i lejre, hvor de fleste enten sværger trofast til Heinz eller er Beauvais-fan og en lille flok har en anden ketchup, som deres favorit.

Nu hvor jeg har fundet ud af hvor lækkert det er at lave min helt egen ketchup af solmodne tomater – så er det førstevalget. Står menuen på hjemmelavede luksus hotdogs eller burgere, så skal denne hjemmelavede ketchup gerne på bordet herhjemme

PT60M

Hjemmelavet ketchup

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Antal1 portion
Holdbarhed1 måned
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 400 g tomater
  • 150 g blommetomater
  • 1 æble, skrællet og skåret i tern
  • 2 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 50 g rørsukker
  • 2 spsk brun farin
  • 1/2 dl æblecidereddike
  • 1 knivspids hele nelliker, stødt
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Skær stilk og blomst af tomaterne.

Kom tomater og resten af ingredienserne i en gryde og kog det op. Lad det småkoge i en time under låg.

Lad det køle lidt af og blend det med en stavblender til det er helt fint.

Kom tomatketchuppen gennem en sigte tilbage i en ren gryde.

Kog ketchuppen til konsistensen er næsten som en ketchup.

Kom i rene skoldede glas