Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-ketchup/

Hjemmelavet ketchup

Jeg har lavet hjemmelavet ketchup og det er SÅ godt! Men når vi taler ketchup, så har den lille røde smagsgiver det jo ellers med at dele befolkningen i lejre, hvor de fleste enten sværger trofast til Heinz eller er Beauvais-fan og en lille flok har en anden ketchup, som deres favorit.

Jeg er personligt til Heinz! Gerne den økologiske variant, som jeg bilder mig ind smager en smule mere af solmodne tomater, end den traditionelle – jeg skal dog ikke garantere at jeg vil kunne smage forskel i en blindtest … Men nu hvor jeg har fundet ud af hvor nemt og sjovt det er at lave min helt egen ketchup af solmodne tomater – så får Heinz og alle de andre, konkurrence til stregen. Står menuen på hjemmelavede luksus hotdogs eller burgere, så skal denne hjemmelavede ketchup altså på bordet herhjemme fremover.

PT60M

Hjemmelavet ketchup

6-7 dl    60 min.
6-7 dl
Ingredienser
  • 400 g søde solmodne tomater
  • 150 g små søde blommetomater
  • 1 æble, skrællet og skåret i tern uden kernehus
  • 2 løg i tern
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 50 g rørsukker
  • 2 spsk. brun farin
  • 1/2 dl æbleeddike
  • 1 knivspids stødt nellike
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
Udskriv opskrift
60 min.
Fremgangsmåde

Skær stilk og blomst af tomaterne. Kom tomater og resten af ingredienserne i en gryde og kog det op. Lad det småkoge i en time under låg.
Lad det køle lidt af og blend det med en stavblender til det er helt fint. Kom tomatketchuppen gennem en sigte tilbage i en ren gryde. Kog ketchuppen til konsistensen er næsten som en ketchup.
Kom i rene glas – evt. Skoldet og skyllet i atamon.
Opbevar på køl. Kan holde sig i 1-2 måneder uåbnet på køl og omkring 1-2 uger efter den er åbnet.