Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/syltede-agurker/ Efterår Mormormad, Sommer, Tilbehør Aftensmad, Vegetar

Syltede agurker – agurkesalat

Hjemmelavede syltede agurker er virkelig lækkert og nemt. Den tilberedes med ganske få ingredienser og alt efter hvor sprøde man ønsker ens agurkesalat, så kan den være klar til servering på kort tid.

Den lækre agurkesalat er et hit til alt fra helstegt kylling til hotdogs og meget andet godt. Man kan smage til med krydderier som fx dild eller laurbær, eller man kan lade den være helt enkel. Hvor sød agurkesalaten skal være, er en smagssag, men vær endelig opmærksom på at den lækre agurkesmag udvikler sig jo længere den trækker – hvilket samtidig giver blødere agurkeskiver.

Prøv også: min bedste opskrift på syltede rødbeder >>

PT30MPT5M1

Syltede agurker

Tid i alt30 min.
Arbejdstid5 min.
Holdbarhed3 uger
Antal1 glas
Ingredienser
  • 1 agurk
  • 2 dl æblecidereddike, eller lagereddike
  • 75 g sukker
  • 1 tsk peberkorn
  • 1 tsk salt
  • 0,50 dl kogende vand
  • eventuelle smagsgivere
  • frisk dild, efter sæson
  • 2 laurbærblade
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør sukker og salt ud i en skål med kogende vand. Når sukkeret er opløst og vandet kølet lidt af, tilsættes eddike, peberkorn og evt smagsgivere som dild eller laurbærblade.

Skær agurken i helt tynde skiver, kom skiverne i et rent skoldet glas og hæld eddikelagen over. Lad det trække i min. 30 minutter og gerne længere.