Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/grydestegt-kylling-med-skysauce/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Mormormad, Sommer, Vinter

Grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat

God gammeldags grydestegt kylling med skysauce og kartofler, serveret med hjemmelavet agurkesalat og rabarberkompot.

Jeg er særligt vild med grydestegt kylling med skysauce, når der er nye danske kartofler i sæson, hvilket falder dejligt sammen med sæsonen for rabarber. Herligt, for netop rabarber og kylling smager forrygende sammen. Dertil en klassisk salat med mormordressing, en sprød hjemmelavet portion syltede agurker og så kan man næsten ikke ønske sig mere. Uanset så er det nu en dejlig ret at servere året rundt!

Prøv også: opskrift på hønsefrikasse >>

Grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT1H30M4
Ingredienser
  • 1 kylling, på omkring 1,6-2 kg
  • 1 håndfuld persille
  • 30 g smør
  • 3 dl vand
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Rabarberkompot
  • 200 g rabarber, i tern
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • 60 g sukker
  • Syltede agurker
  • 1 agurk
  • 2 dl æblecidereddike, eller lagereddike
  • 75 g sukker
  • 1 tsk peberkorn
  • 1 tsk salt
  • 0,50 dl kogende vand
  • 1 tsk dild, tørret
  • Grøn salat med mormordressing
  • 1 salat, fx hovedsalat
  • 1 citron, saften herfra
  • 2 spsk sukker
  • 2 dl piskefløde
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Skysauce
  • stegesky fra kyllingen
  • 30 g hvedemel
  • 0,50 dl piskefløde
  • 2 dråber kulør
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 kg kartofler, nye
  • 1 håndfuld persille, finthakket til drys
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Grydestegt kylling med skysauce
Soigner kyllingen og gnid den med salt og peber. Fyld kyllingen med persille. Smelt smør i en stegegryde ved middelhøj varme. Brun kyllingen godt på alle sider, brug omkring 10 minutter til at brune kyllingen godt af.

Kom vand, samt lidt salt og peber i gryden til kyllingen. Læg låg på og lad kyllingen simre i 45-55 minutter, vend kyllingen et par gange undervejs og forbered resten af menuen, med både kogte kartofler, syltede agurker, rabarberkompot og mormordressing, mens kyllingen steger i gryden.

Tjek at kyllingen er gennemstegt, inden du tager den op af gryden. Skum urenheder af væden/stegeskyen fra kyllingen og hæld derefter stegeskyen op i en lille kasserolle.

Kom kyllingen tilbage i stegegryden, og læg låg på for at holde kyllingen varm, mens skysaucen tilberedes.

Kog stegeskyen op i gryden og rør en meljævning af hvedemel og vand. Pisk jævningen i gryden med stegesky, mens saucen koges godt igennem. Tilsæt piskefløde og evt et par dråber kulør, smag godt til med salt og peber.

Syltede agurker
Rør sukker og salt ud i en skål med kogende vand. Når sukkeret er opløst og vandet kølet lidt af, tilsættes eddike, peberkorn og evt smagsgivere som dild eller laurbærblade.

Skær agurken i helt tynde skiver, kom skiverne i et rent skoldet glas og hæld eddikelagen over. Lad det trække i min. 30 minutter.

Rabarberkompot
Kom alle ingredienserne i en gryde og rør det godt sammen. Lad det stå og trække saft i en halv time uden varme. Tænd for varmen og varm op til kogepunktet under omrøring.

Lad det simre i 5-10 minutter. Hold øje med det og tag af varmen, så snart rabarberen er blød. Det skal endelig ikke være overkogt.

Grøn salat med mormordressing
Rør citronsaft og sukker sammen i en skål, til sukkeret er opløst. Tilsæt fløden, rør dressingen sammen til den tykner lidt og smag til med salt og peber. Smagen skal være sød og syrlig på samme tid.

Vend dressingen i salaten lige inden servering.

Kogte nye kartofler
Skrub kartoflerne grundigt og kom dem i en gryde med koldt letsaltet vand.

Bring kartoflerne i kog, læg låg på og lad kartoflerne koge i 6-8 minutter (alt efter størrelse på kartoflerne). Sluk for varmen og lad kartoflerne trække i vandet i 5-8 minutter, stadig under låg. Mærk med en kødnål og hæld vandet fra, når kartoflerne er perfekt møre.

Hold kartoflerne lune i gryden med låg efter vandet er hældt fra. Drys kartoflerne med persille inden servering.

Servering
Server den grydestegte kylling med kartofler og persille, syltede agurker, rabarberkompot og grøn salat med mormordressing.