Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hoensefrikasse/

Hønsefrikassé

Hønsefrikassé er en skøn klassisk sommerret med smørmørt hønsekød – man kan også sagtens bruge en god kylling og lave kyllingefrikasse, hvis der ikke lige er en suppehøne at få fat på.

En cremet mild sauce med årstidens grønt, som kan varieres lidt efter sæson. Jeg har brugt friske danske ærter, porre og nye gulerødder denne gang. Når jeg tilbereder den i forsommeren og der er danske asparges i sæson, så er det også virkelig lækkert.

PT1Hog30Mter

Hønsefrikassé

6 pers.    1 time og 30 minutter
6 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time og 30 minutter
Fremgangsmåde

Hønsekød
Soigner suppehønen og den sammen med vand i en stor gryde, som koges op ved middelvarme. Skum overfladen flere gange for urenheder og skum, da  det sikre, at saucen ikke bliver fin og klar.

Efter 15 minutter tilsættes hvidvin, løg, peberkorn, salt, laurbærblade og persille. Lad retten simre under låg ved lav varme i 1 time. Hvis der kommer skum og urenheder i overfladen, så fjernes de med en ske undervejs.

Tage hønen op af gryden. Sigt fyldet fra gennem en finmasket sigte, så al suppevandet gemmes i en skål.

Pluk kødet fra hønen og sæt det til side til senere.

Kom gulerodstern og porre i skiver i en gryde med kogende letsaltet vand og kog i 8-10 minutter, hvorefter de dryppes af.

Sauce
Smelt smør i en gryde, pisk mel i det smeltede smør og tilsæt derefter halvdelen af suppevandet fra suppehønen lidt efter lidt, mens der piskes grundigt.

Lad saucen koge i 7-10 minutter, hvis den bliver for tyk kan tilsættes mere suppevand fra kødet. Tilsæt piskefløde og smag godt til med salt og peber.

Kom porre, gulerødder, ærter og kød i saucen, varm det godt igennem i 1-2 minutter og tilsæt derefter masser finthakket dild, hvorefter den lækre hønsefrikasse anrettes på tallerkener eller i et fad med et drys dild og nye danske kartofler til.