Ragu
Langtidssimret ragu ala bolognese er en vidunderlig simreret, som giver det mest smørmøre kød man kan tænke sig.
Man skal ikke bruge lang tid i køkkenet, for så snart alt er i gryden, så kan man lave en masse andet mens gryden står og småsimrer på komfuret og spreder hygge og lækre dufte i køkkenet.
Når retten er færdig og klar til servering, så er det blot at koge pastaen perfekt al dente og servere hele herligheden med friskrevet parmesan.
Prøv også: opskrift på tacos med torsk >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ragu
- 1 kg oksebov
- 80 g bacon
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 stængler bladselleri, i små tern
- 3 gulerødder, i små tern
- 2 dl rødvin
- 4 dl oksefond
- 50 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 2 laurbærblade
- 1 tsk tørret timian
- 1 dåse hakkede tomater
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 2 spsk olivenolie
- Tilbehør til servering
- 350 g pappardelle
- 75 g parmesan, friskrevet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær kødet i tykke skiver (jeg deler en oksebov på 800 g i 3-4 skiver).
Varm en støbejernsgryde op med olie ved høj varme og brun kødet godt på alle sider. Tag kødet op af gryden, sæt det til side på en tallerken og skrue ned for varmen på gryden.
Steg bacon sprødt i gryden, tag op og sæt til side. Sauter løg i den samme gryde ved middelvarme, til løgene er bløde. Tilsæt hvidløg, bladselleri, gulerod og sauter i yderligere et minut.
Kom det brunede kød, finthakket sprødstegt bacon, bladselleri, gulerødder, rødvin, oksefond, soltørrede tomater, hakkede tomater, laurbærblade og timian i gryden. Læg låg op og kog langsomt op til kogepunktet og juster derefter temperaturen, så retten blot simrer svagt. Lad det simre i cirka 3-4 timer til kødet er mørt som smør og falder fra hinanden.
Tag laurbærblade og kødet op og træk kødet fra hinanden i trævler. Kasser laurbærbladene.
Kom kødet tilbage i gryden og smag godt til med salt og peber. Læg låg på for at holde den serveringsklare ragu varm, og kog imens pastaen al dente.
Server papardelle med ragu og friskrevet parmesan.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Øv det først står i kommentarfeltet hvor vigtig temperaturen er, når det simrer, det blev helt tørt 😔
Hej Peter
Det står både under fremgangsmåden og under tips til opskriften, at det blot skal simre svagt. Det gælder for alle simreretter at temperaturen ikke må være for høj, det skal blot lidt boble en anelse – og ikke konstant – i siderne, så simrer det, i modsætning til at koge.
Var det kødet der var tørt og ikke selve retten der var kogt tør for væde? I tilfælde af sidstnævnte, så hold endelig altid øje med simreretter undervejs og tilsæt lidt ekstra væde hvis nødvendigt. Hvis det er det sidste, så kan det være dels at det har kogt i stedet for at simre, det kan også være at det ikke har simret længe nok eller at kødet har været for magert eller ikke egnet til at simre.
– jeg håber det giver mening? :)
Kh Ann-Christine
Hej,
Kan man fryse retten?
Ja, sagtens
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Det lyder virkelig lækkert, det skal vi prøve som vores søndags simremad på denne weekend.
Du skriver, at du bruger støbejernsgryde. Det ejer jeg ikke.
Er der ting, jeg skal gøre anderledes, når jeg laver retten i almindelig gryde?
Vh Rikke
Hej Rikke
Hvor lækkert! Det der er med en støbejernsgryde er at den holder virkelig godt på varmen, så den kan stå ved helt lav temperatur og simre svagt.
Du kan sagtens lave den i en almindelig gryde, men hold øje med at temperaturen er sat så retten endelig ikke koger og at temperaturen gerne skal holde sig omkring 90 grader, så det blot simrer helt svagt. Tjek temperaturen nogle gange undervejs.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine