Ragu


Langtidssimret ragu ala bolognese er en vidunderlig simreret, som giver det mest smørmøre kød man kan tænke sig.
Man skal ikke bruge lang tid i køkkenet, for så snart alt er i gryden, så kan man lave en masse andet mens gryden står og småsimrer på komfuret og spreder hygge og lækre dufte i køkkenet.
Når retten er færdig og klar til servering, så er det blot at koge pastaen perfekt al dente og servere hele herligheden med friskrevet parmesan.
Prøv også: opskrift på tacos med torsk >>
Ragu
- 1 kg oksebov
- 80 g bacon
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 stængler bladselleri, i små tern
- 3 gulerod, i små tern
- 2 dl rødvin
- 4 dl oksefond
- 50 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 2 laurbærblade
- 1 tsk timian, tørret
- 1 dåse hakkede tomater
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 2 spsk olivenolie
- Tilbehør til servering
- 350 g pappardelle
- 75 g parmesan, friskrevet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Skær kødet i tykke skiver (jeg deler en oksebov på 800 g i 3-4 skiver).
Varm en støbejernsgryde op med olie ved høj varme og brun kødet godt på alle sider.
Tag kødet op af gryden, sæt det til side på en tallerken og skrue ned for varmen på gryden.
Steg bacon sprødt i gryden, tag op og sæt tilside.
Sauter løg i den samme gryde ved middelvarme, til løgene er klare og bløde.
Tilsæt hvidløg, bladselleri, gulerod og sauter i yderligere et minut.
Kom det brunede kød, finthakket sprødstegt bacon, bladselleri, gulerødder, rødvin, oksefond, soltørrede tomater, hakkede tomater, laurbærblade og timian i gryden.
Læg låg op og kog langsomt op til kogepunktet og juster derefter temperaturen, så retten blot simrer svagt. Lad det simre i cirka 3-4 timer til kødet er mørt som smør og falder fra hinanden.
Tag laurbærblade og kødet op og træk kødet fra hinanden i trævler. Kasser laurbærbladene.
Kom kødet tilbage i gryden og smag godt til med salt og peber. Læg låg på for at holde den serveringsklare ragu varm, og kog imens pastaen al dente.
Server papardelle med ragu og friskrevet parmesan.
Næringsindhold

Pr. 100 g
(xxx kcal)
Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Jeg købte en 4lt trykkoger for omkring 10 år siden som jeg endelig kom igang med at bruge under Covid/energi krisen til tørrede bønner. Jeg fandt sørme også en gammel hæftet basis opskriftsbog fra 1980 i en genbrugsbutik. Men der er jo sket meget med dansk madkunst siden fattigfirserne foruden nye opskrifter er der både jo også kommet Slowcookers med trykkoger funktion.
Så når jeg læser om denne lækre Okse ragu og mange andre langtids gryde opskrifter kunne jeg rigtig godt tænke mig at opskrifterne også foreslog brug af og hvordan Slowcooker og trykkoger bruges
Hej Joy
hvor dejligt du har glæde af den. Jeg bruger ikke selv trykkoger, så kan desværre ikke bidrage med tips til det. Men mon ikke du fint kan konvertere opskriften om med tips fra kogebogen og kogebøger specifikt til trykkoger/slowcooker
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg er stor fan af jeres opskrifter, men jeg står fuldstændig af hvis jeg støder på stavefejl eller grammatiske ‘skrubtudser’
Ragu med oksebov ændres til ‘ragout’
Venlig hilsen
Aase Nielsen
Hej Aase
Dejligt at du er glad for mine opskrifter.
Ragout er fransk og ragu er italiensk – så alt er fint her :)
Kh Ann-Christine
Der er ikke tomat i en ragu.
Se tip under opskriften, hvor jeg skriver om netop dette ;)
Kh Ann-Christine
Hvor kommer baconen ind i retten ? Glæder mig til at afprøve den
Skal steges i den samme gryde, lige efter kødet er brunet.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hold nu op, hvor var det lækkert. Virkelig rigt på smag. Tak for en god opskrift!
Mvh Christina
Hej Christina
Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften.
Det er jeg glad for :)
Kh Ann-Christine