Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/svampe-stroganoff/ Aftensmad Simremad, Vegetar

Svampe Stroganoff

Svampe Stroganoff er en virkelig lækker vegetarisk og lækker udgave af den klassiske Stroganoff.

En efterårsret med god kraft og fylde til at give varme på en kold vinterdag. Her er kødet skiftet ud med forskellige svampe, som alle bidrager med masser af god umamismag og tilfører retten velsmag og tyngde.

Der er masser af uhm-faktor og jeg er vild med at servere den med brune ris, men du kan også lave en luftig kartoffelmos til.

Prøv også: min opskrift på grøntsagsbiksemad >>

PT45MPT30M4

Svampe Stroganoff med ris

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 250 g champignon, skåret i kvarte
  • 250 g svampe, fx kantareller eller lign
  • 2 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 spsk sød paprika
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 spsk hvedemel
  • 5 spsk tomatpuré
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • 1 spsk smør, til stegning
  • Til servering
  • 3 dl brune ris, kogt efter anvisning på pakken
  • 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Steg champignonerne i olie og smør på en pande ved høj varme. Vend dem hyppigt, til de har fået lidt stege­ skorpe. Skru ned for varmen og tilsæt de blandede svampe, løg og hvidløg. Sauter ved middelvarme, til løgene er bløde.

Rør sød paprika, røget paprika og hvedemel sammen i en skål og sigt det over panden med svampe og løg. Rør tomatpuré, grøntsagsbouillon og piskefløde i retten og lad det simre i 10 minutter.

Smag godt til med salt og peber og server retten med brune ris og persille.