Svampe Stroganoff
Svampe Stroganoff er en virkelig lækker vegetarisk og lækker udgave af den klassiske Stroganoff.
En efterårsret med god kraft og fylde til at give varme på en kold vinterdag. Her er kødet skiftet ud med forskellige svampe, som alle bidrager med masser af god umamismag og tilfører retten velsmag og tyngde.
Der er masser af uhm-faktor og jeg er vild med at servere den med brune ris, men du kan også lave en luftig kartoffelmos til.
Prøv også: min opskrift på grøntsagsbiksemad >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Svampe Stroganoff med ris
- 250 g champignon, skåret i kvarte
- 250 g svampe, fx kantareller eller lign
- 2 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakkede
- 1 spsk sød paprika
- 1 spsk røget paprika
- 1 spsk hvedemel
- 5 spsk koncentreret tomatpuré
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- 1 spsk smør, til stegning
- Til servering
- 3 dl brune ris, kogt efter anvisning på pakken
- 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Steg champignonerne i olie og smør på en pande ved høj varme. Vend dem hyppigt, til de har fået lidt stege skorpe. Skru ned for varmen og tilsæt de blandede svampe, løg og hvidløg. Sauter ved middelvarme, til løgene er bløde.
Rør sød paprika, røget paprika og hvedemel sammen i en skål og sigt det over panden med svampe og løg. Rør tomatpuré, grøntsagsbouillon og piskefløde i retten og lad det simre i 10 minutter.
Smag godt til med salt og peber og server retten med brune ris og persille.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine,
Min datter er ikke så glad for lige netop champignoner. Kunne man undvære dem og så bruge dobbelt op på andre svampe?
Mvh Kim
Sagtens :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Opskriften er allerede en favorit herhjemme.
Nu er jeg så ved at forberede næste uges sommerhuset ved at lave dobbelt portion hver dag og fryse ned.
Kan denne ret fryses?
Dbh. Tina
Hvor dejligt!
Jeg har ikke testet det, så ved ikke om den kan risikere at skille en smule efter optøning. Men ellers så ja
Rigtig god fornøjelse og skøn tur i sommerhuset :)
Kh Ann-Christine
Hej, så fik jeg prøvet svampe stroganoff. Så godt. Den skal jeg garanteret lave igen.
Godt at du bruger grøntsagsbouillon. Jeg synes det er lidt fancy og besværligt med en fond. Og så har jeg læst at en fond er en ren bakteriebombe, som kun kan holde et par dage.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Rigtig god weekend :)
Kh Ann-Christin