Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/groentsagsbiksemad/

Grøntsagsbiksemad med spejlæg

Grøntsagsbiksemad er en virkelig god ret til at få ryddet op i grøntsagsskuffen og til at minimere madspild i husholdningen.

Det smager SÅ godt og I kan se under opskriften en del tips til variationer af vegetar biksemad og ellers er det endelig blot at eksperimentere og prøve sig lidt frem. Retten kan også fint serveres i spinatpandekager som en lidt alternativ ret og med mange ekstra krydderurter.

Prøv også: denne skønne opskrift på ovnbagte grøntsager >>

PT40M

Grøntsagsbiksemad med spejlæg

Tid i alt40 min.
Arbejdstid40 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 løg, finthakket
  • 200 g kartofler, skrællede og skåret i tern
  • 2 gulerødder, skrællede og skåret i tern
  • 100 g søde kartofler, skrællede og skåret i tern
  • 1/2 broccoli, i buketter
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk smør, eller olie til stegning
  • Til servering
  • 4 æg
  • 100 g rødbeder, syltede
  • 4 spsk ketchup
  • 4 skiver rugbrød
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Sauter løg, kartofler, gulerødder, søde kartofler på en pande med smør eller olie ved middelvarme og rør jævnligt, til løgene er bløde og kartoflerne har fået stegeskorpe og er lige knap møre.

Kom broccolibuketter på sammen med finthakket hvidløg og sauter videre til kartoflerne er møre.

Lav fire spejlæg på en anden pande og server grøntsagsbiksemad med spejlæg på rugbrød og med tilbehør af rødbeder og persille.