Sommerruller med grønt og halloumi


Sprøde og friske sommerruller med grønt og halloumi er en let og lækker ret til sommermiddagen. Den cremede peanutsauce mætter godt og passer derfor perfekt til de grøntsagsspækkede ruller.
Jeg fylder dem med jordbær når det er sæson, og ellers er de også skønne med andre frugter og bær. Den lækre frugtrige smag giver så dejligt modspil til den salte halloumi – og du kan bruge opskriften her som base og ellers variere med andre krydderurter, grøntsager og frugter efter smag og sæson.
Prøv også: opskrift på sushi salat >>
Sommerruller med grønt og halloumi
- Peanutbutterdip
- 1 dl peanutbutter
- 3 spsk tamari
- 100 ml kokosmælk
- 3 spsk hoisin sauce
- 3 lime, saften herfra
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 spsk sesamfrø
- Sommerruller med halloumi
- 250 g halloumi
- 2 avocado
- 1 agurk, i stængler
- 125 g baby spinat
- 0,50 spidskål, strimlet
- 3 gulerod, i stænger
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 bakke jordbær, skåret i kvarte
- 16 ark rispapir
- 2 spsk olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Peanutdip
Rør alle ingredienserne sammen og juster konsistensen med kokosmælk. Smag godt til, om smagen er som du ønsker.
Sommerruller
Skær halloumi i skiver og derefter i stængler. Steg dem sprøde på en pande i olivenolie.
Gør alle grøntsagerne klar.
Saml forårsrullerne
Kom vand i et stort fad, læg et stykke rispapir i og læg derefter det bløde rispapir på køkkenbordet.
Kom grøntsager, bær og halloumi på rispapiret, så det ligger i en stribe på midten og fold siderne omkring fyldet, og rul den sammen til en fast frisk forårsrulle.
Server med peanutdip og hvis der er overskud af grønt og salsa, så server det som tilbehør ved siden af.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)