Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/graeske-koedspyd-og-raastegte-timiankartofler/

Græske kødspyd og råstegte timiankartofler

Disse græske kødspyd er så lækre, særligt serveret med sprøde timian kartofler, en god græsk tomatsalat og en cremet lækker tzatziki.

Jeg har her lavet de græske kødspyd med lammekød, men man kan snildt bruge både svinekød, oksekød, kylling eller kalkun. Det vil også smage rigtig dejligt! Disse græske frikadeller bliver saftige og lækre og hvis man laver lidt ekstra, så er de ganske fine både til at fryse ned og til at tage med på madpakkerne – gerne sat på spyd med små søde tomater mellem hver græsk frikadelle.

Prøv også: opskrift på lækker tzatziki >>

PT45M

Græske kødspyd med lammekød

Tid i alt45 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Græske kødspyd
  • 500 g hakket lammekød
  • 1 æg
  • 1 spsk soltørrede tomater, finthakkede
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk feta, finthakket
  • 3 stængler frisk timian, bladene herfra
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 rødløg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • 1 spsk smør, til stegning
  • Råstegte timian kartofler
  • 800 g kartoffel
  • 5 stængler frisk timian
  • 3 spsk olivenolie
  • flagesalt
Udskriv 
Fremgangsmåde

Timian Kartofler
Skrab, skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i grove både.

Vend dem i olie, timian og salt og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Bag i ovnen ved 200 grader i ca 30-40 minutter eller til de er sprøde, lækre og får samme farve som dem på billedet her.

Græske kødspyd med lammekød
Kom lammekød, æg, hvidløg, rødløg, feta, soltørrede tomater, timian, salt og peber i en skål og pisk det godt sammen med en håndmikser i 1-2 minutter.

Form farsen til kugler og steg dem på en varm pande i olie og smør.

Sæt dem på spyd ved servering. De kan også grilles på spyddet.