Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/graeske-koedspyd-og-raastegte-timiankartofler/ Aftensmad Bålmad, Grill, Nem Hverdagsmad

Græske kødspyd og råstegte timiankartofler

Disse græske kødspyd er så lækre, serveret med sprøde timian kartofler, en god græsk tomatsalat og eventuelt også en cremet lækker tzatziki.

Jeg har her lavet de græske kødspyd med lammekød, men man kan snildt bruge både svinekød, oksekød, kylling eller kalkun. Det vil også smage rigtig dejligt! Disse græske frikadeller bliver saftige og lækre og hvis man laver lidt ekstra, så er de ganske fine både til at fryse ned og til at tage med på madpakkerne – gerne sat på spyd med små søde tomater mellem hver græsk frikadelle.

Prøv også: opskrift på lækker tzatziki >>

Græske kødspyd og råstegte timiankartofler
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT20M4
Ingredienser
  • Græske kødspyd
  • 500 g hakket lammekød
  • 1 æg
  • 1 spsk soltørrede tomater i olie, finthakkede
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk feta, finthakket
  • 3 stængler frisk timian, bladene herfra
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 rødløg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • 1 spsk smør, til stegning
  • Råstegte timian kartofler
  • 800 g kartofler
  • 5 stængler frisk timian
  • 3 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • Græsk salat
  • 2 spsk olivenolie
  • 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 3 spsk frisk oregano, finthakket
  • 1 tsk sukker
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 300 g blommetomater, i halve
  • 0,50 agurk, i halve skiver
  • 1 rødløg, i ringe
  • 100 g feta, smuldret
  • 80 g sorte oliven
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Timian Kartofler
Skrab, skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i grove både.

Vend dem i olie, timian og salt og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Bag i ovnen ved 200 grader i ca 30-40 minutter eller til de er sprøde, lækre og får samme farve som dem på billedet her.

Græsk salat
Rør olivenolie, sukker, citronskal og ­saft, salt, peber og finthakket oregano sammen, til sukkeret er opløst, og vend grøntsagerne sammen med dressingen i en stor skål. Smuldr feta ud over og drys med sorte oliven. Drys med lidt ekstra frisk oregano inden servering.

Græske kødspyd med lammekød
Kom lammekød, æg, hvidløg, rødløg, feta, soltørrede tomater, timian, salt og peber i en skål og pisk det godt sammen med en håndmikser i 1-2 minutter.

Form farsen til kugler og steg dem på en varm pande i olie og smør.

Sæt dem på spyd ved servering. De kan også grilles på spyddet.