Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pita-med-kebab/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Frokost, Mellemøstens køkken, Nem Hverdagsmad, Sommer, Vinter

Pita med kebab

Pita med kebab er super lækkert og et evigt hit at servere til aftensmad. Mine børn er vilde med denne ret og denne opskrift har jeg lavet hverdagsvenlig og hurtig – så den kan nemt laves selv om man først handler på vej hjem fra arbejde og skal have maden på bordet på en halv times tid.

Man kan købe færdigbagte pitabrød eller bage selv efter fx denne opskrift på hjemmelavede pitabrød, som kan fryses og skal blot tøes op på køkkenbordet og lunes i ovn eller brødrister. Til kebab bruger jeg noget lækkert kød, som bliver mørt og lækkert ved lynstegning. Det skal blot kysse panden hurtigt og så er der et godt og reelt luksusmåltid som ikke tager alverdens tid at lave.

Pita med kebab
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M4
Ingredienser
  • Lynhurtig kebab
  • 400 g entrecotes, eller anden udskæring, skåret i tern eller tynde skiver
  • 0,50 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk oregano, tørret
  • 0,50 tsk rosmarin, tørret
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 knivspids røget paprika
  • 1 knivspids kanel
  • 1 knivspids stødt nellike
  • 1 knivspids chiliflager
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 4 spsk olivenolie, til stegning
  • Hvidløgsdressing
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %, eller creme fraiche
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 0,50 øko citron, lidt fintrevet skal og saft herfra
  • 1 tsk sukker
  • 1 knivspids cayenne peber
  • 0,50 tsk dijon sennep
  • 1 håndfuld purløg, finthakket
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 4 pitabrød
  • 150 g salat
  • 1 agurk, halveret og skåret i skiver
  • 1 rødløg, skåret i tynde både
  • 100 g cherrytomater, skåret i kvarte
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kebab
Rør krydderierne godt sammen og vend oksekødet med krydderierne.

Varm en pande op med olie og steg kødet lynhurtigt på alle sider og tag straks af panden.

Hvidløgsdressing
Bland dressingen sammen og smag den godt til.

Servering
Lun pitabrødene og smør dem med hvidløgsdressing.

Fyld dem med kebab, salat, agurk, løg, tomater. Fordel lidt ekstra dressingen over og drys med persille.