Guacamole
Guacamole er min favoritdip og den velsmagende avocadodip er ofte en del af vores måltid – enten som guacamole dip til grøntsager, i sandwich, hjemmelavede burgere eller som tilbehør til salater. Og som en obligatorisk del af den lækre nachos, når vi indimellem hygger med sådan en ret.
Det er super nemt at lave guacamole selv og i dag vil jeg dele min yndlingsopskrift. Den er justeret til over årene og startede som den helt enkle med avocado, citron, hvidløg, spidskommen og chili – men uhm, hvor er den skøn, når den lige får lidt ekstra omsorg og flere krydderier.
Prøv også: min opskrift på en lækker hummus >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Guacamole
- 2 avocado, modne
- 0,50 rødløg, finthakket
- 1 fed hvidløg
- 0,50 citron, friskpresset saft herfra
- 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 knivspids cayenne peber
- 2 spsk cremefraiche 18 %, kan undlades
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Mos avocadoen med en gaffel og kom alle ingredienser i et blenderglas.
Blend med en stavblender, til den er blød og lækker cremet. Hvis der alternativt ønskes en lidt mere rustik og grov guacamole, så hak alle ingredienserne helt fint og bland dem sammen i en skål.
Smag til med salt, peber, chili og citronsaft. Lad gerne guacamolen trække i 30 minutter på køl.
Jeg kan anbefale at komme stenen fra avocadoen ned i skålen med guacamole. Så undgår man at den bliver brun.
Det er et super fint tip! :)
Hvor længe kan den holde sig i køleskabet?
Den holder sig ikke super godt, men hvis du kommer avocadostenen i guacamolen. Drypper citronsaft over og dækker den helt tæt, så der ikke er luft mellem låg og guacamole, så kan den holde sig 1 dag – man skal dog måske lige fjerne det øverste lag, da den godt kan blive lidt mørk i farven
Det kan anbefales at komme frisktomat i (hvor “skrallen“ er taget af) guacamolen – som man også gør i Mexico.
Derudover er her verdens bedste råd, til at holde guacamolen frisk LÆNGE:
1.Gem dine rester guacamole i en skål eller plastikbeholder.
2.Dæk guacamolen med ca. 1 cm. lunken vand
3.Tilsæt låg eller dæk skålen med film
4.Når du er klar til at spise guacamolen nogle timer eller dage senere, hælder du forsigtigt vandet ud af skålen – uden også at hælde guacamolen ud, selvfølgelig!
5.Rør grundigt rundt i guacamolen og voila: Den er frisk og spiseklar.
Opskrifter fra Valdemarsro er helt suveræne.
Hvor er du sød! Tusind tak :)
Kh AC
Jeg bruger ofte dine opskrifter – det er dejlig mad. – Jeg ønsker mig “Grøn Aftensmad” i fødselsdagsgave. Vi har en stor (500 m2) køkkenhave. Vi er ikke vegetarer, men lever meget grønt.
Og så mit spørgsmål: Du bager ofte med varmluft, hvad er fordelen, hvis man kun har en plade i ovnen?
Venlig hilsen
Birgitte
Hej Birgitte
Mange tusind tak for din søde hilsen, hvor er jeg glad for at du har glæde af mine opskrifter og det lyder jo virkelgi skønt med jeres skønne storee køkkenhave.
jeg har skrevet om ovn, varmluft og temperaturer her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/#Ovn_og_bagetid Det fungeere blot bedst i min ovn, men det kan jo variere fra ovn til ovn.
Kh Ann-Christine
hej det her er et rigtigt godt tip i stedet for nachos så brug rugbrødschips for det er meget sunde og smager sygt godt sammen med gvakamole
Ej en god ide
ja det har jeg gjort før og det smager meget godt
Kan den fryses? Guacamolen?
Det tror jeg ikke umiddelbart, men har aldrig forsøgt mig med det.
Kh Ann-Christine