Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/guacamole/ Dip, Pesto, Dressing og lign. Mexicansk, Nem Hverdagsmad, Snacks, Tilbehør Aftensmad

Guacamole

Guacamole er min favoritdip og den velsmagende avocadodip er ofte en del af vores måltid – enten som guacamole dip til grøntsager, i sandwich, hjemmelavede burgere eller som tilbehør til salater. Og som en obligatorisk del af den lækre nachos, når vi indimellem hygger med sådan en ret.

Det er super nemt at lave guacamole selv og i dag vil jeg dele min yndlingsopskrift. Den er justeret til over årene og startede som den helt enkle med avocado, citron, hvidløg, spidskommen og chili – men uhm, hvor er den skøn, når den lige får lidt ekstra omsorg og flere krydderier.

Prøv også: min opskrift på en lækker hummus >>

Guacamole
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT10M4
Ingredienser
  • 2 avocado, modne
  • 0,50 rødløg, finthakket
  • 1 fed hvidløg
  • 0,50 citron, friskpresset saft herfra
  • 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 knivspids cayenne peber
  • 2 spsk cremefraiche 18 %, kan undlades
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Mos avocadoen med en gaffel og kom alle ingredienser i et blenderglas.

Blend med en stavblender, til den er blød og lækker cremet. Hvis der alternativt ønskes en lidt mere rustik og grov guacamole, så hak alle ingredienserne helt fint og bland dem sammen i en skål.

Smag til med salt, peber, chili og citronsaft. Lad gerne guacamolen trække i 30 minutter på køl.