Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/guacamole/

Guacamole

Guacamole er min favoritdip og den velsmagende avocadodip er ofte en del af vores måltid – enten som guacamole dip til grøntsager, i sandwich, hjemmelavede burgere eller som tilbehør til salater. Og som en obligatorisk del af den lækre nachos, når vi indimellem hygger med sådan en ret.

Det er super nemt at lave guacamole selv og i dag vil jeg dele min yndlingsopskrift. Den er justeret til over årene og startede som den helt enkle med avocado, citron, hvidløg, spidskommen og chili – men uhm, hvor er den skøn, når den lige får lidt ekstra omsorg og flere krydderier.

Prøv også: min opskrift på en lækker hummus >>

PT30M

Guacamole

Tid i alt30 min.
Arbejdstid10 min.
Antal1 portion
Ingredienser
  • 2 avocado, modne
  • 0,50 rødløg, finthakket
  • 1 fed hvidløg
  • 0,50 citron, friskpresset saft herfra
  • 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 knivspids cayenne peber
  • 2 spsk cremefraiche 18 %, kan undlades
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv 
Fremgangsmåde

Mos avocadoen med en gaffel og kom alle ingredienser i et blenderglas.

Blend med en stavblender, til den er blød og lækker cremet. Hvis der alternativt ønskes en lidt mere rustik og grov guacamole, så hak alle ingredienserne helt fint og bland dem sammen i en skål.

Smag til med salt, peber, chili og citronsaft. Lad gerne guacamolen trække i 30 minutter på køl.

Opskriften giver ca 2 1/2 dl