Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/den-bedste-enchiladas/

Enchiladas med kylling

Den her opskrift på enchiladas er en af dem man får lyst til at lave igen og igen!
Der kan tilføjes finthakkede peberfrugt, tomat, majskerner eller lign for at gøre den mere grøn. Man kan serveres guacamole til (uhm!) eller bare en flok gulerodsstænger, peberfrugt og agurkestave. Enchiladas kan også sagtens justeres lidt og gøres nemmere. Man kan fx bruge en god rest kylling og dermed spare en masse tid.
Men ét sted, hvor jeg dog ikke vil anbefale at springe over et lavere gærde er enchiladas saucen.

Den er f a n t a s t i s k !
Lav rigeligt af sauce til enchiladas – gerne to eller tre gange portionen. Den kan nemlig holde sig i køleskabet i 2 uger eller den kan fryses ned i portioner. Det er denne sauce der gør hele forskellen!

PT+3H

Enchiladas

4 pers.     + 3 timer
4 pers.
Ingredienser
  • Enchiladas Sauce
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk røget paprika eller chipotle
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 knivspids cayenne peber
  • 1 tsk hvidløgspulver (eller 2 friske fed hvidløg, men så skal de først i med tomaterne)
  • 1/2 tsk knust koriander
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 finthakket løg
  • 1 tsk hvedemel
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 dl grøntsagsboullion (fx herbamare) eller kyllingefond.
  • Kylling - Pulled Chicken
  • 2 gode kyllingebryst, 1/2 kylling med ben eller 3 store underlår
  • 1/2 dl kyllingfond
  • 1/2 ds hakkede tomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 finthakkede fed hvidløg
  • Derudover
  • majskerner fra en kogt majskolbe
  • 2 dl sorte kogte bønner
  • Friskrevet cheddar, evt både en gul og en hvid
  • Bredbladet persille
  • 8 tortillapandekager
Udskriv opskrift
+ 3 timer
Fremgangsmåde

Enchiladas sauce

Kom alle krydderierne i en gryde, skrue op for varmen og rist krydderierne i et minutstid til de dufter skønt. Tag gryden af varmen, tilsæt olie og det finthakkede løg. Rør et par gange rundt, rør mel i og derefter grøntsagsbouillion eller kyllingfond. Rør det hele godt rundt, så der ikke er melklumper og tilsæt tilsidst hakkede tomater. Lad saucen simre uden låg i 10-15 minutter. Smag til med en smule salt, lidt peber – og hvis det skal være hot, så lidt mere chili eller cayennepeber.

Kylling

Sæt en stegeso i blød med vand i en halv time og hæld derefter vandet fra.

Kom tomat, hvidløg, olie, kyllingefond og kylling i stegesoen, sæt låg på og sæt den i ovnen ved 150 grader i 2-3 timer. Den skal steges til kyllingekødet er smørmørt og falder af skroget.

Riv kyllingekødet fra hinanden med to gafler.

 – kan erstattes med en hurtigere kylling på travle hverdage, steg fx et par gode kyllingebryst møre på panden og skær dem i tern. 

Saml enchiladas

Hver pandekage smøres med enchiladas sauce, og fyldes med sorte bønner, majskerner, kyllingekød, og drysses med revet ost. Kom dem i et fad med lukningen nederst. Smør et lag enchiladassauce på toppen og drys med mere ost.

Bag i ovnen i ca 15-18 minutter ved 180 grader varmluft.

Drys med finthakket bredbladet persille (eller finthakket koriander) inden servering.