Enchiladas med kylling


Enchiladas med kylling er en af livretterne fra det skønne texmex køkken. Og det er en af de retter, som man har lyst til at lave igen og igen!
De bløde tortillawraps fyldt med mør kylling i tomatsauce og så den enestående lækre enchiladas sauce, som er helt uimodståelig.
Det smager virkelig skønt og er tilmed en nem ret at lave og så kan man frit fylde på med mere grøntsager i tomatsaucen, hvilket er super lækkert – se mine tips til de under opskriften.
Prøv også: mine bedste opskrift på chili con carne >>
Enchiladas
- Enchiladas Sauce
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk kanel
- 0,50 tsk røget paprika
- 1 tsk sød paprika
- 1 knivspids cayenne peber
- 0,50 tsk stødt koriander
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 spsk olivenolie
- 0,50 løg, finthakket
- 1 tsk hvedemel
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl grøntsagsbouillon
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Kylling - Pulled Chicken
- 2 kyllingebryst
- 0,50 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg, finthakket
- Derudover
- 150 g majs
- 1 dåse sorte bønner, skyllet og drænet
- 50 g cheddar ost, friskrevet
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 8 tortillas pandekager
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Enchiladas sauce
Kom alle krydderierne i en tør gryde, skru op for varmen og rist krydderierne under omrøring, til de dufter skønt. Tag gryden af varmen, tilsæt olie og de finthakkede løg, og sauter det ved middelvarme. Rør derefter mel godt ud i løgblandingen og kom så grøntsagsbouillon
Rør det hele godt rundt, til der ikke er melklumper. Tilsæt hakkede tomater og lad saucen simre uden låg i 10-15 minutter. Smag til med lidt salt og peber og lidt mere chili eller cayennepeber, hvis det skal være hot.
Kylling – pulled chicken
Kom kylling, tomat, hvidløg, grøntsagsbouillon og olie i en gryde, kog op og skru derefter ned, så det blot simrer under låg. Lad det simre i 30 minutter, til kødet er mørt. Riv kyllingekødet fra hinanden med to gafler og bland det med tomatsaucen, som det er kogt i.
Saml enchilada-retten
Smør tortillawraps med enchilada-sauce. Fyld med sorte bønner, majskerner, kyllingekød, og drys med revet ost og majskerner. Kom dem i et fad med lukningen nederst. Smør et godt lag sauce på toppen og drys med mere ost. Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca. 15-18 minutter.
Drys med bredbladet persille eller koriander inden servering.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Ja det kender jeg alt for godt. Tortilla med cremefraiche og måske en enkel majskerne det er hvad tøsen spiser når vi for det. Tror sørme hun skal udfordres lidt i aften?
Tror ovenikøbet jeg har alt hjemme til det.
Dejligt med lidt inspiration, jeg elsker din blog? Det er altid den jeg tyr til når jeg ikke ved hvad jeg skal lave(altså af mad, ikke når jeg keder mig,selvom jeg også kan finde på at kigge ind når det sker☺️)
Jeg er helt spændt på at høre hvad hun mon sagde til retten :)
og tusind tak for de søde ord om bloggen, det er jeg godt nok glad for at høre
Kh Ann-Christine
Mums hvor ser det lækkert ud, skal da helt klart afprøves. Tror jeg skal på jagt efter en god kylling :).
Kh Sarah
Rigtig god fornøjelse med kyllingejagt og retten, ikke mindst :)
Dejlig weekend til jer
Kh Ann-Christine
Ej hvor ser det lækkert ud. Min kæreste er fuldstændig mexi-fan, tror jeg skal lave det her til ham :))
Jubii, jeg håber det hitter stort!
Kh Ann-Christine
Det ser bare så lækkert ud, tror det skal på menuen i weekenden.
Hilsen Sanne
God ide ;)
Rigtig god fornøjelse med retten og dejlig weekend
Kh Ann-Christine
Uhmm så skønt, det bliver vores middag i aften :-)
Tak for dagens inspiration til middagsbordet :-)
Nyd dagen!
Tusind tak og rigtig dejlig weekend
Kh Ann-Christine
Ih hvor ser de lækre ud – jeg har netop tilføjet dem til madplanen, der går i gang i morgen, når min kæreste dejlige unger kommer hjem. Jeg er ret sikker på at de kommer til at bringe lykke – Tak for altid god inspiration <3
Åh, hvor skønt! Jeg håber det blivet et hit :)
Rigtig dejlig weekend
Kh Ann-Christine
har haft det fuldstændig som dig mht. til hvad der kom i tortilla som ungerne lavede. min søn elsker varianten med kød og ost…intet andet. ofte spiser han så grøntsagerne ved siden af og så er det jo egentlig ok.
men jeg opdagede buritos…oven i købet nemt. en rest kødsovs (gerne fyldt med revet grønt…elsker grønt som ungerne ikke opdager de spiser) i blandes bønner efter eget valg. vi elsker røde kidney bønner.
denne bønne/kødsovs foldes i tortilla sammen med list salsa samt OST ;-)
ligges i fad og varmes igennem i ovnen. gerne med list ost på toppen.’
dertil serveres en salat af avokado, tomat og peberfrugt med citronsaft. så lækkert og salaten kan serveres i skåle for sig og evt. supleres med majs, agurk og gulerodsstave. faktisk ville din mex salat med avokado og majs også være lækker til.
et stort hit hos alle herhjemme.
men din variant med pulled kylling og den lækre sovs har du solgt godt….den skal prøves ;-)
god aften og god weekend når i når dertil
Det lyder altså også super skønt!
Jeg elsker sådanne retter som kan varieres i adskillige udgaver alt efter hvad man har og har lyst til.
Tusind tak for din hilsen og nye inspirerende ideer :)
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine!
Tusind tak for lækker inspiration til mad og tilbehør på bloggen!
Jeg faldt lige over denne opskrift på “dansknifiserede” enchiladas, og må sige at det lyder lækkert. MEN har du overvejet en dag at springe ud i rigtige mexicanske enchiladas?
Jeg har arbejdet i Mexico i et halvt år, og har smagt enchiladas på div. resturanter og gadekøkkener og må sige at rigtige mexicanske enchiladas er lidt anerledes – MEN SUPER LÆKRE! :D selve majspandekagerne (som det skal være) er super sprøde og er en god kombination i den enten grønne eller røde salsasovs med queso fresco og creme fraîche.
Jeg vil anbefale dem i grøn-salsa-tomatsovs også bedre kendt som Enchiladas Verdes, men Enchiladas Rojas er også lækre :)
Håber at du vil prøve at lave det en dag, da det mexicanske og det Texas-Mexicanske køkken er langt fra hinanden (Man kan ikke engang få Chili-con-carne og tortillas i Mexico, kun de få steder i landet hvor man finder mange amerikanske turister) :)
Kh. Maiken
Hej Maiken,
Ja, denne er klart mere tex mex end ren mex ;)
Drømmer om at komme til Mexico engang og gå på den vildeste opdagelse i det køkken – tror på at den bedste måde at opleve et lands mad er at rejse dertil. Har fx ikke spist et ordentlig ‘ægte’ vietnamesisk måltid på nogle restauranter siden Vietnam.
Kh AC
Lavede de her igår aftes, og bestemt ikke sidste gang. De var vild lækre, også selvom at jeg brugte kyllingebryst, stegt på panden.
Men det vigtigste af alt, pigerne på 4 & 1.5 år spiste dem med stor appetit ?
Fantastisk!
Elsker også bare at lave mad som mine børn spiser med stor appetit og fornøjelse.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej.
Hvorfor skal stegesoen stå i blød?
Jeg tror det er noget med at det sikre at den ikke revner … Tror det stod i brugsvejledningen da jeg købte den :)
Kh AC
Vi kogte kylling og rev det i strimler. Stor succes og sikke en god smag. Den skal helt sikkert prøves igen.
Tak for altid gode opskrifter.
Hvor lyder det dejligt! :)
Tak for din søde hilsen og rigtig god lørdag til dig
Kh AC
Det ser virkelig lækkert ud, jeg har dog altid problemer med at mine pandekager bliver for sprøde i kanten, jeg kan godt lide dem lidt bløde. Jeg ved ikke om de får for meget varme eller er for længe i ovnen, synes bare altid jeg følger anvisningen på pakken.
Har du et godt forslag til hvad man kan gøre for at undgå dette?
Hej Mette,
Er det når du laver enchiladas de bliver for sprøde eller når du luner dem uden fyld?
I så fald det er det sidste, så skal de blot have kortere tid – få minutter plejer at være fint. Hvis det er enchiladas som bages med fyldet i ovnen, så kan du undgå sprødheden ved at komme folie over, men der er så meget væde i, så jeg synes ikke de bliver for sprøde her :)
Sig endelig til hvis jeg ikke har forstået det rigtigt :)
Kh AC
Kan man forberede disse enchiladas f.eks. om formiddagen, og så putte dem i ovnen til aften? Synes nemlig det lyder som en super ret til gæster, som vi skal have med hjem efter en tur i biografen ?
Du kan lave alt klar, så de er lige til at samle, rulle og putte i fad. Men jeg tror de måske bliver lidt for bløde af at stå … Det er dog ikke testet, så måske kan det sagtens fungere :)
Sad og ledte efter nogle lækre mexicanske retter som man kan få på nogle af de hyggelige mexicanske restauranter, og faldt over denne opskrift..
Normalt plejer jeg selv at lave enchiladas ret standard med noget hakket oksekød, men den her variant med pulled chicken ser virkelig lækker ud, og jeg tænker at de må blive dejligt saftige i forhold til, hvad de nogle gange kan blive når det er med oksekød – så den skal helt sikkert prøves næste gang den står på mexicansk herhjemme.. :-)
Det er nemlig så dejligt og nu får jeg helt lyst til at lave det igen :)
Rigtig god fornøjelse med den, og lad mig endelig høre hvad du synes
Kh AC
Ser super lækkert ud, og skal absolut prøves.
Mit spørgsmål går på, og du blander det revne kylling med “tomatsovsen” du laver i stegesoen?
Ja, det gør jeg – og det bliver så godt :)
Hvor langtid skal de være i ovnen?
15-18 minutter ;)
Jeg er virkelig ikke god i et køkken (mangler den der intuition ?)
Aldrig har jeg brugt så mange krydderier (tak for nøjagtig mængde!), men hold da op, det blev bare lækkert! Kyllingen blev så bare stegt nede i sovsen og så med nachos til i stedet.
Succes en fredag aften – hurra!
Hvor er det dejligt at høre! Det er så fantastisk med alle de skønne krydderier i denne ret og jeg er så glad for at høre at du er begejstret for den :)
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Jeg er kæmpe fan af bloggen (jeg er særligt vild med squashkagen – faktisk så meget at jeg lavede en vegansk variant som alle kan spise!), og har luret lidt på at prøve denne opskrift. Men jeg mangler lidt grønt, for jeg gider ikke altid lave salat ved siden af. Kan jeg måske fylde lidt stegte peberfrugtstrimler i? Og kan retten fryses?
Kærlige hilsner
Hej Cecilie,
Tusind tak for din søde hilsen ♡
Det kan du sagtens – der er flere tips til grønt øverst i teksten over opskriften :)
Sauce og fyld kan fint fryses, så det er klar til at fylde i pandekager og sætte i ovnen. -og mon ikke også det snildt kan fryses i et fad lige til at sætte i ovnen, det tror jeg fint vil fungere :)
Kh AC
Hov, det så jeg slet ikke! Det gik vist lidt for hurtigt. Jeg vil forsøge mig med fajita-style peberfrugtstrimler og så bliver jeg vist nødt til at prøve at lægge hele molevitten sammen og komme den i fryseren – det er så skønt at kunne tage en ret ud på en travl dag.
Hvis du nu en dag skal servere squashkagen for veganere får du lige mine ændringer her: jeg erstatter hvert æg med 1 spsk knuste hørfrø og 3 spsk vand der får lov at trække ca. 5 min. Smørret erstattes af Coop FRI plantemargarine og smøreosten af Violife creamy. Det bliver virkelig godt. Opskriften bliver flittigt brugt hjemme hos mig og så kan alle jeg kender nyde den :)
Knus
Tak for tippet og inspiration – det kan fint være at der er nogen der har glæde af det, som læser med på bloggen også :)
God fornøjelse med retten
Kh AC
Jeg synes at sovsen smager meget intenst af kyllingefond. Kan det passe? :-)
Det er ikke meningen, men det lyder til at din kyllingefond er blandet for kraftigt op? Den skal endelig blandes med det mål vand der står angivet på emballagen, for ellers kan den nemt komme til at smage af for meget.
Jeg anvender stort set altid en hjemmelavet kyllingefond og den skal ikke fortyndes, som en koncentrat skal – så derfor er det altid mængden på den færdigt blandede kyllingefond jeg angiver :)
Mums det ser lækkert ud, det vil jeg lave som en fødselsdags ret. Men jeg har et spørgsmål; 1 dl grøntsagsbouillon?? Det forstår jeg ikke. Jeg har grøntsagsbouillonterninger, men hvad skal jeg gøre ved dem?
Knus
Jeg bruger aldrig selv terninger, men herbamara, som er i et bæger – og der er forskellige måder de alle skal blandes på.
Så du følger vejledningen på emballagen, hvor der står noget med at x antal terninger giver x liter boullion – og det er så en dl færdigblandet boullion der skal i :)
Kære Ann-Christine,
Jeg vil gerne lave denne ret til min fødselsdag men jeg er lidt i tvivl om det er knuste koriander blade eller frø der skal i enchiladas saucen? I øvrigt vil jeg gerne rose din side. Både min kæreste og jeg finder ofte inspiration blandt dine opskrifter :)
Hilsen Morten
Kære Morten,
Det lyder som en skøn menu der er planer om til fødselsdagen :)
Jeg bruger korianderfrø til saucen, – og hvis I, som vi, er meget begejstret for smagen af koriander, så er det så lækkert at servere masser frisk koriander til at toppe den færdige enchiladas.
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre ♡
Kh Ann-Christine
Hej studerende her, der desværre ikke ejer en stegeso… men vil super gerne have den møre kylling!! Ved godt man kan koge og stege, men det bliver jo ikke helt det samme… har du en ide til hvad man eller kan gøre?? Vh og tak for alle de skønne opskrifter!
Hvis du har en gryde, som kan gå i ovnen – så kan den fint bruges til formålet og ellers kan en helt almindelig stegepose også fint bruges. De kan købes i supermarkedet og koster ikke så meget.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hvor ser det lækkert ud – som alt andet på din skønne blog :-)
Hvor mange gram kyllingekød vil du tro, du bruger til denne portion? (Jeg er vegetar, så det er lige for at vide, hvor mange gram af noget andet, jeg skal erstatte det med).
Tusind tak for daglig inspiration :-)
Jeg ville nok bruge omkring 300-400 g kyllingebryst i alt.
Tak for din søde hilsen og god fornøjelse med retten ♡
Kh AC
Hej, har du ikke ændret i opskriften? Plejer kyllingen ikke at skulle i ovnen i flere timer for lavt blus??
Jo, efter lidt eksperimenteren har jeg gjort den hverdagsvenlig og meget nemmere (og med samme lækre resultat) ♡
Oki, det giver god mening, jeg fortsætter med stegeso når det er weekend så. Tak for de bedste opskrifter! :-)
Aiiij, nu kan jeg ikke finde det igen :/
Vil du være sød at oplyse mig om hvor mange grader (alm. eller varmluft) og hvor lang tid? :)
Tak på forhånd!
Det må du aldrig gøre igen! ? Jeg har ledt efter opskriften som en vanvittig og afviste hurtigt denne da det ikke skulle i stegeso som jeg ellers kunne huske.
Men hvor mange timer og ved hvor mange grader er det nu den oprindelige opskrift lyder på? På forhånd tak ?
Jeg har netop fundet svar længere nede!
Godt du fandt det ♡
Kh AC
Har netop kogt kyllingen jf. opskriften og overvejer, om “kogelagen” ikke kan bruges til noget. Virker som spild at smide den ud, ikke?
Det indgår i den pulled kylling, så det bliver blandet sammen når kyllingen rives fra hinanden :)
Alternativt kan det fint bruges som pastasauce fx.
Lækker lækker ret, virkelig smovset, fyldig og smagfuld. Tak for opskriften, AC. Jeg tilsatte peberfrugt og squash, det var rigtig lækkert.
Hvor skønt! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej. Din ret ser spændende ud! Jeg er dog i tvivl om hvordan de majs-kerner du har med i opskriften skal tilberedes ? er det kogte majs kerner ?
Når det ikke er sæson for friske majskerner, så bruger jeg søde majskerner fra dåse eller frost og de er kogte. Men bruges der friske majskolber i august/september når de er i sæson, så skal de koges først :)
Kh AC
Jeg har efterhånden lavet den her opskrift en hel del gange, da den storhitter hos både børn og voksne. Men tager jeg helt fejl eller har den ændret sig eller har jeg fat i en forkert opskrift? Jeg synes, jeg plejer at lave kyllingen i stegeso, men kan simpelthen ikke lige finde vejledningen til det…??! Men det her ser selvfølgelig også lidt hurtigere ud, så det bliver ihvertfald løsningen i aften :-)
Hej Sara Marie
Hvor er det dejligt at høre og ja, det er helt rigtigt. Jeg rettede den lidt til så den er nemmere på hverdage (og det smager lige så lækkert i det endelige resultat)
I den gamle version i Römertopf gjorde jeg således:
Sæt en stegeso i blød med vand i en halv time og hæld derefter vandet fra.
Kom tomat, hvidløg, olie, kyllingefond og kylling i stegesoen, sæt låg på og sæt den i ovnen ved 150 grader i 2-3 timer. Den skal steges til kyllingekødet er smørmørt og falder af skroget.
Riv kyllingekødet fra hinanden med to gafler.
Rigtig god weekend til dig :)
Kh AC
Det lyder vildt lækkert!
Jeg har noget kyllingeinderfilet, som jeg vil bruge istedet for kyllingebryst. Men hvor meget af det skal jeg bruge? Hvor meget vejer 2 kyllingebryster?
Det kan variere en del med vægt pr stk … men jeg synes det passer fint med mellem 350 og 450 gram kylling til opskriften her
God fornøjelse, håber du synes det er lige så lækkert som vi gør ♡
Kh AC
Jeg sidder i skolen og har madkundskab, og har valgt denne ret så tak for din opskrift
Hvor er det dejligt at høre! – jeg håber det bliver godt :)
– vi fik faktisk selv lige netop denne ret til aftensmad herhjemme igår
Kh AC
Hej!
Kan se tidligere kommentarer har nævnt en stegeso, som skulle indgå i denne ret. Dog kan jeg ikke selv læse mig frem til, hvor denne skal bruges. Er opskriften ændret, eller har jeg blot meget svært ved at finde det? :-) Vi ejer nemlig ikke sådan en, så ville lige bide mig sikker i, om andet kan bruges
Tak for mange madidéer! Vi bruger dem jævnligt herhjemme.
Knus
Hej Emma,
Ja, opskriften er ændret så den er nemmere, hurtigere og uden stegeso – og stadig præcis lige så lækker :)
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre ♡
Kh AC
Hvor køber du dine sorte bønner og hvordan tilbereder du dem? Og kan man nøjes med bare at stege kyllingen og så bare samle pandekagerne med enchiladas sovsen og det andet fyld?
I supermarkedet – både Super Brugsen og Føtex har dem som regel på både dåse og tørrede.
de tørrede skal iblødsættes og koges efter vejledning på emballagen, og fra dåse skal de blot skylles.
Du kan jo prøve som du forslår, det er jo fint forsøget værd
Kh AC
Hej, er jeg den eneste, der har problemer med at skrive opskrifter ud fra mobil eller tablet?
Det bør der ikke være problemer med, prøv evt blot at bruge en anden browser. Der er enkelte få af de mindre browsere der ikke understøtter, men fx safari og google chrome fungere glimrende.
Kh AC
Hej Anne – Christine.
Jeg kunne godt tænke mig at lave denne ret enchiladas
men kan ikke tåle bønner ( af nogle art og heller ikke ærter )
Hvad kan jeg erstatte det med.
Kh Tina Burkø
Hej Tina,
Hvis du kan tåle linser, så kan du evt bruge belugalinser i stedet, eller blot undlade og fylde på med ekstra grøntsager, fx groftrevet squash, peberfrugt og aubergine
Kh AC
Hej Ann – Christine.
linser kan jeg heller ikke tåle. Der er så mange opskrifter hvor der bruges dette. Jeg er helt lost hvad man ellers kan bruge ( grønsager Kan man til en vis grænse men de danner meget væske ) så hvis der var noget andet man kunne bruge. Ville jeg blive lykkelig ?????
Super tak for svar.
VhTina Burkø
Quinoa eller ris …?
Måske det vil være godt at lave nogle gode lister over hvad der godt kan tåles og så tror jeg det bliver nemmere at skifte ud eller finde alternativer.
Kh AC
Wauw Wauw Wauw siger jeg bare. Jeg er ret kræsen. Men det her det smager vidunderligt – så det smelter på tungen. Min nye favorit??
Tusind tak for opskriften
SÅ dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for.
Kh AC
Skøn opskrift! Kan man mon lave flere og spise dem dagen efter kolde i madpakken?
Hej Sofie,
Mange tak for din søde hilsen – ja, det kan du fint gøre :)
Kh AC
Vi elsker denne ret! Og stort set alle andre i din skønne kogebog;-)
Nem og fuld af smag med jeg har et spørgsmål:
Bruger du al tomatsaucen, som kyllingen koger i? I dag har jeg lavet dobbelt portion, og kyllingefyldet bliver meget flydende og svær at rulle i pandekagerne.
Mange hilsner
Lone
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Jeg bruger al tomatsaucen, men når der laves dobbeltportion, så tager det lidt ekstra tid at få dampet væden fra, så der ville jeg lade saucen simre lidt ekstra tid, så den når at koge en smule ind inden rullerne samles.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Har fået denne skønne opskrift anbefalet, og vil prøve at lave den, men vi har så mange fasanbryster liggende – kan de anvendes istedet for kylling?
Hej Fie,
Det er virkelig alt for lidt jeg har eksperimenteret med fasan i køkkenet, men det tror jeg da sagtes du kan.
Kh AC
Hej,
Tak for dine gode opskrifter, googler dig indimellem, når jeg mangler en opskrift ❤️
Hvad med saucen som kyllingen bliver kogt i ? Hvad bruger du den til ?
Mvh Dorte
Hej Dorte,
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for! :)
Kyllingen skal blot blandes med saucen, det havde jeg vist ikke fået skrevet tydeligt, så det er fluks rettet op på :)
God fornøjelse og skøn sommer til dig
Kh AC
Kunne godt gå hen og blive en af familiens favoritter, men…Skal der slet ikke salt og peber i denne ret?
Jo det er da lige smuttet ud af ingredienslisten kan jeg godt se, det er fluks tilføjet igen.
Det er sådan en skøn ret, og dejligt at høre I også er begejstrede for den.
kh AC
Hej med dig ? super fantastisk opskrift som jeg efterhånden har lavet mange gange. Min kæreste bor i Irland og da han midt i corona tider kom på besøg i sommer lavede jeg et stort tætsluttende glas til ham af selve enchilada saucen, kæft den er lækker ?
Hvor længe vil du mene den holder i tætsluttende glas på køl før man bør kassere den ?
Tusind tak for en vidunderlig blog !
Hvor dejligt at høre!
Jeg vil mene den kan holde i minimum nogle uger, måske endnu længere. Hvis den ser frisk og lækker ud, så tænker jeg at det er helt fint at bruge af den.
Tusind tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hvilke drikkevarer ville du foreslå til den her ret? Jeg tænker, hvidvin, rødvin eller øl?
Til denne ret vil jeg anbefale en god øl.
Kh Ann-Christine
Hej.
Jeg havner meget tit på din side når jeg skal prøve noget nyt 😀
Jeg har nu sat kyllingebryst over i tomat, bouillon, hvidløg og olie, men er lidt i tvivl om, hvor du så bruger den sauce. For der bli’r jo 2 saucer i denne opskrift.
Det er dejligt du har glæde af mine opskrifter :)
Kyllingen skal blandes i saucen som den er kogt i, det står i afsnittet under: Kylling – pulled chicken
God fornøjelse
Kh AC
Hejsa
Jeg undrer mig lidt over at du skriver: “Smag til med lidt salt og peber og lidt mere chili eller cayennepeber, hvis det skal være hot.”
Lidt mere chili – der er så vidt jeg kan se ingen chili i opskriften. :)
Jeg er i gang med at lave din opskrift for første gang.
Cayenne er også en chilipeber :)
God fornøjelse med retten
Kh AC
Hej Ann-Christina, jeg er lige faldet over din lækre opskrift og glæder mig meget til at lave den! Har dog et spørgsmål om koriander: jeg har ikke stødt koriander, men kan jeg i stedet for hakke frisk koriander så småt som muligt og så bruge det i stedet for? På forhånd tusind tak! :-)
Det kan du sagtens, det vil være rigtig lækkert.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine, bare lige opfølgende besked: jeg ville bare sige, at jeg lavede din skønne ret den anden dag, og at den var et stort kæmpehit for alle os fire! Super lækker! Den kommer jeg klart til at lave igen, og mange tak for at jeg nu har en ny ret til opskriftsbogen, som er super mums! Tusind tak! :-)
Hej Ana
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej,
kan se, at du skriver kyllingefond i dine ingredienser til pulled kylling, men i selve opskriften nævner du kun grøntsagsbouillon – skal begge dele bruges, og i så fald, hvor meget bouillon bruger du?
Det var en tastefejl, uanset, så kan du frit bruge begge dele
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvis jeg bruger en rest kylling, så har jeg jo ikke tomatsaucen, den har simret i??
Og er det kyllingebryst med ben, du bruger?
Tak for dine mange skønne, velsmagende opskrifter – og det er dejligt, at du laver en tilsvarende vegetarudgave af nogle af retterne. Det gør det meget nemmere, når der er vegetarer blandt gæsterne:-)
Kh
Anna
Hej Anna,
det er helt rigtigt, så må man lige lave en tomatsauce ved siden af. I denne opskrift er det filet der bruges, men du kan også lave den med kyllingebryst med ben.
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at hør
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg faldt over denne opskrift, som jeg overvejer at lave i forbindelse med en mexicansk buffet.
Hvis de skal tilberedes i forvejen og fryses ned, vil du da bage dem i ovnen før frysning – eller blot samle dem og fryse med det samme?
Det skal laves sammen med din chili con carne og et par vegetar retter + nachos og salat – hvor mange gange vil du gange din chili con carne opskrift op med til 55 Pers?
Tak for god inspiration.
Bedste hilsener, Helle
Hej Helle
Sikke en skøn ide. Jeg vil umiddelbart tro det går fint at fryse dem inden bagning, (det er dog ikke testet) og så ville jeg undlade at drysse osten over før den skal i ovnen.
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen.
Kh Ann-Christine
En ting jeg finder lidt forvirrende: Skal kyllingen koge i enchilada sovsen eller skal man have gang i to gryder?
Sidst jeg lavede det havde jeg gang i to gryder men havde kun tomatsauce i enchilada sovsen og ikke i kyllingen.
Jeg har kun 2 kogeplader og ikke meget bordplads så det var ret besværligt med to gryder på én gang. 😅
Jeg bruger to gryder – én til enchiladas sauce og én til kylling kogt i tomat osv.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa
Elsker dine opskrifter og gør tit brug af dem!
Jeg er lidt forvirret over denne opskrift: skal den tomatsauce som kyllingen er kogt i, bruges til noget?
I opskriften står der kun at kyllingen skal blandes med saucen når den er revet – men jeg havde omkring 2 dl tomatsauce i rest efter jeg havde taget den revet kylling op af saucen og brugt den til at komme i tortillaerne. Har jeg misforstået noget?
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for.
Kyllingen skal blandes med den tomatsauce den er kogt i, så intet kasseres eller bliver i overskud. Du vil derefter have både en kylling i tomatsauce + en enchiladassauce, som begge bruges til retten :)
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg skal lave denne ret til en pige aften, jeg er ikke så vild med kogte bønner, kan man undlade dem el. evn tilsætte noget andet?
Mange tak for dine lækre opskrifter.
Hilsen
Anita
Hej Anita
Tak for din søde hilsen :)
Du kan undlade bønnerne og evt erstatte med en groftrevet squash eller mere maj+kylling.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej AC
Fik prøvet det af med squash, inden min pige aften, det kan sagtens bruges. Min datter sagde hun syntes det var frisk med squash i.
På fredag skal jeg lave retten til 8 piger. Jeg håber de synes ligeså meget om den, som vi andre herhjemme.
Mange tak
Hilsen
Anita
Hvor skønt, det er jeg glad for at høre :)
God fornøjelse med middagen på fredag
Kh Ann-Christine
Hej
du har skrevet holdbarhed 2 dage, hvad med at “samle” det hele, skal det gøres samme dag, eller kan det gøres dagen før? skal “kun” lave til 40 personer, så hvis det kunne samles dagen før ville det jo gøre livet lidt lettere.
nøj hvor jeg er glad for dine kogebøger, de er mine go too, når jeg løber tør for inspiration på arbejdet . hvis ikke der er særlige ønsker så holder vi “kogbogs rullette” hvor en bladre og en siger stop, og så er det dagens ret.
tusind tak for masser af gode opskrifter, glæder mig til næste kogebog.
mvh
sidsel
madmor
Baglandet – København
Hej Sidsel
Mange tusind tak for din søde hilsen, jeg er så glad for at du har glæde af mine kogebøger og det lyder super hyggeligt med jeres kogebogsroulette :)
Du kan fint samle denne ret dagen før, så er det blot at bage den i ovnen næste dag og den skal måske lige have lidt længere tid da saucen ikke er varm når den bages.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvad gør man med den sovs, som kyllingen kogte i?
kyllingen skal rives fra hinanden og blandes med den sauce den er kogt i. Det står i opskriften, sidste linje i afsnittet :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg lavede det i går og det var er hit i vores familie med to drenge på 11 og 15. Dog vil jeg lave dobbelt op på enchilada-saucen næste gang, for jeg manglede en masse :-)
Derudover vil jeg starte med kyllingen, fordi den kan stå og simre i mens man forbereder saucen. Bare et tip.
Hvor er det dejligt at høre, at den hittede hjemme hos jer :)
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine