Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/den-bedste-enchiladas/

Enchiladas med kylling

Enchiladas med kylling er en af livretterne fra det skønne texmex køkken. Og det er en af de retter, som man har lyst til at lave igen og igen!

De bløde tortillawraps fyldt med mør kylling i tomatsauce og så den enestående lækre enchiladas sauce, som er helt uimodståelig.

Det smager virkelig skønt og er tilmed en nem ret at lave og så kan man frit fylde på med mere grøntsager i tomatsaucen, hvilket er super lækkert – se mine tips til de under opskriften.

Prøv også: mine bedste opskrift på chili con carne >>

PT60M

Enchiladas

Tid i alt60 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • Enchiladas Sauce
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk røget paprika
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 knivspids cayenne peber
  • 1/2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 løg, finthakket
  • 1 tsk hvedemel
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • Kylling - Pulled Chicken
  • 2 kyllingebryst
  • 1/2 dl kyllingefond
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • Derudover
  • 150 g majskerner
  • 1 dåse sorte bønner, skyllet og drænet
  • 50 g cheddar ost, friskrevet
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 8 tortillas pandekager
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Enchiladas sauce
Kom alle krydderierne i en tør gryde, skru op for varmen og rist krydderierne under omrøring, til de dufter skønt. Tag gryden af varmen, tilsæt olie og de finthakke- de løg, og sauter det ved middelvarme. Rør derefter mel godt ud i løgblandingen og kom så grøntsagsbouillon

Rør det hele godt rundt, til der ikke er melklumper. Tilsæt hakkede tomater og lad saucen simre uden låg i 10-15 minutter. Smag til med lidt salt og peber og lidt mere chili eller cayennepeber, hvis det skal være hot.

Kylling – pulled chicken
Kom kylling, tomat, hvidløg, grøntsagsbouillon og olie i en gryde, kog op og skru derefter ned, så det blot simrer under låg. Lad det simre i 30 minutter, til kødet er mørt. Riv kyllingekødet fra hinanden med to gafler.

Saml enchilada-retten
Smør tortillawraps med enchilada-sauce. Fyld med sorte bønner, majskerner, kyllingekød, og drys med revet ost og majskerner. Kom dem i et fad med lukningen nederst. Smør et godt lag sauce på toppen og drys med mere ost. Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca. 15-18 minutter.

Drys med bredbladet persille eller koriander inden servering.