Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/den-bedste-enchiladas/

Enchiladas med kylling

Den her opskrift på enchiladas er en af dem man får lyst til at lave igen og igen!
Der kan tilføjes finthakkede peberfrugt, tomat, majskerner eller lign for at gøre den mere grøn. Man kan serveres guacamole til (uhm!) eller bare en flok gulerodsstænger, peberfrugt og agurkestave. Enchiladas kan også sagtens justeres lidt og gøres nemmere. Man kan fx bruge en god rest kylling og dermed spare en masse tid.
Men ét sted, hvor jeg dog ikke vil anbefale at springe over et lavere gærde er enchiladas saucen.

Den er f a n t a s t i s k !
Lav rigeligt af sauce til enchiladas – gerne to eller tre gange portionen. Den kan nemlig holde sig i køleskabet i 2 uger eller den kan fryses ned i portioner. Det er denne sauce der gør hele forskellen!

PT60Mter

Enchiladas

4 pers.    60 minutter
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
60 minutter
Fremgangsmåde

Enchiladas sauce
Kom alle krydderierne i en tør gryde, skrue op for varmen og rist krydderierne under omrøring, til de dufter skønt.

Tag gryden af varmen, tilsæt olie og finthakkede løg, og sauter det ved middelvarme.

Rør derefter mel godt ud i løg blandingen og kom så grøntsagsbouillon eller kyllingfond i. Rør det hele godt rundt, så der ikke er melklumper.

Tilsæt hakkede tomater og lad saucen simre uden låg i 10-15 minutter.

Smag til med en smule salt, lidt peber – og hvis det skal være hot, så lidt mere chili eller cayennepeber.

Kylling
Kom tomat, hvidløg, olie, kyllingefond og kylling i en gryde, kog op og skru derefter ned, så det blot simrer under låg.

Lad det simre i 30 minutter til kødet er mørt.

Riv kyllingekødet fra hinanden, mens det stadig er i tomatsaucen med to gafler og vend kød og tomat godt sammen.

Saml enchiladas
Smør tortilla wraps med enchiladas sauce. Fyld med sorte bønner, majskerner, kyllingekød, og drys med revet ost.

Kom dem i et fad med lukningen nederst. Smør et godt lag sauce på toppen og drys med mere ost.

Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca. 15-18 minutter.

Drys med finthakket bredbladet persille (eller finthakket koriander) inden servering.