Chili con carne
Det får du min allerbedste opskrift på chili con carne, som altid er et hit både når jeg laver den til hverdag eller når vi har gæster.
Jeg laver gerne vores chili con carne i en mild børnefamilievenlig version.
Der er masser af power på smagen, men den er ikke spor stærk, så hele familien kan være med! Hvis du vil have den med mere bid og chilismag, skruer du bare op for mængden af chiliflager eller tilføjer cayenne eller frisk chili, alt efter smag og behag.
Prøv: Madplan med indkøbsliste fra Valdemarsro >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chili con carne
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt koriander
- 0,50 tsk chiliflager
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 løg, finthakket
- 350 g hakket oksekød
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 spsk soltørrede tomater i olie, finthakket
- 1 dl oksebouillon
- 2 dåser kidneybønner, drænede og skyllede
- 40 g mørk chokolade
- 3 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 125 g nachos
- 3 dl ris
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 150 g cheddar ost
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 rød chili, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Varm olien til lav-middel varme i en sauterpande eller en gryde. Tilsæt spidskommen, kanel, koriander, chili og hvidløg. Rør rundt i et par minutter, skru lidt ned for varmen og tilsæt de hakkede løg. Rør rundt, til løgene er bløde, tilsæt nu oksekød og brun det ved høj varme. Tilsæt hakkede tomater, hakkede soltørrede tomater og oksebouillon. Læg låg på og lad det simre i en halv times tid.
Smag saucen til, skal det have mere power, så tilføj lidt mere chili. Hvis saucen er blevet for stærk, så vent med at gøre noget. Bønnerne og chokoladen runder den af snart. Tilsæt bønner og varm retten godt igennem i 5 minutter.
Tag gryden af varmen og rør først halvdelen af chokoladen i og smag til med resten af chokoladen. Smag til igen med salt og peber.
Server med nachos, ris, godt brød, creme fraiche og gratiner evt med cheddarost
Den er super fantastisk elsker den
Så dejligt! ♡
Kh Ann-Christine
Når du oplyser næringsindhold, er det så inkl. det som serveres til? Her ris, cremefraich, ost osv., eller er det næringsindholdet på selve chili con carnen, uden tilbehør?
Ja, det er inkl alt det der står i ingredienslisten i opskriften – så vælger du fx nachos fra + mindre ost osv, så er næringsberegningen væsentligt anderledes.
Kh Ann-Christine
Det er absolut en fin opskrift, omend en lidt fordansket udgave af chili con carne. Jeg har hverken i Texas eller Mexico fået den med hakket oksekød. Det plejer at være okse-småkød (dvs. i tern). Desuden vil jeg afbefale kidneybønner og i stedet bruge sorte bønner, eller evt. stegte sorte bønner (frijoles negra refritos). Texanere vil ofte kommer en sjat bourbon i, mexicanere bruge flere slags chili som f.eks guajillo(mild), ancho(medium), serrano(stærk) og de meget hardcore habanero (ekstrem stærk). Vil du gøre retten mindre texansk og mere mexicansk, skal du stege i svinefedt.
Så fik jeg prøvet den med kylling, men synes ikke at jeg fik den til at smage af lige meget som den traditionelle med oksekød. Trods lidt ekstra krydderier og peberfrugt. Så jeg ser frem imod at prøve din opskift :)
jeg arbejder videre på den :)
Kh Ann-Christine
Jeg har, flere gange, lavet både din Chili con carne og Chili sin carne – og vi elsker begge!
Jeg har lyst til at prøve at lave en Chili med kylling – tror du at denne opskrift er velegnet til kylling? Eller skal den justeres lidt?
Har du tiden så prøv at lave en mole poblano i stedet for.
Hej Birita
Mange tak for din søde hilsen!
Du kan godt tage udgangspunkt i denne og lave den med kylling, men den skal justeres noget til. Blandt andet kortere tilberedning, så kyllingekødet ikke bliver tørt. Jeg har planer om at få skrevet min opskrift på på chili con pollo færdigt, og vil rigtig gerne dele den her på Valdemarsro når den er klar til det :)
Kh Ann-Christine
VERDENS bedste Chili Con Carne! Det har altid været en af mine livretter når vi spiste ude, men efter jeg selv begyndte og lave det så har jeg kun brugt denne opskrift. Virkelig virkelig god! Laver altid en kæmpe gryde så der også er til fryseren, jeg siger mange tak for opskriften :-)
Hej Mie
Hvor er det dejligt at høre! Mange tusind tak for din søde hilsen og skønne tilbagemelding på opskriften:)
Har du også prøvet at komme chili con carne i bagte kartofler på dag 2? Det er et stort hit herhjemme og kan også varmt anbefales.
Toppet med cremefraiche, cheddar, lidt koriander og chiliflager. Mums!
Kh Ann-Christine
Hej Ann – Christine. Min krop HADER alle former for bælgfrugter, (nikkelallergi) men min mand holder af Chili con Carne, og jeg holder af min mand 😊 Sidst jeg lavede retten, lå der en halv appelsin, øko, og ville gerne i gryden. Rev ca. halvdelen af skallen, og pressede saften, og Wauu, det smager altså godt! Pøv det! Tager altid lidt af con Carnen fra til mig selv, inden bønnerne ryger i, og spiser det så med samme tilbehør som manden.
Ej, hvor dejligt I kan få det til at passe med retten på den måde til jer :)
– og mange tak for tippet om appelsin, det lyder super lækkert!
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Jeg vil gerne lade den simre et par timer. Jeg har svært ved at vurdere, hvor meget ekstra væde/vand jeg skal tilsætte, så det ikke koger ind. Har du en huskeregel, fx. 1 dl pr. time eller lign?
Det har jeg ikke faste regler for, det kommer helt an på retten, gryden mv, så hold endelig godt øje hver halve time evt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg vil bare sige tak for denne lækre opskrift. Min datter på 2 år er normalt ikke en kødspiser og foretrækker grøntsager og kulhydrater fremfor protein. Men lige den her Chili con Carne, tilsat revet gulerod, kan hun spise to-tre portioner af. Virkelig lækker.
Hej Christine
Hvor er det dejligt at høre! Det er simpelthen så skønt når man finder sådan nogle dejlige livretter til sine børn, som de bare er helt vilde med
Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg nyder godt af alle dine gode opskrifter, både i dine bøger og på din webside, mange tak for det 😊
Vi skal holde min søns fødselsdag, og han vil gerne have din Chili Con Carne, som er supergod.
I den forbindelse, vil jeg meget gerne høre, hvad du vil anbefale ift portionsstørrelser? Vi bliver 28 voksne og 6 børn under 10 år, og da vi skal have en forret, er jeg i tvivl, om du stadig vil anbefale at gå efter din “antal personer” mængde udregning?
Jeg ønsker ikke at lave for lidt, men heller ikke at lave alt for meget.
Bedste hilsener
Jonna
Hej Jonna
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre :)
Mht portionsstørrelser til børn, så er det svært at anslå generelt, for nogle børn spiser portioner som en fuldvoksen mand, og andre er virkelig småtspisende. Jeg ville nok selv lave til 32-34 personer, og så lade en del stå tilbage i gryden, som kan øses op hvis nødvendigt – og som kan fryses ned, hvis det ikke skal spises.
Den lækre chili con carne kan også bruges til restemad til bagekartofler med chili og/eller quesadillas med chili
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Mange tak, det gør jeg 😊
Hej Ann-Christine, tak for du også havde opskriften på YouTube, det gjorde at jeg fik mod på hoppe ud i at prøve, pga jeg er mere visuel og opskrifter kan være udfordrende. Jeg prøvede endda med en dobbelt portion. Men med 6 spsk olie, så gjorde det, at krydderierne svømmede i olien, så de blev ikke ristede men mere kogt. Det var helt ny indkøbte krydderier med mærket Coop. Retten smager ikke rigtig af noget, og jeg kunne ej heller nyde den duft i starten du beskriver i din video. Så blot for at videregive erfaring, at man måske ikke skal putte alt olien i – i starten :-). Alt er godt, jeg prøver igen snart, og kommer godt med chili på toppen denne gang. ;-)
Hej Ann-Christine.
Tak for en indbydende opskrift. Jeg er dog kommet i tvivl om bønnerne. Du skriver 2 dåser, men hvor mange gram er der i dåserne? Der findes jo både store og små dåser med Kidneybønner alt efter hvilken producent, der er tale om.
mvh Birgit
Tak for din søde hilsen :)
Det er helt alm str på 400 g (240 g drænet)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har lige lavet denne, og den smagte desværre ikke rigtig af noget Tænker du bare det handler om at fyre op for krydderierne i starten? (Jeg forsøgte at tilføje mere undervejs, men hjalp ikke)..
Det kan delvist skyldes styrken i det enkelte krydderi (friskhed, mærke mv) – og så selvfølgelig smag og behag :)
Denne chili con carne er mild og ikke stærk, men jeg synes altid den er fyldt af god smag. Vil du gerne have mere styrke i den, så vil jeg anbefale dobbelt op på spidskommen og chiliflager + tilføje cayennepeber og frisk finthakket chili efter smag og behag.
Rigtig god sommer
Kh Ann-Christine
Jeg serverer med ris, nachos OG en sprød salat, med romainesalat, tomat, løg og en fuldmoden avocado.. Dressing: rød balsamico, salt, peber, 1 fed presset hvidløg og en anelse sirup + chilisauce
Når jeg så kun tilføjer mere styrke til selve retten ved at doble op på chili.. Passer det helt forrygende til mig…
Men jeg er også kun et barn i forhold til chili, dog et gammelt barn ;)
Kan det passe at der er blevet ændret i opskriften? Mente bestemt der skulle 1 dåse kidneybønner og 1 dåse chilibønner i?
Ja, det ændrede jeg for et par år siden. Du kan frit vælge mellem kidneybønner, sorte bønner eller chilibønner (eller et miks af dem) alt efter smag.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Suveræn lækker.
Lavede den for hele familien og alle var meget meget tilfredse!
Hvor er det dejligt at høre, tak for din skønne tilbagemelding :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej
Jeg prøvede at lave din chili con carne, men den kom desværre ud lidt kedelig/ smagsløs, hvad tror du jeg kunne have gjort forkert eller er der noget du tror jeg kan komme mere af i for at få noget mere smag? (Jeg kan godt lide godt med smag)
Hej Nadja,
Det er svært at sige præcis.
Det kan nok enten blot være smag og behag, eller det kan handle om hvilke krydderier der er brugt (friskhed, styrke mv.)
Du kan blot skrue op for krydderierne og chili, så den får noget mere bid.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Vil jeg prøve at lave retten når vi skal have gæster. Ville du servere en salat eller andet til når retten serveres som gæstemad?
Tak for gode opskrifter
Vh Mette
Hej Mette,
Jeg servere den gerne til gæster med ris, nachos, majskolber – fx disse tex mex majskolber og evt en avocadosalat med majs
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Er tilbehøret regnet med i næringsindholdet ? Tak for lækre opskrifter.
kh EH
Tak for din søde hilsen
Ja, det er inkl. Så hvis man fx fjerner nachos, så er den væsentligt lettere :)
I alle opskrifter er næringsindholdet beregnet på de ingredienser og mængder der er i ingredienslisten til opskriften.
Kh AC
Hejsa. Vildt lækker opskrift. Hvis man laver den dagen før, kan man så varme den op i ovnen inden servering? Og hvor længe ville du give den i ovnen?
Hej Karen
Mange tak
Jeg plejer blot at varme den i en gryde, men du kan lige så fint bruge ovnen, ved 175 grader til den er gennemvarm – jeg vil men okring 20-25 minutter
Kh AC
Jeg elsker den her opskrift! Jeg tilføjer lidt ekstra af alle krydderierne for spice, men så er den perfekt!
Hejsa – og tak for altid gode opskrifter.
Hvordan kan det være at du vurderer holdbarheden til kun 2 dage? :)
Du kan altid som udgangepunkt gå ud fra at det er minimumsholdbarhed i mine opskrifter :) – og så skal man selv se, dufte og smage på det man har og se om det kan holde sig fx 1-2 dage mere i dette tilfælde
Kh AC
Virkelig dejlig opskrift, Ann-Christine
Men, jeg har ellers lært, at hvidløg bør svitses/steges så lidt som muligt. Omkring et minut eller så.
Derfor er min erfaring med længere stegetid begrænset.
Hvordan oplever du selv forskellen?
Mvh. John
Du kan sagtens sautere hvidløgene ved lav middelvarme som her, de skal ikke svitses, men blot blive møre og bløde.
Kh Ann-Christine
Hej – vil prøve din chili con carne, hvilken chokolade bruger du, du skriver 70 % Valhrona men hvilken en … når jeg slår op på nettet findes der et utal af forskellige slags smage.
Mvh
Lisa
Hej Lisa
Der er mange gode og det behøvere ikke være nøjagtig 70 %, så det bedste er at bruge en du synes godt om.
Lige nu har jeg selv Valhrona Caraibe den er vist 66%, jeg har valhrona Acaoba på 60 % og en Callebaut på 54,5 % – de er alle fremragende til chili con carne.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Elsker virkelig dine opskrifter! Vi fik den her i weekenden, dog minus koriander, men i stedet nogle skiver avocado på – det er en fantastisk ret, også til madpakken dagen efter :-)
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Hejsa. Har du prøvet at lave en chili con carne med med skært kød? Jeg har kigget nettet rundt og er faldet over flere sider som anbefaler skært kød i stedet for hk okse kød. Jeg hælder dog til din opskrift da jeg gerne vil være lidt sikker på det ikke er en hammer stærk ret. Da flere af os ikke er chili vante. Og så er dine opskrifter altid gode.:-)
vh Karoline
Hej Karoline,
Tusind tak for din søde hilsen
Ja, flere gange. Jeg anvender gerne et stykke helt kød som er velegnet til simreretter, lader det hele stykke simre i saucen (uden bønner) i en times tid eller to ved lav varme og river det derefter fra hinanden med gafler, før jeg kommer det tilbage i saucen. Må skrive min opskrift ned med den version på et tidspunkt :)
Kh AC
Hej tak for en vildt god opskrift. Synes farven bliver så lys på min? Hvordan kan det være din er så mørk?
Mange tak for din søde hilsen.
jeg tænker mest det afhænger af hvilken chokolade man bruger :)
Kh AC
Du er fantastisk dygtig og inspirerende, lige efter min smag
Hvor er du sød, mange tusind tak :)
En virkelig lækker opskrift! Jeg tilføjede lidt revet bladselleri (med inspiration fra din chili sin carne), og det kan varmt anbefales! :)
Hvor dejligt! Tak for din søde hilsen og tip til opskriften
Kh AC
Hvis man nu skiftede oksekødet ud med små tern af f. Eks. Rådyr eller dådyr, vil i så stadig bevare den originale opskrift? Eller tror i det vil overdøve smagen af kødet?
Klart den bedste Chilli Com Carne, opskrift jeg har prøvet. Ikke sidste gang jeg bruger den.
Så dejligt at høre, tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Kære du
Du har reddet min lørdag, i morgen, hvor jeg skal have 10 gæster til min søns 16 års fødselsdag. Havde forestillet mig en brunch. Men da jeg er lidt stresset, har jeg lavet den her. Nu er maden i én gryde. Det bliver godt! Og nemt og lækkert. Tak for dejlige opskrifter. Jeg elsker, at du pensler det ud, og skriver hvornår man skal skrue op og ned for blusset!
Charlotte
Hvor lyder det skønt! Tusind tusind tak for din søde hilsen og rigtig dejlig brunch til jer :)
Kh Ann-Christine
Hvor meget ville du beregne hvis hvis det var til natmad… (konfirmation )
Jeg synes normalt man kan sige at en hovedret til 4 personer, til passe til 6-8 personer til natmad – alt afhængig af hvad der ellers har været på menuen og er at servere til.
Kh AC
Er de soltørrede tomater dem i olie? :)
Det er oftest dem jeg bruger, men tørrede soltørrede tomater, eller hjemmelavede ovntørrede tomater, fungere også perfekt :)
Kh AC
Jeg plejer at putte små tern af rødbede i chili con carne…det smager fantastisk sammen med det stærke og giver retten en lidt sød smag men også en flot farve….har også lavet den til mine klubbørn og de spiste af hjertens lyst♥️
Dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og skønne tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Den bedste opskrift af alle :-)
Tusind tak ♡
Hej.
Hvilken type ris anbefaler du?
Gerne basmati, det er min favorit til chili con carne – eller brune ris, det kan jeg også rigtig godt lide :)
Hej
Har du prøvet at lave chilien på forhånd og fryse den? Jeg skal lave retten til 16 personer til en fødselsdag og tænkte, det kunne være rart at lave den i ugens løb op til festen…?
Tak for nogle dejlige opskrifter i øvrigt :-)
Dbh Pernille
Hej Pernille
Mange tak for din søde hilsen :)
Den kan sagtens fryses. Allerbedst uden bønner, som så tilsættes når den smages til med chokolade mv efter opvarmning – men det går også okay fint at fryse den med bønner.
Rigtig god fornøjelse med den
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Jeg elsker din chili con carne og bliver ved med at vende tilbage til den. Super lækker!!
Mange hilsner
Malene
Så dejligt at høre, tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hejsa.
Hvad er din erfaring med af lave chili con varmen dagen før, og så varme den op dagen efter?
Mvh Kathrine
Ja, det kan du sagtens – vi har selv gjort det flere gange.
Kh AC
Vildt lækkert
Min første Chili con carne
Tænker ikke det bliver den sidste
Hvor er det skønt at høre :)
Hej Ann-Christine
Har lige fulgt din lækre opskrift på Chili con Carne. Jeg vil gerne servere den til sønnikes 18-års fødselsdag på torsdag – hvor vi bliver 22 personer – der begynder med boller og brunsviger om eftermiddagen.
Og i den forbindelse har jeg brug for et råd: Kan jeg lave det hele færdigt om formiddagen – og så blot varme retten inden servering om aftenen? Eller vil du vente med at putte bønner og chokoladen i – til lige inden, jeg servere den?
På forhånd mange tak for hjælpen.
Hilsner fra Britt
Hej Britt
Det lyder da som en skøn menu. Du kan sagtens lave den helt færdig og så blot varme den op til kogepunktet under omrøring, inden servering.
Rigtig god fornøjelse og tillykke med din søns fødselsdag
Kh AC
Hvis man nu kæmper lidt med vægten, har du så nogle forslag til hvilke grøntsager man kan putte i selve chili-con-carnen, eller eventuelt servere til? Gerne noget relativt simpelt, som kan holde sig frisk i nogle dage.
#UngkarleLivet ;)
Tak på forhånd, og for alle dine lækre opskrifter.
– Søren
Hej Søren,
Groftrevet squash og aubergine er altid et hit til sådanne retter, for de påvirker ikke smagen så meget, men giver masser fylde og grønt.
Ellers prøv endelig at tjekke min opskrift på chili sin carne, som er ret grøntsagsspækket – måske du kan lave et miks af disse to.
Som grønt tilbehør kunne en rødbedeslaw og en råkost med rødkål være godt – de holder sig begge godt på køl i 2-3 dage
Mange tak for din fine hilsen
Kh AC
Hej tak for en virkelig skøn madblog. Din chili con carne er den bedste opskrift til dato.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften ♡
Kh AC
Hej tak for en super dejlig mad blog. Hvor lang tid kan de langtidsbagte tomater holde sig. Mvh Annette Riis
De kan sagtens holde sig i nogle uger, alt efter om de opbevares i olie.
Tak for din søde hilsen og rigtig god søndag :)
Kh Ann-Christine
Jeg elsker chili con carne men er ikke helt vild med bønner, kan den laves uden eller skal de erstates?
Jeg ville nok selv synes den var lidt kedeligere uden bønner, men hvis man er vild med chili con carne uden bønner, så vil det helt sikkert være et hit :)
Ann-Christine
SÅ dejlige opskrifter :-)
Denne har jeg lavet flere gange og den indgår i vores proteinkur projekt.
Vores søn kom af med 12 kg i sommer og er nu en glad slank 15 årig. Da han var lige midt i vokse alderen var det ekstremt vigtigt at han ikke manglede mad på noget tidspunk og det lykkedes så fint.
Det eneste er at vi så har en hel kæde af menneker der gerne vil vide præcis hvordan ;-)
Ej, hvor er din søn sej! – og hele familien, for det er jo lidt et familieprojekt, så det er virkelig godt gået.
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre.
Kh AC
jeg har lavet din chili con carne flere gange med stor succes. Kan jeg lave den helt klar dagen før og blot vente med chokoladen til lige inden servering?
Hej Bente,
Det kan du sagtens gøre, du kan også fint lave den helt færdig og blot varme den op igen under omrøring og klar til servering. Vi har flere gange haft rester til dagen efter og der synes jeg den er mindst lige så god som helt frisklavet :)
Rigtig god fornøjelse.
Kh AC
Den er virkelig lækker. Jeg hælder mmgmt fløde i også. Det gør den bliver dejlig cremet.
Det her er simpelhen den lækreste opskrift på chili con carne! Elsker den! Tak
Hvor er det skønt at høre ♡ Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Først tusinde tak for den lækreste madbiog mm Jeg er mega fan og bruger 4-5 opskrifter af din madplan H er uge. Fedt at kunne læne sig tilbage og bare handle ind efter din plan.
I denne uge er der lidt med koriander -ex vis con carne – det er vi ikke fan af herhjemme. Kan jeg erstatte det eller bare undvære det ?
Det er så dejligt at høre ♡ Tusind tak, det glæder mig rigtig meget at du er glad for madplanen.
Du kan altid fint undvære stødt koriander og evt supplere op og smage til med fx mere spidskommen eller lign.
Frisk koriander kan erstattes med bredbladet persille eller undlades helt.
Kh AC
jeg plejer at komme lidt mørk øl i det giver noget dybde
Hejsa.
Er i gang med en større portion (til 40 pers) chili con carne efter din opskrift. Har lavet det meste undtagen at tilsætte bønner, chokolade og smage til med krydderier. Jeg kan se at du skrive chilibønner uden lage. Nu er det sådan at jeg er kommet til at købe ca halvdelen af kidneybønner (dåse) i chilisovs. Skal jeg også tage denne sovs fra eller kun ved de kidneybønner i almindelig lage? Eller dur det slet ikke med bønnerne i chilisovs?
Det skal bruges til et åbent hus fra kl 14.30 med kaffe og kage – flere slags og så Chili con carne som aftensmad. Det er forskelligt hvornår folk kommer – så nogle har nok ikke den store sult pga kage og andre kan tage lidt bedre fra. Jeg regner med omkring 40 pers. og har lavet 10 gange din opskrift. Der bliver serveret ris, godt brød, nachos mm til. Tror du at det rækker?
Mvh Jette
Hej Jette,
Jeg håber det er gået godt og at det blev en skøn eftermiddag.
Mængdemæssigt vil jeg vurdere at det passer fint + lidt i overskud når der er kaffe og kage inden, men vil da gerne høre om det gik som ønsket?
Ift chilisaucen, så kommer jeg gerne lagen med fra de dåser med chililage og skyller de alm kidneybønner, inden brug.
Kh AC
Så er der igen lavet chili con carne – og det er altid denne opskrift der bliver brugt. Super nem og med super god smag. Ææælsker at den rundes med chokolade ;-)
Det er jeg glad for at høre, Vivian :) Tak for din fine hilsen
Kh AC
Hej Ann-Christine
Skøn skøn opskrift, som har vundet kapløbet om at blive favoritopskriften på chili con carne herhjemme. Jeg synes generelt, dine opskrifter er helt vildt gode. Fyldt med masser af smag og ikke alt for komplicerede. De passer perfekt til en madglad storfamilie med fart på. Fik ratatouille med squashdeller i går, og i fredags var det one pot kylling og squashkage. Det hele smagte helt forrygende! Får tilsendt madplanen hver uge, som giver en masse inspiration til ugens aftensmad. Så vil bare sige dig tusind tak for at inspirere og gøre madlavning let og smagsløgene glade :)
Hvor er det sødt af dig, Dorthe – så dejligt med sådan en skøn hilsen og søde ord til mine opskrifter mv.
Tusind tak ♡
Kh AC
Har lige lavet din Chili c. Carne for 2. gang. Om 10 min. er den færdig, og jeg vil bruge mørk chokolade denne gang. Sidste gang brugte jeg nemlig ren cacao, og det blev også vældig godt. Min mund løber allerede i vand.
Årh, hvor skønt! Jeg har helt lyst til Chili con carne nu ;)
Når du laver denne ret så der er til 2 dage fx med bagekartofler (som en af dine andre opskrifter) har du så lavet en større portion end opskriften viser? ??
Ja, det er som oftest enten en større portion eller alternativt at vi har serveret ekstra tilbehør til dagen før, fx ekstra grønt, en salat, majskolber, ris osv.
Må det godt simre i længere tid? Fx 2 timer?
Ja, sagtens. Blot vent med at komme bønner i tilsidst.
1000 tak for fantastiske opskrifter, og ikke mindst for opskriften på denne chili con carne! Virkelig den bedste jeg har smagt!
Hvor er det skønt at høre! Tusind tak ♡
Best ever chili con Carne opskrift. Chokoladen er et must.
Skønt at høre – og vi er helt enig ♡♡♡
Tak for fine opskrifter og inspiration. Mens min chilli stod og simrede, gik jeg lige ind og kiggede på din opskrift. Den er meget den jeg sædvanligvis laver, havde dog ikke før haft soltørrede tomater i min, så det har jeg lige puttet i.
Kan anbefale at tilsætte gulerødder i små tern (3-4 stykker) og når jeg tilsætter bønnerne lige før serveringen kommer jeg også dåsemajs og strimlet rød peber.
Som tilbehør det samme som dir, men også avocado i tern.
På den måde får vi lidt flere grøntsager.
Hilsen Karin
PS kan sagtens fryses i passende portioner og opvarmes, evt. kan der så tilsættes en dåse cocktailtomater.❤️
Tak for din søde hilsen og søde ord om min blog og opskrifter ♡
Vi fryser også ofte chili ned i portioner til travle dage og laver meget gerne en stor portion, så der er rigeligt at fryse ned af ;) Når jeg laver min chili sin carne uden kød, som vi laver lige så ofte – så fylder jeg den med en masse dejlige grønt :) Det er nemlig rigtig lækkert også.
Kh Ann-Christine
Jeg skal lave chili con carne i dag, og har besluttet mig for at prøve din opskrift, da den lyder virkelig god ☺️
Jeg vil spørge dig hvilket brød du vil anbefale? Har du et på bloggen du synes passer perfekt til? ?
Jeg synes altid de fleste skriver “server et godt brød til” – jojooo, tænker jeg, hvem vil også servere et dårligt brød? ?
Så jeg håber du kan give et godt fif, og tak for en altid inspirerende blog, jeg er flittig bruger ☺️
Hej Astrid,
Det lyder som en skøn plan :)
– og godt spørgsmål med brødet, jeg kan sagtens følge dig – men det er nok også fordi der er så meget dejligt brød der vil passe godt til.
Jeg vil anbefale enten grydebrød, chili cheese scones eller osteboller,
Rigtig god fornøjelse og dejlig søndag til dig
Kh Ann-Christine
Tak for hurtig respons – jeg kaster mig ud i det
Du må også have en skøn søndag ☺️
Laver efterhånden kun mad ud fra dine opskrifter haha, de er såååå spændende og virkelig lette at følge – så mange tak for det!
Denne chili con carne er en fælles favorit hjemme hos os!! :)
Dét er da bare den skønneste kompliment ♡♡♡ Tusind tak!
Kh AC
Kan den laves i god til og stå og simre nogle timer inden gæsterne kommer?
Ja, det kan den fint!
Endelig blot vent med at komme de spiseklare bønnerne i til 5-10 minutter inden servering og at spæde op med væde, hvis nødvendigt.
Kh AC
Tusind tak for svar og tak for nogle fantastiske og inspirerende opskrifter. Din kogebog står på ønskesedlen til min 40 års fødselsdag
Mange tak, det er dejligt at høre :)
– jeg er også i gang med at skrive på nye kogebøger ♡
Tak for en rigtig god opskrift.
Jeg har fået for vane at tilsætte røde linser og ekstra boulleon til retten, derved behøver vi ikke ris eller andet, og linserne “smelter ind” i retten.
Til servere jeg nogle gange tortilla wrap skåret i trekanter, penslet med olie og bagt sprøde, lidt sundere tortilla Chips..?
Uhmm, det lyder virkelig også skønt! Tak for dejlig inspiration den anden vej også :)
Hvor er det skønt at høre :) Den er også en favorit herhjemme ♡
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Rigtig lækkert!
I stedet for hakket oksekød kunne man skære nogle tern ud af en oksebov eller lignende. Det kræver dog at retten skal boble i mindst 2 timer. Men det er det værd!
2 dl mørk øl og 1-2 kopper kaffe oveni giver den virkelig et pift!
… og hvis den bliver for tynd, så kan man altid blende de soltørrede tomater (og evt. løg) for at give den lidt mere tykkelse.
Super inspiration – har både prøvet med mørk øl og med forskellige typer skært kød. SÅ lækkert også.
Kaffe har jeg endnu ikke prøvet, men det kan jeg snildt forestille mig var godt – så det skal da prøves af :)
Det her er den bedste hjemmeside..jeg kan ikke stoppe med at læse i den.. hjemme hos os skal der jalapenos til..Tak for fenomenal inspiration.
Tusind tak ♡ det er jeg glad for at høre!
Jeg elsker dine opskrifter! Den er virkeligt god også uden kød! :-)
Hvor er det dejligt at høre! ♡ Tusind tak :)
Fin opskrift. Prøv at justere smagen med limesaft
Et lille tip, hvis tiden er knap, er at benytte et par glas Taco Sauce, hvilket giver en god smag og styrke
Hilsen
Morten
Fantastisk side du har dig herinde! Det er someregel altid den jeg kigger på først hvis jeg skal bruge en specifik opskrift – dine opskrifter virker jo altid og giver fantastiske resultater!
Jeg skal nu igang med din fantastiske chili con carne. Jeg lavede den som scoreret til min mand i tidernes morgen, vi er nu på 2. Året med en baby på vej, og det er stadig en af hans livretter ❤
Årh, hvor hyggeligt!
Det er dejligt at høre og sikke skønt at I er glade for mine opskrifter og chili con carnen i særdeleshed ♡
Tak for din søde hilsen og pæne ord om min blog :)
Kh AC
Hej
Jeg er lige ved at bogmærke opskrifter herfra til senere brug (det hele ser så lækkert ud).. og så måtte jeg lige se din chili con carne-opskrift, da min egen har været årevis under vejs :) Jeg har alt det samme i min… (+kaffe, stjerneanis, lime, skært kød og sommetider syltede peberfrugter). Har eksperimenteret meget med chili-sorter, men habernero vinder (Også i børneversionen).
Lyder som skønne, skønne tilføjelser i din chili :)
Dejlig dag til dig
Kh AC
Hej
Har lige i weekenden serveret Chili con carne, lavet efter din opskrift, til gæster i flere aldre.
Der var enslydende “uhmm” og “lækkert” hele vejen rundt bordet.
Husets 7 årige startede med bønnerne og da de var rippet (spist) fortsatte hun med resten – hun var vild med, at der både var kanel og chokolade i retten :)
Tak for bunkevis af opskrifter på gode smagfulde retter som kan nydes af både store og små.
Hilsen Mette
Hvor skønt! Tusind tak for den søde hilsen – så dejligt at høre at opskriften gik rent ind hos alle :)
Hejsa!
denne opskrift ser super dejlig ud, glæder mig til at prøve den.
Når jeg plejer at lave Chili con carne bruger jeg som regel ½dl balsamico eddike, og en god øl som væske til bullion (istedet for vand), og den må gerne stå og småsimre i nogle timer, bare man holder øje med væsken, tror du at det vil passe godt ind i denne opskrift?
Emil. :)
Jeg tror øl vil være fantastisk!
Mht balsamico, så prøv evt med 1-2 spsk og smag til om du synes den kan ‘bære’ mere end det :)
Rigtig god fornøjelse og fortæl endelig om det blev skønt!
Kh AC
Hejsa, Resultatet blev vidunderligt, i den orginale opskrift jeg fandt står der helt op til en dl balsamico, men det syntes jeg var for voldsomt, så jeg brugte lige under ½dl. Jeg brugte 500ml øl, og lader det koge svagt uden låg i mindst 1½ time, så det bliver ikke så surt som man tror. Jeg brugte også nogle syltede Jalapenos som jeg hakkede fint og kom i sammen med den friske chili.
Alt i alt er jeg vildt glad for at have fundet denne opskrift, resultatet blev vildt godt, det er en af de nye favoritter! :)
Hvor godt! Det er skønt at høre og nu skal vi faktisk lige netop have denne chili con carne i aften, og jeg vil da lige prøve øltricket af :)
Tusind tak for tilbagemeldingen
Kh AC
Kan man lave opskriften i forvejen og så bare varme op når det skal bruges?
Det kan du sagtens – den kan også fint fryses ned :)
Virkelig god opskrift
Tusind tak :)
Den bedste chili con carne ever
Tusind tak ♡
Jeg har brugt denne opskrift et par gange, og den er altså bare toppen! Helt klart den bedste opskrift. Dog bruger jeg ikke soltørrede tomater, og kun én dåse af bønnerne (kidney bønner).
Herhjemme spises det altid med ris, en klat creme fraiche og et par tortillachips. Kan klart anbefales!
Hvor skønt! Tak for din søde hilsen – det er så dejligt at høre den er et hit hos jer også :)
Virkelig en fantastisk opskrift, tak for skøn inspiration – jeg vender altid tilbage til din blog
Tusind tak, det er jeg glad for at høre :)
Tak for en nem og skøn opskrift på chili con carne. Den er præcis som du skriver børnevenlig. Helt perfekt!!!
Hvor dejligt at høre!
Tusind tak for din hilsen :)
Hej Ann-Christine
Tak for en dejlig side. Jeg står lige nu og forbedrer din chili com carne tik fødselsdag i morgen. Men den bliver meget vandet hvorimod din ser meget fast ud på billederne. Hvad gør jeg for at få den lidt mere fast? Jeg har sat den på køl for nu og vil putte bønne, chokolade og smage til i morgen. Overvejer at putte tomatpure i i morgen hvis den ikke bliver mindre vandet?
Mvh Karen
Hej Karen,
Har haft lidt travlt i dag, så når først at svare nu. Forhåbentlig har det løst sig – min chili con carne gør helt det samme når jeg laver den, og så er det netop chokoladen der jævner den tilsidst.
Kh AC
Glæder mig til at prøve denne ret! ? Vil det skade at putte nogle grøntsager i? Kan man evt bruge usødet kakaopulver i istedet for chokolade?
Hej Caroline,
Den kan snildt klare lidt revet gulerødder og revet squash, men jeg synes ærligt den er bedst som den er her. Plejer også at elske at komme masser grøntsager i saucer (fx lasagne og tomatsaucer) men jeg gør det aldrig i min chili.
Kakaopulver vil jeg ikke anbefale. Det skal være god mørk chokolade – det jævner retten og det kan kakaopulver ikke – + giver den en helt særlig skøn smag. Smag til lidt af gangen til den passer dig i smag og konsistens.
Kh AC
Tusind tak for svar❤️
Jeg holder mig til din version og serverer noget gnave grønt til istedet for☺️
♡ Rigtig god fornøjelse!
Håber du synes den er lige så fantastisk, som vi gør :)
Kh AC
Har jeg en rest til overs, kommer den i bagte kartofler med en klat creme fraiche ovenpå. Det fik jeg første gang for mange år siden ved et gadekøkken i London.
Jeg kommer altid lidt kød og mange grøntsager og bønner i – helst de sorte bønner, som ikke er så store, og de er aldrig melede. Majs skal der også i, ikke mindst for farvens skyld.
Helt enig, det er så lækkert med chili con carne i en bagt kartoffel.
Bruger aldrig andre opskrifter end denne- det smager fantastisk- mums
Hvor er det dejligt at høre :)
I aften vil jeg begive mig ud i denne opskrift. Jeg har tænkt mig at smide en smule skært oksekød i (inspireret af barbacoa). Det skal nok blive spændende!
Lyder som en skøn plan! Håber det blev godt :)
Åh!! Har lige spist sådan en portion her – mums!!! Virkelig en god chili. Jeg tilføjede lidt bacontern og det gav en lækker røget smag til retten. Mmm…. Glæder mig allerede til rester i morgen!
Uhmm, lyder dejligt :)
Her hjemme ELSKER vi dine opskrifter! Så tak for det. Jeg bruger helst finthakket/revet spidskål i stedet for ris. Det er sundt og dejligt crunchy.
Dét er dejligt at høre! Tusind tak :)
Spidskål er altså også bare godt og et dejligt hit herhjemme (mest hos Martin og jeg, dog) ;)
Jeg lavede her til aften din chili, men skiftede det hakkede kød ud med rensdyrsmåkød. Det blev en kæmpe succes. Næste gang bliver det med hakket moskus. Tak for god mad :)
Uhmm, det lyder jo som om du har adgang til godt vildt kød :) Lyder virkelig lækkert!
Det er simpelthen en SÅ hyggelig blog du har dig, fuld af inspiration, hygge og lækre opskrifter! Jeg har fulgt med her på bloggen siden 2011, dengang jeg boede hjemme og gik i 9. klasse og havde en “maddag” en gang om ugen, hvor jeg ofte dine opskrifter. Nu er jeg flyttet hjemmefra for at læse videre og der bliver kigget på din blog dagligt for at finde på ny og spændende aftensmad at serverer for min kæreste og jeg, og du kan tror at dine retter bliver spist med kyshånd herhjemme. I aften stod den på din Chili Con Carne, og som sædvanlig blev der spist med stor velbehag! :-)
God weekend til dig og din familie :)
Hilsen en trofast læser <3
Kære Susanne,
Sikke en dejlig hilsen at få! Tusind tak, det er så dejligt at vide at min blog har inspireret med opskrifter i så mange år. Det er jeg rigtig glad for – og det motiverer jo bare til endnu mere :)
Vi fik i øvrigt også chili con carnen igår, uhmm! ;)
Rigtig dejlig mandag til dig
Kh Ann-Christine
Jeg elsker chili con carne men denne opskrift er den bedste som jeg har smagt. Hold op den er mums! Tak for en super inspirerede side
Hvor er det dejligt at høre :)
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Ser godt ud! er det hele krydderier du bruger?
Det er faktisk lidt forskelligt, så jeg bruger hvad jeg lige har.
Holder meget af at købe mine krydderier hos ASA spice, de er i god kvalitet, fyldt af smag og øko.
Enkelte er stødt og flere fåes også som hele krydderier.
Kh AC
Jeg vil prøve din opskrift imorgen når jeg får gæster :) Blev dog bare lidt forvirret… Bruger du flåede eller hakket tomater?
Begge dele duer fint til opskriften, jeg bruger dog altid en dåse øko hakket tomater.
Min veninde og jeg har lige lavet denne Chili Con Carne den er bare helt fantastisk. Tusind tak for den opskrift. Den vil blive brugt mange gange i fremtiden.
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre :)
Kan jeg fryse retten når der er kommet bønner i?
Glæder mig til at prøve den, det er længe siden jeg har lavet chilli con carne?
Ja, det kan du godt, jeg har testet det ;) og synes det fungere fint.
God fornøjelse med den
Kan anbefale at kombinere hakkekødet med oksestrimler eller tern, da jeg “opdagede” det, blev Chili con carne pludselig en helt ny (og meget bedre) ret!
Uhmm ja, det smager også dejligt!
Den chili con carne opskrift er jo sindsygt lækker!
Tak for den super gode opskrift. :D
Mange tak, det er jeg glad for at høre :)
Hej,
Lyder spændende med chokolade.
Et gammelt trick er at servere revet kokos til, det regulerer chillien.
Hej Mads,
Tak for tippet :) Jeg kan ikke lige forestille mig kokos i denne ret, tager det toppen af chilien hvis den bliver for stærk?
Kh AC
Lækre opskrifter!
Skal lave chilien her som gæstemad til ca 8 personer, og vil lave den dagen før, så den er – endnu – nemmere at gå til, og også lige kan stå og samle krudt og smag.
Kan bønnerne godt klare at stå og trække med, til dagen efter, uden at blive helt smattede? Jeg vælger at bruge et par dåser chilibønner, og supplere med cannelinibønner i stedet for kidneybønner. Og tænker, at jeg vil smide chilibønnerne i, når jeg laver retten, og så cannelinibønnerne, når jeg varmer op. Lyder det helt tosset?
Mange tak :)
Jeg plejer at kunne genopvarme den uden at bønnerne bliver kedelige. Men ellers kan du også gøre som du beskriver – det lyder rigtig fint.
Kh AC
Veldig bra den oppskriften her. Da Chili Con Carne ofte har litt for lite syre i, så er mitt tips å tilsette ca. 20-30 ringer finhakkede syltede jalapenos. Smoked paprika-pulver er også godt i.
Uhm, det lyder som et dejligt twist – vi kommer det nogle gange i ved siden af, for jeg elsker chilien lidt stærk og det gør børnene ikke :)
Tak for inspiration
Hej Ann-Christine
Hvor mange personer er din opskrift til? Vi skal holde 8 års fødselsdag på søndag og vi tænker den kunne blive et hir til store og små :)
Bh Joan
Hej Joan,
Den plejer at passe til 4 personer herhjemme, og så serveret med nachos, brød og ris til
Rigtig god fornøjelse og fødselsdagsfest
Kh Ann-Christine
Elsker Chili con Carne!!! Her i huset er den dog endt under navnet Chilikongen Arne
Ha ha, skønt navn! :)
Synes nok lige 30 min simre er vel i underkanten prøv 4 – 5 timer i stedet der sker mirakler.
LARS
Hej Lars,
Dette er jo en opskrift på nem og hurtig mad :)
Tænker ikke de fleste børnefamiler med forældre som arbejder 08-16 har tid til at lave en 4 timers chili con carne.
Du er simpelthen SÅ god til kødretter (og meget andet, men i sær kødretter ;) ). Har nu lavet denne ret to gange, og begge gange har det været et KÆMPE hit. Har endda anbefalet den vidt og bredt. Jeg er ikke kæmpe bønne-fan, så jeg nøjes med chilibønnerne, og således er den helt perfekt her hos os :)
Mange tak!
Tusind tak, det er jeg da virkelig glad for at du synes :) – og tak for dejlige anbefalinger!
Kh AC
Tusind tak for opskriften. Denne chili con carne smager himmelsk. Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke.
Kh Rikke
Hej Rikke,
Hvor er det skønt at høre – det er også en af mine favoritter :)
Kh AC
Et lille tip herfra, for at gøre chilien vegetar-venlig: erstat kødet med Quorn fars. Herhjemme hedder retten så chili con snyde-carne eller chili con Quorne, og er et kæmpe hit. :)
Quorn kan vist købes i mange SuperBrugsen og Kvickly butikker. Det er et hit herhjemme, for min kæreste er ikke vegetar – så Quorn produkterne er en ret fin måde at lave én ret som vi begge kan spise, i stedet for at lave vegetarretter med kød ved siden af eller en ret til ham og en til mig.
Lækker opskrift! Det smagte rigtig godt! Den var en god idé med nachos chips, jeg har altid bare spist med ris!
Det er jeg glad for at høre – vi elsker virkelig også nachos til chilien, det giver lidt det lille ekstra :)
Faldt tilfældigt over denne på Google og besluttede at denne måtte være min første chili con carne.. Og MUMS! Både vores 3 årige og 6 årige skovlede ind og spurgte om de måtte få noget med på madpakke i morgen ☺ Tak for en dejlig opskrift!
Kære Celina,
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for den dejlige hilsen
Kh Ann-Christine
Virkelig en lækker opskrift! Tror dog, vores tørrede chili er lidt tam, for jeg kom 3-4 gange så meget i som her. Men det er jo heldigvis det, man har tilsmagningen til.
Din opskrift var et stort hit herhjemme, så mange tak for den :-)
/Line
Hej Line,
Hvor er det dejligt at høre :)
Jeg laver også vores ret mild, regner med at skrue lidt op for chilien efterhånden som vores børn bliver ældre ;)
Kh Ann-Christine
Tak for en rigtig god middag, vores gæster var helt vilde med det og har selv spiste bønner dog har vi brugt tørrede bønner i stedet for dem på dåse.
Hej Sanne,
Hvor er det dejligt at høre :)
Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Virkelig lækker opskrift! :-) jeg skakål holde fødselsdag for familien her i påsken og vi bliver ca. 17 både store og små hvor mange gang tror fu jeg skal gange opskriften op? Der bliver serveret brød, ris og nachos til.
Hvor lyder det hyggeligt med chili con carne til fødselsdagen.
Jeg ville gange opskriften med 4. Så er der helt sikkert nok – men du skal heller ikke være bange for at der ikke er nok.
+ det smager helt fantastisk dagen efter også ;)
Rigtig god fornøjelse og rigtig god fødselsdag
Kh Ann-Christine
Skøn ret og god opskrift! Det er blevet en sikker vinder herhjemme. Fyldt med smagsoplevelser og et nice touch med chokoladen, det gør virkelig noget ved konsistensen.
Hvor er det dejligt at høre :) Jeg får helt lyst til chokoladelækker chili con carne nu :)
Da det er første gang, jeg skal prøve en ret med bønner, vil jeg lige hører om, i hvor lang tid har du dine bønner i blød?
Jeg følger bare anvisningen på pakken og mener det er omkring natten over – eller noget i den stil. Man kan også bruge bønner fra dåse, som lige bliver skyllet under rindende vand. De skal ikke iblødsættes først.
God fornøjelse med retten :)
Uhhmmmm lavede en omgang Chili Con Carne efter din opskrift i går. Virkelig god. Også resterne som jeg spiste til frokost i dag :-) I aften skal vi prøve Blomkålssuppen.
Tak for en inspirerende blog.
Tusind tak – og hvor er jeg glad for at den Chili også lige faldt i din smag. Jeg er ret stor fan af den selv ;)
Mmmmm lækker opskrift… Skal holde tøsefest på lørdag – Her skal denne opskrift prøves. Tænker den går godt til et par Coronaer ;)
Skal lige spørge hvad du vil gange opskriften op med, når den skal serveres til 10 piger (med brød, ris og nachos ved siden af)…
Uhh, ja det lyder som en fantastisk plan og måske med en tequila baseret cocktail til dessert ;)
Jeg ville gange opskriften med 3. Skal du være på den helt sikre side, så måske med 4, og hvis der er noget til overs, så smager det helt vildt fantastisk om søndagen også
Lækkert!
Jeg vil lave en stor portion til en familiemiddag for 20 personer!
Jeg laver retten aftenen i forvejen, og varmer op aftenen hvor retten serveres.
Ville du – når retten varmes op – vente med at komme bønnerne i til aftenen hvor retten serveres.
Tak for en inspirerende blog ;-)
Mvh
Lone
Ja, det vil jeg nok gøre. Vi er indimellem så heldige at have en rest tilbage fra dagen før som jeg så varmer til frokost. Det smager stadig super lækkert også selv om bønnerne så er kogt med to gange – men hvis det er muligt vil jeg nok gøre som du selv forslår.
Rigtig god familiemiddag til jer.
Kh AC
Først vil jeg sige tak for en fantastisk blog som er fyldt med gode ide’er :)
Skal i gang med højbede af pallerammer til foråret i min lille nye have og dine fantastiske fastelavnsboller i næste måned :)
Vil hoppe ud i at lave chili i aften. Er noget spændt på om min datter på snart 20 mdr kan lide det :) Hvor køber du Valhrona chokoladen henne? Synes den er i mange opskrifter :)
Mange Hilsner
Louise
Hej Louise,
Tusind tak, det er dejligt at høre at du kan finde inspiration herinde, og jeg ønsker dig rigtig god fornøjelse med både højbede og fastelavnsboller :)
Jeg køber Valhrona i Salling her i Aarhus eller på nettet. De har det også i en del kaffe/te butikker, og i Magasin. Og det er virkelig en lækker chokolade. Jeg er også rigtig glad for andre gode chokolade, men smag chili con carnen til, med lidt chokolade af gangen, for alt afhængig af hvilken chokolade man bruger, kan chokoladen godt smage (for) meget igennem.
Kh AC
Mmmmmm rigtig lækkert!!! og bestemt en ny favorit hos børnene!
Efter mange års trofast hengivenhed overfor Nikolaj Kirks chili com carne bevægede jeg mig ud i denne i går. Lidt forbeholden for at komme kanel i, men det var ikke så gennemtrængende som jeg lige umiddelbart troede (jeg tilføjede en håndfuld frisk oregano og timian lige inden servering). Der var jubel omkring middagsbordet – 4 børn og 2 voksne spiste med stor appetit! Vi fik ris, gnavegrønt, stor portion guacemole og tomatsalsa til (og tabasco og jalapeno til de seje). Det var et rigtig godt alternativ – som vi helt sikkert laver igen – især hvis der er mange mindre børn.
Jeg er stadig ret vild med Nikolaj Kirks version – flere grøntsager og masser af friske krydderurter…den er fra bogen Hverdagsmad.
Tip:
Jeg bruger ofte kylling (så hedder det Chili con pollo herhjemme). Jeg koger kyllingefileter i hønsebouillon og tilsætter i stedet for hakket okse. På andendagen er kødet trevlet – og passer perfekt til fx tortillas. Der er ikke så meget smag fra kødet derfor bouillon. Smager mums!
Kh Camilla
Jeg kender slet ikke Nikolaj Kirks variant af chilien, men den skal da lige tjekkes ud ved lejlighed :)
Mht kylling, så har jeg også planer om at lave den med kylling her i januar – vi har netop fået en masse skøn kylling i fryseren, så det er oplagt og tak for tippet med at koge det i boullion eller fond. Jeg har en hjemmelavet, og den skal da næsten bruges til formålet.
Kh Ann-Christine
Tak for den spændende opskrift.
Retten kan laves på utallige måder.
Den originale fra Texas er uden bønner.
JEG bruger oksekød i strimler og hvidtøl og chokolade.
(Mexicanerne kommer chokolade i hvad som helst)
Og også kanel, koriander, oregano, persille, salvie, laurbær, spidskommen.
Majs er også godt.
Mange tak for din fine og inspirerende hilsen :)
Rød balsamico er også godt.
Og man kan også komme alt muligt andet kød i.
Svinekød f.eks. – det bruger mexicanerne mest.
Men det ER jo en texansk ret ;-D
Det var vist noget med, at når cowboyerne skulle ud, så havde de blandet og tørret chili, kød og grønsager.
Chili er konserverende.
Som du selv siger Henrik så er retten texansk. Jeg er mexicaner og jeg kan garantere dig at hvis du tager til Mexico og nævner retten eller viser billeder af den vil ingen mexicanere kunne genkende den. De aner simpelthen ikke hvad alt den tex-mex mad er. Det gør mig lidt trist når folk bevidst kommer det mexicanske label på noget, fordi de ved de får flere views og tiltrækning, på bekostning af det mexicanske køkken som er et helt andet end det texanske, meget anderledes faktisk. Tex-mex er et super lækkert køkken i sig selv men mexicansk er det ikke :)
Det ser alt for lækkert ud, men synes nu ikke det er rigtig Chili con carne uden en mørk øl i! ;-)
Dét er også godt! ;) Denne opskrift kan godt klare en mørk øl som alternativ til okseboullion
Super lækker opskrift! Har lige lavet den, men syntes at chokoladen gør den lidt mørk? Hvor høj en procent bruger du? Jeg brugte nemlig 80% men tog lidt for meget i, måske er det bare min sarte tunge. Men jeg elsker din blog og finder meget inspiration i den!:-)
Jeg bruger en 60 % chokolade som er mild og rund i smagen. Det kommer meget an på chokoladetype, så måske det er en god ide at prøve med lidt af gangen :)
Hej Ann-Christine.
Jeg prøvede denne her opskrift af på chili her til aften – vi ELSKER den. Aldrig har vi prøvet så god en chili, og vi har prøvet en del! Så tak! For evig inspiration, gode opskrifter og nu den bedste chili!
Hilsen en to mands familie i birkerød.
Det er virkelig næsten det allerbedste jeg ved – at lave sådan en opskrift, som bliver taget sådan mod. Mange tusind tak for den søde kommentar, det gør mig så glad – og så bliver jeg virkelig nødt til at sætte chilien på madplanen snart, for den får jeg sådan lyst til nu :)
Kh Ann-Christine
Nok engang tak for opskrift og inspiration til super lækker aftensmad, den smager da fantastisk når den lige får en del mere chili, selv børnene er vilde med det.
Hilsen Søren
Jeg er ved at lære mine op i at kunne lide chili og lidt stærkere mad. Ellers så kan jeg godt finde på at dele den i to gryder og tilsætte mere chili i den ene ;)
Dejligt at I kunne lide chili con carnen
Hej Ann-Christine
Jeg vil gerne prøve denne opskrift – som lyder helt fantastisk lækker. Jeg har prøvet at kigge rundt på din side for at finde ud af hvor mange personer både denne og andre opskrifter er beregnet.
Jeg tænker at lave denne opskrift til en håndboldtræningslejr – med 30 14 årige. Og de er bare sultne :-). Så det er vigtigt jeg får lavet nok.
Tak for en dejlig webside
Mvh
Kathrina
Hej Kathrina,
Mange tak for de søde ord. Alle opskrifter her på siden er som udgangspunkt lavet i en størrelse der passer til min lille familie. To voksne og to børn, jeg glemmer bare nogle gange at skrive det, ups!
Til denne opskrift vil jeg tro, at det er fint at gange op med 8 eller 9 og så servere godt med ris, brød og nachos til.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Så har jeg serveret den skønneste Chili Con Carne på en håndboldlejr – og de var helt vilde med retten. Jeg har aldrig før lavet det og blev først skræmt, da jeg duftede kanel og koreander og tænkte – shit… bare det nu går godt :-).
Jeg elsker mad med smag og efterhånden som jeg kom kød, bønner og til sidst chokolade i – ja så blev det bare fantastisk. Det er skøntnår man kan smage de enkelte ingredienser – og det kunne alle håndboldspillerne heldigvis også. Det passede med at jeg gangede op med 8. Tak for en lækker opskrift.
Hilsner Kathrina
Hej Kathrina,
Mange tak for update på chili con carne i håndboldlejren! Jeg var lidt spændt på hvordan det gik og virkelig dejligt at høre at det var et hit :)
Det er jeg glad for
Kh Ann-Christine
Mmh, din opskrift lyder virkelig lækker! Vil forsøge mig med både kanel og chokolade næste gang, jeg laver chili con carne!
Det giver sådan en dejlig smag med de smagsgivere, – lad mig endelig høre hvad du synes om det :)
Mmm.. Sikker lækkert! Det minder mig om, hvor længe siden det er siden, at jeg har fået/serveret chili con carne. Sikke en skam, for det er sådan en lækker ret, men måske også lidt vinter agtig. Jeg har aldrig brugt soltørrede tomater, så det skal vidst prøves. Så har jeg også en undskyld for at lave det en solskinsaften:) Tusind tak for tip og inspiration- og for at få den direkte ind på madplanen!
Tak for de søde ord.
Jeg synes de soltørrede tomater giver lidt dybde og rigtig god smag. Vi talte også om at det var lidt en efterårs/vinterret, men blev enige om at chili con carne hitter året rundt ;-)
Hvor ser det lækkert ud. Den ryger lige ind øverst på vores madplan. Tak som altid for fantastisk mad inspiration.
Klasse ret ! Bruger denne opskrift som guide, med lidt eget præg, helt suverænt, mums !
Og tak for de søde ord :) Jeg er glad for at du kan bruge inspirationen
Ser virkelig lækkert ud! Plejer også altid at give min chili con carne et pift med chokolade! Vil dog prøve at også at tilsætte koriander – det har jeg nemlig ikke prøvet før ;)
Kh,
Tanja
Jeg elsker koriander, men det er vist også lidt en smagssag. Jeg kan ihvertfald anbefale at prøve, det er ret godt :)
Den, korianderen, smager ikke igennem som sådan i denne opskrift men passer bare godt ind i helheden..
Mmmm der er ikke noget der stikker en god gang chili ;-)
Ikke meget, i hvertfald ;)
Uhm, lækkert! Elsker chili con carne, men har endnu ikke prøvet at tilføje chokolade, må altså igang med det snart (:
– Anne
Ja, det er virkelig anbefalelsesværdigt :)
Jeg plejer at runde min Chilli Con Carne af med mørk sirup, det giver lige det sidste pift.
Det lyder også godt, jeg kan varmt anbefale at prøve chokoladen også ;)