Chili con carne


Det her er min allerbedste opskrift på chili con carne – og den falder bare altid i god jord, hvad end vi laver den til hverdag eller når vi har gæster.
Jeg laver gerne vores chili con carne i en mild børnefamilievenlig version.
Der er stadig masser power på smagen, men den er ikke spor stærk – så alle kan være med! Man kan sagtens tilføje mere chili for at få den slags lækre chili der giver varme, jeg er personligt vild med chili con carne uanset om det er den stærke eller den mere børnevenlige udgave.
Se også: Opskrift på bagte kartofler med chili con carne
Chili con carne
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk kanel
- 1 tsk koriander, stødt
- 1/2 tsk chiliflager, - i voksen versionen erstattes det af en halv stærk finthakket chili
- 350 g hakket oksekød
- 3 spsk olivenolie
- 3 spsk soltørrede tomater, finthakket
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl oksebouillon, eller kalvefond
- 1 dåse kidneybønner, drænet og skyllet
- 1 dåse sorte bønner, kan erstattes af chilibønner eller kidneybønner
- 40 g mørk chokolade, til at smage til med
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør forslag
- 125 g nachos
- 4 dl ris
- 200 g cremefraiche 18 %
- 100 g cheddar ost
Se videoen, hvor jeg laver opskriften her >>
Varm olien i en sauterpande eller en gryde.
Tilsæt spidskommen, kanel, koriander, hvidløg og chili.
Rør rundt i et par minutter, skru lidt ned for varmen og tilsæt de hakkede løg. Rør rundt til løgene er gennemsigtige og klare, og skru derefter op for varmen, tilsæt oksekød og brun kødet godt af under omrøring.
Tilsæt flåede/hakkede tomater, soltørrede tomater og kalvefond/boullion.
Læg låg på og lad det simre i en halv times tid.
Smag saucen til og hvis den skal have mere power, så tilføj chili eller cayennepeber. Hvis saucen derimod er blevet for stærk, så vent med at gøre noget. Bønnerne og chokoladen runder den af tilsidst.
Tilsæt bønner og varm dem godt igennem i 5 minutter.
Tag gryden af varmen og rør chokoladen i. Start med halvdelen og smag til med resten.
Smag tilsidst til med salt og peber, og hvis chilien skulle være blevet for stærk, så kan det klares med en tsk rørsukker. Ellers må man spise lidt ekstra creme fraiche til, det dulmer smagsløgene.
Server med nachos, ris, godt brød, creme fraiche og gratiner evt med cheddarost
Tips til opskriften
- Retten kan laves 1-2 dage før og opbevares på køl, eller den kan fryses ned. Hvis den fryses er det bedst at tilsætte bønnerne efter optøning og opvarmning, men de kan også fryses med, med fint resultat.
- Du kan sagtens bruge udelukkende kidneybønner eller et miks af bønner alt efter smag og behag,
- Smag til med chokolade, og prøv lidt af gangen til du rammer det der passer til din smag.
- Vil du have grøntsager i retten, så prøv med groftrevet squash og aubergine.
Hvis du har lyst til mere mexicansk og tex mex, så prøv også:
- Huevos Rancheros
- Hjemmelavede Chili Cheese Tops
- Tex Mex majskolber
- Find flere mexicanske og tex mex retter her
Jeg lavede denne Chili con carne til aftensmaden i går, og jeg kan godt afsløre at jublen var stor da jeg afslørede at der skulle chokolade i aftensmaden. ‘Jeg elsker chokoladesauce’ sagde Julie med begejstring. Det var også ekstra herligt at smage på råvarerne undervejs.
Vi spiste den toppet med en skefuld creme fraiche og nachos som tilbehør, de fungere perfekt som skeer til chilien. Jeg havde dog også kogt en portion ris til børnene som ekstra tilbehør.
Chokolade skal der til! Jeg synes næsten, at det er synd ikke at runde den gode chili con carne af med en lækker mørk chokolade. Chokoladen tilføjer en dybde og en helt nuanceret smag i chilien, som virkelig fremkalder den der uhm fornemmelse, når man spiser den.
Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *
- Thomas skrev:30. april 2013 kl. 10:11
Jeg plejer at runde min Chilli Con Carne af med mørk sirup, det giver lige det sidste pift.
- Ann-Christine skrev:1. maj 2013 kl. 13:06
Det lyder også godt, jeg kan varmt anbefale at prøve chokoladen også ;)
- A+K = skrev:30. april 2013 kl. 11:19
Uhm, lækkert! Elsker chili con carne, men har endnu ikke prøvet at tilføje chokolade, må altså igang med det snart (:
– Anne
- Tanja Maria skrev:30. april 2013 kl. 15:09
Ser virkelig lækkert ud! Plejer også altid at give min chili con carne et pift med chokolade! Vil dog prøve at også at tilsætte koriander – det har jeg nemlig ikke prøvet før ;)
Kh,
Tanja- Ann-Christine skrev:1. maj 2013 kl. 13:08
Jeg elsker koriander, men det er vist også lidt en smagssag. Jeg kan ihvertfald anbefale at prøve, det er ret godt :)
- Thomas skrev:20. februar 2019 kl. 07:10
Den, korianderen, smager ikke igennem som sådan i denne opskrift men passer bare godt ind i helheden..
- Bonnie skrev:30. april 2013 kl. 17:21
Hvor ser det lækkert ud. Den ryger lige ind øverst på vores madplan. Tak som altid for fantastisk mad inspiration.
- Ann-Christine skrev:1. maj 2013 kl. 13:11
Og tak for de søde ord :) Jeg er glad for at du kan bruge inspirationen
- Teresa skrev:1. maj 2013 kl. 08:55
Mmm.. Sikker lækkert! Det minder mig om, hvor længe siden det er siden, at jeg har fået/serveret chili con carne. Sikke en skam, for det er sådan en lækker ret, men måske også lidt vinter agtig. Jeg har aldrig brugt soltørrede tomater, så det skal vidst prøves. Så har jeg også en undskyld for at lave det en solskinsaften:) Tusind tak for tip og inspiration- og for at få den direkte ind på madplanen!
- Ann-Christine skrev:1. maj 2013 kl. 13:18
Tak for de søde ord.
Jeg synes de soltørrede tomater giver lidt dybde og rigtig god smag. Vi talte også om at det var lidt en efterårs/vinterret, men blev enige om at chili con carne hitter året rundt ;-)
- Anne skrev:1. maj 2013 kl. 09:51
Mums, hvor ser det bare lækkert ud! Må jeg i øvrigt spørge hvilken str. skålen er? :-) Og om det er den samme størrelse, du også bruger til morgenmad?
- Ann-Christine skrev:1. maj 2013 kl. 13:16
Tak! Ja, det er den samme skål. Den er 110 cl tror jeg.
- Susann Romy skrev:2. maj 2013 kl. 10:57
Mmh, din opskrift lyder virkelig lækker! Vil forsøge mig med både kanel og chokolade næste gang, jeg laver chili con carne!
- Ann-Christine skrev:9. maj 2013 kl. 07:22
Det giver sådan en dejlig smag med de smagsgivere, – lad mig endelig høre hvad du synes om det :)
- Kathrina von Hurrall skrev:27. august 2013 kl. 21:29
Hej Ann-Christine
Jeg vil gerne prøve denne opskrift – som lyder helt fantastisk lækker. Jeg har prøvet at kigge rundt på din side for at finde ud af hvor mange personer både denne og andre opskrifter er beregnet.
Jeg tænker at lave denne opskrift til en håndboldtræningslejr – med 30 14 årige. Og de er bare sultne :-). Så det er vigtigt jeg får lavet nok.Tak for en dejlig webside
Mvh
Kathrina- Ann-Christine skrev:27. august 2013 kl. 21:44
Hej Kathrina,
Mange tak for de søde ord. Alle opskrifter her på siden er som udgangspunkt lavet i en størrelse der passer til min lille familie. To voksne og to børn, jeg glemmer bare nogle gange at skrive det, ups!
Til denne opskrift vil jeg tro, at det er fint at gange op med 8 eller 9 og så servere godt med ris, brød og nachos til.
Kh Ann-Christine- Kathrina von Hurrall skrev:31. august 2013 kl. 17:36
Hej Ann-Christine,
Så har jeg serveret den skønneste Chili Con Carne på en håndboldlejr – og de var helt vilde med retten. Jeg har aldrig før lavet det og blev først skræmt, da jeg duftede kanel og koreander og tænkte – shit… bare det nu går godt :-).
Jeg elsker mad med smag og efterhånden som jeg kom kød, bønner og til sidst chokolade i – ja så blev det bare fantastisk. Det er skøntnår man kan smage de enkelte ingredienser – og det kunne alle håndboldspillerne heldigvis også. Det passede med at jeg gangede op med 8. Tak for en lækker opskrift.
Hilsner Kathrina- Ann-Christine skrev:2. september 2013 kl. 08:46
Hej Kathrina,
Mange tak for update på chili con carne i håndboldlejren! Jeg var lidt spændt på hvordan det gik og virkelig dejligt at høre at det var et hit :)
Det er jeg glad for
Kh Ann-Christine
- søren skrev:1. september 2013 kl. 19:34
Nok engang tak for opskrift og inspiration til super lækker aftensmad, den smager da fantastisk når den lige får en del mere chili, selv børnene er vilde med det.
Hilsen Søren- Ann-Christine skrev:2. september 2013 kl. 08:51
Jeg er ved at lære mine op i at kunne lide chili og lidt stærkere mad. Ellers så kan jeg godt finde på at dele den i to gryder og tilsætte mere chili i den ene ;)
Dejligt at I kunne lide chili con carnen
- Nellie skrev:16. september 2013 kl. 20:53
Hej Ann-Christine.
Jeg prøvede denne her opskrift af på chili her til aften – vi ELSKER den. Aldrig har vi prøvet så god en chili, og vi har prøvet en del! Så tak! For evig inspiration, gode opskrifter og nu den bedste chili!Hilsen en to mands familie i birkerød.
- Ann-Christine skrev:17. september 2013 kl. 10:11
Det er virkelig næsten det allerbedste jeg ved – at lave sådan en opskrift, som bliver taget sådan mod. Mange tusind tak for den søde kommentar, det gør mig så glad – og så bliver jeg virkelig nødt til at sætte chilien på madplanen snart herhjemme, for den får jeg sådan lyst til nu :)
Kh Ann-Christine
- Frida skrev:2. oktober 2013 kl. 19:12
Super lækker opskrift! Har lige lavet den, men syntes at chokoladen gør den lidt mørk? Hvor høj en procent bruger du? Jeg brugte nemlig 80% men tog lidt for meget i, måske er det bare min sarte tunge. Men jeg elsker din blog og finder meget inspiration i den!:-)
- Ann-Christine skrev:2. oktober 2013 kl. 19:54
Jeg bruger 70 % Valhrona, som er mild og rund i smagen. Det kommer meget an på chokoladetype, så måske det er en god ide at prøve med lidt af gangen :)
- Mads skrev:29. oktober 2013 kl. 20:59
Det ser alt for lækkert ud, men synes nu ikke det er rigtig Chili con carne uden en mørk øl i! ;-)
- Ann-Christine skrev:29. oktober 2013 kl. 21:25
Dét skal der i næste gang ;) Er bestemt sikker på, at den kan klare en mørk øl også
- Henrik Dahlerup skrev:2. december 2013 kl. 03:27
Tak for den spændende opskrift.
Retten kan laves på utallige måder.
Den originale fra Texas er uden bønner.
JEG bruger oksekød i strimler og hvidtøl og chokolade.
(Mexicanerne kommer chokolade i hvad som helst)
Og også kanel, koriander, oregano, persille, salvie, laurbær, spidskommen.
Majs er også godt.- Ann-Christine skrev:2. december 2013 kl. 08:15
Mange tak for din inspirerende kommentar – jeg skal da prøve den med strimlet oksekød næste gang! Det glæder jeg mig til :)
- Henrik Dahlerup skrev:2. december 2013 kl. 11:09
Rød balsamico er også godt.
Og man kan også komme alt muligt andet kød i.
Svinekød f.eks. – det bruger mexicanerne mest.
Men det ER jo en texansk ret ;-D
Det var vist noget med, at når cowboyerne skulle ud, så havde de blandet og tørret chili, kød og grønsager.
Chili er konserverende.
- Camilla F skrev:2. januar 2014 kl. 13:10
Mmmmmm rigtig lækkert!!! og bestemt en ny favorit hos børnene!
Efter mange års trofast hengivenhed overfor Nikolaj Kirks chili com carne bevægede jeg mig ud i denne i går. Lidt forbeholden for at komme kanel i, men det var ikke så gennemtrængende som jeg lige umiddelbart troede (jeg tilføjede en håndfuld frisk oregano og timian lige inden servering). Der var jubel omkring middagsbordet – 4 børn og 2 voksne spiste med stor appetit! Vi fik ris, gnavegrønt, stor portion guacemole og tomatsalsa til (og tabasco og jalapeno til de seje). Det var et rigtig godt alternativ – som vi helt sikkert laver igen – især hvis der er mange mindre børn.
Jeg er stadig ret vild med Nikolaj Kirks version – flere grøntsager og masser af friske krydderurter…den er fra bogen Hverdagsmad.Tip:
Jeg bruger ofte kylling (så hedder det Chili con pollo herhjemme). Jeg koger kyllingefileter i hønsebouillon og tilsætter i stedet for hakket okse. På andendagen er kødet trevlet – og passer perfekt til fx tortillas. Der er ikke så meget smag fra kødet derfor bouillon. Smager mums!Kh Camilla
- Ann-Christine skrev:3. januar 2014 kl. 10:06
Jeg kender slet ikke Nikolaj Kirks variant af chilien, men den skal da lige tjekkes ud ved lejlighed :)
Mht kylling, så har jeg også planer om at lave den med kylling her i januar – vi har netop fået en masse skøn kylling i fryseren, så det er oplagt og tak for tippet med at koge det i boullion eller fond. Jeg har en hjemmelavet, og den skal da næsten bruges til formålet.
Kh Ann-Christine
- Louise W. skrev:31. januar 2014 kl. 07:44
Først vil jeg sige tak for en fantastisk blog som er fyldt med gode ide’er :)
Skal i gang med højbede af pallerammer til foråret i min lille nye have og dine fantastiske fastelavnsboller i næste måned :)
Vil hoppe ud i at lave chili i aften. Er noget spændt på om min datter på snart 20 mdr kan lide det :) Hvor køber du Valhrona chokoladen henne? Synes den er i mange opskrifter :)Mange Hilsner
Louise- Ann-Christine skrev:31. januar 2014 kl. 08:25
Hej Louise,
Tusind tak, det er dejligt at høre at du kan finde inspiration herinde, og jeg ønsker dig rigtig god fornøjelse med både højbede og fastelavnsboller :)
Jeg køber Valhrona i Salling her i Aarhus eller på nettet. De har det også i en del kaffe/te butikker, og i Magasin. Og det er virkelig en lækker chokolade. Jeg er også rigtig glad for andre gode chokolade, men smag chili con carnen til, med lidt chokolade af gangen, for alt afhængig af hvilken chokolade man bruger, kan chokoladen godt smage (for) meget igennem.
Kh AC
- Lone Ogård Rasmussen skrev:31. januar 2014 kl. 09:44
Lækkert!
Jeg vil lave en stor portion til en familiemiddag for 20 personer!
Jeg laver retten aftenen i forvejen, og varmer op aftenen hvor retten serveres.
Ville du – når retten varmes op – vente med at komme bønnerne i til aftenen hvor retten serveres.Tak for en inspirerende blog ;-)
Mvh
Lone- Ann-Christine skrev:31. januar 2014 kl. 10:56
Ja, det vil jeg nok gøre. Vi er indimellem så heldige at have en rest tilbage fra dagen før som jeg så varmer til frokost. Det smager stadig super lækkert også selv om bønnerne så er kogt med to gange – men hvis det er muligt vil jeg nok gøre som du selv forslår.
Rigtig god familiemiddag til jer.
Kh AC
- Lone skrev:8. februar 2014 kl. 14:17
Mmmmm lækker opskrift… Skal holde tøsefest på lørdag – Her skal denne opskrift prøves. Tænker den går godt til et par Coronaer ;)
Skal lige spørge hvad du vil gange opskriften op med, når den skal serveres til 10 piger (med brød, ris og nachos ved siden af)…
- Ann-Christine skrev:9. februar 2014 kl. 19:14
Uhh, ja det lyder som en fantastisk plan og måske med en tequila baseret cocktail til dessert ;)
Jeg ville gange opskriften med 3. Skal du være på den helt sikre side, så måske med 4, og hvis der er noget til overs, så smager det helt vildt fantastisk om søndagen også
- Marianne skrev:10. marts 2014 kl. 14:54
Uhhmmmm lavede en omgang Chili Con Carne efter din opskrift i går. Virkelig god. Også resterne som jeg spiste til frokost i dag :-) I aften skal vi prøve Blomkålssuppen.
Tak for en inspirerende blog.- Ann-Christine skrev:11. marts 2014 kl. 08:57
Tusind tak – og hvor er jeg glad for at den Chili også lige faldt i din smag. Jeg er ret stor fan af den selv ;)
- Maria skrev:2. april 2014 kl. 10:22
Da det er første gang, jeg skal prøve en ret med bønner, vil jeg lige hører om, i hvor lang tid har du dine bønner i blød?
- Ann-Christine skrev:2. april 2014 kl. 11:13
Jeg følger bare anvisningen på pakken og mener det er omkring natten over – eller noget i den stil. Man kan også bruge bønner fra dåse, som lige bliver skyllet under rindende vand. De skal ikke iblødsættes først.
God fornøjelse med retten :)
- Katrine skrev:2. april 2014 kl. 18:31
Skøn ret og god opskrift! Det er blevet en sikker vinder herhjemme. Fyldt med smagsoplevelser og et nice touch med chokoladen, det gør virkelig noget ved konsistensen.
- Ann-Christine skrev:3. april 2014 kl. 10:15
Hvor er det dejligt at høre :) Jeg får helt lyst til chokoladelækker chili con carne nu :)
- Cecilie Jensen skrev:13. april 2014 kl. 13:21
Virkelig lækker opskrift! :-) jeg skakål holde fødselsdag for familien her i påsken og vi bliver ca. 17 både store og små hvor mange gang tror fu jeg skal gange opskriften op? Der bliver serveret brød, ris og nachos til.
- Ann-Christine skrev:14. april 2014 kl. 20:50
Hvor lyder det hyggeligt med chili con carne til fødselsdagen.
Jeg ville gange opskriften med 4. Så er der helt sikkert nok – men du skal heller ikke være bange for at der ikke er nok.
+ det smager helt fantastisk dagen efter også ;)
Rigtig god fornøjelse og rigtig god fødselsdag
Kh Ann-Christine
- sanne skrev:19. april 2014 kl. 19:59
Tak for en rigtig god middag, vores gæster var helt vilde med det og har selv spiste bønner dog har vi brugt tørrede bønner i stedet for dem på dåse.
- Ann-Christine skrev:21. april 2014 kl. 13:35
Hej Sanne,
Hvor er det dejligt at høre :)
Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
- Line skrev:2. juni 2014 kl. 22:09
Virkelig en lækker opskrift! Tror dog, vores tørrede chili er lidt tam, for jeg kom 3-4 gange så meget i som her. Men det er jo heldigvis det, man har tilsmagningen til.
Din opskrift var et stort hit herhjemme, så mange tak for den :-)
/Line
- Ann-Christine skrev:3. juni 2014 kl. 08:24
Hej Line,
Hvor er det dejligt at høre :)
Jeg laver også vores ret mild, regner med at skrue lidt op for chilien efterhånden som vores børn bliver ældre ;)
Kh Ann-Christine
- Celina skrev:22. juni 2014 kl. 22:15
Faldt tilfældigt over denne på Google og besluttede at denne måtte være min første chili con carne.. Og MUMS! Både vores 3 årige og 6 årige skovlede ind og spurgte om de måtte få noget med på madpakke i morgen ☺ Tak for en dejlig opskrift!
- Ann-Christine skrev:23. juni 2014 kl. 08:13
Kære Celina,
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for den dejlige hilsen
Kh Ann-Christine
- Rie skrev:27. august 2014 kl. 13:59
Lækker opskrift! Det smagte rigtig godt! Den var en god idé med nachos chips, jeg har altid bare spist med ris!
- Ann-Christine skrev:28. august 2014 kl. 09:42
Det er jeg glad for at høre – vi elsker virkelig også nachos til chilien, det giver lidt det lille ekstra :)
- Mia skrev:27. august 2014 kl. 15:51
Et lille tip herfra, for at gøre chilien vegetar-venlig: erstat kødet med Quorn fars. Herhjemme hedder retten så chili con snyde-carne eller chili con Quorne, og er et kæmpe hit. :)
- Ann-Christine skrev:28. august 2014 kl. 09:46
Quorn kender jeg slet ikke, vi laver også indimellem chilien uden kød og så bare med ekstra bønner og tomat. Elsker vegetarretter! :)
- Mia skrev:3. september 2014 kl. 15:18
Quorn kan vist købes i mange SuperBrugsen og Kvickly butikker. Det er et hit herhjemme, for min kæreste er ikke vegetar – så Quorn produkterne er en ret fin måde at lave én ret som vi begge kan spise, i stedet for at lave vegetarretter med kød ved siden af eller en ret til ham og en til mig.
- Katrine skrev:15. september 2014 kl. 17:07
Det lyder lækkert!
Undskyld hvis dette er et dumt spørgsmål – men hvor meget fond skal der i en dL vand for at lave den der dL kalvefond…? Det står ikke på flasken… :S- Ann-Christine skrev:16. september 2014 kl. 13:23
Jeg tror ikke det er et dumt spørgsmål ;)
Men det er da skørt at det ikke står på flasken, jeg har netop ikke skrevet mål på fordi det er så forskelligt fra produkt til produkt. Ja, så du må prøve dig lidt frem, hvis det er en flydende fond, så smag evt lidt til med den direkte i chili´en
Kh AC
- Rikke skrev:25. oktober 2014 kl. 22:39
Tusind tak for opskriften. Denne chili con carne smager himmelsk. Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke.
Kh Rikke
- Ann-Christine skrev:27. oktober 2014 kl. 09:30
Hej Rikke,
Hvor er det skønt at høre – det er også en af mine favoritter :)
Kh AC
- Marianne skrev:5. november 2014 kl. 17:44
Du er simpelthen SÅ god til kødretter (og meget andet, men i sær kødretter ;) ). Har nu lavet denne ret to gange, og begge gange har det været et KÆMPE hit. Har endda anbefalet den vidt og bredt. Jeg er ikke kæmpe bønne-fan, så jeg nøjes med chilibønnerne, og således er den helt perfekt her hos os :)
Mange tak!
- Ann-Christine skrev:5. november 2014 kl. 19:45
Tusind tak, det er jeg da virkelig glad for at du synes :) – og tak for dejlige anbefalinger!
Kh AC
- Lars Sigvardt skrev:5. december 2014 kl. 10:39
Synes nok lige 30 min simre er vel i underkanten prøv 4 – 5 timer i stedet der sker mirakler.
LARS
- Mie skrev:11. januar 2015 kl. 11:00
Elsker Chili con Carne!!! Her i huset er den dog endt under navnet Chilikongen Arne
- Joan skrev:16. januar 2015 kl. 17:53
Hej Ann-Christine
Hvor mange personer er din opskrift til? Vi skal holde 8 års fødselsdag på søndag og vi tænker den kunne blive et hir til store og små :)
Bh Joan
- Ann-Christine skrev:17. januar 2015 kl. 07:14
Hej Joan,
Den plejer at passe til 4 personer herhjemme, og så serveret med nachos, brød og ris til
Rigtig god fornøjelse og fødselsdagsfest
Kh Ann-Christine
- Bettina skrev:2. februar 2015 kl. 07:47
Hej Ann-Christine.
Hvad gør jeg, når chololadesmagen er for gennemtrængende?
Skal der mere chili i eller….?De bedse hilsner
Bettina- Ann-Christine skrev:2. februar 2015 kl. 08:28
Hej Bettina,
Det bedste er at smage til med chokoladen, for det er lidt forskelligt hvor meget man er til … men jeg tror godt du kan redde den med mere chili og måske lidt ekstra tomatpure eller soltørrede tomater.
Kh AC
- Julie skrev:5. februar 2015 kl. 19:09
Har lige netop lavet denne chili con carne.
Og jeg må indrømme, at jeg synes, at chokoladesmagen var lidt for gennemtrængende. Og så måtte jeg putte en del ekstra chili i ved tilsmagningen, før jeg syntes, at den var “chili’et” nok.
Men det er selvfølgelig smag og behag :-)- Ann-Christine skrev:9. februar 2015 kl. 09:55
Det kan også anbefales at smage til med chokoladen, da smag og behag jo er ret individuelt som du også skriver :)
Og skulle vi spise den uden børn ved bordet – så ville jeg også spice den ret meget op! ;)
- Sanne beichler-karbo skrev:11. februar 2015 kl. 18:18
Hvor kan chilibønner på dåse købes?
Vil prøve din opskrift imorgen- Ann-Christine skrev:12. februar 2015 kl. 04:26
Jeg har købt dem i salling. Men hvis du ikke kan finde dem, så brug bare almindelige kidneybønner og smag til med chili, chokolade, så det passer til dig :)
- Emma skrev:12. marts 2015 kl. 13:28
Kan man bruge baked beans i stedet, har nemlig kun chili beans og baked beans.. Og kan se nogle snakker om hvid og mørk øl.. hvad med rødvin, hvordan fungerer det? :)
- Ann-Christine skrev:14. marts 2015 kl. 15:13
Ja, det tror jeg sagtens du kan, og det lyder altså meget godt med både øl og rødvin som smagsgivere også – jeg har dog ikke selv prøvet det
- Tenna skrev:21. marts 2015 kl. 17:18
Hejsa…
Hvor mange personer er opskriften til ?
Og er der evt nogle ingredienser man kan undlade, er nemlig ikke til voldsomt stærk mad og har ikke prøvet mig med Con Carne før- Ann-Christine skrev:23. marts 2015 kl. 12:43
Hej Tenna,
Den passer fint til os fire, så to voksne og to børn.Jeg har lavet chili con carne opskriften mild, så mine børn kan sagtens spise den og de er heller ikke til stærk mad – smag endelig bare til med en mild chili eller brug en god mild paprika i stedet.
- Rune Goksør skrev:3. maj 2015 kl. 16:56
Veldig bra den oppskriften her. Da Chili Con Carne ofte har litt for lite syre i, så er mitt tips å tilsette ca. 20-30 ringer finhakkede syltede jalapenos. Smoked paprika-pulver er også godt i.
- Ann-Christine skrev:4. maj 2015 kl. 02:32
Uhm, det lyder som et dejligt twist – vi kommer det nogle gange i ved siden af, for jeg elsker chilien lidt stærk og det gør børnene ikke :)
Tak for inspiration
- Linda skrev:5. maj 2015 kl. 07:25
Lækre opskrifter!
Skal lave chilien her som gæstemad til ca 8 personer, og vil lave den dagen før, så den er – endnu – nemmere at gå til, og også lige kan stå og samle krudt og smag.
Kan bønnerne godt klare at stå og trække med, til dagen efter, uden at blive helt smattede? Jeg vælger at bruge et par dåser chilibønner, og supplere med cannelinibønner i stedet for kidneybønner. Og tænker, at jeg vil smide chilibønnerne i, når jeg laver retten, og så cannelinibønnerne, når jeg varmer op. Lyder det helt tosset?- Ann-Christine skrev:6. maj 2015 kl. 16:53
Mange tak :)
Jeg plejer at kunne genopvarme den uden at bønnerne bliver kedelige. Men ellers kan du også gøre som du beskriver – det lyder rigtig fint.
Kh AC
- Mads Bo skrev:19. maj 2015 kl. 07:30
Hej,
Lyder spændende med chokolade.
Et gammelt trick er at servere revet kokos til, det regulerer chillien.
- Ann-Christine skrev:20. maj 2015 kl. 15:02
Hej Mads,
Tak for tippet :) Jeg kan ikke lige forestille mig kokos i denne ret, tager det toppen af chilien hvis den bliver for stærk?
Kh AC
- Daniel Birkmose skrev:24. maj 2015 kl. 11:54
Den chili con carne opskrift er jo sindsygt lækker!
Tak for den super gode opskrift. :D - Casper skrev:15. juni 2015 kl. 07:04
Kan anbefale at kombinere hakkekødet med oksestrimler eller tern, da jeg “opdagede” det, blev Chili con carne pludselig en helt ny (og meget bedre) ret!
- Ann-Christine skrev:15. juni 2015 kl. 21:15
Uhmm, det lyder altså også bare rigtig godt! Dét må jeg prøve :)
- Charlotte skrev:3. juli 2015 kl. 11:30
Kan jeg fryse retten når der er kommet bønner i?
Glæder mig til at prøve den, det er længe siden jeg har lavet chilli con carne😃- Ann-Christine skrev:6. juli 2015 kl. 10:12
Ja, det kan du godt, jeg har testet det ;) og synes det fungere fint.
God fornøjelse med den
- Tanja Fogtmann skrev:15. juli 2015 kl. 22:27
Min veninde og jeg har lige lavet denne Chili Con Carne den er bare helt fantastisk. Tusind tak for den opskrift. Den vil blive brugt mange gange i fremtiden.
- Nicola skrev:1. september 2015 kl. 23:15
Jeg vil prøve din opskrift imorgen når jeg får gæster :) Blev dog bare lidt forvirret… Bruger du flåede eller hakket tomater?
- Ann-Christine skrev:2. september 2015 kl. 09:01
Begge dele duer fint til opskriften, jeg bruger dog altid en dåse øko hakket tomater.
- Ann-Christine skrev:16. oktober 2015 kl. 15:35
Det er faktisk lidt forskelligt, så jeg bruger hvad jeg lige har.
Holder meget af at købe mine krydderier hos ASA spice, de er i god kvalitet, fyldt af smag og øko.
Enkelte er stødt og flere fåes også som hele krydderier.
Kh AC
- Shanaz skrev:17. oktober 2015 kl. 09:44
Jeg elsker chili con carne men denne opskrift er den bedste som jeg har smagt. Hold op den er mums! Tak for en super inspirerede side
- Ann-Christine skrev:19. oktober 2015 kl. 10:21
Hvor er det dejligt at høre :)
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
- Susanne skrev:7. november 2015 kl. 19:19
Det er simpelthen en SÅ hyggelig blog du har dig, fuld af inspiration, hygge og lækre opskrifter! Jeg har fulgt med her på bloggen siden 2011, dengang jeg boede hjemme og gik i 9. klasse og havde en “maddag” en gang om ugen, hvor jeg ofte dine opskrifter. Nu er jeg flyttet hjemmefra for at læse videre og der bliver kigget på din blog dagligt for at finde på ny og spændende aftensmad at serverer for min kæreste og jeg, og du kan tror at dine retter bliver spist med kyshånd herhjemme. I aften stod den på din Chili Con Carne, og som sædvanlig blev der spist med stor velbehag! :-)
God weekend til dig og din familie :)
Hilsen en trofast læser <3
- Ann-Christine skrev:9. november 2015 kl. 08:47
Kære Susanne,
Sikke en dejlig hilsen at få! Tusind tak, det er så dejligt at vide at min blog har inspireret med opskrifter i så mange år. Det er jeg rigtig glad for – og det motiverer jo bare til endnu mere :)
Vi fik i øvrigt også chili con carnen igår, uhmm! ;)
Rigtig dejlig mandag til dig
Kh Ann-Christine
- Kristine Vestergaard skrev:30. november 2015 kl. 18:57
Jeg lavede her til aften din chili, men skiftede det hakkede kød ud med rensdyrsmåkød. Det blev en kæmpe succes. Næste gang bliver det med hakket moskus. Tak for god mad :)
- Ann-Christine skrev:2. december 2015 kl. 12:43
Uhmm, det lyder jo som om du har adgang til godt vildt kød :) Lyder virkelig lækkert!
- Mette skrev:9. januar 2016 kl. 18:50
Jeg har lige lavet denne skønne chili con carne, men har vist brugt en for kraftig chokolade. Kan man på nogen måde afdæmpe den smag?
Mange hilsner
Mette- Ann-Christine skrev:9. januar 2016 kl. 21:00
Hej Mette,
Jeg tror måske det kan udligne lidt med at smage til med lidt tomatpuré, lidt æbleeddike og evt lidt chili.
Kh AC
- Lea skrev:25. januar 2016 kl. 18:24
Her hjemme ELSKER vi dine opskrifter! Så tak for det. Jeg bruger helst finthakket/revet spidskål i stedet for ris. Det er sundt og dejligt crunchy.
- Ann-Christine skrev:25. januar 2016 kl. 21:02
Dét er dejligt at høre! Tusind tak :)
Spidskål er altså også bare godt og et dejligt hit herhjemme (mest hos Martin og jeg, dog) ;)
- Tine skrev:6. april 2016 kl. 18:24
Åh!! Har lige spist sådan en portion her – mums!!! Virkelig en god chili. Jeg tilføjede lidt bacontern og det gav en lækker røget smag til retten. Mmm…. Glæder mig allerede til rester i morgen!
- Inge Marie skrev:15. april 2016 kl. 16:42
Opskriften ser spændende ud. Jeg har kun tørrede bønner på lager – mon ikke de bliver til ca det dobbelte? Hvor mange gram bønner er der i en dåse? Er det ok at linke til din side?
Venlig hilsen, Inge Marie 🐞- Ann-Christine skrev:15. april 2016 kl. 18:08
Hej Inge Marie,
jeg ville bruge ca 1 1/2 dl tørrede bønner i alt.
Du må meget gerne linke hertil, det bliver jeg kun glad for. Bare ikke brug mine billeder eller copypaste min opskrift videre, så er alt godt ♡
Rigtig god fornøjelse med chili´en og rigtig skøn weekend
Kh AC
- Mikkel Wiesner skrev:26. april 2016 kl. 14:19
I aften vil jeg begive mig ud i denne opskrift. Jeg har tænkt mig at smide en smule skært oksekød i (inspireret af barbacoa). Det skal nok blive spændende!
- Anette skrev:10. juli 2016 kl. 14:51
Bruger aldrig andre opskrifter end denne- det smager fantastisk- mums😉
- Sander Emil Boserup skrev:24. juli 2016 kl. 19:24
Genialt lækker chili con carne! Den kan helt sikkert anbefales og så passer den også fantastisk som snack til en anden hot sag som ebogen Direktørens sekretærer. Tusind tak for opskriften!
- Elsebeth skrev:15. august 2016 kl. 17:44
Har jeg en rest til overs, kommer den i bagte kartofler med en klat creme fraiche ovenpå. Det fik jeg første gang for mange år siden ved et gadekøkken i London.
Jeg kommer altid lidt kød og mange grøntsager og bønner i – helst de sorte bønner, som ikke er så store, og de er aldrig melede. Majs skal der også i, ikke mindst for farvens skyld.
- Ann-Christine skrev:15. august 2016 kl. 17:58
Nøj, det lyder lækkert med chili con carne i en bagt kartoffel. Det vil være et sikkert hit herhjemme, så jeg tror da nok lige der skal laves lidt ekstra næste gang!
Tusind tak for tippet :)
- lidia.lalevic@gmail.com skrev:29. august 2016 kl. 09:19
Hvor køber man nogle gode soltørrede tomater?
- Caroline skrev:18. september 2016 kl. 14:48
Glæder mig til at prøve denne ret! 😍 Vil det skade at putte nogle grøntsager i? Kan man evt bruge usødet kakaopulver i istedet for chokolade?
- Ann-Christine skrev:19. september 2016 kl. 11:15
Hej Caroline,
Den kan snildt klare lidt revet gulerødder og revet squash, men jeg synes ærligt den er bedst som den er her. Plejer også at elske at komme masser grøntsager i saucer (fx lasagne og tomatsaucer) men jeg gør det aldrig i min chili.
Kakaopulver vil jeg ikke anbefale. Det skal være god mørk chokolade – det jævner retten og det kan kakaopulver ikke – + giver den en helt særlig skøn smag. Smag til lidt af gangen til den passer dig i smag og konsistens.
Kh AC- Caroline skrev:9. oktober 2016 kl. 10:47
Tusind tak for svar❤️
Jeg holder mig til din version og serverer noget gnave grønt til istedet for☺️- Ann-Christine skrev:9. oktober 2016 kl. 13:12
♡ Rigtig god fornøjelse!
Håber du synes den er lige så fantastisk, som vi gør :)
Kh AC
- Karen skrev:27. september 2016 kl. 20:43
Hej Ann-Christine
Tak for en dejlig side. Jeg står lige nu og forbedrer din chili com carne tik fødselsdag i morgen. Men den bliver meget vandet hvorimod din ser meget fast ud på billederne. Hvad gør jeg for at få den lidt mere fast? Jeg har sat den på køl for nu og vil putte bønne, chokolade og smage til i morgen. Overvejer at putte tomatpure i i morgen hvis den ikke bliver mindre vandet?
Mvh Karen
- Ann-Christine skrev:28. september 2016 kl. 22:32
Hej Karen,
Har haft lidt travlt i dag, så når først at svare nu. Forhåbentlig har det løst sig – min chili con carne gør helt det samme når jeg laver den, og så er det netop chokoladen der jævner den tilsidst.
Kh AC
- trine skrev:30. september 2016 kl. 12:45
Kanon opskrift!
Men jeg lavede den uden chili bønner, for kan ikke finde en forhandler af dem.
Hvor køber du dem henne? :)- Ann-Christine skrev:3. oktober 2016 kl. 08:32
Hej Trine,
Tusind tak :)
Jeg fandt dem i Salling, men erstatter dem også ofte selv af sorte bønner eller Kidneybønner
Kh AC
- Teresa skrev:11. oktober 2016 kl. 17:18
Tak for en nem og skøn opskrift på chili con carne. Den er præcis som du skriver børnevenlig. Helt perfekt!!!
- Ann-Christine skrev:12. oktober 2016 kl. 12:07
Hvor dejligt at høre!
Tusind tak for din hilsen :)
- Jeanette skrev:14. januar 2017 kl. 18:47
Virkelig en fantastisk opskrift, tak for skøn inspiration – jeg vender altid tilbage til din blog 🙏🙂
- Inge skrev:26. januar 2017 kl. 23:05
Fantastisk opskrift som jeg bruger igen på mandag, hvor veninderne kommer til middag…. Men hvilken dessert dur
efter sådan en tung ret??? :)- Ann-Christine skrev:28. januar 2017 kl. 12:28
Hej Inge,
Jeg kunne fint finde på at servere denne Pære Belle Helene eller en Baileys Fromage til dessert.
Hvis det gerne må være en lidt friskere dessert – så vil en luftig lækker hindbærfromage være et hit.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC- Inge skrev:29. januar 2017 kl. 19:18
Tak!!!!! :)
P.s. Jeg tjekker ALTID først “Valdemarsro”, hvis jeg mangler en opskrift -så ved jeg at jeg servere god mad!
- Salli skrev:31. januar 2017 kl. 17:42
Jeg har brugt denne opskrift et par gange, og den er altså bare toppen! Helt klart den bedste opskrift. Dog bruger jeg ikke soltørrede tomater, og kun én dåse af bønnerne (kidney bønner).
Herhjemme spises det altid med ris, en klat creme fraiche og et par tortillachips. Kan klart anbefales!- Ann-Christine skrev:1. februar 2017 kl. 11:13
Hvor skønt! Tak for din søde hilsen – det er så dejligt at høre den er et hit hos jer også :)
- Lisa skrev:25. februar 2017 kl. 08:59
Kan man lave opskriften i forvejen og så bare varme op når det skal bruges?
- Ann-Christine skrev:26. februar 2017 kl. 20:57
Det kan du sagtens – den kan også fint fryses ned :)
- Emil skrev:21. marts 2017 kl. 11:46
Hejsa!
denne opskrift ser super dejlig ud, glæder mig til at prøve den.
Når jeg plejer at lave Chili con carne bruger jeg som regel ½dl balsamico eddike, og en god øl som væske til bullion (istedet for vand), og den må gerne stå og småsimre i nogle timer, bare man holder øje med væsken, tror du at det vil passe godt ind i denne opskrift?Emil. :)
- Ann-Christine skrev:22. marts 2017 kl. 08:55
Jeg tror øl vil være fantastisk!
Mht balsamico, så prøv evt med 1-2 spsk og smag til om du synes den kan ‘bære’ mere end det :)
Rigtig god fornøjelse og fortæl endelig om det blev skønt!
Kh AC- Emil skrev:22. marts 2017 kl. 09:34
Hejsa, Resultatet blev vidunderligt, i den orginale opskrift jeg fandt står der helt op til en dl balsamico, men det syntes jeg var for voldsomt, så jeg brugte lige under ½dl. Jeg brugte 500ml øl, og lader det koge svagt uden låg i mindst 1½ time, så det bliver ikke så surt som man tror. Jeg brugte også nogle syltede Jalapenos som jeg hakkede fint og kom i sammen med den friske chili.
Alt i alt er jeg vildt glad for at have fundet denne opskrift, resultatet blev vildt godt, det er en af de nye favoritter! :)- Ann-Christine skrev:23. marts 2017 kl. 11:01
Hvor godt! Det er skønt at høre og nu skal vi faktisk lige netop have denne chili con carne i aften, og jeg vil da lige prøve øltricket af :)
Tusind tak for tilbagemeldingen
Kh AC
- Mette Barrit skrev:27. marts 2017 kl. 11:45
Hej
Har lige i weekenden serveret Chili con carne, lavet efter din opskrift, til gæster i flere aldre.
Der var enslydende “uhmm” og “lækkert” hele vejen rundt bordet.
Husets 7 årige startede med bønnerne og da de var rippet (spist) fortsatte hun med resten – hun var vild med, at der både var kanel og chokolade i retten :)
Tak for bunkevis af opskrifter på gode smagfulde retter som kan nydes af både store og små.
Hilsen Mette- Ann-Christine skrev:28. marts 2017 kl. 22:06
Hvor skønt! Tusind tak for den søde hilsen – så dejligt at høre at opskriften gik rent ind hos alle :)
- Ann-Christine skrev:10. april 2017 kl. 21:11
Det kan holde sig 2-3 dage på køl og kan ellers fint fryses ned.
- Nina skrev:9. maj 2017 kl. 19:52
Hej
Jeg er lige ved at bogmærke opskrifter herfra til senere brug (det hele ser så lækkert ud).. og så måtte jeg lige se din chili con carne-opskrift, da min egen har været årevis under vejs :) Jeg har alt det samme i min… (+kaffe, stjerneanis, lime, skært kød og sommetider syltede peberfrugter). Har eksperimenteret meget med chili-sorter, men habernero vinder (Også i børneversionen).- Ann-Christine skrev:11. maj 2017 kl. 03:14
Lyder som skønne, skønne tilføjelser i din chili :)
Dejlig dag til dig
Kh AC
- Jeanne skrev:11. maj 2017 kl. 16:26
Fantastisk side du har dig herinde! Det er someregel altid den jeg kigger på først hvis jeg skal bruge en specifik opskrift – dine opskrifter virker jo altid og giver fantastiske resultater!
Jeg skal nu igang med din fantastiske chili con carne. Jeg lavede den som scoreret til min mand i tidernes morgen, vi er nu på 2. Året med en baby på vej, og det er stadig en af hans livretter ❤😊
- Ann-Christine skrev:11. maj 2017 kl. 20:14
Årh, hvor hyggeligt!
Det er dejligt at høre og sikke skønt at I er glade for mine opskrifter og chili con carnen i særdeleshed ♡
Tak for din søde hilsen og pæne ord om min blog :)
Kh AC
- Morten skrev:14. maj 2017 kl. 18:50
Fin opskrift. Prøv at justere smagen med limesaft 😃
Et lille tip, hvis tiden er knap, er at benytte et par glas Taco Sauce, hvilket giver en god smag og styrke 😘
Hilsen
Morten - Marianne skrev:17. juni 2017 kl. 10:05
Jeg elsker dine opskrifter! Den er virkeligt god også uden kød! :-)
- Jasmina skrev:1. juli 2017 kl. 20:04
Det her er den bedste hjemmeside..jeg kan ikke stoppe med at læse i den.. hjemme hos os skal der jalapenos til..Tak for fenomenal inspiration.
- Jeppe skrev:7. august 2017 kl. 15:57
Rigtig lækkert!
I stedet for hakket oksekød kunne man skære nogle tern ud af en oksebov eller lignende. Det kræver dog at retten skal boble i mindst 2 timer. Men det er det værd!
2 dl mørk øl og 1-2 kopper kaffe oveni giver den virkelig et pift!
… og hvis den bliver for tynd, så kan man altid blende de soltørrede tomater (og evt. løg) for at give den lidt mere tykkelse.
- Ann-Christine skrev:7. august 2017 kl. 16:03
Super inspiration – har både prøvet med mørk øl og med forskellige typer skært kød. SÅ lækkert også.
Kaffe har jeg endnu ikke prøvet, men det kan jeg snildt forestille mig var godt – så det skal da prøves af :)
- Malene Lundkvist skrev:24. september 2017 kl. 09:54
Jeg elsker din chili con carne, den smager fantastisk!! Tak for den 😊
- Ann-Christine skrev:24. september 2017 kl. 11:14
Hvor er det skønt at høre :) Den er også en favorit herhjemme ♡
Tak for din søde hilsen
Kh AC
- Dorthe Ravn Breindal skrev:27. september 2017 kl. 15:53
Din chili con carne lyder rigtig lækker. Mon den er fryseegnet?
Mvh Dorthe- Ann-Christine skrev:27. september 2017 kl. 17:03
Den kan fint fryses og jeg oplever ikke at bønnerne bliver kedelig, hvis den tøes op i køleskabet og derefter koges hurtigt op i en gryde med låg på.
God fornøjelse med den :)
Kh AC - Dorthe skrev:27. september 2017 kl. 15:55
Ej ok jeg kunne også lige læse dine tidligere svar først :-) Ja til fryseegnet, dog er jeg i tvivl om bønnerne bliver splattede?
- Lene skrev:1. januar 2018 kl. 22:42
Tak for en rigtig god opskrift.
Jeg har fået for vane at tilsætte røde linser og ekstra boulleon til retten, derved behøver vi ikke ris eller andet, og linserne “smelter ind” i retten.
Til servere jeg nogle gange tortilla wrap skåret i trekanter, penslet med olie og bagt sprøde, lidt sundere tortilla Chips..😋- Ann-Christine skrev:3. januar 2018 kl. 12:32
Uhmm, det lyder virkelig også skønt! Tak for dejlig inspiration den anden vej også :)
- T Dichmann skrev:13. januar 2018 kl. 10:54
Kan den laves i god til og stå og simre nogle timer inden gæsterne kommer?
- Ann-Christine skrev:17. januar 2018 kl. 13:40
Ja, det kan den fint!
Endelig blot vent med at komme de spiseklare bønnerne i til 5-10 minutter inden servering og at spæde op med væde, hvis nødvendigt.
Kh AC- T Dichmann skrev:17. januar 2018 kl. 15:45
Tusind tak for svar 😊 og tak for nogle fantastiske og inspirerende opskrifter. Din kogebog står på ønskesedlen til min 40 års fødselsdag 🤞
- Ann-Christine skrev:17. januar 2018 kl. 16:12
Mange tak, det er dejligt at høre :)
– jeg er også i gang med at skrive på nye kogebøger ♡
- Stephanie skrev:15. januar 2018 kl. 13:07
Laver efterhånden kun mad ud fra dine opskrifter haha, de er såååå spændende og virkelig lette at følge – så mange tak for det!
Denne chili con carne er en fælles favorit hjemme hos os!! :)
- Ann-Christine skrev:17. januar 2018 kl. 14:30
Dét er da bare den skønneste kompliment ♡♡♡ Tusind tak!
Kh AC
- Astrid skrev:28. januar 2018 kl. 08:48
Jeg skal lave chili con carne i dag, og har besluttet mig for at prøve din opskrift, da den lyder virkelig god ☺️
Jeg vil spørge dig hvilket brød du vil anbefale? Har du et på bloggen du synes passer perfekt til? 😃
Jeg synes altid de fleste skriver “server et godt brød til” – jojooo, tænker jeg, hvem vil også servere et dårligt brød? 😉
Så jeg håber du kan give et godt fif, og tak for en altid inspirerende blog, jeg er flittig bruger ☺️- Ann-Christine skrev:28. januar 2018 kl. 13:03
Hej Astrid,
Det lyder som en skøn plan :)
– og godt spørgsmål med brødet, jeg kan sagtens følge dig – men det er nok også fordi der er så meget dejligt brød der vil passe godt til.
Jeg vil anbefale enten grydebrød, chili cheese scones eller osteboller,
Rigtig god fornøjelse og dejlig søndag til dig
Kh Ann-Christine- Astrid skrev:28. januar 2018 kl. 13:53
Tak for hurtig respons – jeg kaster mig ud i det 😃
Du må også have en skøn søndag ☺️
- Karin skrev:29. januar 2018 kl. 14:11
Tak for fine opskrifter og inspiration. Mens min chilli stod og simrede, gik jeg lige ind og kiggede på din opskrift. Den er meget den jeg sædvanligvis laver, havde dog ikke før haft soltørrede tomater i min, så det har jeg lige puttet i.
Kan anbefale at tilsætte gulerødder i små tern (3-4 stykker) og når jeg tilsætter bønnerne lige før serveringen kommer jeg også dåsemajs og strimlet rød peber.
Som tilbehør det samme som dir, men også avocado i tern.
På den måde får vi lidt flere grøntsager.
Hilsen Karin
PS kan sagtens fryses i passende portioner og opvarmes, evt. kan der så tilsættes en dåse cocktailtomater.❤️- Ann-Christine skrev:29. januar 2018 kl. 14:46
Tak for din søde hilsen og søde ord om min blog og opskrifter ♡
Vi fryser også ofte chili ned i portioner til travle dage og laver meget gerne en stor portion, så der er rigeligt at fryse ned af ;) Når jeg laver min chili sin carne uden kød, som vi laver lige så ofte – så fylder jeg den med en masse dejlige grønt :) Det er nemlig rigtig lækkert også.
Kh Ann-Christine
- Katja skrev:4. februar 2018 kl. 10:28
Best ever chili con Carne opskrift. Chokoladen er et must.
- Kirsten skrev:27. februar 2018 kl. 16:09
Dejlig opskrift på Chilli con carne. Chokoladen kan erstattes med en lille tsk kakaopulver .
- Cecilie skrev:28. februar 2018 kl. 17:59
1000 tak for fantastiske opskrifter, og ikke mindst for opskriften på denne chili con carne! Virkelig den bedste jeg har smagt!
- Ann-Christine skrev:2. april 2018 kl. 13:15
Ja, sagtens. Blot vent med at komme bønner i tilsidst.
- Regitze skrev:11. juni 2018 kl. 12:32
Når du laver denne ret så der er til 2 dage fx med bagekartofler (som en af dine andre opskrifter) har du så lavet en større portion end opskriften viser? 😊👌
- Ann-Christine skrev:11. juni 2018 kl. 20:06
Ja, det er som oftest enten en større portion eller alternativt at vi har serveret ekstra tilbehør til dagen før, fx ekstra grønt, en salat, majskolber, ris osv.
- Preben Gramhart skrev:11. august 2018 kl. 20:35
Har lige lavet din Chili c. Carne for 2. gang. Om 10 min. er den færdig, og jeg vil bruge mørk chokolade denne gang. Sidste gang brugte jeg nemlig ren cacao, og det blev også vældig godt. Min mund løber allerede i vand.
- Ann-Christine skrev:13. august 2018 kl. 10:32
Årh, hvor skønt! Jeg har helt lyst til Chili con carne nu ;)
- Dorthe skrev:27. august 2018 kl. 18:34
Hej Ann-Christine
Skøn skøn opskrift, som har vundet kapløbet om at blive favoritopskriften på chili con carne herhjemme. Jeg synes generelt, dine opskrifter er helt vildt gode. Fyldt med masser af smag og ikke alt for komplicerede. De passer perfekt til en madglad storfamilie med fart på. Fik ratatouille med squashdeller i går, og i fredags var det one pot kylling og squashkage. Det hele smagte helt forrygende! Får tilsendt madplanen hver uge, som giver en masse inspiration til ugens aftensmad. Så vil bare sige dig tusind tak for at inspirere og gøre madlavning let og smagsløgene glade :)
- Ann-Christine skrev:28. august 2018 kl. 13:02
Hvor er det sødt af dig, Dorthe – så dejligt med sådan en skøn hilsen og søde ord til mine opskrifter mv.
Tusind tak ♡
Kh AC
- Vivian skrev:29. august 2018 kl. 11:26
Så er der igen lavet chili con carne – og det er altid denne opskrift der bliver brugt. Super nem og med super god smag. Ææælsker at den rundes med chokolade ;-)
- Ann-Christine skrev:30. august 2018 kl. 11:34
Det er jeg glad for at høre, Vivian :) Tak for din fine hilsen
Kh AC
- Jette Brandenhoff skrev:17. oktober 2018 kl. 12:46
Hejsa.
Er i gang med en større portion (til 40 pers) chili con carne efter din opskrift. Har lavet det meste undtagen at tilsætte bønner, chokolade og smage til med krydderier. Jeg kan se at du skrive chilibønner uden lage. Nu er det sådan at jeg er kommet til at købe ca halvdelen af kidneybønner (dåse) i chilisovs. Skal jeg også tage denne sovs fra eller kun ved de kidneybønner i almindelig lage? Eller dur det slet ikke med bønnerne i chilisovs?
Det skal bruges til et åbent hus fra kl 14.30 med kaffe og kage – flere slags og så Chili con carne som aftensmad. Det er forskelligt hvornår folk kommer – så nogle har nok ikke den store sult pga kage og andre kan tage lidt bedre fra. Jeg regner med omkring 40 pers. og har lavet 10 gange din opskrift. Der bliver serveret ris, godt brød, nachos mm til. Tror du at det rækker?
Mvh Jette- Ann-Christine skrev:19. oktober 2018 kl. 09:28
Hej Jette,
Jeg håber det er gået godt og at det blev en skøn eftermiddag.
Mængdemæssigt vil jeg vurdere at det passer fint + lidt i overskud når der er kaffe og kage inden, men vil da gerne høre om det gik som ønsket?
Ift chilisaucen, så kommer jeg gerne lagen med fra de dåser med chililage og skyller de alm kidneybønner, inden brug.
Kh AC
- Lone Holse skrev:20. oktober 2018 kl. 13:29
Hej. Vil prøve din chili con carne, men jeg er i tvivl mht kidneybønner og chilibønner- synes de ligner hinanden. Kan du foreslå andre bønner- synes kidneybønner er meget faste. Og til sidst- hvilke er stærkest røde eller grønne chili? V. H. Lone
- Ann-Christine skrev:21. oktober 2018 kl. 17:16
Du kan sagtens bruge alle typer bønner, så det er endelig blot at bruge dem du foretrækker.
Jeg kan også godt lide den med sorte bønner, pinto bønner og med en god blanding af flere slags :)
- rene agergaard skrev:30. oktober 2018 kl. 13:25
jeg plejer at komme lidt mørk øl i det giver noget dybde
- Mette skrev:17. november 2018 kl. 12:15
Først tusinde tak for den lækreste madbiog mm Jeg er mega fan og bruger 4-5 opskrifter af din madplan H er uge. Fedt at kunne læne sig tilbage og bare handle ind efter din plan.
I denne uge er der lidt med koriander -ex vis con carne – det er vi ikke fan af herhjemme. Kan jeg erstatte det eller bare undvære det ?- Ann-Christine skrev:19. november 2018 kl. 08:17
Det er så dejligt at høre ♡ Tusind tak, det glæder mig rigtig meget at du er glad for madplanen.
Du kan altid fint undvære stødt koriander og evt supplere op og smage til med fx mere spidskommen eller lign.
Frisk koriander kan erstattes med bredbladet persille eller undlades helt.
Kh AC
- Louise F. skrev:8. december 2018 kl. 18:01
Det her er simpelhen den lækreste opskrift på chili con carne! Elsker den! Tak 😊
- Ann-Christine skrev:9. december 2018 kl. 10:53
Hvor er det skønt at høre ♡ Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
- Dorte skrev:11. januar 2019 kl. 18:03
Den er virkelig lækker. Jeg hælder mmgmt fløde i også. Det gør den bliver dejlig cremet.
- Bente skrev:13. februar 2019 kl. 10:43
jeg har lavet din chili con carne flere gange med stor succes. Kan jeg lave den helt klar dagen før og blot vente med chokoladen til lige inden servering?
- Ann-Christine skrev:13. februar 2019 kl. 20:42
Hej Bente,
Det kan du sagtens gøre, du kan også fint lave den helt færdig og blot varme den op igen under omrøring og klar til servering. Vi har flere gange haft rester til dagen efter og der synes jeg den er mindst lige så god som helt frisklavet :)
Rigtig god fornøjelse.
Kh AC
- Thomas Ehler skrev:20. februar 2019 kl. 07:08
Ann-Christine
SÅ dejlige opskrifter :-)Denne har jeg lavet flere gange og den indgår i vores proteinkur projekt.
Vores søn kom af med 12 kg i sommer og er nu en glad slank 15 årig. Da han var lige midt i vokse alderen var det ekstremt vigtigt at han ikke manglede mad på noget tidspunk og det lykkedes så fint.
Det eneste er at vi så har en hel kæde af menneker der gerne vil vide præcis hvordan ;-)
- Ann-Christine skrev:20. februar 2019 kl. 08:02
Ej, hvor er din søn sej! – og hele familien, for det er jo lidt et familieprojekt, så det er virkelig godt gået.
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre.
Kh AC
- Ida Iben Engberg Jacobsen skrev:26. marts 2019 kl. 16:53
Jeg elsker chili con carne men er ikke helt vild med bønner, kan den laves uden eller skal de erstates?
- Ann-Christine skrev:27. marts 2019 kl. 10:45
Jeg ville nok selv synes den var lidt kedeligere uden bønner, men hvis man er vild med chili con carne uden bønner, så vil det helt sikkert være et hit :)
- Annette Riis skrev:6. april 2019 kl. 17:31
Hej tak for en virkelig skøn madblog. Din chili con carne er den bedste opskrift til dato.😋😋
- Ann-Christine skrev:7. april 2019 kl. 07:45
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften ♡
Kh AC- Annette Riis skrev:27. april 2019 kl. 09:33
Hej tak for en super dejlig mad blog. Hvor lang tid kan de langtidsbagte tomater holde sig. Mvh Annette Riis
- Ann-Christine skrev:28. april 2019 kl. 10:49
De kan sagtens holde sig i nogle uger, alt efter om de opbevares i olie.
Tak for din søde hilsen og rigtig god søndag :)
Kh Ann-Christine
- Søren skrev:8. juni 2019 kl. 13:12
Hvis man nu kæmper lidt med vægten, har du så nogle forslag til hvilke grøntsager man kan putte i selve chili-con-carnen, eller eventuelt servere til? Gerne noget relativt simpelt, som kan holde sig frisk i nogle dage.
#UngkarleLivet ;)Tak på forhånd, og for alle dine lækre opskrifter.
– Søren
- Ann-Christine skrev:8. juni 2019 kl. 16:29
Hej Søren,
Groftrevet squash og aubergine er altid et hit til sådanne retter, for de påvirker ikke smagen så meget, men giver masser fylde og grønt.
Ellers prøv endelig at tjekke min opskrift på chili sin carne, som er ret grøntsagsspækket – måske du kan lave et miks af disse to.
Som grønt tilbehør kunne en rødbedeslaw og en råkost med rødkål være godt – de holder sig begge godt på køl i 2-3 dage
Mange tak for din fine hilsen
Kh AC
- Britt Hafstrøm Johnsen skrev:15. juni 2019 kl. 19:27
Hej Ann-Christine
Har lige fulgt din lækre opskrift på Chili con Carne. Jeg vil gerne servere den til sønnikes 18-års fødselsdag på torsdag – hvor vi bliver 22 personer – der begynder med boller og brunsviger om eftermiddagen.
Og i den forbindelse har jeg brug for et råd: Kan jeg lave det hele færdigt om formiddagen – og så blot varme retten inden servering om aftenen? Eller vil du vente med at putte bønner og chokoladen i – til lige inden, jeg servere den?
På forhånd mange tak for hjælpen.
Hilsner fra Britt- Ann-Christine skrev:17. juni 2019 kl. 14:44
Hej Britt
Det lyder da som en skøn menu. Du kan sagtens lave den helt færdig og så blot varme den op til kogepunktet under omrøring, inden servering.
Rigtig god fornøjelse og tillykke med din søns fødselsdag
Kh AC
- Lone skrev:21. august 2019 kl. 17:47
Vildt lækkert
Min første Chili con carne
Tænker ikke det bliver den sidste 👍 - Kathrine Birkbak skrev:1. september 2019 kl. 20:21
Hejsa.
Hvad er din erfaring med af lave chili con varmen dagen før, og så varme den op dagen efter?
Mvh Kathrine- Ann-Christine skrev:2. september 2019 kl. 09:49
Ja, det kan du sagtens – vi har selv gjort det flere gange.
Kh AC
- birgitte skrev:10. oktober 2019 kl. 19:13
Kan din chili con carne mon tåle at fryses ned?
DBH
Birgitte
- Malene Lundkvist skrev:15. oktober 2019 kl. 12:53
Hej Ann-Christine.
Jeg elsker din chili con carne og bliver ved med at vende tilbage til den. Super lækker!!
Mange hilsner
Malene- Ann-Christine skrev:15. oktober 2019 kl. 17:53
Så dejligt at høre, tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
- Ann-Christine skrev:18. oktober 2019 kl. 13:47
Ikke nødvendigvis, det kan du fint variere som du synes. Jeg bruger gerne både sorte bønner og kidneybønner, men den kan sagtens laves med dobbelt af kun den ene variant
Kh AC
- Ann-Christine skrev:4. november 2019 kl. 15:53
ja, det kan den.
Er dog allerbedst at fryse den uden bønnerne, hvis det kan passe ind – men det går altså også fint med.
Kh AC
- Pernille skrev:8. november 2019 kl. 15:32
Hej
Har du prøvet at lave chilien på forhånd og fryse den? Jeg skal lave retten til 16 personer til en fødselsdag og tænkte, det kunne være rart at lave den i ugens løb op til festen…?
Tak for nogle dejlige opskrifter i øvrigt :-)Dbh Pernille
- Ann-Christine skrev:8. november 2019 kl. 16:29
Hej Pernille
Mange tak for din søde hilsen :)
Den kan sagtens fryses. Allerbedst uden bønner, som så tilsættes når den smages til med chokolade mv efter opvarmning – men det går også okay fint at fryse den med bønner.
Rigtig god fornøjelse med den
Kh AC
- Charlotte skrev:13. november 2019 kl. 17:52
Hej
Jeg vil prøve din opskrift til gæster på lørdag. Kan jeg lave retten fredag og sætte den i køleskabet til dagen efter? - Ann-Christine skrev:30. november 2019 kl. 17:10
Gerne basmati, det er min favorit til chili con carne – eller brune ris, det kan jeg også rigtig godt lide :)

Jeg hedder Ann-Christine, er mor til to skønne 10 årige og gift med Martin.
På Valdemarsro deler jeg mine skønneste madopskrifter, rejseguides, inspiration til gode bøger, samt en små hverdagslykkeglimt.
Læs mere om Valdemarsro her >>
Se med når jeg laver mad i mit køkken ...
Har du lyst til at se mine opskrifter på video - så kig endelig med indenfor, når jeg laver mad i mit køkken på
Valdemarsro YouTubekanal her >>