Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ovnt%c3%b8rrede-tomater/

Langtidsbagte og ovntørrede tomater

Jeg fandt forleden en ordentlig flok gode cherrytomater til en god pris, en god anledning til at lave de fantastiske langtidsbagte og ovntørrede tomater, som er nemme og i virkeligheden bare passer sig selv i ovnen, mens man kan hygge sig med alt muligt andet.

Tomater som er tilberedt på denne måde hvor de bliver langtidsbagt i ovnen, får samme smag og konsistens som de velkendte semidried tomater. De hjemmelavede langtidsbagte tomater smager bare bedre, de er sødmefyldte og en smule seje i konsistensen.

PT5H

Langtidsbagte tomater - ovntørrede

1 glas    5 timer
1 glas
Ingredienser
Udskriv opskrift
5 timer
Fremgangsmåde

Tomaterne skæres i halve eller kvarte.

Drysses med groft salt, kviste af rosmarin, lidt timian og et par dryp olivenolie.

Bag tomaterne i ovnen ved 100 grader i 4-5 timer.

Derefter kommer de i glas og overhældes med god olivenolie.