Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ovnt%c3%b8rrede-tomater/

Langtidsbagte og ovntørrede tomater

Jeg fandt forleden en ordentlig flok gode cherrytomater til en god pris, en god anledning til at lave de fantastiske langtidsbagte og ovntørrede tomater, som er nemme og i virkeligheden bare passer sig selv i ovnen, mens man kan hygge sig med alt muligt andet.

Tomater som er tilberedt på denne måde hvor de bliver langtidsbagt i ovnen, får samme smag og konsistens som de velkendte semidried tomater. De hjemmelavede langtidsbagte tomater smager bare bedre, de er sødmefyldte og en smule seje i konsistensen.

PT5H

Langtidsbagte tomater - ovntørrede

1 glas    5 timer
1 glas
Ingredienser
Udskriv opskrift
5 timer
Fremgangsmåde

Tomaterne skæres i halve eller kvarte.

Drysses med groft salt, kviste af rosmarin og et skvæt olivenolie. Timian er også et hit, hvis du har det.

Bag tomaterne i ovnen ved 100 grader i 4-5 timer.

Derefter kommer de i glas og overhældes med god olivenolie.

I aften står den på pasta med selvsamme tomater, frisk revet parmesan, kværnet sort peber og en anelse fløde. Serveres med salater og grøntsager.

Holdbarhed: minimum en måned på køl …