Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ovnt%c3%b8rrede-tomater/ Tapas Tilbehør Aftensmad, Vegetar

Langtidsbagte og ovntørrede tomater

De fantastiske langtidsbagte og ovntørrede tomater er nemme at lave. Jeg bruger dem til tapas, pasta, sandwich, salater og bare som snack. Prøv fx en sandwich på godt hjemmebagt brød, hjemmelavet hummus, en god ost og måske et stykke lufttørret skinke. Det er simpelt, men også samtidig noget af det lækreste.

Tomater som er tilberedt ved langtidsbagning i ovnen, får samme smag og konsistens som de velkendte semidried tomater. De hjemmelavede langtidsbagte tomater smager bare bedre, de er sødmefyldte og en smule seje i konsistensen.

Langtidsbagte tomater - ovntørrede
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT5HPT5M10
Ingredienser
  • 500 g cherrytomater, skåret i halve
  • 3 stængler frisk rosmarin
  • 2 spsk flagesalt
  • 2 spsk olivenolie
  • Til opbevaring
  • 2 dl olivenolie
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Drys tomaterne med salt og læg dem på en bradepande med bagepapir, så den overskårne side vender opad. Pensl med olivenolie og kom kviste af rosmarin over. Bag tomaterne i ovnen ved 100 grader i 4­-5 timer.

Kom de bagte tomater i et skoldet glas og hæld oliven­olie over, til det dækker.

Alternativt kan du sætte tomaterne i en forvarmet ovn ved 225 grader og slukke ovnen, så snart toma­terne er sat ind. Tomaterne skal stå i den lukkede ovn natten over eller fra morgen til aften, hvorefter de er klar til brug. Med denne fremgangsmåde kan toma­terne tilberedes natten over, eller mens du ikke er hjemme. Hvis du ikke synes, at de har fået helt nok, så giv dem en ekstra time i ovnen ved 100 grader.