Langtidsbagte og ovntørrede tomater
De fantastiske langtidsbagte og ovntørrede tomater er nemme at lave. Jeg bruger dem til tapas, pasta, sandwich, salater og bare som snack. Prøv fx en sandwich på godt hjemmebagt brød, hjemmelavet hummus, en god ost og måske et stykke lufttørret skinke. Det er simpelt, men også samtidig noget af det lækreste.
Tomater som er tilberedt ved langtidsbagning i ovnen, får samme smag og konsistens som de velkendte semidried tomater. De hjemmelavede langtidsbagte tomater smager bare bedre, de er sødmefyldte og en smule seje i konsistensen.
Arbejdstid 5 min.
Antal 10 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Langtidsbagte tomater - ovntørrede
- 500 g cherrytomater, skåret i halve
- 3 stængler frisk rosmarin
- 2 spsk flagesalt
- 2 spsk olivenolie
- Til opbevaring
- 2 dl olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Drys tomaterne med salt og læg dem på en bradepande med bagepapir, så den overskårne side vender opad. Pensl med olivenolie og kom kviste af rosmarin over. Bag tomaterne i ovnen ved 100 grader i 4-5 timer.
Kom de bagte tomater i et skoldet glas og hæld olivenolie over, til det dækker.
Alternativt kan du sætte tomaterne i en forvarmet ovn ved 225 grader og slukke ovnen, så snart tomaterne er sat ind. Tomaterne skal stå i den lukkede ovn natten over eller fra morgen til aften, hvorefter de er klar til brug. Med denne fremgangsmåde kan tomaterne tilberedes natten over, eller mens du ikke er hjemme. Hvis du ikke synes, at de har fået helt nok, så giv dem en ekstra time i ovnen ved 100 grader.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Tak for opskrift 😁
De smager fantastisk og har prøvet med store tomater som er skåret i mindre stykker og det giver også super resultat. Åbner ovn lågen jævnligt de første par timer – bare for lige at få dampen ud
Hej Brian
Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Hvor længe kan de opbevares og hvordan gør man det på glas i poser eller fryser eller sylte?
Hej Pernille
Jeg opbevarer dem på glas i køleskabet – uden olie en holdbarhed på nogle dage, men olie er holdbarheden væsentlig længere.
De kan fint fryses
Kh Ann-Christine
Hej. Hvis jeg regner med at bruge tomaterne to dage efter, skal der så stadig olie på?
Hej Linda
Det er ikke et must, du kan også blot vende dem i 1-2 spsk olie, for at holde dem bløde.
Kh Ann-Christine