Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/humus/ Dip, Pesto, Dressing og lign. Mellemøstens køkken, Tapas, Tilbehør Aftensmad

Hummus

Jeg elsker hummus og har endelig og gennem flere eksperimenter fundet frem til en opskrift på den lækreste hummus, som jeg synes er perfekt og som er nem at lave.

Hemmeligheden er god olivenolie og at smage til med citron, til den er helt perfekt. En anelse vand gør den blot ekstra cremet og luftig og et bonus tip er at komme en isterning eller to i foodprocessoren.

Til hummus kan man bruge både tørrede kikærter der har stået i blød natten over og kogt møre, eller man kan bruge kikærter fra en dåse, der blot er drænet og skyllet godt.

PT10MPT10M4

Hummus

Tid i alt10 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed4 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 spsk tahin
  • 0,50 citron, saften herfra
  • 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 knivspids cayenne peber
  • 0,50 dl koldt vand + evt 1 isterning
  • 3 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Start med at komme tahin og citronsaft i blenderen eller foodprocessoren og kør i et minut.

Tilsæt derefter de andre ingredienser og kør i yderligere et minut.

Kom gerne en isterning ved, det gør hummussen endnu mere cremet. Tilsæt evt. lidt ekstra koldt vand, hvis konsistensen ønskes mere cremet.

Smag til med citron, olie, salt og peber.