Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/humus/

Hummus

Jeg elsker hummus og har endelig og gennem flere eksperimenter fundet frem til en opskrift på den lækreste hummus, som jeg synes er perfekt og som er nem at lave.

Hemmeligheden er god olivenolie og at smage til med citron, til den er helt perfekt. En anelse vand gør den blot ekstra cremet og luftig og et bonus tip er at komme en isterning eller to i foodprocessoren.

Til min hummus kan man bruge både tørrede kikærter der har stået i blød natten over og kogt møre, eller man kan bruge kikærter fra en dåse, der blot er drænet og skyllet godt.

PT10M

Hummus

Tid i alt10 min.
Arbejdstid10 min.
Antal1 glas
Holdbarhed3-4 dage
Ingredienser
  • 1 spsk tahin
  • 1 citron, saften herfra
  • 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 knivspids cayenne peber
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 3 spsk koldt vand + evt 1 isterning
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Start med at komme tahin og citronsaft i blenderen eller foodprocessoren og kør i et minut.

Tilsæt derefter alle de andre ingredienser og kør i yderligere et minut.
Tilsæt evt lidt ekstra koldt vand, hvis konsistensen ønskes mere cremet. Hummus må endelig ikke være tør.

Smag til med citron, salt og mere olie eller vand til konsistensen er som ønsket

valdemarsro youtube
Se videoen, hvor jeg laver opskriften her >>