Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kyllinge-shawarma/

Kyllinge Sharwarma

Kyllinge Shawarma smager virkelig skønt!

I dag vil jeg give jer opskriften på en super lækker kyllinge shawarma som vi servere med fladbrød, salater, dips og dressinger. Rigtig hyggelig saml selv mad ved bordet – det er bare altid et hit hos mine børn.

Jeg skal ikke sige med sikkerhed, om denne kyllinge shawarma kan gå som værende autentisk i et mellemøstligt køkken?! Men under alle omstændigheder, så smager den vildt lækkert, kødet bliver smørmørt og både krydderiernes duft og smag bringer mig i tankerne et herligt smut tilbage til de duftende souks i Dubai.

PT4H

Kyllinge Shawarma

Tid i alt4 timer
Arbejdstid30 min.
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 1 kylling
  • 2 dl kærnemælk
  • Marinade
  • 4 fed hvidløg, pressede
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk cayenne peber
  • 2 tsk flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 lime, saften herfra
  • 3 spsk olivenolie
  • Tilbehør
  • 8 tortillas pandekager
  • 125 g blandet salat
  • 1/2 agurk, skåret i skiver
  • 2 tomater, skåret i skiver
  • 1 rødløg, skåret i skiver
  • dip efter smag og behag
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Sæt underdelen af en Rømertopf i blød i vand – bruger du en stegegryde eller andet materiale, så spring dette trin over.

Kom alle krydderierne og ingredienserne til marinaden i en skål og rør det godt sammen.

Rens kyllingen indvendigt og gnid den grundigt over alt med shawarma marinaden, både udvendigt, indvendigt og i alle kroge og kanter.

Hæld vandet fra Römertopfen og læg kyllingen deri.

Hæld kærnemælk ved, sæt låg på og sæt kyllingen i ovnen ved 100 grader i 4 timer.

Bom! Nu passer den sig selv og resten er jo lynhurtigt …

Så en halv times tid inden spisetid, skæres lidt salat, dækkes bord, lunes fladbrød og røres dip (de kan også snildt laves i god tid i forvejen – gerne dagen før)

Tag kyllingen ud af ovnen.

Træk det smørmøre shawarma kyllingekød af med to gafler og server med alt det lækre tilbehør til.