Kyllinge Sharwarma
Kyllinge Shawarma smager virkelig skønt!
I dag vil jeg give jer opskriften på en super lækker kyllinge shawarma som vi servere med fladbrød, salater, dips og dressinger. Rigtig hyggelig saml selv mad ved bordet – det er bare altid et hit hos mine børn.
Jeg skal ikke sige med sikkerhed, om denne kyllinge shawarma kan gå som værende autentisk i et mellemøstligt køkken?! Men under alle omstændigheder, så smager den vildt lækkert, kødet bliver smørmørt og både krydderiernes duft og smag bringer søde ferieminder frem.
Prøv også: min opskrift på hummus >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kyllinge Shawarma
- 600 g kyllingefilet, skåret i strimler
- Marinade
- 2 dl kærnemælk
- 4 fed hvidløg, finthakkede
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk stødt spidskommen
- 0,50 tsk cayenne peber
- 1 lime, saften herfra
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør
- 8 tortillas pandekager
- 1 rødløg, skåret i skiver
- 125 g blandet salat
- 0,50 agurk, skåret i skiver
- 2 tomat, skåret i skiver
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 spsk sriracha chilisauce
- 1 lime, til at dryppe over
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør marinaden godt sammen i en skål og vend kyllingestrimlerne godt rundt i marinaden. Dæk skålen til og lad kødet marinere natten over i køleskabet.
Kom kylling og marinade i et smurt ovnfast fad og bag den i en forvarmet ovn i 25 minutter ved 175 grader varmluft.
Tag kyllingen ud af ovnen, hæld overskydende væde fra og træk det møre shawarma-kyllingekød fra hinanden med to gafler.
Rør cremefraiche med koriander og sriracha til en dip og server fladbrød, kylling og al tilbehøret i små skåle, så man selv kan samle sharwarmaen ved bordet.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann- Christine
Jeg har I dag tilberedt retten der Er selvfølgelig noget tilbage med saft i det vil jeg godt gemme et par dage, vil du gemme det hele med saft og kylling i tætsluttende låg eller hvordan vil du opbevare det da der er masser kød Og saft tilbage til et par dage :-)
Jeg ville gemme det hele i en skål med låg i køleskabet.
Kh AC
Jeg kan ikke helt finde ud af hvilken dip, du foreslår til. Det ser lidt tørt ud uden? Bedste hilsener Mette Marie
Hej Mette Marie
I det tilbehør der er listet som forslag er bla hummus, haydari og chiliolie, derudover er hjemmelavet cremefraichedressing også lækkert til
Kh AC
Hej
Tak for.lækker opskrift, vil bare høre om man kan købe alle krydderier i ét dåse det gør det nemmere for mig, ved du så hvad det hedder og hvor jeg kan købe det?
Hej Lidia,
Du kan købe Shawarma mix hos blandt andet ASA spice (det er der jeg gerne køber krydderier online) men mon ikke også man kan finde det andre steder
Kh Ann-Christine