Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kyllinge-shawarma/

Kyllinge Sharwarma

Kyllinge Shawarma smager virkelig skønt!

I dag vil jeg give jer opskriften på en super lækker kyllinge shawarma som vi servere med fladbrød, salater, dips og dressinger. Rigtig hyggelig saml selv mad ved bordet – det er bare altid et hit hos mine børn.

Jeg skal ikke sige med sikkerhed, om denne kyllinge shawarma kan gå som værende autentisk i et mellemøstligt køkken?! Men under alle omstændigheder, så smager den vildt lækkert, kødet bliver smørmørt og både krydderiernes duft og smag bringer søde ferieminder frem.

Prøv også: min opskrift på hummus >>

PT4H

Kyllinge Shawarma

Tid i alt4 timer
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 600 g kyllingefilet, skåret i strimler
  • Marinade
  • 2 dl kærnemælk
  • 4 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 0,50 tsk cayenne peber
  • 1 lime, saften herfra
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør
  • 8 tortillas pandekager
  • 1 rødløg, skåret i skiver
  • 125 g blandet salat
  • 0,50 agurk, skåret i skiver
  • 2 tomat, skåret i skiver
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 spsk sriracha chilisauce
  • 1 lime, til at dryppe over
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør marinaden godt sammen i en skål og vend kyllingestrimlerne godt rundt i marinaden. Dæk skålen til og lad kødet marinere natten over i køleskabet.

Kom kylling og marinade i et smurt ovnfast fad og bag den i en forvarmet ovn i 25 minutter ved 175 grader varmluft.

Tag kyllingen ud af ovnen, hæld overskydende væde fra og træk det møre shawarma-kyllingekød fra hinanden med to gafler.

Rør cremefraiche med koriander og sriracha til en dip og server fladbrød, kylling og al tilbehøret i små skåle, så man selv kan samle sharwarmaen ved bordet.