Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kyllinge-shawarma/

Kyllinge Sharwarma

Kyllinge Shawarma smager virkelig skønt!

Jeg er i det hele taget blevet ret vild med det her Römertopf madlavning, for det er altså nemt. Forberedelserne tager som regel max 15 minutter og så passer det gode måltid ellers sig selv i ovnen indtil spisetid. SÅ nemt!

I dag vil jeg give jer opskriften på en super lækker kyllinge shawarma som vi servere med fladbrød, salater, dips og dressinger. Rigtig hyggelig saml selv mad ved bordet – det er bare altid et hit hos mine børn. Jeg skal ikke sige med sikkerhed, om denne kyllinge shawarma kan gå som værende autentisk i et mellemøstligt køkken?! Men under alle omstændigheder, så smager den vildt lækkert, kødet bliver smørmørt og både krydderiernes duft og smag bringer mig i tankerne et herligt smut tilbage til de duftende souks i Dubai.

PT4H

Kyllinge Shawarma

8 pers.     4 timer
8 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
4 timer
Fremgangsmåde

Sæt underdelen af en Rømertopf i blød i vand – bruger du en stegegryde eller andet materiale, så spring dette trin over.

Kom alle krydderierne og ingredienserne til marinaden i en skål og rør det godt sammen.

Rens kyllingen indvendigt og gnid den grundigt over alt med shawarma marinanden, både udvendigt, indvendigt og i alle kroge og kanter.

Hæld vandet fra Römertopfen og læg kyllingen deri. Hæld kærnemælk ved, sæt låg på og sæt kyllingen i ovnen ved 100 grader i 4 timer.

Bom! Nu passer den sig selv og resten er jo lynhurtigt …

Så en halv times tid inden spisetid, skæres lidt salat, dækkes bord, lunes fladbrød og røres dip (de kan også snildt laves i god tid i forvejen – gerne dagen før)

Tag kyllingen ud af ovnen.

Træk det smørmøre shawarma kyllinge kød af med to gafler og server med alt det lækre tilbehør til.