Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pita-med-kylling/

Pita med kylling

Pita med kylling og lækkert fyld er et hit til aftensmad og fungerer også godt på lidt travle dage – særligt hvis man har pitaerne klar på forhånd.

Her får du en skøn opskrift at tage udgangspunkt i og så kan man nemt justere sådan en pita med kylling alt efter smag og behag. En klassiker hos mine børn er ganske enkelt krydret kyllingestykker, salat, tomat, agurk og en god dressing. Her har jeg lavet en lækker parmesandressing, for det passer perfekt til. Den er nem at lave og et kæmpe hit hos mine børn.

Prøv også: Få madplaner fra Valdemarsro her >>

PT30M

Pita med kylling

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Krydret kylling
  • 400 g kyllingefilet, skåret i tern
  • 0,50 øko citron, saft + fintrevet skal
  • 0,50 tsk røget paprika
  • 1 tsk sød paprika
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 1 tsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Parmesandressing
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 spsk mayonnaise
  • 50 g parmesan, fintrevet
  • 1 spsk pesto
  • 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 4 pitabrød
  • 100 g blandet salat
  • 100 g rucola
  • 0,50 agurk, i tern
  • 2 tomat, i tern
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Krydret kylling
Skær kyllingestykkerne i tern. Rør en marinade af citronsaft, citronskal, røget paprika, sød paprika, hvidløg, olivenolie, salt og peber. Vend kyllingestykkerne i marinaden og lad dem trække smag, mens du laver dressing og gør grøntsagerne klar.

Parmesandressing
Rør cremefraiche og mayonnaise med fintrevet parmesan og smag godt til med pesto, citronsaft og fintrevet citronskal, samt salt og peber.

Servering
Lun pitabrødene i ovnen eller på brødristeren.

Steg kyllingestykkerne møre på en pande med olie ved middelvarme til de er gennemstegte.

Fyld pitabrød med salat, tomat, agurk, parmesandressing samt krydret kylling.