Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pesto/

Pesto med basilikum

Hjemmelavet pesto smager fantastisk og helt anderledes end den man kan købe i butikkerne.

Det er tilmed super nemt at lave selv! Her får du mit opskrift på klassisk pesto med basilikum – men prøv også at se alle mine andre opskrifter med tip til variation af dip, pesto og tapanader, som kan varieres alt efter årstiden.

– og jeg elsker at vende det i frisk pasta eller nye danske kartofler, smøre det på brød til sandwich, bruge det som dip, eller … mulighederne er mange.

Prøv også: opskrift på bruschetta med tomat

PT10Mter

Pesto

1 glas    10 minutter
1 glas
Ingredienser
Udskriv opskrift
10 minutter
Fremgangsmåde

Rist pinjekerner på en pande, under omrøring til de får lidt farve.

Alle ingredienserne hakkes fint på et skærebræt eller endnu nemmere kommes i en foodprocessor.

Smag til med salt og vurder om det evt skal have en smule mere olivenolie.

Tip
Giv evt hvidløg et hurtigt opkog i en gryde med vand. Det tager toppen af skarpheden, så den mere milde hvidløgsmag træder frem.