Pesto med basilikum
Hjemmelavet pesto smager fantastisk og helt anderledes end den man kan købe i butikkerne.
Det er tilmed super nemt at lave selv! Her får du mit opskrift på klassisk pesto med basilikum som er virkelig nem og lækker til mange retter.
– jeg elsker at vende det i frisk pasta eller nye danske kartofler, smøre det på brød til sandwich, bruge det som dip, eller … mulighederne er mange.
Prøv også: opskrift på bruschetta med tomat >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 glas
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pesto
- 3 håndfulde frisk basilikum, skyllet
- 0,50 fed hvidløg
- 40 g parmesan
- 30 g pinjekerner
- 3 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rist pinjekerner på en pande, under omrøring til de får lidt farve.
Alle ingredienserne hakkes fint på et skærebræt eller endnu nemmere kommes i en foodprocessor.
Smag til med salt og vurder om det evt skal have en smule mere olivenolie.
Tip
Giv evt hvidløg et hurtigt opkog i en gryde med vand. Det tager toppen af skarpheden, så den mere milde hvidløgsmag træder frem.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine. Jeg skal ha lavet pesto kartofler til 60. Kan jeg lade skrællen blive på kartoflerne. Det er de små nemme kartofler jeg har købt. På forhånd tak. Vh Doris
Hej Doris
Det lyder lækkert, og hvis det er en tynd fin skræl der er på kartoflerne, så ville jeg også nøjes med blot at skrubbe dem inden de skal koges.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Er vild med dine opskrifter. Er ikke så gode venner med basilikum, men brugte din opskrift og byttede basilikummen ud med løvstik, nøj det var godt.
Kh Pia
Hvad er flagesalt og hvor køber man det?