Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pesto/

Pesto med basilikum

Hjemmelavet pesto smager fantastisk og helt anderledes end den man kan købe i butikkerne.

Det er tilmed super nemt at lave selv! Her får du mit opskrift på klassisk pesto med basilikum – men prøv også at se alle mine andre opskrifter med tip til variation af dip, pesto og tapanader, som kan varieres alt efter årstiden.

– og jeg elsker at vende det i frisk pasta eller nye danske kartofler, smøre det på brød til sandwich, bruge det som dip, eller … mulighederne er mange.

Prøv også: opskrift på bruschetta med tomat

PT10min

Pesto

1 glas    10 min
1 glas
Ingredienser
Udskriv opskrift
10 min
Fremgangsmåde

Hvidløgsfedene giver jeg et hurtigt opkog i en gryde med vand. Det tager toppen af skarpheden, så den mere milde hvidløgsmag træder frem.

Pinjekernerne rister jeg kort på en pande, så smager de en million gange bedre. Jeg bruger en del, da jeg synes det smager fantastisk.

Det hele, (undtagen salt) hakkes så fint sammen eller man kan putte det i en minihakker eller blende det.

Smag til med salt og vurder om det evt skal have en smule mere olivenolie.