Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pesto/

Pesto med basilikum

Hjemmelavet pesto smager fantastisk og helt anderledes end den man kan købe i butikkerne.

Det er tilmed super nemt at lave selv! Her får du mit opskrift på klassisk pesto med basilikum som er virkelig nem og lækker til mange retter.

– jeg elsker at vende det i frisk pasta eller nye danske kartofler, smøre det på brød til sandwich, bruge det som dip, eller … mulighederne er mange.

Prøv også: opskrift på bruschetta med tomat

PT10M

Pesto

Tid i alt10 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed1 uge
Kan frysesJa
Antal1 glas
Ingredienser
  • 3 håndfulde frisk basilikum, skyllet
  • 0,50 fed hvidløg
  • 40 g parmesan
  • 30 g pinjekerner
  • 3 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Rist pinjekerner på en pande, under omrøring til de får lidt farve.

Alle ingredienserne hakkes fint på et skærebræt eller endnu nemmere kommes i en foodprocessor.

Smag til med salt og vurder om det evt skal have en smule mere olivenolie.

Tip
Giv evt hvidløg et hurtigt opkog i en gryde med vand. Det tager toppen af skarpheden, så den mere milde hvidløgsmag træder frem.