Bruschetta med tomat og basilikum


Bruschetta med tomat er en himmelsk spise og tilmed super nemt at tilberede.
Perfekt som en lille appetitvækker inden middagen og helt fantastisk på solrige sommerdage, hvor grillen tændes og man kan nyde de sidste solskintimer i haven eller på terrassen med et glas vin, bruschetta og hyggetid.
Tip til variation af bruschetta
Prøv også at dryppe lidt hjemmelavet pesto over, eller drysse med lidt ristede pinjekerner over eller andre krydderurter. I efteråret, er det også lækkert med lidt ristede svampe sammen med tomaterne. Parmaskinke kan fint undlades, hvis man gerne vil lave den vegetarisk
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bruschetta med tomat
- 6 skiver brød, fx surdejsbrød eller grydebrød
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 10 tomat, solmodne, skåret i tern
- Marinade til tomater
- 1 knivspids honning
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg, knust
- frisk basilikum, 10 blade, helt fintstrimlet
- 0,50 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 70 g parmaskinke, eller serrano
- frisk basilikum, 20 blade, skåret i strimler
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør marinaden sammen og vend tomaterne deri. Lad dem stå i skålen, mens brødene ristes.
Rist brødskiverne på brødrister eller i ovnen, og gnid de ristede brød med et fed hvidløg, hvorefter de pensles med en smule olivenolie.
Hæld overskydende marinade og saft fra tomaterne og top de ristede brød med tomater.
Fordel derefter parmaskinke eller serranoskinke over tomaterne – eller undlad dette hvis vegetar – og drys med fintstrimlet basilikum.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Ser lækkert ud.
Tror du man kan lave bare marinaden dagen før?
Hilsen Mette
Ja, det kan du sagtens. Knus evt hvidløget og hæld kogende vand over i en skål og lad det stå et minut. Det tager den skarpe hvidløgssmag, som ellers kan udvikle lidt lidt for voldsomt til næste dag.
Kh Ann-Christine
Hvilke “sort” tomater vil du anbefale til bruschetta? Blommetomater, San Marzzano, en bestemt sort af cherrytomater eller noget helt fjerde?
Mvh.
Blot de bedste solmodne tomater du har og kan finde – det afhænger som sådan ikke af sorten, der er så mange dejlige tomatsorter der kan bruges med stor succes til bruschetta.
Kh Ann-Christine
Fantastisk opskrift.
Der er en grund til at jeg vælger Valdemarsro, når jeg søger på opskrifter?
Hvor er det skønt! Mange, mange tak :)
Kh Ann-Christine