Bruschetta med tomat og basilikum
Bruschetta med tomat er en himmelsk spise og tilmed super nemt at tilberede.
Perfekt som en lille appetitvækker inden middagen og helt fantastisk på solrige sommerdage, hvor grillen tændes og man kan nyde de sidste solskintimer i haven eller på terrassen med et glas vin, bruschetta og hyggetid.
Tip til variation af bruschetta
Prøv også at dryppe lidt hjemmelavet pesto over, eller drysse med lidt ristede pinjekerner over eller andre krydderurter. I efteråret, er det også lækkert med lidt ristede svampe sammen med tomaterne. Parmaskinke kan fint undlades, hvis man gerne vil lave den vegetarisk
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bruschetta med tomat
- 6 skiver brød, fx surdejsbrød eller grydebrød
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 10 tomat, solmodne, skåret i tern
- Marinade til tomater
- 1 knivspids honning
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg, knust
- frisk basilikum, 10 blade, helt fintstrimlet
- 0,50 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 70 g parmaskinke, eller serrano
- frisk basilikum, 20 blade, skåret i strimler
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør marinaden sammen og vend tomaterne deri. Lad dem stå i skålen, mens brødene ristes.
Rist brødskiverne på brødrister eller i ovnen, og gnid de ristede brød med et fed hvidløg, hvorefter de pensles med en smule olivenolie.
Hæld overskydende marinade og saft fra tomaterne og top de ristede brød med tomater.
Fordel derefter parmaskinke eller serranoskinke over tomaterne – eller undlad dette hvis vegetar – og drys med fintstrimlet basilikum.
Uhm, det ser lækkert ud! Bliver helt sulten igen…
Det bliver super spændende med fødselsdagen lige om hjørnet. Helt særligt må det da være at fejre to charmerende små rollinger på én gang. :)
Maiken, ja, det er helt særligt med mine børns 2×2 års fødselsdag – det synes jeg ihvertfald, men jeg har vist også en tendens til at gøre et stuuur stuuur nummer ud af vores fødselsdage herhjemme ;-)
Det italienske tema fortsætter og det ser rigtig lækkert ud! Dejligt med nem og god mad.
2 års fødselsdag er stort! Hver og én fødselsdag er noget ganske specielt:-)
Kh
Mille, ja hver og én fødselsdage er noget ganske særligt, -sådan har jeg det også stadig med min egen, hvor vi altid holder fri herhjemme for at fejre mig … Mon jeg nogensinde bliver voksen? ;-)
Ja, det italienske køkken er vist ret godt repræsenteret herhjemme hos os i løbet af året
Mmm… min mor laver altid bruschetta når vi griller. Så det er totalt sommerspise og smager af sol for mig :) Plejer dog at være uden champignon, men også super lækkert.
Og du fortsætter det italienske tema I see ;)
KH
Anne, det var også lige fordi jeg havde et par champignoner som skulle bruges. Ellers plejer jeg også sjældent at lave dem med svampe. Det er nu ganske lækkert.
Uhm Bruschetta på grill, det er også fantastisk!
Nammenam! Ser lækkert ud. I øvrigt – den der bagesten, du skrev om i går; hvor er den fra? Jeg er på udkig efter en ordentlig en, der ikke koster en bondegård, men det er jo en jungle. Nu overvejer jeg bare at skride i Silvan og købe en lerflise, men hvis du har en anbefaling, vil jeg da meget gerne høre den :-)
Øglemor, min er vist fra Weber, det var en vi fik i gave for længe siden. Og den er rund og passer til grillen. Hvis du køber en flise, så må du gerne tippe mig om det virker. -køber en flise … det lyder da vist helt forkert :-D men du ved hvad jeg mener, ik´ ;-)
Haha, jo jeg ved, hvad du mener :-) HDD har været i Sivlan nu, men han sagde, at de eneste fliser man kunne købe enten blev solgt i m2 (lige i overkanten syntes han) eller kostede 100-150 for en enkelt bid uglaseret flise. Så han endte også med en Weber-bagesten. Glæder mig meget til at tage den i brug! :-)
Mums filibaba. Elsker det sprøde brød og smagen af olivenolie :-) Glæder mig til fødselsdagsbilleder.
Kh V
Vibeke, Jeg glæder mig også til at opleve deres fødselsdag og til at forevige den med fotos
Ann-Christine, du er simpelthen nød til at stoppe med de lækre madindæg! Jeg er på barsel og SÅ dårlig til at spise og drikke korrekt, meget, som an skal – i det hele taget noget, og bliver fristet af dine lækkerier og har et toooomt køleskab.
Må handle ind i morgen!
Vevika, og disse er så nemme at de næsten kan laves med en baby på armen – ej det er vist også kun næsten … Jeg tør ikke love at jeg stopper, er lige kommet ind i en stime af madindlæg tyder det på ;-)
Jeg burde vist lige læse mine kommentarer igennem, inden jeg trykker send :-) Jeg har jo glemt halvdelen af bogstaverne…
Har nu handlet, så kom bare med en masse lækre madindlæg :-) Jeg kan måske ikke lave det samme, men kan også få lækkerier.
Jeg har flere gange haft computere med så slidte taster at jeg mister bogstaver hist og pist, og skidt med det – du har jo også en baby på armen, ik´
Godt at køleskabet er fyldt op igen – det kan jeg ikke just prale med lige nu. Men heldigvis har flere butikker også åbent i morgen i vores område.
Smukt billed, Ann-Christine! Jeg får bare sådan lyst til sådan et stykke brød – enkelt og med masser af smag :-)
Mange hilsner
Birthe
Tak Birthe! :-) Jeg synes faktisk at enkel mad nogle gange kan være noget af det lækreste. Bare det også er smukt, jeg spiser nemlig også med øjnene ;-)
Hej Ann-Christine,
vil bruge din lækre opskrift på Bruschetta til et selskab – vil du mene at man kan forberede tomaterne dagen før – altså snitte dem og hælde dressing på ???
Kh Birgit ;o)
Jeg tror de bliver lidt ‘splattede af at blive skåret og opbevaret til dagen efter og at du får et bedre resultat af at lave dem blot en lille times tid før servering.
Desværre … kunne jo ellers være smart at kunne forberede det i god tid :)
Kh AC
Fantastisk opskrift.
Der er en grund til at jeg vælger Valdemarsro, når jeg søger på opskrifter?
Hvor er det skønt! Mange, mange tak :)
Kh Ann-Christine
Hvilke “sort” tomater vil du anbefale til bruschetta? Blommetomater, San Marzzano, en bestemt sort af cherrytomater eller noget helt fjerde?
Mvh.
Blot de bedste solmodne tomater du har og kan finde – det afhænger som sådan ikke af sorten, der er så mange dejlige tomatsorter der kan bruges med stor succes til bruschetta.
Kh Ann-Christine
Ser lækkert ud.
Tror du man kan lave bare marinaden dagen før?
Hilsen Mette
Ja, det kan du sagtens. Knus evt hvidløget og hæld kogende vand over i en skål og lad det stå et minut. Det tager den skarpe hvidløgssmag, som ellers kan udvikle lidt lidt for voldsomt til næste dag.
Kh Ann-Christine