Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bruschetta/

Bruschetta med tomat og basilikum

Bruschetta med tomat er en himmelsk spise og tilmed super nemt at tilberede.

Perfekt som en lille appetitvækker inden middagen og helt fantastisk på solrige sommerdage, hvor grillen tændes og man kan nyde de sidste solskintimer i haven eller på terrassen med et glas vin, bruschetta og hyggetid.

Tip til variation af bruschetta
 Prøv også at dryppe lidt hjemmelavet pesto over, eller drysse med lidt ristede pinjekerner over eller andre krydderurter. I efteråret, er det også lækkert med lidt ristede svampe sammen med tomaterne. Parmaskinke kan fint undlades, hvis man gerne vil lave den vegetarisk

PT20M

Bruschetta med tomat

4 pers.    20 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 6-8 skiver lækkert brød - fx surdejsbrød eller grydebrød
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 8-10 solmodne tomater, skåret i tern
  • marinade til tomater
  • 1 knivspids honning
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 knust hvidløg
  • 10 basilikumblade, meget fintstrimlet
  • 1/2 tsk flagesalt
  • friskkværnet sort peber
  • Derudover
  • evt. 70 g parmaskinke eller serranoskinke
  • 20 basilikumsblade, skåret i strimler
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

Rør marinaden sammen og vend tomaterne deri. Lad dem stå i skålen, mens brødene ristes.

Rist brødskiverne på brødrister eller i ovnen, og gnid de ristede brød med et fed hvidløg, hvorefter de pensles med en smule olivenolie.

Hæld overskydende marinade og saft fra tomaterne og top de ristede brød med tomater.

Fordel derefter parmaskinke eller serranoskinke over tomaterne og drys med fintstrimlet basilikum.