Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/knuste-kartofler/ Familiefavoritter Festmad, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Tilbehør Aftensmad, Vegetar

Knuste kartofler med hvidløg og parmesan

De lækre knuste kartofler er ofte et hit ved middagsbordet hjemme hos os.

Jeg servere dem gerne som tilbehør til mange retter – alt fra bøffer til vegetarretter. De knuste kartofler gør sig glimrende i stedet for almindelige kogte kartofler og kan spises både med og uden sauce eller dip som tilbehør.

Min opskrift kan sagtens varieres og eksperimenteres lidt videre med, prøv fx olivenolie i stedet for smør, og andre krydderier som fx rosmarin eller oregano.

Prøv også: opskrift på råstegte kartofler >>

PT40MPT15M4

Knuste kartofler med hvidløg og parmesan

Tid i alt40 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 kg kartoffel, skrubbede eller skrællede
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 15 g smør
  • 1 tsk timian, tørret
  • 40 g parmesan, fintrevet
  • salt
  • sort peber
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom kartofler og salt i en gryde og kog dem til de er lige akkurat møre.

Hæld vandet fra og fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Giv alle kartoflerne et tryk, så de bliver knust, men ikke mast.

Smelt smør og rør presset hvidløgsfed i smørret. Pensl alle kartoflerne med en smule hvidløgssmør på hver. Drys timian over, lidt salt og peber og derefter friskrevet parmesanost.

Sæt kartoflerne i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft og bag til de er flot sprøde og gyldne på overfladen – det tager cirka 15-20 minutter.