Knuste kartofler med hvidløg og parmesan


De lækre knuste kartofler er ofte et hit ved middagsbordet hjemme hos os.
Jeg servere dem gerne som tilbehør til mange retter – alt fra bøffer til vegetarretter. De knuste kartofler gør sig glimrende i stedet for almindelige kogte kartofler og kan spises både med og uden sauce eller dip som tilbehør.
Min opskrift kan sagtens varieres og eksperimenteres lidt videre med, prøv fx olivenolie i stedet for smør, og andre krydderier som fx rosmarin eller oregano.
Prøv også: opskrift på råstegte kartofler >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Knuste kartofler med hvidløg og parmesan
- 1 kg kartofler, skrubbede eller skrællede
- 3 fed hvidløg, pressede
- 15 g smør
- 1 tsk tørret timian
- 40 g parmesan, fintrevet
- salt
- sort peber
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom kartofler og salt i en gryde og kog dem til de er lige akkurat møre.
Hæld vandet fra og fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Giv alle kartoflerne et tryk, så de bliver knust, men ikke mast.
Smelt smør og rør presset hvidløgsfed i smørret. Pensl alle kartoflerne med en smule hvidløgssmør på hver. Drys timian over, lidt salt og peber og derefter friskrevet parmesanost.
Sæt kartoflerne i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft og bag til de er flot sprøde og gyldne på overfladen – det tager cirka 15-20 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Hvilken slags kød/fisk, serverer du eks. kartoflterne til?
b
Hej Jette
De knuste kartofler er lækkert til alt fra roastbeef, culottesteg, svinemørbrad, stegt kylling mv. Det er nok det jeg oftest serverer dem til.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Kan du anbefale en god sort – eller et par – der er gode til at blive knust efter de er kogt?
Jeg fulgte opskriften sidste weekend, og jeg havde mine udfordringer med at give kartoflerne en på skallen selv med en bagerulle. En veninde sagde, det måske hang sammen med sorten.
Pft. 😊
Hej Else Marie
Jeg bruger helt alm øko spisekartofler, fx sorten Marabel, dem oplever jeg er nemme at knuse når de er kogt møre.
Kh Ann-Christine
Mange tak for svaret. God weekend
Jeg har en rest bagekartoffel tilbage og vil så gerne lave denne opskrift. Vil du mene det kan lade sig gøre? :)
Tak for altid lækre opskrifter og inspiration!
Ja, sagtens! – og tusind tak for din søde hilsen :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine