Sprød crispy kylling
Sprød crispy kylling er et hit på middagsbordet og en god makker til alverdens dejlige salater og kartoffelretter eller ris, pasta eller hvad man ellers kan komme i tanke om at serveret til og sammen med.
Det er en skøn basisopskrift og kan bruges både som kyllingebøf i en lækker burger, skåret i skiver på salat eller serveret som tilbehør til andre retter.
Prøv også: min opskrift på de lækreste kyllingeruller >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Sprød crispy kylling
- 400 g kyllingefilet
- 1 spsk hvedemel
- 1 tsk sød paprika
- 2 æg
- 100 g pankorasp
- 0,50 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- olivenolie, til stegning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bank kyllingefiletterne lidt flade. Det sikre en kortere stegning, så kødet er saftigt, uden at paneringen bliver for mørk.
Pisk æg i en dyb tallerken og kom pankorasp i en anden dyb tallerken
Vend kyllingefiletterne med hvedemel, paprika, salt og peber. Vend dem derefter i sammenpisket æg og tilsidst i tallerkenen med pankorasp.
Steg på en pande ved middelvarme i olie i cirka 6 minutter på hver side til de er sprøde og gyldne. Tjek at de er gennemstegte.
Kære Ann-Christine
Laver med fornøjelse ofte dine opskrifter. De smager vidunderligt:) Denne sprød crispy kylling ser indbydende ud. Har du mon også et forslag om tilbehør?
Venlig hilsen
Anette
… hov, ser at du har kommet med en række forslag om tilbehør:) Rosen til dine retter er uændret.
Dejligt du fandt det, og tusind tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Hej.
Jeg kan ikke finde dine forslag til tilbehør fx noget rid og grønt?
Mvh Mona
Jeg ved ikke lige hvor de forsvandt hen, men indtil jeg får skrevet ind igen, kan du finde en masse ideer her: https://www.valdemarsro.dk/tilbehoer-til-aftensmad/
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Kan se du skriver man også kan frittere dem, hvilket jeg ville give et forsøg. Hvor længe ca ville du give dem i frituren?
Mvh. Mads
Hej Mads
Omkring 10 minutter ved 175 grader vil jeg tro.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Kan de tilberedes og lunes i ovnen næste dag?
Det kan de nok godt, men de er bedst og saftigst frisktlavet.
Kh AC
Hej AC
Ville man kunne lave dem i en airfryer, og dermed mindske fedtstof
Elsker dine opskrifter🥰
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for.
Måske, jeg har ikke forsøgt mig med en airfryer :) Men det er endelig at prøve det af og bestemt et forsøg værd.
Kh Ann-Christine
Mange tak for endnu en fin opskrift – jeg kom til at købe fire kilo kylling på tilbud, og noget skal man jo gøre ved de kluk-dyr.
Hej.
Skal lave dem til en caesar salat til en stor fest. Kan man lave dem i ovnen flere dage i forvejen og fryse dem ned indtil de skal bruges- varme op i ovnen igen? Eller hvad kan du anbefale?
Vh Kirsten
Hej Kirsten
De kan risikere at blive tørre af at blive genopvarmet i ovnen, og jeg synes de er allerbedst helt frisklavede.
Hvis muligt ville jeg panere dem dagen før og sætte dem i køleskabet med paneringen. Så er de nemme at lægge på en bageplade og bege inden servering og de vil blot blive ekstra sprøde af at stå med paneringen natten over.
Kh Ann-Christine