Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/valdemarsro-airfryer-opskrifter/

Valdemarsro Airfryer opskrifter

Her får du alle mine bedste tips til at bruge Valdemarsro opskrifter til airfryer og til at tilberede din mad i en airfryer.

At bruge Airfryer er virkelig blevet populært de seneste år, og heldigvis kan langt de fleste opskrifter til en almindelig ovn, nemt og enkelt konverteres til at kunne tilberedes i en airfryer.

Du kan nemt bruge Valdemarsro opskrifter til din airfryer

Husk at med en airfryer gælder det samme som med alle andre ovne; at alle ovne og airfryers  er forskellige! – så hold øje med din mad undervejs, og lær din airfryer at kende, så du ved om maden skal have en smule kortere eller længere tid end beregnet.

⭐️

Indtast og omregn en opskrift til Airfryer

 

 

Hvad kan en Airfryer?

En airfryer er en lille varmluftsovn med ekstra power. Den cirkulerer den varme luft rundt i maskinen, rundt om maden i en større hastighed og end en almindelig ovn. Det giver fx sprøde pommes frites, men kræver også at du ikke laver alt for store portioner ad gangen.

En airfryer er i bund og grund en varmluftsovn og den kan fås i forskellige størrelser, kvaliteter, alt efter behov og størrelse på husstanden. Køkkenmaskinen er i særdeleshed blevet populær grundet den mindre energi den bruger i madlavningen, men også fordi den er god til at lave maden sprød uden brug af så meget olie og ret smart, særligt til mindre husstande med 1-2 personer.

 

Hvad kan jeg tilberede i en Airfryer?

Du kan tilberede de samme retter, som i en almindelig ovn. Blot i mindre portioner alt efter kapaciteten i din airfryer. Vær blot opmærksom på at luften kan cirkulere og at fx rasp osv nemmere ryger af maden, når den varme luft blæses rundt i maskinen.

 

Hvordan får jeg min mad sprød i en airfryer?

Tricket er små portioner og at vende/ryste maden flere gange undervejs. Skal du fx lave en omgang sprøde kartoffelbåde til 1 person, så er en airfryer genial. Den går også an til 2 personer, du skal blot ryste kartoflerne flere gange undervejs og skal du lave til mere end 2 personer … ja, så synes jeg en almindelig ovn er langt nemmere og hurtigere at bruge.

 

Brug af fedt i en airfryer

Dup kartofler/grøntsager tørre, spray eller vend med en smule olie og salt, inden du kommer i airfryeren. Det er smart med en oliespray til airfryeren for du skal ikke bruge så meget. Omvendt kan man heller ikke undvære olien, da den er med til at gøre maden sprød og lækker under tilberedningen.

Spray lidt olie over maden før tilberedningen og evt. undervejs.

 

Hvis du har lyst til at høre om min egen oplevelse med at lave mad med airfryer …

Jeg har overvejet længe om jeg skulle lave deciderede airfryer opskrifter her til Valdemarsro, og det har jeg faktisk valgt ikke at gøre. Dels fordi jeg har en forkærlighed for at langt de fleste af mine opskrifter kan laves ganske enkelt på komfur og i ovn – og dels fordi jeg synes det bliver lidt dobbeltkonfekt med de samme opskrifter, bare i en airfryer. Men det er heldigvis super nemt, når man lige kan slå op hvad temperaturen og tiden skal være i en airfryer vs alm varmluftsovn – og så tilberede maden på den køkkenmaskine (ovn/airfryer) som man synes fungerer bedst for en selv.

Grundet den store popularitet omkring denne maskine, har jeg selv investeret i en airfryer for at kunne opleve brugen af den på egen hånd, så den er gennemtestet i mit køkken. Min oplevelse er, at en airfryer er bedst til mindre husholdninger og/eller situationer hvor man vil tilberede meget små portioner i en ovn. Hvis man skal tilberede mad til 1-2 personer eller bruge en lille portion knasende sprøde jordskokkechips eller sprød bacon, så er den både smart og nem at bruge. Til mit eget behov, når jeg laver opskrifter til 4 personer og derover, så oplever jeg oftest, at min almindelige ovn fungerer bedst. Så konklusionen fra mit køkken er, at jeg oplever ikke et behov for eller fordele ved at bruge airfryer og jeg foretrækker min almindelige ovn.
Uanset, så må I endelig prøve jer frem og se hvad virker bedst for jer.

Valdemarsro airfryer opskrifter