Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bagt-spidskaal/

Bagt spidskål

Bagt spidskål i ovn er en lækker nem måde at tilberede spidskål på, som smager virkelig godt og passer skøn til mange retter som tilbehør. Den bliver mør og smagfuld af at blive bagt og med lidt smør, en smule krydderier og lidt god vesterhavsost eller parmesan bliver bagt spidskål ekstra lækker.

Bagt spidskål er skøn at servere til fx laks, kylling, pasta eller et vegetarisk måltid. Hvis man har en smule friske krydderurter, som fx persille eller timian, så drys det gerne over inden servering.

Prøv også: opskrift på bagt blomkål >>

PT25M

Bagt spidskål

Tid i alt25 min.
Arbejdstid10 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 spidskål, skåret i kvarte
  • 25 g parmesan, friskrevet
  • 2 spsk frisk timian, finthakket
  • 40 g smør, smeltet
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Derudover
  • 1 tsk smør, til formen
Udskriv 
Fremgangsmåde

Læg de kvarte spidskål i et ovnfast fad og pensl dem med smeltet smør.

Drys parmesan, timian, salt og peber over og bag spidskålen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 15­-20 minutter.