Valdemarsro
https://www.valdemarsro.dk/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/header-logo.png
Ann-Christine Hellerup Brandt
https://www.valdemarsro.dk/bagt-spidskaal/
Efterår
Forår, Salat, Sommer, Tilbehør Aftensmad, Vegetar, Vinter
Opskrift
Bagt spidskål


Bagt spidskål i ovn er en lækker nem måde at tilberede spidskål på, som smager virkelig godt og passer skøn til mange retter som tilbehør.
Spidskålen bliver mør og smagfuld af at blive bagt og med lidt smør, en smule krydderier og lidt god vesterhavsost eller parmesan bliver bagt spidskål ekstra lækker.
Bagt spidskål er skøn at servere til fx laks, kylling, pasta eller et vegetarisk måltid.
Prøv også: opskrift på bagt blomkål >>
PT25MPT10M4
Bagt spidskål
Tid i alt25 min.
Arbejdstid10 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
- 1 spidskål, skåret i kvarte
- 25 g parmesan, friskrevet
- 2 spsk frisk timian, finthakket
- 40 g smør, smeltet
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 1 tsk smør, til formen
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde
Læg de kvarte spidskål i et ovnfast fad. Pensl dem med smeltet smør og drys parmesan, timian, salt og peber over.
Bag spidskålen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 15-20 minutter.
Næringsindhold

Pr. 100 g
Energi
xxxx
(xxx kcal)
(xxx kcal)
Fedt
xxxx gram
Kulhydrat
xxxx gram
Protein
xxxx gram
Pr. pers.
Energi
xxxx
(xxx kcal)
(xxx kcal)
Fedt
xxxx gram
Kulhydrat
xxxx gram
Protein
xxxx gram
Total
Energi
xxxx
(xxx kcal)
(xxx kcal)
Fedt
xxxx gram
Kulhydrat
xxxx gram
Protein
xxxx gram
Måske et dumt spørgsmål ? men hvordan skyller man kålen hvis det skæres i kvarte?
Pil de yderste blade af, skær i kvarte og skyl stykkerne under rindende vand. Ryst vandet af/ud mens du holder sammen på stykkerne.
Åh, det eeeelsker jeg. Især til frikadeller med kartofler og pandesovs.
Det smager fantastisk godt!
Hvor er det dejligt at høre!
Tak for din søde tilbagemelding og rigtig glædelig jul ♡
Kh AC
Det smager fantastisk – virkelig lækkert?☀️
hvor er det dejligt at høre! Mange tusind tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Virkelig lækkert og Nemt at lave
Kære Ann – Christine
Tak for dejlige opskrifter – din hjemmeside og dine opskrifter bliver/er nutidens “Karolines” – flittigt benyttet i alle hjem 👍👏
Skriver fordi vi i en del år har lavet en variant af sin spidskålsret i ovn. Vi deler dem også i kvarte, men skiller søbladene lidt fra hinanden og fylder frisk fetaost herind. Så hælder vi lidt olivenolie på og slutter af med revet parmesan og hakkede mandler.
Kh Orla
Kære Orla
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at I har glæde af mine opskrifter. Det lyder som nogle super lækre bagte spidskål I laver hjemme hos jer!
Kh Ann-Christine
Hej Orla. Jeg prøvede din opskrift i aften. Det smagte da helt fantastisk med fetaosten ! Altid god inspiration herfra . Kh Nanne
Hejsa.
Har lige lavet dine spidskål. Og selvom de smagte fantastisk kan vi ikke spise op. Kan de genvarmes i morgen. Og hvordan vil du foreslå?
Hej Maja,
Jeg ville spise dem kolde, du kan fintstrimle dem og komme dem i en salat eller buddha bowl – det plejer jeg at gøre hvis der er rester.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan bagt spidskål genvarmes dagen efter?
Der sker ikke noget ved at gøre det, så det er mest et spørgsmål om smag og behag.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Læg de kvarte spidskål i et ovnfast fad og pensl dem med smeltet smør.
Læg dem i et smurt ovnfast fad og drys parmesan, timian, salt og peber over
Er det ikke megen flytten rundt? ;) Et fad må være nok ;)
Haha, du har ret. Det er pudsigt jeg ikke har hørt det før – det er rettet nu :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Min ex og jeg synes iøvrigt, at din site er i en klasse over de fleste!
Tusind tak :) Jeg er rigtig glad for at I har glæde af Valdemarsro
Kh Ann-Christine
Det hvidkål er altså ikke mørt efter 15-20 min..det var i min ovn ca 1 time og da var kålen endda stadigvæk med bid
Hej Heidi,
Opskriften er med spidskål og ikke hvidkål, derfor skal den nok have længere med hvidkål :) – men, det er samtidig også smag og behag, da jeg foretrækker det med bid og lidt sprødt, så jeg ville nok ikke vælge at give hvidkål så længe heller :)
Kh Ann-Christine
Hej med dig.
Lækker opskrift. Mon det kan tilberedes i en airfryer?
Hej fra Lotte, der også drysser hakket mandler over 😁😎
Det vil jeg tro, men har ikke testet det :)
Mandeldrys er også lækkert, samme med hasselnødder
Kh Ann-Christine