Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fermenteret-kaal/ Tilbehør Aftensmad

Fermenteret kål med ingefær og æble – kraut

Fermenteret kål smager fantastisk, er stjernesundt (læs mere om de gavnlige sidegevinster længere nede i indlægget) og er tilmed en genial måde at få brugt en lidt kedelig rest kål – og dermed undgå madspild.

Min opskrift på fermenteret kål er enkel og nem. Jeg bruger den således at jeg enten spiser den som den er – lige en spsk som tilbehør til langt de fleste aftensmåltider er lækkert – eller jeg rører den op med fx karry, spidskommen og mayo til en sund og lækker remoulade.

Fermenteret kål med æble og ingefær – kraut
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PTArrayPT20M1
Ingredienser
  • 1 kg hvidkål, rødkål eller spidskål, skyllet og groftrevet (gem et par store kålblade til at komme i toppen af glasset.)
  • 3 æble, skyllet og groftrevet uden kernehus og stilk
  • 20 g ingefær, skrællet og groftrevet
  • 1,50 spsk flagesalt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne i en stor skål, rør det godt sammen og lad det trække i 30 minutter. Men rene hænder masseres det derefter godt og grundigt sammen til kålen klasker sammen, bliver blød og afgiver en masse saft.

Kom det hele på et rent 2 liters patentglas, pres det godt sammen og sørg for at lagen dækker kålen. Kom evt et par rene store kålblade øverst i glasset og pres godt ned, så det ligger under lagen. Luk låget til og stil i et køligt skab 2-4 uger.

VIGTIGT
Låget skal gerne åbnes hver dag. Fermenteringsprocessen danner overtryk og i værste fald kan få glasset til at sprænge, hvis der ikke bliver lukket lidt luft ud.

Efter 2-4 uger er kålen klar. Det handler mest af alt om smag – så smag på den og når krauten har den syrlighed som du kan lide, så er den klar til at man kan spises af den. Opbevar den herfra i køleskabet, hvor den kan opbevares længe.