Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fermenteret-kaal/

Fermenteret kål med ingefær og æble – kraut

Fermenteret kål smager fantastisk, er stjernesundt (læs mere om de gavnlige sidegevinster længere nede i indlægget) og er tilmed en genial måde at få brugt en lidt kedelig rest kål – og dermed undgå madspild.

Min opskrift på fermenteret kål er enkel og nem. Jeg bruger den således at jeg enten spiser den som den er – lige en spsk som tilbehør til langt de fleste aftensmåltider er lækkert – eller jeg rører den op med fx karry, spidskommen og mayo til en sund og lækker remoulade.

PTarbejdstid:20M

Fermenteret kål med æble og ingefær – kraut

1 glas a ca 1 liter    arbejdstid: 20 min.
1 glas a ca 1 liter
Ingredienser
  • 1 kg rødkål, hvidkål eller spidskål, skyllet og groftrevet (gem et par store kålblade til at komme i toppen af glasset.)
  • 3 æbler, skyllet og groftrevet uden kernehus og stilk
  • 2 cm frisk ingefær, skrællet og groftrevet
  • 1 ½ spsk havsalt
Udskriv opskrift
arbejdstid: 20 min.
Fremgangsmåde

valdemarsro youtube

Se videoen, hvor jeg viser opskriften her >>

Kom alle ingredienserne i en stor skål, rør det godt sammen og lad det trække i 30 minutter. Men rene hænder masseres det derefter godt og grundigt sammen til kålen klasker sammen, bliver blød og afgiver en masse saft.

Kom det hele på et rent 2 liters patentglas, pres det godt sammen og sørg for at lagen dækker kålen. Kom evt et par rene store kålblade øverst i glasset og pres godt ned, så det ligger under lagen. Luk låget til og stil i et køligt skab 2-4 uger.

VIGTIGT: Låget skal gerne åbnes hver dag. Fermenteringsprocessen danner overtryk og i værste fald kan få glasset til at sprænge, hvis der ikke bliver lukket lidt luft ud.

Efter 2-4 uger er kålen klar. Det handler mest af alt om smag – så smag på den og når krauten har den syrlighed som du kan lide, så er den klar til at man kan spises af den. Opbevar den herfra i køleskabet, hvor den kan opbevares længe.