Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/osteboller/

Osteboller – perfekte til suppe

Bløde og sprøde osteboller med en midte af lun smeltet cheddar ost.

Smeltet ost er jo bare SÅ godt! Til varme supper, laver jeg indimellem ostebrød, hvor jeg skærer skiver af brød eller halvere en bolle, knider med et halvt fed hvidløg og kommer ost på, hvorefter det gratineres i ovnen. Det er godt – men disse osteboller vinder altså stort.

Når jeg i opskriften koger disse osteboller før jeg bager dem, så er det på samme måde som med bagels – fordi det giver en helt speciel lækker konsistens og bid i bollerne. Man kan fint springe det step over, men prøv det endelig af.

PT1H15M

Osteboller

Tid i alt1 time 15 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 dag
Antal15 stk.
Ingredienser
  • 4 dl vand
  • 20 g gær
  • 550 g hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 40 g smør, koldt
  • 200 g cheddar ost, skåret i 15 tern
  • Til kogning, pensling og drys
  • 1 liter vand
  • 1 æg, sammenpisket
  • flagesalt
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 håndfuld frisk timian
Udskriv 
Fremgangsmåde

Smuldr gæren ud i en skål med vand og rør, til den er opløst.

Kom mel, sukker og salt i en ren skål og smuldr smørret i, til blandingen er som fint savsmuld. Rør blandingen i vandet med gær lidt efter lidt og ælt til sidst dejen.

Ælt dejen i nogle minutter, til den er smidig og blød. Kom dejen i en skål, læg et rent klæde over og lad den hæve i 45 minutter på køkkenbordet.

Del dejen op i 15 lige store stykker, så alle bollerne får samme størrelse. Kom lidt olivenolie på hænderne, så er dejen nemmest at arbejde med. Fold hvert stykke dej rundt om et stykke ost og luk godt til. Tril bollerne runde.

Kom vand i en stor gryde og lad det koge op.

Sænk tre boller ad gangen i det kogende vand og lad dem koge i 30 sekunder. Tag dem op med en hulske og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Fortsæt på samme måde med resten af bollerne.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med salt og sesamfrø. Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15­-17 minutter.

Drys evt. med friske timianblade og nyd bollerne, mens de er helt lune og nybagte.