Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gullashsuppe/ Aftensmad Bålmad, Efterår, Natmad, Simremad, Suppe, Vinter

Gullashsuppe

Krydret gullashsuppe er en efterårs- og vinterfavorit herhjemme – og sådan en weekenddag, er der næsten ikke noget bedre end at være indendørs og sætte en stor gryde med en af de virkelig gode simreret over.

Jeg laver altid gerne en stor portion for det er et hit at have portioner i fryseren til nemme hverdagsmåltider! Det er nemt, når man alligevel er i gang og glæden ved super lækker simremad på travle hverdage er stor. Dertil kommer også, at det bliver en super økonomisk ret på denne måde.

Prøv også: min opskrift på flutes til suppe >>

Gullashsuppe
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT3HPT30M4
Ingredienser
  • 100 g bacon, skåret i tern
  • 2 løg, finthakkede
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 0,50 knoldselleri, skåret i tern
  • 3 gulerod, skåret i tern
  • 500 g oksebov, skåret i tern af ca 2x2 cm
  • 2 spsk sød paprika
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 3 spsk koncentreret tomatpuré
  • 6 kartoffel, skåret i tern
  • 1 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 håndfuld purløg, finthakket
  • 1 håndfuld persille, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Steg bacon i en stor gryde, til det lige akkurat er sprødt, tag det op og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle. Kom smør og olivenolie i gryden med fedt fra bacon og sauter løg, hvidløg, selleri og gulerødder i et par minutter ved middelvarme.

Kom kødet i og brun det.

Tilsæt spidskommen, paprika, salt og peber og kom også baconen tilbage i gryden. Rør rundt i et minuts tid og tilsæt bouillon, tomatpuré og hakkede tomater.

Læg låg på og lad det stå og simre i 2-3 timer.

Kom kartofler og peberfrugtstrimler i suppen og lad det koge med i 20 minutter, til kartoflerne er møre. Smag til med salt og peber.

Server suppen med en klat cremefraiche og krydderurter.