Jordskokkesuppe med torsk og æble
Cremet, smagfuld og samtidig mild og overraskende jordskokkesuppe, som bliver ekstra lækker med mild ovnbagt torsk og det fine modspil fra søde og syrlige æbletern og sprød, salt bacon. For en nem, hurtig og enkel hverdagssuppe kan den sagtens serveres uden torsk.
Denne cremede skønne suppe er simpelthen så uimodståelig lækker og kan serveres på hverdage for familien, til fester som forret og til en dejlig nytårsforret, hvis man har tradition for at der skal torsk på menuen.
Prøv også: min opskrift på fiskesuppe >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Jordskokkesuppe med torsk og æble
- Jordskokkesuppe
- 350 g jordskokker, skåret i tern
- 300 g kartofler, skåret i tern
- 2 løg, finthakkede
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk tørret timian
- 1 liter hønsebouillon
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 1 dl piskefløde
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 600 g torskefilet
- 1 tsk honning
- 2 spsk æblecidereddike
- 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
- 2 æble, skåret i tern
- 100 g bacon, ristet sprødt og grofthakket
- 1 håndfuld frisk timian
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom jordskokker, kartofler, løg, hvidløg og timian i en gryde sammen med olivenolie og sauter i 2 minutter ved middelvarme.
Tilsæt bouillon, læg låg på og lad det koge i 15 minutter.
Lav tilbehøret, imens suppen koger.
Tilbehør
Læg torskestykkerne i et ovnfast fad på bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15 minutter.
Bland honning, æblecidereddike og citron i en skål, kom æbletern i og vend dem godt rundt.
Tag gryden af varmen, når suppen har kogt i 15 minutter, tilsæt fløde og blend suppen. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Anret en lille forhøjning i midten af en skål eller dyb tallerken med æbletern og placer torsken herpå. Hæld suppen rundt om torsken og drys til sidst med sprød bacon, revet citronskal og et par enkelte æbletern oven på torsken. Lidt frisk timian pynter smukt på toppen.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
skal man skrælle jordskokkerne inden brug ??
Det kommer lidt an på hvor fine de er i skindet – man kan godt nøjes med blot at skrubbe dem grundigt.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
min suppe blev meget tynd. Fulgte ellers opskriften til punkt og prikke. Mon man kan jævne den lidt næste gang hvis den bliver lige så tynd?
Hej Lærke
Ja, det kan man godt, fx med maizena rørt i piskefløden. Men ellers kan man undlade 1-2 dl af suppevandet mens man blender og tilføje efter behov til konsistensen er som man ønsker det, og/eller justere den op med 100 g kartofler/jordskokker.
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej Jeg tænker at lave suppen til forret (før let hovedret) med nok lidt mindre mængde fisk. Det er vel ok at lave suppen i forvejen, så varme den senere og tilsætte fisken da. Enig? Tak. Dorthe
Hej Dorthe
Ja, det kan du sagtens. Det kan være en god ide at blende suppen helt kort lige efter den er genvarmet og smage den til igen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak igen – Oj vi har meget glæde af dine opskrifter 😃👩🍳
Dét er jeg glad for!
Godt nytår til jer
Kh Ann-Christine