Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/jordskokkesuppe/

Jordskokkesuppe med torsk æbletern og bacon

Cremet, smagfuld og samtidig mild og overraskende jordskokkesuppe.

Min jordskokkesuppe toppes med søde og syrlige æbletern, sprød og salt bacon, mør og mild ovnbagt torsk, og så selvfølgelig den cremede og fyldige jordskokkesuppe.

Den blev simpelthen så god. En ting er suppen, som er ret simpel og lækker i sig selv. Men tilbehøret er virkelig helt enestående til en jordskokkesuppe – så prøv endelig. Jeg tror næsten denne suppe er min yndlings – selv om det er svært at vælge, for der er jo virkelig mange gode.

PT30M

Jordskokkesuppe med torsk, æbletern og bacon

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 350 g jordskokker, skrællede og skåret i tern
  • 300 g kartofler, skrællede og skåret i tern
  • 2 løg, skåret i mellemstore tern
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2 stængler frisk timian, eller 1 tsk. tørret timian
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 l hønsebouillon
  • 1 knivspids muskatnød, fintrevet
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk honning
  • 1 citron, 1 tsk. citronsaft herfra
  • 2 torskefiletter, Ca 1/2 torskefilet pr. portion
  • 2 skiver bacon
  • 2 æbler, skåret i tern
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Sauter jordskokker, kartofler, løg, timian og hvidløg i en gryde med olivenolie i 2 minutter ved middelvarme.

Tilsæt boullion og læg låg på, lad det koge i 15 minutter.

Lav imens tilbehør
Torsken lægges i et ovnfast fad på bagepapir. Rul dem, hvis stykkerne er tynde. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15 minutter.

Bland honning, æbleeddike og citron i en skål og vend med æbleternene.

Rist bacon sprød på en pande og skær i små tern

Derefter
Blend suppen og smag til med piskefløde, salt, peber og muskatnød.

Anret suppen
Lav en lille forhøjning i midten med æbletern, og læg torsken derpå.

Suppen hældes rundt om torsken, og tilsidst drysses med sprød bacon og et par enkelte æbletern oven på torsken.

Lidt frisk timian pynter smukt på toppen.