Jordskokkesuppe med torsk æbletern og bacon


Cremet, smagfuld og samtidig mild og overraskende jordskokkesuppe.
Min jordskokkesuppe toppes med søde og syrlige æbletern, sprød og salt bacon, mør og mild ovnbagt torsk, og så selvfølgelig den cremede og fyldige jordskokkesuppe.
Den blev simpelthen så god. En ting er suppen, som er ret simpel og lækker i sig selv. Men tilbehøret er virkelig helt enestående til en jordskokkesuppe – så prøv endelig. Jeg tror næsten denne suppe er min yndlings – selv om det er svært at vælge, for der er jo virkelig mange gode.
Jordskokkesuppe med torsk, æbletern og bacon
- 350 g jordskokker, skrællede og skåret i tern
- 300 g kartoffel, skrællede og skåret i tern
- 2 løg, skåret i mellemstore tern
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 2 stængler frisk timian, eller 1 tsk. tørret timian
- 2 spsk olivenolie
- 1 l hønsebouillon
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 1 dl piskefløde
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 tsk honning
- 1 citron, 1 tsk. citronsaft herfra
- 2 torskefilet, Ca 1/2 torskefilet pr. portion
- 2 skiver bacon
- 2 æble, skåret i tern
Sauter jordskokker, kartofler, løg, timian og hvidløg i en gryde med olivenolie i 2 minutter ved middelvarme.
Tilsæt boullion og læg låg på, lad det koge i 15 minutter.
Lav imens tilbehør
Torsken lægges i et ovnfast fad på bagepapir. Rul dem, hvis stykkerne er tynde. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15 minutter.
Bland honning, æbleeddike og citron i en skål og vend med æbleternene.
Rist bacon sprød på en pande og skær i små tern
Derefter
Blend suppen og smag til med piskefløde, salt, peber og muskatnød.
Anret suppen
Lav en lille forhøjning i midten med æbletern, og læg torsken derpå.
Suppen hældes rundt om torsken, og tilsidst drysses med sprød bacon og et par enkelte æbletern oven på torsken.
Lidt frisk timian pynter smukt på toppen.
Hej Ann-Christine :)
Det lyder virkelig lækkert! Hvor mange grader skal torsken bages ved, og har du bare brugt varmluft? :)
Med venlig hilsen
Anne Katrine
Ja, det er også en af de bedste supper jeg har smagt :) Så håber jeg du kan lide den.
Jeg har bagt torsken ved 180 grader i almindelig ovn, omkring 12-15 minutter.
Kh Ann-Christine
Får en pludselig craving for jordskokke suppe. Tænker at jeg enten må oppe mig kulinarisk eller blive logerende hos dig.:D
Ku´ da være hyggeligt, Maiken :-)
Hvis du skulle få lyst til at give dig i kast med suppen, så er den okay nem at lave – og jeg må virkelig anbefale at prøve den ;)
mmh, det dufter nærmest gennem skærmen. det kommer fluks på madlisten. tak for brugbar inspiration og dejlige billeder.
Selv tak, Linda – det er dejligt at høre :) Jeg håber virkelig suppen smager dig, for den er strøget direkte ind på pladsen som en af mine topfavoritter
Hej :-)
Det ser super lækkert ud, lige en ret jeg skal forkæle min vintersyge krop med!
Vil blot spørge om det skulle være noget problem at halvere opskriften?
Ha’ en forsat dejlig uge! :-)
Mvh Eva
Hej Eva,
Den er jeg sikker på, at du bliver rigtig glad for at forkæle dig med :)
Du kan sagtens halvere opskriften, eller alternativt fryde halvdelen ned inden du tilsætter fløden. Så er der nem aftensmad en anden gang
Rigtig god uge til dig og god bedring
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Vi har lige lavet din suppe til aften og vil bare lige sige dig at den blev fantastisk god. Overraskende med de æblestykker. Det var et raffineret tvist :-) Tak fordi du delte den.
Hej Marie-Louise,
Det er rigtig dejligt at høre. Det er blevet min personlige favoritsuppe og jeg synes nemlig også selv at æblestykkerne er med til at gøre den til noget helt særligt. Jeg er glad for, at den faldt i jeres smag også :)
Kh Ann-Christine
Hmmmm. Super god og nem suppe. Manden var vild med den. Tak fordi du deler med os. Mvh Mette
Selv tak og tak for tilbagemeldingen :) Vi fik den også selv tidligere på ugen, hele familien er vilde med den herhjemme
Tak for en vellykket nytårsforret. Godt nytår. Mvh Anne
Hej Ann-Christine.
Super dejlig suppe – er fra dags dato blevet min ynglingssuppe :-) super lækkert med syrlige æbler og saltet bacon og lidt fyldig fisk. Nam nam og tak for opskriften.
Fald egentlig først over din side for nogle dage siden – og er blevet helt grebet. Super dejlig side du har:-) …bliv endelig ved.
Kh Mina
Hej Mina,
Hvor er det dejligt at høre :) Tusind tak! Dejligt at du fandt frem til min side
Det er også vores favoritsuppe herhjemme
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Havde tænkt at jeg vil forsøge mig med denne opskrift imorgen. Jeg er dog lidt i tvivl om torsken – er én torskefilet nok til fire? På billedet (og i to-do beskrivelsen) ser det ud som om der er en hel i én portion, skal der ikke være det?
Kan æbleeddiken erstattes af andet?
Tak for en rigtig flot og inspirerende side!
Mvh Anne Sofie
Hej Anne Sofie,
Uhm, den opskrift er blevet en sand klassisker herhjemme ;) Det kommer meget an på størrelsen af torskefilet. Dem kan køber hos fiskehandleren kan være ret store, så der har jeg taget en hel og delt den – jeg vil beregne omkring 100-150 g pr person.
-og tak for de søde ord om bloggen, det er jeg glad for at du synes
Kh Ann-Christine
Alletiders! Det går jeg efter. Og hvad med æbleeddiken?
Hov det havde jeg overset :) Citronsaft er et glimrende alternativ.
Første gang jeg lavede jordskokkesuppe. Denne opskrift er super skøn.
Tak :)
Uhm! En af de gode ting ved efteråret er simreretter og supper :-) Her har vi en ugentlig suppedag i vinterhalvåret og i går var denne her på menuen. Rigtig lækkert og bestemt ikke sidste gang, at vi laver den :-)
Hvor hyggeligt med ugentlig suppedag og denne er altså også en af mine favoritter :)
Tak for mad. Jeg har serveret jordskokkesuppe og rødbedeboller for mand og svigersøn. De var vilde med det. Jeg havde købt frosne torskestykker af 125 gram stykket. De skulle ved 180 grader almindelig ovn have 25 minutter.
Æbleeddike havde jeg ikke, men jeg havde granatæbleeddike og det var så fint.
Rødbedebollerne var ikke langtidshævede, men fine alligevel.
Tusind tak for opskrift og inspiration.
Hvor er det dejligt at høre :)
Hej kender du et godt fuldkorns eller groft brød/bolle man kan bage til ?
Jeg bager ofte dette: http://www.valdemarsro.dk/verdens-nemmeste-og-bedste-hjemmebagte-boller/
og kommer indimellem mere groft mel i.
Ellers er der flere gode opskrifter her: http://www.valdemarsro.dk/category/opskrifter/broed-og-boller/
Kære Valdemarsro.. Jeg vil simpelthen bare gerne sige tusinde tusinde tak for en helt fantastisk blog.. Jeg lavede denne her suppe igår – hverken første eller sidste gang.. Den er intet mindre end fantastisk med alt tilbehøret.. Jeg tror faktisk, vi vil indvie den til gæsteforret.. Tusinde tak.. Min Gustav på 8 år har bestemt samme livret som din Julie – med spagetti bolognese som din Julie.. Nogle gange lokker jeg ligefrem med at, du kan sagtens spise retten for den er fundet på fra Ann – Christine ❤️?..
Og så vil jeg spørge, om jeg stadig kan købe din bog igennem dig med en lille signatur.. Om jeg kan betale på mobilpay eller andet..
På forhånd tusind tak. Venlig hilsen Helle
Hej Helle,
Ha ha, hvor er det skønt og godt hvis det kan lokke lidt til at prøve nyt :) Og tusind tak for de meget søde ord, det gør mig så glad og både varmer og inspirere meget!
Du kan sagtens købe min bog hos mig, bare send mig en mail (mail@valdemarsro.dk) så finder vi fint ud af det :)
Rigtig dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej Valdemarsro,
Er ved at planlægge Halloweennweekend og vil høre om din jordskokkesuppe kan fryses??
Tak for de mange gode opskrifter
God efterårsferie
Mange hilsner Rikke
Hej Rikke,
Hvor lyder det hyggeligt!
Jeg har ikke selv prøvet at fryse den, men tror sagtens det kan lykkedes. Bare lad den tø langsomt op i køleskabet efterfølgende og når den er tøet op, så varm den langsomt op til kogepunktet i en gryde og lad den simre nogle minutter.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hejsa, blot et kort spørgmål, da jeg har planlagt at lave denne her suppe i aften (den lyder jo forrygende) Men er den tænkt som blot en forret? (Mængdemæssigt) Eller er der nok til en hovedret til 4 personer?
Vi spiser den som hovedret – 2 voksne og 2 børn, med brød til.
Er I 4 voksne, så kom gerne lidt flere jordskokker og kartofler (850 g i stedet for 650 g) i og en smule mere hønseboullion, så skulle det passe fint.
Kh AC
Den bedste suppe til dato! Wow – gode smagsnuancer – jeg var skeptisk på æble-tingen, men det er jo prikken over i’et! Tak for endnu et fremragende måltid:)
Jubii, hvor er det skønt at høre!
Tusind tak for din søde hilsen :)
Mums en lækker suppe ? Desværre hittede den ikke rigtigt hos mine 3-årige tvillinger, men måske de kan vænne sig til den ?
Har jævnligt checket dine super inspirerende opskrifter, men er først for nylig begyndt at følge rimeligt fast med i nye indlæg. Du er rigtig god til at skrive om og fokusere på alle de små ting, som kan give hverdagen ekstra glans. Tak for en masse dejlig inspiration.
:) jeg kom sådan til at tænke på dette indlæg: http://www.valdemarsro.dk/gulerodsboller-med-solsikkekerner-gulerodder-og-havregryn/ og historien om grøntsagssuppe, der var de så godt nok omkring 2 1/2 år – da mine børn var i den alder svingede det så meget fra dag til dag, det der hittede den ene dag, ville de ikke spise den næste og omvendt.
Måske dine to er vilde med suppen næste gang, det håber jeg ;)
Og tusind tak for dine søde ord og dejlige hilsen, det er jeg virkelig glad for at høre – det varmer på sådan en småkold regnvejrs(forårs)dag :)
Kh AC
Ja, det er ikke altid til at blive klog på, hvad de kan lide og ikke lide. For et års tid siden kunne jeg godt få dem til at spise blendede grøntsagssupper, men nu hitter det ikke ligefrem. Det var faktisk derfor, jeg prøvede denne – i håb om at spændende tilbehør kunne gøre en forskel. Den ene spiste faktisk også en halv portion, men det rugbrød, jeg tilbød hans bror, fristede mere end en ekstra portion suppe. Øv. Men jeg synes, at den var virkelig lækker. Og der skal jo også være noget til mig ?
Hej Ann-Christine
Tænker på at lave suppen til gæster – kan den forberedes dagen inden. Jeg tænkte at gøre den klar frem til fløden tilsættes.
Mvh
Vibeke
Det kan du sagtens gøre.
Rigtig god fornøjelse med den :)
Kh AC
Hej
Kan man servere torsken kold i suppen. Vi skal have den med ud af huset og kan godt varme suppen. Hvis ikke man kan må torsken så blive varmet og evt hvordan
Hilsen Heidi
Det kan du sagtens og det vil fungere glimrende!
Den kolde tilberedte torsk vil blive lunet helt tilpas af den varme suppe, så det skal nok blive en dejlig servering.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Fik den til aftensmad i går – så lækker og æblerne er prikken over i’et. Den skal vi bestemt have igen. Mange tak :D
Mh Elisabeth
Hvor er det dejligt at høre :) Tak for din søde tilbagemelding på opskriften ♡
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Tak for en super blog, som altid er god at finde inspiration i, når man trænger til lidt nye retter ?
Jeg har fået en masse jordskokker, så tænkte om man kunne lave stor portion og så fryse. Hvad er din erfaring, kan suppen fryses, og tages op til lidt nemmere aftensmad?
Mvh Lotte
Ja, det kan den sagtens :)
Tusind tak for din søde hilsen, det jeg glad for at høre ♡
Kh AC
Hej Ann-Christine.
tak for opskriften på den herlige jordskokkesuppe!
Jeg snød med æbeltoppingen: gav bare ternene en omgang i en gryde med lidt olivenolie og timian – jeg ville havde dem varme.
Vi gør suppen til forret nytårsaften – måske med kammuslinger…
Mange hilsner
Sanne
Tusind tak for din søde hilsen, Sanne og sikke en skøn ide at spise den til nytår med kammuslinger i – det tror jeg da lige vi skal overveje at servere også :)
Rigtig dejlig dag til dig
Kh AC
Hej. Jeg kan se at suppen er beregnet til 4 personer, men er dette som hovedret? Jeg vil gerne lave den til nytår til 8 personer nemlig, men er bange for at stå med aaalt for meget suppe hvis jeg laver dobbelt portion ? jeg håber du kan hjælpe
Mvh Kristine
Opskriften er lavet som hovedret til 4 pers. men jeg vil nok vælge at lave 1 1/2 gange opskriften alligevel, så du er sikker på at der er nok. Skulle der være en portion suppe i overskud, så kan den fint fryses ned til nem aftensmad på en travl dag :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Endnu en vinder fra Valdemarsro ??
Jeg gav suppen lidt lime og en snas chili og torsken lidt revet citronskal….. det tog den ikke skade af.
Så skønt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen (og gode tip med citron, lime og chili)
Kh AC
Hejsa :)
Mm jeg bliver virkelig lækkersulten nu :)
Ved du om suppen kan fryses?
Mvh Line
Det kan den sagtens :)
Super opskrift. Så lækkert!
Jeg kan også anbefale sprøde, hjemmelavede jordskokkechips som rolling!
Det lyder også lækkert :)
Hej skal bare lige høre hvordan du damper fisken (vandbad i oven?) og hvad du mener med rolle den.
Mvh Lasse
Jeg gør blot som beskrevet i opskriften og damper den ikke, men bager den. (du kan dog fint dampe dem og evt blot pakke den ind i bagepapir med en smule boullionvæde i.
Kh AC
Super tag få dit svar. Det skal være forret til nytår så skal side lige i skabe :)
Hej Ann-Christine.
Kan man godt lave jordskokkesuppen dagen før, man skal have gæster og så bare opvarme den inden brug?
Mvh Helle
Ja, det kan den sagtens klare. Hvis du lige blender den med lidt piskefløde inden serveringen bliver den dejlig cremet og helt som frisklavet
Kh AC
Tusinde tak for hurtigt svar.
Så vil jeg glæde mig, til at prøve den???
Kh Helle
Super opskrift, nem at lave, dejlig smag.
Smager ikke så kraftigt af jordskokker, så man kan justere forholdet med kartofler for at få den ønskede smag.
Opskriften her rakte til 6 portioner.
Brugte 3 torskefilletter i supermarkedsstørrelse, som blev halveret på langs.
Dejligt at høre – mange tak for tilbagemeldingen :)
Kh AC
Hej A-C
Jeg vil godt advare mod at blende suppen mens den er Kogende. Det kan desværre få katastrofale følger. Blende temperatur max 80 grader
Vi bruger i øvrigt din blog ofte.
Hej Ann-Christine!
Jeg er en trofast bruger af dine opskrifter og anbefaler altid din website, når mine venner og bekendte roser min mad.
Jeg skal have gæster på søndag, men har dårlig tid til at lave maden.
De skal have Jordskokke-suppe, men kan jeg lave den og fryse den ned?
Er spændt på dit svar. Ellers skal jeg finde på noget andet.
De bedste hilsner og tak for fantastiske opskrifter.
Hej Hanne,
Den kan godt fryses, men vend evt med at komme fløde i til efter den er tøet op og varmet op igen til serveringen.
Blend den grundigt igen efter fløden er i og smag til lige inden servering.
Rigtig god fornøjelse og tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre :)
Skøn aften til dig og god fornøjelse med middagen
Kh AC
Mmm den ser vel nok lækker ud! Bare lige et enkelt spørgsmål: skal jordskokkerne veje 350 gram før eller efter, de er blevet skrællet?
Jeg glæder mig til at prøve suppen ?
Efter de er skrællede – men det kommer sig ikke så nøje om der ryger 25-30 gram fra eller til
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej
Ser super lækkert ud!
Hvad tænker du om at udskifte torsken med hummerhale her til nytår, eller ville det være synd for retten/harmonien?
Mvh Kirsten
Det vil jeg helt sikkert synes ville være rigtig lækkert!
Rigtig god fornøjelse og godt nytår til jer
Kh AC
Hej Ann-Christine
Den opskrift lyder rigtig lækker og vil afprøve den.
Men kunne man evt i stedet for kartofler, kun bruge jordskokker. Kartofler er ikke så godt for diabetikere, men de kan spise jordskokker.
Mvh
Mathilde
Hej Mathilde
Du kan også lave den kun med jordskokker
God fornøjelse
Kh AC
Laver kun din jordskokkesuppe. Og dog. Torsken er skiftet ud med rejer. Og en lille smule af din løvstikkepesto. Det er familiens favorit.
Dejligt at høre og det lyder virkelig lækkert også.
Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Wow en lækker suppe!
Jeg brugte sød kartoffel istedet for almindelig, det var fint.
Hvor meget citron skal der bruges til æbleternene? Skal lave til 12 Pers.
Der står 3 citroner, 1 tsk saft derfra
Skal de skæres i både?
Dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Jeg har lavet jordskokkesuppe næsten som ovenstående, som vi var godt tilfredse med, men i mangel af bedre ristede jeg gulerødder i mikroovn, som blev rigtig gode. Det var mon erfaring som jeg giver videre.
Jeg har også købt din kogebog AFTENSMAD og har ønsket mig den nye i fødselsdagsgave i næste måned.
Vi er nærmest selvforsynende med grøntsager og som følge deraf kan jeg godt lide at prøve noget nyt og finder en del inspiration på nettet og i diverse kogebøger.
Med venlig hilsen og tak for dine inspirationskilder.
Else Rasmussen
Hej Else,
mange tak for din søde hilsen og skønne tilbagemelding.
hvor lyder det dejligt at være næsten selvforsynende med grønt.
Rigtig god dag til dig.
Kh Ann-Christine
Tak for en lækker opskrift – selv vores børn på 4 og 7 synes det var lækkert :-).
Det er jeg glad for du synes, tak for din søde hilsen
Glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine