Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/verdens-nemmeste-og-bedste-hjemmebagte-boller/ Boller Brød og Boller, Brunch, Morgenmad

Verdens bedste hjemmebagte boller – og nemmeste

I går aftes rørte jeg hurtigt dejen sammen til de de boller vi spiste til morgenmad i morges. Det er den nemmeste dej i hele verden og kan varieres i det uendelige. Og ja, jeg kalder den også verdens bedste hjemmebagte boller. Dejen og bollerne minder nemlig ret meget om Verdens Bedste Brød. Bageteknikken er dog anderledes og hurtigere.

Perfekte til en god morgenmad, som eftermiddagsboller, til sandwich eller som tilbehør til aftensmad.

PT10HPT15M8

Verdens bedste hjemmebagte boller

Tid i alt10 timer
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal8 stk.
Ingredienser
  • 5 dl vand
  • 5 g gær
  • 2 tsk flagesalt
  • 400 g hvedemel
  • 250 g fuldkornshvedemel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør vand og gær sammen.

Tilsæt 400 g hvedemel, sammen med salt og derefter resten af mel, kerner eller hvad du har lyst til.

Rør rundt så det er blandet godt sammen, det skal ikke æltes eller røres i timevis.

Dæk skålen med låg eller et rent viskestykke.

Lad det stå på køkkenbordet natten over, eller i minimum 10 timer.

Om morgenen tændes ovnen på 250 grader. (hvis der er dampfunktion på ovnen, så kan det anbefales.)

Hæld dejen ud på en meldækket bordplade. Fold dejen 2-4 gange over hinanden og skær den så i 8 lige store stykker som lægges på en bageplade med bagepapir.

Lad det stå til ovnen er varm og bag så bollerne i 10 minutter ved 250 grader, derefter skrues ovnen ned på 230 og bollerne bages videre i 10-15 minutter (afhænger lidt af din ovn)

Note: Mel efter eget valg
I denne opskrift variere jeg de sidste 250 g mel fra gang til gang og bruger lige så gerne en blanding af: solsikkekerner, mandler, havregryn, grahamsmel og det sidste ølandshvede.

Der kan også bruges ren hvede eller hvad man lige har lyst til. Jeg kan dog godt lide dem lidt grove, men holder frø, nødder, flager og gryn til en mængde på max 1 1/2 dl og så groft mel for resten.