Gå til forsiden
Menu

Verdens nemmeste og bedste hjemmebagte boller

I går aftes rørte jeg hurtigt dejen sammen til de de boller vi spiste til morgenmad i morges. Det er den nemmeste dej i hele verden og kan varieres i det uendelige. Og ja, jeg kalder den også verdens bedste hjemmebagte boller. Dejen og bollerne minder nemlig ret meget om Verdens Bedste Brød. Bageteknikken er dog anderledes og hurtigere.

Perfekte til en god morgenmad, som eftermiddagsboller, til sandwich eller som tilbehør til aftensmad.

Efter morgenmaden har vi bygget vi en hyggelig hule i stuen med tæpper. Pippi Langstrømpehule kaldes den. Lige nu sidder Johan og Julie inde i hulen med lommelygte, alle deres bamser, dyner, puder og tæpper og læser Pippi Langstrømpe bogen højt for hinanden. Super familieidyl på en solskins lørdag morgen i februar. Det er et af de guldglimt i mit liv, som jeg virkelig elsker højt. Et af de øjeblikket hvor de hygger sig så meget sammen, at det er vigtigt vi ikke forstyrre og hvor vi forældre bare kan nyde idyllen, drikke en kop kaffe, læse avisen, en bog eller lige skrive et hurtigt blogindlæg … ;)

Verdens bedste hjemmebagte boller – 8 store bollerUdskriv opskrift

Verdens bedste hjemmebagte boller – 8 store boller

 • 5 dl vand
 • gær på størrelse med en ært
 • 2 tsk groft havsalt (maldon er min favorit)
 • 6 dl hvedemel
 • 4 dl mel efter eget valg. Jeg blander med løs hånd og har i disse boller brugt: solsikkekerner, mandler, havregryn, grahamsmel og det sidste ølandshvede. Der kan også bruges ren hvede eller hvad man lige har lyst til. Jeg kan dog godt lide dem lidt grove, men holder frø,nødder, flager og gryn til en mængde på max 1 1/2 dl og så groft mel for resten.

Vand og gær røres sammen. De 5 dl hvede mel røres i. Tilsæt salt og resten af mel, kerner eller hvad du har lyst til. Rør rundt så det er blandet godt sammen, det skal ikke æltes eller røres i timevis. Dæk skålen med en overskåret frysepose (det holder på fugten) og et rent viskestykke. Lad det stå på køkkenbordet natten over, eller i minimum 10 timer. Om morgenen tændes ovnen på 250 grader. På min ovn er en funktion med fugt, den brugte jeg. Ellers kan du stille et fad med vand på en rist på nederste rille i ovnen (det giver lidt mere knasende sprød skorpe). Hæld dejen ud på en meldækket bordplade. Fold dejen 2-4 gange over hinanden og skær den så i 8 lige store stykker som lægges på en bageplade med bagepapir. Lad det stå til ovnen er varm og bag så bollerne i 10 minutter ved 250 grader, derefter skrues ovnen ned på 230 og bollerne bages videre i 10-15 minutter (afhænger lidt af din ovn)

 86 kommentarer

 • Bodil skrev:

  Tak for opskriften på nemme boller…dem skal jeg helt klart snart prøve. Det lyder og nemt og det er en rigtig god ide, det med at rører dejen sammen aftenen før.
  God “weekendnydning” til dig!

 • Øglemor skrev:

  Halleluja! Gik netop og overvejede, hvad jeg skulle bage til familiefødswlsdag i morgen, men nu ved jeg det. Tak for opskrift! :)

  • Ann-Christine skrev:

   Rigtig god fødselsdagsfest i dag. Vildt at den søde øgle er 3 år nu – det er nogle store børn vi har efterhånden :)

 • Bager du med varmluft eller ej? Noterede mig at med verdens bedste brød i gryde, var du absolut ikke tilhænger af varmluft. Hvordan er det med disse boller?

  Kh
  Lykke

  • Ann-Christine skrev:

   Kære Lykke,
   Jeg bruger faktisk sjældent varmluft i det hele taget. Kun hvis jeg laver noget hvor jeg har flere plader igang, så gør jeg. Jeg synes ikke helt jeg har følingen med min mad når jeg bruger varmluft – for mig personligt er det mest et smagsspørgsmål, for andre er der en længere teoretisk forklaring ;)
   Når jeg bager så bruger jeg enten almindelig ovn, eller almindelig ovn med fugt. Det er ikke alle ovne der har den funktion, men det kan løses ved et fad med vand på en rist i ovnens nederste rille.
   Kh AC

 • Mmm – de ser da bare for lækre ud!! Jeg vil helt sikkert have dem prøvet, tak for opskriften :)

 • Conny skrev:

  Hej Ann-Christine.
  Først, tusind tak for din dejlige blog – elsker dine billeder og opskrifter og følger dig troligt :-).
  Jeg lavede dine boller her forleden; mine var ca. 7 dl. fuldkorns hvedemel, 2 dl. rugmel og 1 dl spelt flager. De blev super lækre og blev til en rigtig dejlig grov frokost bolle, som jeg ønskede. Kan KLART anbefales :-). Kh Conny

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Conny,
   Tusind tak, det er jeg simpelthen så glad for at høre!
   Dine boller lyder lækre, jeg skal have købt noget rugmel, det bruger jeg altså for lidt, faktisk. Og det smager jo så lækkert. Din variation skal prøves i weekenden.
   Kh Ann-Christine

 • Conny skrev:

  Jamen jeg var faktisk også helt stolt af mig selv :-). Jeg er ikke den største ørn i et køkken, men nogle gange lykkes det altså, **smiler*. Jeg puttede desuden en blanding af solsikkefrø og 5-korns blanding i, bare sådan med løs hånd, da jeg elsker korn generelt… MUMS.
  Jeg lavede nogle til mine børn, som bare var 100 % fuldkorns hvedemel og de gled også hurtigt ned. En rigtig god bolle til børn faktisk, og hvor de plejer at spise 2-3 alm. hvedemels boller, så spiste de kun 1 denne morgen, da den fyldte noget mere i maven mente de :-D.

  Man kunne sagtens smage, at det var ud fra samme metode, som verdens bedste brød, som vi også bager tit i huset. Så tak for inspirationen..

  • Ann-Christine skrev:

   Jeg elsker også solsikkefrø og korn, der kommer også ofte en håndfuld i mine boller og brød. Dejligt at dine børn tog så godt i mod disse boller, det gjorde mine også. Og så er det bare så nemt med den her opskrift – den kan varieres i det uendelige og tager max 10 minutter at lave + bagning.
   Jeg siger selv tak for inspirationen ;) Elsker at vi kan dele herinde, det er så hyggeligt!

 • Conny skrev:

  Altså jeg MÅ smage ølandshvede men hvor køber du det ? Jeg har søgt på nemlig.com som du tit bruger til de specielle tinge og de har det ikke :-(.

 • Ina skrev:

  Hej Ann-Christine,
  Tak for en fantastisk og meget inspirerende blog!
  Jeg har forsøgt mig med dine boller et par gange (jeg plejer ellers ikke at have talent inden for netop dette gastronomiske metier…), og de bliver super i smag og konsistens. men lidt for flade, synes jeg… har du nogle gode ideer ift hvad jeg gør forkert / kan forsøge mig med?
  På forhånd tak:-)

  • Ann-Christine skrev:

   Kære Ina,
   Mange tak :) Jeg synes selv det svinger lidt efter hvilken meltype, hævetid, luftfugtighed og type af ovn. Prøv evt at komme 1/2 – 1 dl mere mel i, det burde kunne gøre det :)
   Kh AC

 • katrine skrev:

  Jeg er altid på udkik efter gode boller – så nu går jeg igang med dem her. Men jeg er lidt usikker på opskriften. Du skriver 4 dl mel efter eget valg. Jeg tænkte mandler, solsikker og havregryn. Tæller 1 dl mandler og 1 dl solsikker som 2 dl mel? Min dej er nemlig ganske våd…?? Håber på et hurtigt svar.

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Katrine
   Jeg ville selv erstatte 1 dl med frø og kerner. De suger ikke så meget væske som fx havregryn, grahamsmel eller lign. Derfor vil dejen blive mere våd jo mindre vandskyende ingredienserne er. Dejen skal være ret klistret dog!
   Prøv evt at komme lidt ekstra havregryn eller mel i
   Håber de bliver gode :)
   Kh Ann-Christine

 • Christel skrev:

  Hej Ann-Christine,
  Denne weekend blev disse boller bagt igen som i sidste uge. De blev mindst ligeså gode selvom der blev ‘kastet’ lidt forskelligt i.
  Ville høre dig om du har erfaring med at bage et helt brød af denne opskrift? Tænker det ville så lækkert men måske et meget fladt brød (selvom bollerne hæver imponerede meget med den lille smule gær)?
  Tak igen for din fantastisk dejlige blog, tjekker for inspiration flere gange ugentligt (specielt efter weekenden skal jeg se hvad du har lavet;-).
  Mvh Christel.

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Christel,
   Jeg bager ofte brød efter denne opskrift. Så kommer jeg det i en 250 grader varm gryde med låg. Se denne opskrift: http://www.valdemarsro.dk/hjemmebagt-grydebrod-verdens-bedste-brod/
   Og tusind tak for de søde ord, det gør mig meget glad!
   Kh Ann-Christine

   • Louise Skau skrev:

    Hejsa. Sad lige og svælgede i lækre opskrifter og billeder der sætter tænderne i vand. Dét brød i gryde. Dur en gryde med glaslåg, og har du prøvet i en römertopf?
    Hilsen Louise

    • Ann-Christine skrev:

     Hej Louise,
     Hvis gryden kan tåle de høje temperaturer, så ja måske … Jeg har hørt om glimrende resultater i en römertoft, så det er ihvertfald et forsøg værd :)
     Kh Ann-Christine

 • Christel skrev:

  Hej igen Ann-Christine,

  Nu er disse boller blevet et fast ugentligt indslag hver lørdag morgen:-). Jeg elsker dem, og syntes de er bedre end koldthævede boller.
  Jeg syntes også de holder sig rigtig gode efter flere dage (i min lukkede brødkurv af stof).

  Jeg har før forsøgt mig lidt med surdej, og syntes smagen er så dejlig. Ved at denne dej står i stuetemp syntes jeg man kommer lidt derhen af.
  Ville høre dig om du har prøvet eller kan forstille dig hvad der ville ske, hvis dejen stod ude i mere end 10 timer, f.eks. et lille døgn?? Tænker at det kun ville forstærke surdejs effekten og derved bedre smagen….? Hmm jeg må nok ekspermentere lidt med det.

  Tak igen for dejlig blog. Glæder mig til du kommer i julestemning, det skal nok give nogle gode billeder og indslag forestiller jeg mig;-)

  Kh Christel.

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Christel,
   Hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre, det er også en ofte brugt opskrift herhjemme :)
   Jeg har aldrig selv haft den stående så længe, max omkring 12 timer tror jeg. Der er en risiko for at dejen bare falder sammen. Måske hvis du har mulighed for at stille den i et køligt rum ved 12-15 grader? Og så med en smule mindre gær. Lad mig endelig høre hvordan det går med eksperimentet.

   Jeg glæder mig også til at komme i julestemning, det plejer at ske for mig i midten af november og der er jo ikke længe til – når vi kommer dertil så prøv endelig mine pebernødder som var på bloggen sidste år: http://www.valdemarsro.dk/perfekte-pebernodder/
   De er SÅ gode
   Kh Ann-Christine

 • karsten skrev:

  ang: verdens nemmeste boller ..
  “hæld dejen ud på en meldækket bordplade”, der knækker filmen fuldstændig for mig, jeg er ikke specielt vild med og bage og søger bare det nemmeste.
  Har en gang lært en verdensnemmeste opskrift, som selv jeg ku forstå:
  – Man blander noget mel, vand, lidt salt til en lidt flydende, dej m lidt gær, natten over i køler og så direkte op på en plade med et par skeer, og i ovnen på 200 et eller andet til de lyder hule.
  – Bom færdig.
  Ikke noget m groft havsalt.

  Nå men, jeg har prøvet igen, men noget kikser, og de flyder ud og jeg søgte derfor en opskrift på disse “verdensnemmeste” boller. Så ergo, jeg mener ikke det her er -verdensnemmeste- opskrift.
  vh Karsten

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Karsten,
   Jamen, så gør du jo bare som du plejer, hvis det virker for dig ;-) Jeg laver også dem hvor man bare tager dem direkte op på pladen, men jeg synes disse bliver en smule bedre – smag og behag … det er jo individuelt
   De bedste hilsner
   Ann-Christine

 • Thilde skrev:

  Hej AC,
  Tak for en masse skønne opskrifter.
  Bruger du koldt vand – eller lunken vand?
  Med venlig hilsen
  Thilde

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Thilde,
   Selv tak, jeg er glad for at du kan bruge dem :)
   Jeg bruger bare det kolde vand fra hanen, men lader det ikke løbe så det bliver iskoldt. Lunkent er måske egentlig bedre i forhold til at få gæren aktiveret, men jeg synes det lykkedes meget godt alligevel når hævetiden er så lang.
   Kh AC

 • René Lindhardt skrev:

  Lyder som en god opskrift på boller, jeg vil prøve.
  Kan de fryses med godt resultat?
  mvh
  René

 • Rikke skrev:

  Jeg faldt lige over denne opskrift, og den må da prøves. :-) Jeg har lovet at bage en omgang boller til min mor, og hun vil nævnte at der gerne måtte komme gulerødder i. Og her er det så, at jeg vil spørge dig om, om jeg kan komme gulerødder i, selvom den skal stå til i morgen?
  Sejt indslag i Go’ morgen Danmark i dag, hvor er du god! Nyder at følge med i dit univers her på bloggen, det er simpelthen indbegrebet af hygge! Det er så lyst, hyggeligt og nærværende! :-)

  Mvh. Rikke

 • Rabia skrev:

  Mums hvor blev de gode! Bagte dem til brunch i morges, men min dej var meget våd i går aftes, hvor jeg ikke tænkte over det yderligere. Den var stadig våd i morges og meget svær at håndtere så der måtte flere dl mel oven i. De 4 dl blev til havregryn, grahamsmel, valnødder og rosiner.. Opskriften skal klart anvendes igen, blot med mere mel i :)

  • Ja, Det er altid så svært med mel, der skal man virkelig prøve sig frem. Men dejligt at høre at dejen blev god. God ide med rosiner, de, og valnødderne suger nok heller ikke så meget væske, så der skal mere til. (uhmm, jeg elsker også de boller med valnødder i) :)

 • lea skrev:

  Hej :) Er helt sikker på jeg skal bage disse boller til min mødergruppe imorgen? Men er det en hel pakke gær jeg skal bruge?

  • Ann-Christine skrev:

   Nej, bare en smule, omkring 10 gram – hvad der svarer til størrelsen på en ært.
   Rigtig god fornøjelse :)

 • lea skrev:

  Tak for svar :) Nu er jeg godt igang. Min dej er utrolig klistret? Skal den være det?

  • Ann-Christine skrev:

   Ja, den skal være klistret også efter at den har hævet natten over eller i minimum 10 timer. -Men ikke så klistret at du ikke kan komme til at folde den. Så skal du måske bruge en smule mere mel på bordpladen.

 • Rose Marie skrev:

  Hej Ann-Cristine
  Jeg er nysgerrig for hvorfor man stiller vand med ind når man bager bollerne?
  Skal der meget fugt til dem før de bliver gode?

  Mvh Rose

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Rose,
   Man kan sagtens gøre det uden. Vand giver en fantastisk damp inde i ovnen, som gør bollerne ekstra sprøde og lækre. De bliver også vældigt gode uden. Da vi boede på Østerbro havde jeg en ovn med dampfunktion, det var ret genialt til den slags.
   Nu laver jeg dem både med og uden vand i ovnen, begge dele virker
   Kh AC

 • Heidi skrev:

  Tusind tak for en fantastisk opskrift. Det blev uden sammenligning de bedste (og flotteste) boller jeg nogensinde har bagt :)

  • Heidi skrev:

   Og så lige et tillægsspørgsmål. Hvordan opbevarer du bollerne (og friskbagt brød generelt) så de holder sig bedst? Jeg har læst mig frem til at brød med hvedemel ikke skal i køleskabet, og i en lukket plasticpose vil brødet hurtigt miste sin sprøde skorpe og blive sej og svampet. Jeg har ikke en papirpose så nu har jeg smidt dem i en perforeret plasticpose og kommet dem i en brødkasse.

   • Ann-Christine skrev:

    Jeg opbevarer oftest hjemmebagt brød i en frysepose på køkkenbordet – eller fryser ned og luner inden det spises.
    -jeg tror dog at papirsposemetoden er mest korrekt og giver den bedste holdbarhed.

  • Ann-Christine skrev:

   Fantastisk! Det er dejligt at høre :)

 • Mette skrev:

  Hej
  Sikke en fin blog – et rigtig godt sted at hente inspiration :)
  Disse boller må jeg prøve! Vil dog høre om du ved om man kan bruge en røremaskine til at blande/ælte dejen?

  • Ann-Christine skrev:

   Tak, det er dejligt at høre
   Det kan man sagtens, men denne dej skal kun lige blandes og ikke æltes.
   Jeg må have mig en røremaskine, så jeg kan komme i gang med at teste opskrifter til sådan en sag ;)

 • Stine Jordt skrev:

  Hej Ann-Christine.
  Først og fremmest er det en fantastisk blog, med eminente opskrifter og inspiration til hverdagen! :)

  Har idag fået bagt disse lækre boller!Har prøvet mange opskrifter på forskellige boller, men disse her er de bedste, de er simpelthen så lækre!! Min kæreste er helt vilde med dem, så det bliver ikke sidste gang de bliver bagt i dette hjem :)

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Stine,
   Det er da godt nok den skønneste kompliment! Tusind tak, jeg er super glad for at du kan bruge mine opskrifter :)
   Kh AC

 • Hanne skrev:

  Disse boller er blevet favoritten i weekenden, hvor vi hygger med friskbagt brød. Jeg har både bagt dejen som boller og brød. Brødet hæver flot, hvis man lægger det ind på en varm pizzasten. Forskellen på disse og køleskabshævet dej er, at de hæver flot op, hvor den kolde dej godt kan blive lidt flad i kanterne. Og så giver foldningen også ekstra hævekraft – har nemlig prøvet at glemme det. Så tak! For en fantastisk opskrift :-)

 • Kim Fabritius skrev:

  Jeg bager ofte langtidshævede boller eller brød (i støbejernsstegso) efter verdens bedste brød metoden.
  Og synes lige at jeg vil slå et slag for Kamut mel. Mange af os “hjemmebagere” bruger jo et skønt mix af hvad der nu er i skabet – og jeg er nødt til at sige at jeg med stort held har brugt op til 60 % kamut (øko, fuldkorn osv) i brødblandingen.
  Kamut er efter min erfaring en af de typer hvor man bedst kan smage at her er brugt noget andet. Og det er velsmagende, også for børn.
  Quinu bruger jeg også men ikke for meget for her er smagen speciel.
  Jeg rører / ælter ofte blandingen lidt mere end bare blander dem sammen, som normalt i Verdens bedste brød – og lader det stå i 18 – 20 timer fx 4 timer ved stue temp, 10 timer på køl og 2 – 4 i stue temp igen hvoraf de sidste 2 kan være hævetid.
  Men prøv Kamut mel – med 30 – 60 % af melblandingen, hos os er det et hit

  • Ann-Christine skrev:

   Godt du minder mig om Kamut mel – det er alt, alt, alt for længe siden den meltype har fundet vej ind i mit køkken, og det er ærgeligt for jeg er helt enig med dig i at den er en super god meltype.

 • Shanthi skrev:

  De ser sørme dejlige ud, men bliver der kun 8 boller af den portion..?
  Go søndag

  • Ann-Christine skrev:

   Tak!
   Det kommer an på hvor store du laver dem ;) De kan sagtens laves mindre, det er lidt efter smag, behag og formål :)
   Rigtig god dag til dig

 • Christiane skrev:

  Jeg er lige nødt til at sige tak for en fantastisk opskrift!
  Seks-syv gange har jeg bagt disse boller til mødregruppen og varieret lidt i hvilke slags nødder og lign der er kommet i. De smager himmelsk og er simpelthen bare så nemme at lave – også når man er småbørnsmor! Jeg kan anbefale at komme lidt hakket mørk chokolade i. Det har været et stort hit herhjemme :-)

  • Ann-Christine skrev:

   Uhmm, jeg drømmer lidt om chokoladeboller nu ;) Jeg er sikker på at det vil vække stor begejstring herhjemme!
   Og tusind tak for din søde hilsen, det er simpelthen så dejligt at høre at du er blevet så glad for den opskrift. Vi er også ret vild med dem herhjemme :)

 • Camilla skrev:

  Hej Anne-Christine

  Har du prøvet at fryse disse boller ned og varme dem op igen ? Og hvordan gør du det ?
  Vi skal på lejrtur med min datters klasse og jeg skal bage boller til morgenmaden

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Camilla,
   Jeg tager dem bare op af fryseren og lader dem tø på køkkenbordet. De er gode når de lige bliver ristet eller lunet 5 minutter i ovnen. Et lille tip er at pensle dem med koldt vand inden de kommer i ovnen – så bliver de som nybagte igen
   Kh AC

 • Gitte K skrev:

  Hej
  Jeg skal lige være sikker på temperaturen. 250 grader lyder helt vildt varmt at bage ved. Bliver bollerne ikke brankede ??

  • Ann-Christine skrev:

   Nej, det bliver de ikke – men ovne kan være ret forskellige, så hold endelig øje med dem, og måske skal din ovn skrues ned for før min :)

 • Nina M. skrev:

  Jeg bager altid boller eller flutes efter samme opskrift som denne mindst en gang om ugen. Har fast en stor Margrete skål med låg stående i køleskabet, hvori jeg har en rest dej fra sidste brød. Laver så bare en ny portion oveni. Dermed bliver det lidt surdejsagtig og jeg skal blot vaske de skeer jeg sætter dejen med på pladen. Tak for fin inspiration.

 • Ida Marie skrev:

  Virkelig lækre boller! Jeg glemte det med et vandfad i bunden af ovnen, men bollerne blev fantastisk lækre alligevel… Din blog er altid en inspirationskilde, når vi holder fødselsdage eller andet herhjemme. Så tusind tak for det :-)

  • Ann-Christine skrev:

   Hvor skønt at det lykkedes – jeg glemmer også indimellem vandfadet selv, og det lykkedes heldigvis sagtens uden.
   Og tusind tak, det er jeg rigtig glad for at høre :)

 • Peter skrev:

  Hejsa
  bliver lidt forvirret af din besked fra 3 juni 2013.

  mener du gær svarende til een ært eller 10 gram gær. Hvis du mener 10 gram er det godtnok nogle store ærter du dyrker i din have
  mvh
  Peter

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Peter,
   Jeg måler ikke efter men tager det lidt på løs mål ;)
   Uanset så skal det nok blive nogle gode boller
   Kh AC

 • Rikke skrev:

  Hej Ann-Kristine
  Jeg skal bruge dem som burgerboller – bager du bare 4 ad gangen så, når det ikke varmluft? Min ovn er ikke så stor, så tænker der ikke kan være 8 på en plade:) Og skal man så vente med at ‘forme’ de andre? Synes nogle gange dem, der venter på at komme i ovnen kan flade meget ud når man lavet koldhævede boller ..

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Rikke,
   Ja, hvis du ikke kan have mere end 4 på pladen, så ville jeg bage dem over to omgange. Brug evt lidt mel til at forme dem fint runde og vent med at forme de andre boller der skal ind som nr to + sørg for at ovnen er oppe i temperatur inden omgang to bages
   Kh AC
   P.S prøv alternativt disse burgerboller: http://www.valdemarsro.dk/burgerboller/ de kan også sagtens koldhæve natten over.

 • Kenneth skrev:

  Hej, du skriver i opskriften – 4 dl mel efter eget valg, og at du blander med løs hånd af fx. mandler, havregryn, kerner mv. Regner du mandler og havregryn for mel ? Eller er mandler, kerner og havregryn ud over de ekstra 4 dl mel ?

  • Ann-Christine skrev:

   Ej, jeg kan godt se at det kan være misvisende … nødder, kerner suger ikke så meget mel og har ingen hæveevne. Så jeg plejer at holde den slags til omkring en dl i alt – inkl havregryn. Måske kommer det op på 1 1/2 dl i alt med den slags og så ellers fuldkorn/grahamsmel for resten.

 • Nikoline skrev:

  Hej Ann-Christine
  Jeg vil lige høre, om der er mulighed for, at bage disse boller uden at lade dem hæve i 10 timer, men i stedet blot et par timer og så bage dem med det samme?

 • Nana skrev:

  Jeg sidder netop og spiser min allerførste bolle fra din opskrift her – jeg har aldrig turde begive mig ud i brød-bagning, fordi det altid har virket en smule uoverskueligt, især når man ikke er indehaver af en røremaskine! Det er nogle af de bedste boller jeg nogensinde har smagt. Jeg brugte i alt 8 dl hvedemel og 2 del havregryn (for jeg er en af dem, der bare elsker en god, hvid bolle) – de er helt perfekte :) Tak for en skøn opskrift!

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Nana,
   Hvor er det dog dejligt at høre – det er så skønt når man begiver sig ud i det og det så bare lykkedes!
   Tusind tak for din dejlige hilsen
   Kh AC

 • Josephine skrev:

  Jeg har brug for at hvide hvilken konsistens dejen skal have.
  Her var den helt våd og det blev noget værre klister, som jeg måtte putte tilbage i skålen, trods meget mere mel tilsat og så sætte på plade med skeer.
  Jeg ved ikke hvad resultatet bliver endnu.

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Josephine,
   Jeg sætter den lige højt på listen over kommende videoer – så kan du se det der.
   Den skal ikke være våd, men skal være ret klistret.
   Kh AC

   • Josephine skrev:

    Ok, den var for klistret her til at folde på bordet, men endte med at blive gode alligevel.
    Dog synes jeg hurtigt de bliver kedelige, så skal spises lige når de er bagt.

 • Christina skrev:

  Hej Ann-Christine.

  Jeg er også lidt usikker på de her forhold mellem de sidste 4 dl mel og så kerner. Hvis jeg nu blander nødder og solsikkekerner og lidt havregryn eller musli svarende til 1 1/2 dl. Kan jeg så komme 3 dl grahamsmel i sammen med de 4 dl hvedemel der er i forvejen.
  Jeg kunne selvfølgelig prøve mig frem. Men når det er første gang man prøver og skal bage til andre, må det jo godt blive perfekt😊
  Hilsen Christina.

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Christina,
   det kan jeg da egentlig godt forstå, men jeg synes det lyder som en fin andel at holde nødder, gryn, kerner og frø på omkring 1 – 1 1-2 dl og så grahamsmel for resten, så skal det nok blive nogle rigtig lækre boller (jeg har lige skrevet det lidt tydeligere i opskriften)
   Kh AC

 • RL skrev:

  I opskriften over ingredienser står der 6 dl hvedemel og i teksten skriver du 5 dl hvedemel. Hvilket er korrekt? :)

  Glæder mig til at prøve disse nemme boller.

  • Ann-Christine skrev:

   Det er sådan set rigtigt begge dele. Start med 5 dl mel, rør sammen og kom derefter resten i
   Rigtig god fornøjelse med dem :)

 • Ditte skrev:

  Hej, tak for denne skønne opskrift, resultatet var rigtig godt! Jeg syns dog at dejen kom til at lugt ’surt’efter en nat på køkkenbordet, lidt ligesom en surdej vil jeg sige. Gør din også det? Vh Ditte

  • Ann-Christine skrev:

   Hej Ditte,
   Hvor er det dejligt at høre :)
   Jeg har ikke tænkt over at den dufter syrligt – men bager ofte med surdej og syrnede mælkeprodukter, så jeg er nok bare vant til duften. Det er uanset et sundhedstegn og betyder blot at der er udviklet en masse gode mælkesyrebakterier, som både gør at bollerne smager ekstra godt, at det er nemmere at optage vitaminer og mineraler fra brødet osv.
   Kh AC

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *