I går aftes rørte jeg hurtigt dejen sammen til de de boller vi spiste til morgenmad i morges. Det er den nemmeste dej i hele verden og kan varieres i det uendelige. Og ja, jeg kalder den også verdens bedste hjemmebagte boller. Dejen og bollerne minder nemlig ret meget om Verdens Bedste Brød. Bageteknikken er dog anderledes og hurtigere.

Perfekte til en god morgenmad, som eftermiddagsboller, til sandwich eller som tilbehør til aftensmad.

Efter morgenmaden har vi bygget vi en hyggelig hule i stuen med tæpper. Pippi Langstrømpehule kaldes den. Lige nu sidder Johan og Julie inde i hulen med lommelygte, alle deres bamser, dyner, puder og tæpper og læser Pippi Langstrømpe bogen højt for hinanden. Super familieidyl på en solskins lørdag morgen i februar. Det er et af de guldglimt i mit liv, som jeg virkelig elsker højt. Et af de øjeblikket hvor de hygger sig så meget sammen, at det er vigtigt vi ikke forstyrre og hvor vi forældre bare kan nyde idyllen, drikke en kop kaffe, læse avisen, en bog eller lige skrive et hurtigt blogindlæg … ;)

Opskrift på Verdens bedste hjemmebagte boller – 8 store boller

  • 5 dl vand
  • gær på størrelse med en ært
  • 2 tsk groft havsalt (maldon er min favorit)
  • 6 dl hvedemel
  • 4 dl mel efter eget valg. Jeg blander med løs hånd og har i disse boller brugt: solsikkekerner, mandler, havregryn, grahamsmel og det sidste ølandshvede. Der kan også bruges ren hvede eller hvad man lige har lyst til. Jeg kan dog godt lide dem lidt grove.

Vand og gær røres sammen. De 5 dl hvede mel røres i. Tilsæt salt og resten af mel, kerner eller hvad du har lyst til. Rør rundt så det er blandet godt sammen, det skal ikke æltes eller røres i timevis. Dæk skålen med en overskåret frysepose (det holder på fugten) og et rent viskestykke. Lad det stå på køkkenbordet natten over, eller i minimum 10 timer. Om morgenen tændes ovnen på 250 grader. På min ovn er en funktion med fugt, den brugte jeg. Ellers kan du stille et fad med vand på en rist på nederste rille i ovnen (det giver lidt mere knasende sprød skorpe). Hæld dejen ud på en meldækket bordplade. Fold dejen 2-4 gange over hinanden og skær den så i 8 lige store stykker som lægges på en bageplade med bagepapir. Lad det stå til ovnen er varm og bag så bollerne i 10 minutter ved 250 grader, derefter skrues ovnen ned på 230 og bollerne bages videre i 10-15 minutter (afhænger lidt af din ovn)