Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/burgerboller/ Boller Brød og Boller, Burger, Madbrød

Burgerboller

Disse burgerboller er sådan nogle skønne, bløde all-round burgerboller, som bare er rigtig lækre og gode til alle de typer af burgere, som jeg efterhånden har på bloggen.

De er nemme at bage og gode at have i fryseren til den nemme hjemmelavede fredagsburger eller til at fylde gode ting i til madpakken, da de også fungere perfekt til sandwich.

Dejen kan sagtens koldhæve i køleskabet fra aftenen før. Tag blot dejen ud af køleskab, form bollerne og lad dem efterhæve på en bageplade i 60 minutter inden de bages.

Prøv også: min bedste opskrift på gulerodsboller >>

Burgerboller
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT20M8
Ingredienser
  • 15 g gær
  • 1 dl mælk
  • 2 dl stuetempereret vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 æg
  • 100 g grahamsmel
  • 10 g salt
  • 20 g sukker
  • 300 g hvedemel
  • 1 æg, til at pensle med
  • 1 drys sesamfrø
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vand, tilsæt mælk, olie og æg.

Bland grahamsmel, salt og sukker i en skål og rør det sammen med gærblandingen – brug gerne en røremaskine. Ælt dejen i 10 minutter og rør derefter langsomt hvedemelet i og ælt grundigt videre i min. 10 minutter, til dejen er lækker smidig.

Dæk dejen til med et klæde og sæt den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Skrab dejen ud på et meldrysset bord og fold den nogle gange. Form runde burgerboller og lad dem hæve tildækket på en bageplade med bagepapir i 30 minutter. Pensl dem med æg og drys sesamfrø henover bollerne.

Bag burgerbollerne i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 15-18 minutter.