Sliders – Miniburger
De sidste mange gange jeg har bagt boller til hjemmelavede burger, har det været med brioche burgerboller – og det er altså virkelig også lækkert, hvis man er til bløde luftige burgerboller.
Der er nemlig kommet efterspørgsel på den slags burgerboller herhjemme – de luftige, bløde, smørlækre og skønne brioche boller. Ifølge mine børn er brioche boller, de helt perfekte boller til hjemmelavede burgere. Små lækre hapsere, som er nuttede og nemme at spise for børn.
Perfekte til både søndagsburgere, børnefester, fødselsdage mv. – og de kan naturligvis formes i lige den størrelse man ønsker, hvis man nu ikke lige er til minimad.
Arbejdstid 60 min.
Antal 20 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Sliders - mini burgere
- Mini Burgerboller
- 3 dl mælk
- 25 g gær
- 2 spsk honning
- 1,50 tsk salt
- 1 knivspids stødt kardemomme
- 550 g hvedemel
- 2 æg
- 125 g smør, skåret i tern, stuetempereret
- Derudover til bollerne
- 1 æg, til at pensle med
- 1 drys sesamfrø
- Bøffer
- 400 g hakket oksekød
- 1 æg
- 1 dryp tabasco
- 0,50 tsk sød paprika
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk dijon sennep
- 2 dryp worcestershire sauce
- 1 skive bacon, sprødstegt og finthakket
- Fyld til Sliders
- 50 g blandet salat
- 20 skiver agurk
- 5 blommetomater
- 2 løg
- 10 skiver bacon
- 100 g cheddar ost, kan undlades, hvis man ikke vil lave cheeseburgere
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Miniburgerboller
Lun mælken og kom mælken i en skål, lad den køle af til lillefingervarme og rør gær ud i mælken.
Tilsæt honning, salt, æg, kardemomme, smør og 2/3 mel.
Rør godt sammen – evt. på røremaskine – til dejen er helt ensartet og glat
Rør derefter resten af melet i til dejen er smidig og elastisk. Lad den hæve på køkkenbordet i en ren skål med et rent klæde over i 2 timer. Form 20 små runde boller, som stilles til hævning på bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i 1 time og 30 min.
Pensl bollerne med et sammenpisket æg. Drys med sesamfrø og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 12-14 minutter.
Lad dem køle af på en rist, inden de skæres op og bruges til burgere.
De små boller kan fint fryses ned.
Bøffer
Rør alle ingredienserne til farsen sammen og form 20 små bøffer. Steg bøfferne på en pande i olie og smør i 3-4 minutter på hver side, kom til sidst et lille stykke cheddar på bøffen – hvis det skal være cheeseburgere.
Saml miniburgerne / sliders
Skær bollerne over og fyld miniburgeren med et halvt blad krølsalat, en skive agurk, en skive tomat, en løgring, lidt mayo, lidt ketchup, et lille stykke god bacon, smeltet cheddar, og en god lille bøf …
De ser super lækre ud. Har du erfaringer med at lave sliders dagen før de skal serveres? Bliver de slatne og kedelige?
De er bedst frisktlavede, men vi har prøvet at lave et par stykker for mange og de smagte også dejligt dagen efter. Lidt slatten i salaten, men ellers skøn :)
De er intet mindre end fantastiske – tak for endnu en super god opskrift ?
De bedste hjemmelavede burgers til dato! Godt trick, at tilsætte smag i bøffen. Vi brugte røget paprika og fik på den måde lidt grillsmag. Tak for opskriften!
Skønt at høre, tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
Tusind tak! Det er jeg glad for at høre ♡
Jeg prøvede din opskrift, og fik nogle vidunderlige boller ud af det.
Topkarakter fra alle rundt bordet. :-)
Jeg vil lige spørge, om du har en særlig teknik til at håndtere dejen. Jeg måtte have mere mel i, før jeg kunne få hold på den.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding.
Jeg oplever, at dejen absorbere meget fugt under hævningen og det kommer ret meget an på hvilken mel man bruger. Jeg køber selv ofte den økologiske hvedemel fra Meyers og oplever at jeg med den og andre lign melmærker bruger mindre mel. Jeg påtænker at lave lidt mere bagevideoer i løbet af efteråret og der vil jeg gerne vise lidt mere om hvordan jeg gør :)
Kh AC
Tak for dit svar. Jeg bruger økologisk manitobamel, og det har, om noget, normalt ingen problemer med at binde væske. Forholdet mellem væske og mel er helt normalt i opskriften, så det må være “smørret det gør’et!” (som en gammel smørreklame udtrykte det).
Jeg forsøgte igen her i dag, men uden at tilsætte ekstra mel. Katastrofe! Jeg måtte arbejde i en melbunke, for at få form på bollerne – men igen var de smagsmæssigt super.
Jeg vil lave lidt forsøg men andre typer mel og ellers må jeg bare acceptere, at jeg må have en nævefuld mel mere i opskriften – for bollerne vil vi ikke undvære – de er blandt de bedste vi har smag :-)
KH
Jens
Ahh, den meltype har jeg ikke prøvet at bage så meget med (endnu) – det må der da gøres noget ved :)
Og uanset mel, så er det da bare så dejligt at høre at I er begejstrede for bollerne. Vi synes også selv de er virkelig skønne :)
Kh AC
Hej,
De lyder så lækre. Vil det være muligt at lave dejen aftenen før og så koldhæve? Evt med mindre gær?
Ja, det kan du sagtens gøre ♡
Hvor meget gær skal der i hvis de skal koldhæves?
10 gram gær
Hejsa.
Super lækre :-)
Kan de fryses? Evt. blot dejen? Skal bruge en del, og oplevede sidst jeg lavede dem, at de klart var bedst på dagen.
Vil bare gerne undgå at stå med det hele ‘på dagen’.
Pft ;-)
Det kan de sagtens.
De kan fryses ned som små boller, lige til at tage op til hævning og bagning :)
Undskyld. Har set du har skrevet de kan fryses :-)
Hej. Har tænkt mig at lave en stor omgang sliders til vores Cirkusfest på mandag. Tænker du at 400g oksefars er nok til 20 sliders?
Og hvis jeg koldhæver over natten med 10-15gr hvordan er hæveprocessen så “på dagen”?
Tusind tak for altid lækker inspiration.
Mvh Sussie.
Jeg plejer at bruge omkring 400 g oksekød til 20 små sliders.
hæveprocessen efter koldhævning er; tag dejen ud af køleskabet og lad den tempere en lille time inden bollerne formes og opskriften følges som nævnt
God fornøjelse og tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Ift. koldhævning, hvor mange timer skal de koldhæve?
Jeg skal servere dem omkring kl. 18.
Så jeg tænker derfor om det er bedst at lave den om morgenen eller aftenen før?
Du kan fint lave dejen dagen før og lade den koldhæve i flere timer.
God fornøjelse
Kh AC
Tak for svar de andre steder her på bloggen i dag;-)
De her boller vil jeg prøve af til pulled pork-burgere i weekenden. Der skal være til en del mennesker, og jeg vil helst undgå at stå med bagningen på selve dagen. Hvad ville du gøre – bage dem dagen før; lave dejen dagen før eller hvordan? (altså bare bollerne – ikke med indhold;-)
Hvis jeg vælger at bage dem færdige dagen før, er det så helt skidt? Bliver de tørre af at blive genopvarmet?
En af kommentarerne skriver om koldhævning – hvordan vilel du gøre det med disse? Skal de så i køleskab, eller kan de blot stå uden for (nu i september)? Har ikke plads i køleskaber dagen før fest;-)
Jeg vil anbefale at vælge en af de to opskrifter og følge opskriften, som beskrevet.
De kan fint koldhæve med mindre gær og hvis du bager dem dagen før, så kan de blot stænkes med vand og lunes inden servering
Kh AC
Tak for svar.
Hvilke af de to boller, tænker du, vil fungere bedst til pulled pork burgere?
Dem begge :)
Tak for mega hurtigt svar;-)
Jeg bliver lige nød til at spørger, hvad det betyder at bollerne skal stænkes med vand?
Det betyder at man sprøjter en lille smule vand over dem
Tak for svar :) Hvor mange burgere skal man spise af disse, for at det svarer til en almindelig burger? Jeg skal lave til 8 mennesker og tænker lidt, om der så skal dobbelt portion til :/ Skal lige siges at der også bliver lavet fritter til :)
Opskriften svarer til 10 alm (dog lidt små) burgerboller :)
Hvis man skal lave sliders til 7 personer, hvor mange tænker du så man spiser pr. mand?
Hvis vi skulle være 7 voksne, så ville jeg lave hele opskriften her og så dele dejen i 21 boller, så jeg tilberedte 3 små sliders pr person.
Kh AC
Kan man erstatte en del af melet med fuldkornsmel? Og i så fald hvor meget?
Jo, det kan du fint gøre – jeg vil anbefale omkring 100-150 gram
Kan man lave bollerne i god tid før og fryse de færdiglavede boller ned, og så varme dem når de skal bruges?
Ja, det kan du sagtens – de egner sig fint til frys
Brioche good.
Ser fint ud.
Savnede lidt den dejopskrift, og vil lave forskellige versioner. Tak.
Fx. M. mørke chokoladeknapper.
God dag.
Hej Ann-Christine ..
I dag bagte jeg en dobbelt-portion af dine boller, men tillod mig at ændre lidt i ingridenslisten. Jeg kom knapt 300 gram ølandshvede i og knapt så meget honning, blot 3 spiseskefulde honning. Da jeg mente bollerne havde hævet færdigt, skiftede jeg spor til din opskrift for osteboller og kogte briochebollerne i knapt 30 sekunder i letkogende vand, inden de blev penslet med 1 æg rørt med lidt iskoldt vand. Halvdelen med sesamfrø, og resten med Maldon Sea-salt og ølandshvede. Af en dobbelt-portion fik jeg 24 store flotte boller som jeg glæder mig til at bruge i aften til flæskestegssandwich’es og i morgen til en solid gang pulled pork! Tak for en herlig blog, hvor opskrifterne altid er lige i skabet? god weekend! Vh Jesper
Sikke en skøn tilbagemelding at få på opskriften og rigtig god fornøjelse med både flæskestegssandwich og pulled pork burgere – det lyder skønt!
Tak for din fine hilsen og rigtig god weekend :)
Kh AC
Hej. Mit barn er mælke(protein)allergiker så ville høre om du tror det går at erstatte mælk med havremælk og smør med vegetabilsk margarine?
Tak for dejlig blog. Jeg bruger den rigtig ofte!
Hej Signe,
Jeg har ikke testet det, men det er da forsøget værd.
Ellers prøv alternativt denne opskrift på lækre burgerboller, her kan du sagtens erstatte mælk med havremælk eller vand.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Vi har lavet disse lækre boller før, men nu ser det ud til at mængden af mælk er faldet ud af opskriften. Er det os der er blevet blinde eller hvad?
Bedste hilsner
Dorthe
Ups, det er godt du skriver! Det er netop opdateret og rettet igen :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Lavede disse sliders til nytår. Men bollerne blev alt for store eller også var det for små bøf ?
De sliders lyder bare lækre, glæder mig til at prøve dem. Jeg vil rigtig gerne veje dejen af for at få dem så ensartet som muligt. Har du prøvet det? Eller kan du ca. sige hvor meget en sliders skal veje inden du bager den. Jeg har en tendens til altid at lave mine boller for store. Tak for altid rigtig god inspiration :-)
Hej Lone,
Jeg plejer også at veje dem. Jeg vejer den samlede dej, dividere med 20 og måler hver bolle derefter. Jeg kan ikke huske målet på dem enkeltvis.
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Kunne man måske erstatte honningen i dejen med sukker? Og hvor meget skulle jeg så bruge? Jeg har ikke lige honning på lager :)
Ja, det kan du fint gøre 1:1
god fornøjelse
Kh AC
SÅ lækre sliders. De blev super flotte og alle var mega tilfredse. Tak for en dejlig opskrift!
Hej Anna
Hvor er det dejligt at høre, tak for din fine hilsen og tilbagemelding
Dejlig dag til dig
Kh AC
Verdens bedste sliders?
Så dejligt at høre! Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hvor mange skal man beregne pr prs? Vi skal også have lagkage🤗
Hej,
Synes godt nok ikke melets mængde passer? Jeg har godt nok skulle putte meget ekstra i. Går ikke udfra dejen skal være tynd i det?
Dejen skal være blød og smidig, og dejen sætter sig når den hæver – jeg har skrevet om mel her og hvorfor jeg bruger de mængder jeg gør: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/#mel
Hej
Tak for altid gode opskrifter
Hvid bollerne fryses ned, skal de så være optøede, inden de kommer eller i ovnen eller tages direkte fra fryser?
Vh Marie
Tak for din søde hilsen :)
Jeg lader dem tø op 30 min først – læs evt mere her under tips til frysning af brød og boller: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/
Kh Ann-Christine
Hej,
Har du prøvet at forstege bøfferne, fryse dem og opvarme dem i ovnen? Jeg skal lave tapas og overvejer nogle varme elementer, deriblandt disse sliders, men da der skal laves en masse andet vil jeg gerne kunne forberede så meget som muligt :-)
På forhånd tak!
Vh Isabella
Hej Isabella,
Det har jeg ikke forsøgt, men man kan fint forme dem og enten fryse dem med, eller have dem på køl til de skal steges.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er det korrekt med 125 gram smør til denne portion? Synes det lyder af meget, også når jeg dammenligner med tilsvarende opskrifter, men måske netop derfor disse er så roste😆
Ja, opskriften er helt korrekt :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine! Tak for dejlig opskrift- som sædvanlig!
Jeg bagte sliders til miniburgers lavet med små firkantede bøffer skåret ud af én stor!
Hvis man vil gøre noget lignende nåede jeg frem til at din opskrift til 30 personer svarede til én bradepande med 30 sliders- der så ‘vokser sammen’ i bradepanden – bare til info!
Hej Tove
Mange tak for din søde hilsen og skønne tip, som du deler.
Det er så dejligt at høre
Kh Ann-Christine
Hej,
Hvis jeg gerne vil lave trippel portion, hvor meget gær vil du så anbefale?
Kan bøfferne på en eller anden måde laves på forhånd?
Mvh. Charlotte
Jeg ville bruge samme mængde gær og justere hævetiden i stedet med en ekstra time først og måske en ekstra halv time i anden omgang – lidt afhængig af rumtemperaturen, som nok hjælper godt til i disse uger :)
Bøfferne kan fint formes i forvejen og steges helst først inden burgerne samles.
Kh Ann-Christine
Hvis du fryser dejen i små boller, hvad tænker du så med hævetid når du tager dem ud af fryseren inden bagning
De skal gerne tø op i køleskabet og derefter hæve med omkring 30-40 % inden bagning.
Kh Ann-Christine
Det er virkelig en dårlig idé at bage dem med varmluft.
De bliver hårde i skorpen, virker tørre og hæver ikke særligt meget.
2. portion bage jeg ved 200 grader almindelig varme og de blev SÅ meget bedre. Ordentlig hævet og meget mere fluffy.
Jamen det kommer jo helt an på hvilken ovn man har! I min ovn fungere varmluft glimrende til disse boller
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Jeg er I tvivl om de to æg du nævner begge skal i dejen eller du bruger et til dej og et til pensling?
Skal have lavet sliders i dag til nytårsaften, så jeg venter lige og ser.
Ellers checker jeg med andre opskrifter hvad de siger.
Tak for meget god inspiration, både her og i dine bøger som jeg også bruger.
Rigtigt godt nytår til dig og familien.
Kh. Anette
Hej Anette
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for!
– jeg bruger 2 æg til bollerne.
Rigtig godt nytår til dig og dine
Kh Ann-Christine