Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sliders-brioche-burgerboller/

Sliders – Miniburger

De sidste mange gange jeg har bagt boller til hjemmelavede burger, har det været med brioche burgerboller – og det er altså virkelig også lækkert, hvis man er til bløde luftige burgerboller.

Der er nemlig kommet efterspørgsel på den slags burgerboller herhjemme – de luftige, bløde, smørlækre og skønne brioche boller. De minder om de burgere, vi får fra bla The Burger Shack og ifølge mine børn er brioche boller, de helt perfekte boller til hjemmelavede burgere. Små lækre hapsere, som er nuttede og nemme at spise for børn.

Perfekte til både søndagsburgere,  børnefester, fødselsdage mv. – og de kan naturligvis formes i lige den størrelse man ønsker, hvis man nu ikke lige er til minimad.

PT4H

Sliders - mini burgere

20 stk.    4 timer
20 stk.
Ingredienser
  • Mini Burgerboller
  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 spsk honning
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 knivspids kardemomme, stødt
  • 550 g hvedemel
  • 2 æg
  • 125 g smør, skåret i tern, stuetempereret
  • Derudover til bollerne
  • 1 æg, til at pensle med
  • 1 drys sesamfrø
  • Bøffer
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 1 dryp tabasco
  • 1/2 tsk sød paprika
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk dijon sennep
  • 2 dryp worcestershire sauce
  • 1 skive bacon, sprødstegt og finthakket
  • Fyld til Sliders
  • 50 g blandet salat
  • 20 skiver agurker
  • 5 blommetomater
  • 2 løg
  • 10 skiver bacon
  • 100 g cheddar ost, kan undlades, hvis man ikke vil lave cheeseburgere
Udskriv opskrift
4 timer
Fremgangsmåde

Miniburgerboller
Lun mælken og kom mælken i en skål, lad den køle af til lillefingervarme og rør gær ud i mælken.

Tilsæt honning, salt, æg, kardemomme, smør og 2/3 mel.

Rør godt sammen – evt. på røremaskine – til dejen er helt ensartet og glat

Rør derefter resten af melet i til dejen er smidig og elastisk. Lad den hæve på køkkenbordet i en ren skål med et rent klæde over i 2 timer. Form 20 små runde boller, som stilles til hævning på bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i  1 time og 30 min.

Pensl bollerne med et sammenpisket æg. Drys med sesamfrø og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 12-14 minutter.

Lad dem køle af på en rist, inden de skæres op og bruges til burgere.

De små boller kan fint fryses ned.

Bøffer
Rør alle ingredienserne til farsen sammen og form 20 små bøffer. Steg bøfferne på en pande i olie og smør i 3-4 minutter på hver side, kom til sidst et lille stykke cheddar på bøffen – hvis det skal være cheeseburgere.

Saml miniburgerne / sliders 
Skær bollerne over og fyld miniburgeren med et halvt blad krølsalat, en skive agurk, en skive tomat, en løgring, lidt mayo, lidt ketchup, et lille stykke god bacon, smeltet cheddar, og en god lille bøf …