Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sliders-brioche-burgerboller/

Sliders – med brioche burgerboller

De sidste mange gange jeg har bagt boller til hjemmelavede burger, har det været med brioche-lignende burgerboller – og det er altså virkelig også lækkert, hvis man er til bløde luftige burgerboller.

Der er nemlig kommet efterspørgsel på den slags burgerboller herhjemme – de luftige, bløde, smørlækre og skønne brioche boller. De minder om de burgere, vi får fra The Burger Shack og ifølge mine børn er brioche boller, de helt perfekte boller til hjemmelavede burgere.

Ofte laver jeg burgerne i sliders størrelse.

Små lækre hapsere, som er nuttede og nemme at spise for børn.

Perfekte til både søndagsburgere,  børnefester, fødselsdage mv. – og de kan naturligvis formes i lige den størrelse man ønsker, hvis man nu ikke lige er til minimad.

PT4H

Brioche burger boller - sliders

20 stk i sliders størrelse – 10 alm. brioche burgerboller    4 timer
20 stk i sliders størrelse – 10 alm. brioche burgerboller
Ingredienser
Udskriv opskrift
4 timer
Fremgangsmåde

Lun mælken op til ca. 35 grader, kom mælken i en skål og rør gæren ud i mælken.

Tilsæt honning, salt, æg, kardemomme, smør og halvdelen af melet. Rør det godt sammen – evt. på røremaskine – til det er helt ensartet og en flydende blød glat dej. Derefter røres resten af melet i lidt efter let og æltes til sidst til en blød og smidig dej.

Lad dejen hæve på køkkenbordet i en ren skål, dækket med et klæde i 2 timer.

Form 20 små runde boller (eller 8-10 alm. størrelse) som stilles til hævning på bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i en time mere, hvorefter de pensles med et sammenpisket æg, drysses med sesamfrø og bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 12-14 minutter (længere tid, hvis man laver brioche bollerne større)

Lad dem køle af på en rist, inden de skæres op og bruges til burgere.

Tip: brioche boller kan fint fryses ned. De tøes derefter op, stænkes med vand og lunes i ovnen ved 175 grader i 5-7 minutter.