Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sliders-brioche-burgerboller/

Sliders – med brioche burgerboller

De sidste mange gange jeg har bagt boller til hjemmelavede burger, har det været med brioche-lignende burgerboller – og det er altså virkelig også lækkert, hvis man er til bløde luftige burgerboller.

Der er nemlig kommet efterspørgsel på den slags burgerboller herhjemme – de luftige, bløde, smørlækre og skønne brioche boller. De minder om de burgere, vi får fra The Burger Shack og ifølge mine børn er brioche boller, de helt perfekte boller til hjemmelavede burgere.

Ofte laver jeg burgerne i sliders størrelse.

Små lækre hapsere, som er nuttede og nemme at spise for børn.

Perfekte til både søndagsburgere,  børnefester, fødselsdage mv. – og de kan naturligvis formes i lige den størrelse man ønsker, hvis man nu ikke lige er til minimad.

PT4H

Brioche burger boller - til sliders

10 stk.    4 timer
10 stk.
Ingredienser
Udskriv opskrift
4 timer
Fremgangsmåde

Lun mælken op til ca. 35 grader, kom mælken i en skål og rør gæren ud i mælken.

Tilsæt honning, salt, æg, kardemomme, smør og halvdelen af melet. Rør det godt sammen – evt. på røremaskine – til det er helt ensartet og en flydende blød glat dej.

Derefter røres resten af melet i lidt efter let og æltes til sidst til en blød og smidig dej.

Lad dejen hæve på køkkenbordet i en ren skål, dækket med et klæde i 2 timer.

Form 20 små runde boller (eller 8-10 alm. størrelse) som stilles til hævning på bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i en time mere.

Herefter pensles de med et sammenpisket æg, drysses med sesamfrø og bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 12-14 minutter (længere tid, hvis man laver brioche bollerne større)

Lad dem køle af på en rist, inden de skæres op og bruges til burgere.

Tip: brioche boller kan fint fryses ned. De tøes derefter op, stænkes med vand og lunes i ovnen ved 175 grader i 5-7 minutter.

Bøffer

Til bøfferne går man går ikke helt galt i byen ved at lave en skøn oksefars af følgende:

400 g hakket oksefars, 1 æg, salt, peber, et par dryp tabasco, 1/2 tsk paprika, 1 fed presset hvidløg, 1 tsk løgpulver, 1 tsk dijonsennep, et par dryp worchestershire sauce + 1 skive sprødstegt finthakket bacon.

Rør grundigt sammen. Form til bøffer der passer til burgerbollerne – minibøffer til sliders og alm bøffer til alm størrelse burgere. Vær obs på at bøfferne skrumper en anelse ved stegning.

Steges i smør og smagsneutral kokosolie (eller olivenolie). Kom til sidst cheddar på bøffen – hvis det skal være cheeseburgere.

Fyldet i disse sliders er:
et halvt blad krølsalat, en skive agurk, en skive tomat, en løgring, lidt mayo, lidt ketchup, et lille stykke god bacon, smeltet cheddar, og en god lille bøf …

10 brioche burgerboller = 20 stk i sliders størrelse