Vegetar gryderet med blomkål og kikærter
Her får I min opskrift på en lækker vegetar gryderet, som er nem, budgetvenlig og fyldt med lækre grøntsager. Hvis den her i vinterkulden rigtig skal give varmen, og man gerne vil have en stærk gryderet, så tilføj endelig bare chili eller cayennepeber i lige så rigelige mængder der passer.
Jeg er så vild med retter som denne! Smækfyldt med dejlige krydderier, varmende og nærende.
Jeg servere gerne ris eller godt brød til, men den kan også sagtens spises bare som den er.
Prøv også: min opskrift på en lækker grøntsagslasagne >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetar gryderet med blomkål og kikærter
- 2 løg, finthakkede
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 2 tsk mediumstærk karry
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt koriander
- 2 tsk garam masala
- 150 g røde linser
- 250 g kartofler, i små tern
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 400 ml kokosmælk
- 400 g blomkål, delt i små buketter
- 1 squash, skåret i tern
- 1 dåse kikærter, drænet og skyllede
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning
- 1 dl græsk yoghurt 10 %, eller cremefraiche
- 0,50 tsk chiliflager
- 10 g hampefrø
- 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løg, hvidløg, karry, spidskommen, koriander, kardemomme og garam masala i olie ved middelvarme til løgene bliver bløde.
Kom linser, grøntsagsboullion, hakkede tomater, kartofler og kokosmælk i gryden og lad det simre i 15 minutter under låg.
Tilsæt squash, blomkål og kikærter og lad retten simre i 10 minutter, hvorefter den smages til med salt og friskkværnet sort peber.
Server i dybe tallerkener med ris, og et drys hampefrø, chiliflager efter smag og lidt koriander eller persille.
Linser, kikærter, grønsager og kokosmælk:-) Kan det blive bedre, det tror jeg ikke:-) jeg er vild med at retten er uden kød. Men også skønt at kylling passer til. Det vil min kæreste synes godt om. Tak for endnu en dejlig opskrift. Kh Izabela
Så skønt at høre – dejligt at den kan varieres til jeres smag ♡
Tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Lyder både lækkert og nemt! Og perfekt for denne årstid med en krydret, varmende gryderet. <3
♡
Uhm dejligt med endnu en “grøn” opskrift.. elsker at jeg altid kan finde en lækker familie egnet opskrift hos din – både med og uden kød ;0)
Hvor er det dejligt at høre ♡
Rigtig skøn dag til dig!
Kh AC
Har lavet denne her ret til aftensmad i dag. Det var virkelig lækkert. Cremet og fyldt med dejlige grøntsager og ikke mindst en masse fantastiske krydderier. Og så mætter den på en dejlig måde:) Tak for endnu en go opskrift
Hvor er det skønt at høre :) Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Jeg glæder mig meget til at prøve denne ret! Vi skal ud af møllen med, at der altid skal være kød på aftensbordet – det er slet ikke nødvendigt :-)
Rigtig god fornøjelse med den :)
Tak for en dejlig opskrift. Virkelig én af de bedste vegetar retter jeg har lavet. Som ex-kødspiser er der desværre en del opskrifter hvor jeg savner kød. Men overhovedet ikke i denne!
Tilføjede en dåse butterbeans og en lille sjat fløde fra køleren samt et splash Tabasco. Virkelig lækkert!
Vil benytte lejligheden til at takke for mange andre opskrifter jeg i tidens løb har brugt fra siden.
Når jeg googler en opskrift ender jeg ganske ofte her ?
Sikke en fin tilbagemelding! Det er dejligt at høre og mange tak for din søde hilsen.
jeg er i så fald næsten sikker på, at du også vil være begejstret for min kikærtegryde, vegetarlasagne og chili sin carne – de er meget fyldige og mættende, helt uden at man savner eller mangler kød.
Kh AC
det der er vegansk ikke vegetarisk, smager meget bedre når man anvender garam masala til sidst i en ret, da meget af smagen forsvinder jo tidligere i processen det anvendes
Vegansk er pr definition altid også vegetarisk ;)
– jeg oplever ikke at garam masala med fordel tilsættes tilsidst, men det gør du endelig bare, hvis du synes det fungere bedst
Kh AC
Jeg har problemer med at printe direkte fra mobil – stort set hver gang… ret ærgerligt. Ellers glad bruger af dine opskrifter
Hej Cindy,
Mange tak for din feedback. For at vi kan se på at få det rettet er det nødvendigt med lidt mere information om hvilken mobil og en nærmere beskrivelse af problemet?
Kh AC
IPhone 6. Hver gang jeg trykker på udskriv så sker der ofte ikke noget. Jeg prøvede dog før og der virkede det, men til gengæld var cookies oplysningsboksen midt på udprintet trods at jeg havde slået den væk
Mange tak for input og uddybning, den tager vi videre :)
Hej Ann – Christine. Hvile nogle frø eller kærner vil du servere til?
Hilsen Ann
Solsikkekerner, hampefrø, græskarkerner, eller hvad jeg ellers lige har – det vil altsammen være godt :)
Fantastisk lækker ret – 5 stjerner! Lavede denne ret for nyligt til min familie som kom på besøg fra Brigton. Kommentaren var: Det er den bedste vegetar curry/ret de nogensinde havde fået – og de spiser tit curry i Storbritanien så det siger ikke så lidt ;-) mvh Maria
Så dejligt at høre, mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Nu har jeg brugt denne ret til +5 arrangementer – over bål, i gryden derhjemme, eller på trangiaen.
Den fungerer bare HVER gang! Tak for en vidunderlig ret og en vanvittig god hjemmeside
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og skønne tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej! Synes lige det var på sin plads at checke ind og fortælle at gryderetten var et hit! Din opskrift var rigtig nem at følge og jeg fik følelsen af at mestre en ret :-D Lavede dine naan brød med koriander og hvidløg til, de faldt også i god jord.
God dag!
Tusind tak! Hvor er det dejligt at høre
Rigtig dejlig dag til dig også
Kh AC
Hej Ann-Christine,
fantastisk ret! Jeg ledte egentlig bare efter noget inspiration til en vegetarret – og så fandt jeg denne her! Familien elskede den – selv ungerne spiste op. Den skal jeg lave igen. Og jeg har en fantastisk ret til mine vegetariske niecer og nevø, når de kommer på besøg.
Mvh Carsten
Hej Carsten
Så skønt at høre, mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej
Simpelthen så lækker en ret ?? er vild med dine opskrifter ?
hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Kan man på nogen måde undgå at putte linser i, og kan man måske erstatte dem med noget andet? :)
Du kan evt erstatte med ris eller quinoa, som også giver fylde. Eller undlade dem, så bliver retten mere som suppe
Kh AC
Hej
Kan retten fryses ned ?
Bruger ofte din side, der er mange lækker opskrifter.
Ja, det kan den fint. Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre
Kh AC
Hejsa. Ser super lækkert ud har købt ind til at lave retten i morgen. Skal linserne i blød inden?
Bedste hilsener
Helle
Hej Helle,
Nej linser behøver aldrig iblødsættes, men skal blot skylles før kogning.
Kh AC
Opskriften skal ændres ved flere detaljer
For det første er de sammenlagte 25 minutter til kogning lang fra nok. Jeg vil ændre dette til 45 , 20 min for det første blanding og 25 min for testen.
For det andet er det vigtigt at kartofler skæres i små stykker og at blomkål koges før den smides ind.
Men når den er færdig, smager retten vidunderligt
Hej Ann-Christine
Jeg skal lave retten for første. Kan Jeg lave den om formiddagen og så varme den igennem om aften. Så er der tid til at hygge om andre. Glæder mig til at smage den.
Venlig hilsen Lonni
Hej, elsker dine opskrifter – om det er modellervoks til ungerne, den bedste kødsovs, flamkuchen eller alt muligt andet😋😋
Har netop lavet denne her vegetarret, og den himmelsk
Jeg var på jagt efter en vegetarret, da jeg i lang tid har tænkt på at indføre et par kødfri dage i ugens løb. Retten her smagte fantastisk! Kan du anbefale nogle andre retter, hvor man evt. Også bruger nogle af de samme krydderier?
Hej Michelle
Hvor dejligt! jeg har lavet mange skønne vegetar opskrifter her og du kan blandtt andet også prøve min kikærtegryde, bønnegryde, chili sin carne, dhal, enchiladass, som jeg tænker du også vil synes godt om :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Er denne opskrift ikke også vegansk ? Vil gerne lave den til mine gæster, men bliver i tvivl da der kun står vegetarisk.
Ja, det er den.
Jeg markere ikke opskrifter som veganske, men du kan på de vegetariske opskrifter lige tjekke ingredienserne igennem – og se om der indgår animalske produkter.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Skal væden fra kikærterne også med
Nej, den bruger jeg aldrig.
Denne ret ser meget lækker ud, men hvis man nu ikke er den store fan af kokosmælk, kan man så erstatte det med madlavningsfløde fx?
Det er helt op til dig, prøv det endelig af og se hvad du synes om det :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Den skal prøves! Jeg har et hokkaido, som jeg gerne vil “smide i puljen” skal det bages først?
Hilsen
Christina
Hej Christina,
Jeg ville blot skære det ud og lade det tilberede i retten.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lækker lækker ret! Jeg havde dog problemer med at få grøntsagerne kogt møre. Det var ikke så meget væde i gryden da jeg tilsatte blomkål, squash og kikærter. Hvad gør jeg forkert? Kogte 10min mere, men blomkålen var stadig meget hård.
Vh Ida
Hej Ida
Mange tak :)
Kom endelig bare lidt ekstra grøntsagsboullion i, hvis nødvendigt.
Har du låg på? Så damper grøntsagerne nemlig i gryden og behøver ikke være dækket med væde.
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har netop lavet denne fantastiske og mættende ret. Mættende på den gode måde. Tak for den og alle de andre fantastiske opskrifter du leverer. Jeg har et spørgsmål, som jeg tit tænker på, og det er om der er en årsag til, at der også skal garam masala i mange af de retter med alle de skønne krydderier. Når jeg læser indholdet i garam masala er det jo næsten de samme, som jeg doserer enkeltvist. Jeg vil dog gerne indrømme, at retten smager af lidt mere dybde og autencitet, når garam masalaen også er i. Giver det mening? Mvh Gitte
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Jamen det er da et fint spørgsmål, for det er helt rigtigt. Garam masala er et blandingskrydderi og jeg kan godt lide at spice den lidt ekstra op nogle af med de samme ingredienser som er i krydderiet i forvejen for at give en dybere og intens smag.
Kh Ann-Christine