Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vegetar-gryderet/

Vegetar gryderet med blomkål og kikærter

Denne vegetar gryderet er nem, budgetvenlig og fyldt med lækre grøntsager. Hvis den her i vinterkulden rigtig skal give varmen, og man gerne vil have en stærk gryderet, så tilføj endelig bare chili eller cayennepeber i lige så rigelige mængder der passer.

Jeg servere gerne ris og godt brød til, og så har jeg givet retten et drys sesamfrø og pistaciekerner, samt lidt bredbladet persille.

Prøv også: min opskrift på en lækker grøntsagslasagne >>

PT40M

Vegetar gryderet med blomkål og kikærter

Tid i alt40 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 løg, i både
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk karry, medium
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 tsk garam masala
  • 150 g røde linser
  • 3 kartoffel, skrællede og i tern
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 0,50 blomkål, delt i buketter
  • 1 squash, skåret i tern
  • 1 dåse kikærter
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Sauter løg, hvidløg, karry, spidskommen, koriander, kardemomme og garam masala i olie ved middelvarme til løgene bliver bløde.

Kom linser, grøntsagsboullion, hakkede tomater, kartofler og kokosmælk i gryden og lad det simre i 15 minutter under låg.

Tilsæt squash, blomkål og kikærter og lad retten simre i 10 minutter, hvorefter den smages til med salt og friskkværnet sort peber.

Serveres med persille eller andre krydderurter, finthakkede nødder, frø eller kerner, samt ris eller godt brød.