Vegetar gryderet med blomkål og kikærter
Her får I min opskrift på en lækker vegetar gryderet, som er nem, budgetvenlig og fyldt med lækre grøntsager. Hvis den her i vinterkulden rigtig skal give varmen, og man gerne vil have en stærk gryderet, så tilføj endelig bare chili eller cayennepeber i lige så rigelige mængder der passer.
Jeg er så vild med retter som denne! Smækfyldt med dejlige krydderier, varmende og nærende.
Jeg servere gerne ris eller godt brød til, men den kan også sagtens spises bare som den er.
Prøv også: min opskrift på en lækker grøntsagslasagne >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetar gryderet med blomkål og kikærter
- 2 løg, finthakkede
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 2 tsk mediumstærk karry
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt koriander
- 2 tsk garam masala
- 150 g røde linser
- 250 g kartofler, i små tern
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 400 ml kokosmælk
- 400 g blomkål, delt i små buketter
- 1 squash, skåret i tern
- 1 dåse kikærter, drænet og skyllede
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning
- 1 dl græsk yoghurt 10 %, eller cremefraiche
- 0,50 tsk chiliflager
- 10 g hampefrø
- 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løg, hvidløg, karry, spidskommen, koriander, kardemomme og garam masala i olie ved middelvarme til løgene bliver bløde.
Kom linser, grøntsagsboullion, hakkede tomater, kartofler og kokosmælk i gryden og lad det simre i 15 minutter under låg.
Tilsæt squash, blomkål og kikærter og lad retten simre i 10 minutter, hvorefter den smages til med salt og friskkværnet sort peber.
Server i dybe tallerkener med ris, og et drys hampefrø, chiliflager efter smag og lidt koriander eller persille.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Jeg har netop lavet denne fantastiske og mættende ret. Mættende på den gode måde. Tak for den og alle de andre fantastiske opskrifter du leverer. Jeg har et spørgsmål, som jeg tit tænker på, og det er om der er en årsag til, at der også skal garam masala i mange af de retter med alle de skønne krydderier. Når jeg læser indholdet i garam masala er det jo næsten de samme, som jeg doserer enkeltvist. Jeg vil dog gerne indrømme, at retten smager af lidt mere dybde og autencitet, når garam masalaen også er i. Giver det mening? Mvh Gitte
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Jamen det er da et fint spørgsmål, for det er helt rigtigt. Garam masala er et blandingskrydderi og jeg kan godt lide at spice den lidt ekstra op nogle af med de samme ingredienser som er i krydderiet i forvejen for at give en dybere og intens smag.
Kh Ann-Christine
Lækker lækker ret! Jeg havde dog problemer med at få grøntsagerne kogt møre. Det var ikke så meget væde i gryden da jeg tilsatte blomkål, squash og kikærter. Hvad gør jeg forkert? Kogte 10min mere, men blomkålen var stadig meget hård.
Vh Ida
Hej Ida
Mange tak :)
Kom endelig bare lidt ekstra grøntsagsboullion i, hvis nødvendigt.
Har du låg på? Så damper grøntsagerne nemlig i gryden og behøver ikke være dækket med væde.
Kh Ann-Christine
Hej
Den skal prøves! Jeg har et hokkaido, som jeg gerne vil “smide i puljen” skal det bages først?
Hilsen
Christina
Hej Christina,
Jeg ville blot skære det ud og lade det tilberede i retten.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine