Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vegetar-gryderet/ Aftensmad Bålmad, Mad på budget, Vegetar

Vegetar gryderet med blomkål og kikærter

Her får I min opskrift på en lækker vegetar gryderet, som er nem, budgetvenlig og fyldt med lækre grøntsager. Hvis den her i vinterkulden rigtig skal give varmen, og man gerne vil have en stærk gryderet, så tilføj endelig bare chili eller cayennepeber i lige så rigelige mængder der passer.

Jeg er så vild med retter som denne! Smækfyldt med dejlige krydderier, varmende og nærende.

Jeg servere gerne ris eller godt brød til, men den kan også sagtens spises bare som den er.

Prøv også: min opskrift på en lækker grøntsagslasagne >>

Vegetar gryderet med blomkål og kikærter
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT40MPT20M4
Ingredienser
  • 2 løg, finthakkede
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 tsk karry, medium
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 tsk garam masala
  • 150 g røde linser
  • 250 g kartoffel, i små tern
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 400 ml kokosmælk
  • 400 g blomkål, delt i små buketter
  • 1 squash, skåret i tern
  • 1 dåse kikærter, drænet og skyllede
  • 2 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning
  • 1 dl græsk yoghurt 10 %, eller cremefraiche
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 10 g hampefrø
  • 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sauter løg, hvidløg, karry, spidskommen, koriander, kardemomme og garam masala i olie ved middelvarme til løgene bliver bløde.

Kom linser, grøntsagsboullion, hakkede tomater, kartofler og kokosmælk i gryden og lad det simre i 15 minutter under låg.

Tilsæt squash, blomkål og kikærter og lad retten simre i 10 minutter, hvorefter den smages til med salt og friskkværnet sort peber.

Server i dybe tallerkener med ris, og et drys hampefrø, chiliflager efter smag og lidt koriander eller persille.