Fyldte pandekager med oksekød


Fyldte pandekager med oksekød og grøntsager er lækkert og nemt at servere til aftensmad. Mine børn er vilde med det og det er lækkert at lave de bløde pandekager selv. Fyldet er krydret og saftigt, smækfyldt med smag og den groftrevne squash giver en rigtig god konsistens, som passer perfekt til retten.
Man kan frit vælge om man vil lave avocadomos til, eller om man hellere vil servere de fyldte pandekager med en salsa, eller en dejlig fyldig salat til
Prøv også: få god inspiration til skønne salater her >>
Fyldte pandekager med oksekød
- Madpandekager
- 3 æg
- 3,50 dl mælk
- 1 nip salt
- 110 g hvedemel
- 50 g grahamsmel
- 1 spsk smør, til stegning
- Fyld
- 250 g hakket oksekød
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 gulerod, groftrevet
- 1 squash, groftrevet
- 1 dåse hakkede tomater
- 140 g majs, på dåse eller fra frost
- 100 g cheddar ost, groftrevet
- 1 tsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Avocadomos
- 1 avocado
- 1 øko lime, saft og fintrevet skal
- salt
- 0,50 tsk stødt spidskommen
- Til Servering
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 125 g salat
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Madpandekager
Pisk æg og mælk sammen med salt, grahamsmel og hvedemel.
Smelt lidt smør eller kom lidt olie på en pande og steg pandekagerne en ad gangen, på begge sider, til de er flotte lysebrune.
Oksekødsfyld
Brun oksekødet under omrøring på en varm pande med olie.
Skru ned for varmen og tilsæt løg og hvidløg, samt spidskommen og koriander. Varm godt igennem til løgene er klare og bløde.
Kom gulerod, squash, hakkede tomater og majs på panden. Rør igennem og lad det simre uden låg i 5-10 minutter.
Smag godt til med salt og peber.
Avocadomos
Mos avocadokødet med en gaffel på en tallerken og smag til med limesaft, fintrevet limeskal, salt og spidskommen.
Servering
Fyld hver pandekage med et par skefulde oksekødsfyld, lidt cheddar og rul dem sammen. Anret dem i et fad med samlingen nederst. Drys med resten af cheddarost over pandekagerne inden de skal i ovnen og bag ved 200 grader varmluft i ca. 10 minutter.
Drys med finthakket persille og server med salat og avocadomos.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Kan man pakke dem ind i staniol og prøve på at holde dem varme 1 1/2 til 2 timer og have dem med i skoven
Jeg tør ikke sige om de kan holde sig lune så længe, det tror jeg dog næppe de kan.
Men lyder hyggeligt at have dem med på skovtur
Kh Ann-Christine
Det er et godt alternativ til tortilla. Jeg lavede dem til mine børn i går og de var helt vilde med dem. Jeg vil prøve med lidt grøntsager til også næste gang for at gøre retten lidt sundere. Kødet og pandekagerne giver en god smag og generelt nem at tilberede.
Dejligt at høre, mange tak for din fine tilbagemelding.
Du kan også komme lidt ekstra gulerod, bladselleri, majs mv i selve kødet :)
Kh Ann-Christine
Det er en noget tynd pandekage dej. Er det meningen, eller er der noget i opskriften der er noteret forkert?
Ja, det er meningen at det skal være en helt alm tynd pandekagedej. Mængderne i opskriften er korrekte :)
Kh Ann-Christine
Wauw det var bare lækkert 😊 tak 🫶
Tusind tak :)
Kh Ann-Christine