Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fiskefrikadeller/

Fiskefrikadeller med remoulade og råkostsalat

I denne uge stod der hjemmelavede fiskefrikadeller på menuen i fredags.

Hjemmelavede fiskefrikadeller med råkost og en god hjemmerørt remoulade – det er virkelig lækkert mad og et stort hit hos mine børn, som elsker fiskefrikadeller.

Prøv også: min bedste opskrift på æggekage >>

PT45M

Fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade og råkost

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Fiskefrikadeller
  • 300 g torsk
  • 300 g laks, uden skind
  • 1 tsk salt
  • 2 æg
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 1 rødløg, finthakket
  • 1 gulerod, fintrevet
  • 2 spsk fuldkornshvedemel, eller hvedemel
  • 1 dl piskefløde
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk smør, til stegning
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • Remoulade
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 dl yoghurt, naturel
  • 3 spsk pickles
  • 0,50 tsk karry, medium
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Råkost
  • 3 gulerod, groftrevet
  • 2 æble, groftrevet
  • 1 citron, 3 spsk. citronsaft herfra
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk solsikkekerner
  • 2 spsk rosiner
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Fiskefrikadeller
Laks og torskefilet hakkes groft. Derefter køres det i en kødhakker, foodprocessor eller som jeg har gjort; med en kniv/hakkefunktion på stavblenderen.

Når det er blevet til en god fiskefars, piske farsen sej med en håndmikser sammen med salt i 1-2 minutter.

Tilsæt resten af ingredienserne og pisk det grundigt igennem.

Sæt farsen i køleskabet i en halv times tid, så det kan trække smag.

Steg frikadellerne i olie og smør ved middel varme.

Opskrift på hjemmelavet remoulade
Alle ingredienserne blandes sammen og smages til. (kan varieres med fintrevet hvidkål og gulerod og med forskellige urter og karse)

Råkostsalat til 4 personer
Bland citronsaft og honning, vend derefter de groftrevet æbler heri.

Tilsæt resten af ingredienserne og server straks.