Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fiskefrikadeller/

Fiskefrikadeller med remoulade og råkostsalat

I denne uge stod der hjemmelavede fiskefrikadeller på menuen i fredags.

Hjemmelavede fiskefrikadeller med råkost og en god hjemmerørt remoulade – det er virkelig lækkert mad og et stort hit hos mine børn, som elsker fiskefrikadeller.

Prøv også: min bedste opskrift på æggekage >>

PT45M

Fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade og råkost

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Fiskefrikadeller
  • 1 rødløg
  • 0,50 squash
  • 300 g torskefilet
  • 300 g laks, uden skind
  • 2 æg
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 2 spsk fuldkornshvedemel
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk smør, til stegning
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Remoulade
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 dl cremefraiche 38%
  • 1 dl pickles
  • 0,50 tsk karry, medium
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Råkost
  • 3 gulerod, groftrevet
  • 2 æble, groftrevet
  • 1 citron, 3 spsk. citronsaft herfra
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk solsikkekerner
  • 2 spsk rosiner
Udskriv 
Fremgangsmåde

Fiskefrikadeller
Kom løg og squash i en foodprocessor og kør, til det er finthakket. Tilsæt resten af ingredienserne – dog ikke smør og olie. Kør kort, til farsen er samlet og har den ønskede konsistens.

Sæt fiskefarsen i køleskabet i en halv times tid, så den kan samle sig og trække smag.

Steg fiskefrikadellerne i olie og smør på panden ved middelvarme, til de er gennemstegte og gyldne og sprøde på begge sider.

Opskrift på hjemmelavet remoulade
Alle ingredienserne blandes sammen og smages til. (kan varieres med fintrevet hvidkål og gulerod og med forskellige urter og karse)

Råkostsalat til 4 personer
Bland citronsaft og honning, vend derefter de groftrevet æbler heri.

Tilsæt resten af ingredienserne og server straks.