Rødbedeslaw
Rødbedeslaw og alle former for råkostsalat er et hit i vores hverdagsmenu. Det er en salat, som holder sig glimrende frisk og sprød til dagen efter, hvor den er skøn med et spejlæg til frokost eller morgenmad.
Jeg er i det hele taget meget begejstret for rå rødbede i køkkenet.
Den rubinrøde farve er så smuk og rodfrugten er fantastisk i både juice og salat. Rødbede har virkelig godt af at få lidt modspil fra frisk ingefær og syrlig citron – de tre råvarer tilsammen er et hit!
Prøv også: min opskrift på coleslaw >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rødbede slaw
- 400 g rødbede, groftrevet
- 1 rødløg, finthakket
- 1 æble, groftrevet
- 1 citron, saften herfra
- 25 g tranebær, tørrede, finthakket
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk dijon sennep
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 tsk honning
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Topping
- 1 spsk solsikkekerner
- 1 spsk mandler
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bland råkosten af rødbede, rødløg og æble sammen i en skål eller på et fad.
Rør olivenolie, sennep, honning, ingefær, citronsaft, salt, peber og tranebær sammen i en skål og vend det i råkostsalaten.
Smag til med salt og peber og drys med et par spiseskefulde af hakkede mandler og solsikkekerner.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Fremragende sagde min mand !
Smager vidunderlig.
Altid glad for dine gode opskrifter , der er så gennem prøvede og sikre.
Mange tak
Mange mange tusind tak, det er jeg glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Lavede opskriften med ananas og purløg istedet for æble og rødløg – smagte skønt
Brugte 2 ml store rødbeder – 6 lød af meget…
Hej
Har opfundet en prinsesse-slaw hvor gulerødder og hvidkål er udskiftet med rødbeder og rødkål eller allerhelst rød spidskål i.f.t. traditionel cole slaw. Husk at klemme saften ud af de revne rødbeder – ellers bliver den for tynd. Resultatet er meget pink…
/Birgitte