Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/roedbedeslaw/ Efterår Julefrokost, Salat, Vegetar

Rødbedeslaw

Rødbedeslaw og alle former for råkostsalat er et hit i vores hverdagsmenu. Det er en salat, som holder sig glimrende frisk og sprød til dagen efter, hvor den  er skøn med et spejlæg til frokost eller morgenmad.

Jeg er i det hele taget meget begejstret for rå rødbede i køkkenet.

Den rubinrøde farve er så smuk og rodfrugten er fantastisk i både juice og salat. Rødbede har virkelig godt af at få lidt modspil fra frisk ingefær og syrlig citron – de tre råvarer tilsammen er et hit!

Prøv også: min opskrift på coleslaw >>

PT10MPT10M4

Rødbede slaw

Tid i alt10 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 400 g rødbede, groftrevet
  • 1 rødløg, finthakket
  • 1 æble, groftrevet
  • 1 citron, saften herfra
  • 25 g tranebær, tørrede, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 1 tsk honning
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Topping
  • 1 spsk solsikkekerner
  • 1 spsk mandler
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Bland råkosten af rødbede, rødløg og æble sammen i en skål eller på et fad.

Rør olivenolie, sennep, honning, ingefær, citronsaft, salt, peber og tranebær sammen i en skål og vend det i råkostsalaten.

Smag til med salt og peber og drys med et par spiseskefulde af hakkede mandler og solsikkekerner.