Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/roedbedeslaw/

Rødbedeslaw

Rødbedeslaw og alle former for råkostsalat er et hit i vores hverdagsmenu. Jeg elsker at det er en salat, som holder sig glimrende frisk og sprød til dagen efter, hvor den  er skøn med et spejlæg til frokost eller morgenmad.

Jeg er i det hele taget meget begejstret for rå rødbede. Den rubinrøde farve er så smuk og rodfrugten er fantastisk i både juice og salat. Rødbede har virkelig godt af at få lidt modspil fra frisk ingefær og syrlig citron – de tre råvarer tilsammen er et hit!

Rødbedeslaw er super som tilbehør til mange retter og så er det også virkelig lækkert i en sandwich, en hjemmelavet burger og kan fint holde sig frisk i 1-2 dage på køl i en lufttæt beholder.

PT10M

Rødbede slaw

Tid i alt10 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 6 rødbede, groftrevet
  • 1 rødløg, finthakket
  • 1 æble, groftrevet
  • 1 citron, saften herfra
  • 25 g tranebær, tørrede, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 1 tsk honning
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Topping
  • 1 spsk solsikkekerner, eller gærskarkerner
  • 1 spsk mandler, eller pistaciekerner
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Bland råkosten af rødbede, rødløg og æble sammen i en skål eller på et fad.

Rør olivenolie, sennep, honning, ingefær, citronsaft, salt, peber og tranebær sammen i en skål og vend det i råkostsalaten.

Smag til med salt og peber og drys med et par spiseskefulde af fx. hakkede mandler, solsikke-, græskar- og pistaciekerner – eller en blanding af alle.