Rødbedeslaw
Rødbedeslaw og alle former for råkostsalat er et hit i vores hverdagsmenu. Det er en salat, som holder sig glimrende frisk og sprød til dagen efter, hvor den er skøn med et spejlæg til frokost eller morgenmad.
Jeg er i det hele taget meget begejstret for rå rødbede i køkkenet.
Den rubinrøde farve er så smuk og rodfrugten er fantastisk i både juice og salat. Rødbede har virkelig godt af at få lidt modspil fra frisk ingefær og syrlig citron – de tre råvarer tilsammen er et hit!
Prøv også: min opskrift på coleslaw >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rødbede slaw
- 400 g rødbede, groftrevet
- 1 rødløg, finthakket
- 1 æble, groftrevet
- 1 citron, saften herfra
- 25 g tranebær, tørrede, finthakket
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk dijon sennep
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 tsk honning
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Topping
- 1 spsk solsikkekerner
- 1 spsk mandler
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bland råkosten af rødbede, rødløg og æble sammen i en skål eller på et fad.
Rør olivenolie, sennep, honning, ingefær, citronsaft, salt, peber og tranebær sammen i en skål og vend det i råkostsalaten.
Smag til med salt og peber og drys med et par spiseskefulde af hakkede mandler og solsikkekerner.
Lækkert! Flot rød sag at sætte på bordet. Jeg prøver det! :)
Jeg er også helt vild med farven ♡
Revet rødbede er bare så godt! Og jeg vil glæde mig til at prøve denne opskrift! Det er dejligt at man kan lave en større portion, så der er til et par dage!
Det er nemlig dejligt bekvemt
(P.S din nye foodprocessor er jo oplagt at bruge her ;) )
Ok det lyder gud godt
en ny version af den rødbede salat jeg plejer at lave
Guf, det ser godt nok super lækkert ud, så det skal helt klart prøves :) Tusind tak for inspirationen
♡
Hej,
Skal man bruge kogte eller rå rødbeder.
Tak for inspiration til aftensmaden. ?
Det er rå rødbeder :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Mmmhh det ser lækkert ud! Nu ved jeg hvad jeg skal have til aftensmad. Jeg bliver vist nødt til at købe rødbeder på vej hjem fra arbejde ;-)
Tak for opskriften!
Lækkert og sundt! Den skal jeg da prøve snart :).
Den lyder super lækker din rødbedeslaw – men rødbeder varierer meget i størrelse – kunne man få ca gram?
Fra en stor fan :)
Den er så vildt lækker, jeg skal gerne lige måle gram næste gang jeg laver den :)
Men du kan fint regne med omkring 600-700 g rødbeder til salaten
Tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Hej
Har opfundet en prinsesse-slaw hvor gulerødder og hvidkål er udskiftet med rødbeder og rødkål eller allerhelst rød spidskål i.f.t. traditionel cole slaw. Husk at klemme saften ud af de revne rødbeder – ellers bliver den for tynd. Resultatet er meget pink…
/Birgitte
Lavede opskriften med ananas og purløg istedet for æble og rødløg – smagte skønt
Brugte 2 ml store rødbeder – 6 lød af meget…
Fremragende sagde min mand !
Smager vidunderlig.
Altid glad for dine gode opskrifter , der er så gennem prøvede og sikre.
Mange tak
Mange mange tusind tak, det er jeg glad for at høre :)
Kh Ann-Christine