Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/braendende-kaerlighed/ Aftensmad Efterår, Mormormad, Vinter

Brændende Kærlighed

Brændende kærlighed er en dejlig klassisk dansk spise.

Det er tilmed en super nem og enkel ret at tilberede og man skal sådan set blot huske at bruge rigeligt smør til den luftige kartoffelmos og finde en god bacon. Her er jeg særligt heldig, da Martin det seneste år har eksperimenteret og er blevet virkelig god til at røge vores egen bacon. Uhm!

Jeg kan rigtig godt lide at servere den lidt tunge ret med en masse skønt grønt tilbehør i form af friske krydderurter og syltede rødbeder til.

Prøv også:  opskrift på en lækker sprød rødbedeslaw >>

Brændende kærlighed
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT40MPT20M4
Ingredienser
  • Kartoffelmos
  • 1,50 kg kartofler
  • 100 g smør
  • 1 dl mælk
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 drys muskatnød
  • Brændende Kærlighed Topping
  • 350 g bacon
  • 3 løg, finthakket
  • 1 tsk rød chili, finthakket
  • 50 g smør
  • sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør
  • 100 g syltede rødbeder, i tern
  • 1 håndfuld purløg, finthakket
  • 1 håndfuld persille, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kartoffelmos
Kog kartoflerne i rigeligt vand uden salt, til de er møre.

Hæld vandet fra og pisk de møre kartofler med smør, tilsat i små tern. Pisk med en håndmikser, til kartoffelmosen er lækker og luftig og pisk derefter mælk i til den rette konsistens.

Smag til med salt, peber og muskatnød.

Topping til brændende kærlighed
Steg bacon sprød på en panden ved middelvarme, tag det af og læg det på et stykke køkkenrulle.

Sauter løgene i baconfedtet og lidt smør, til de er bløde. Tilsæt lidt finthakket rød chili, hvis du synes om det. Det giver lidt bid til retten og lidt ekstra varme.

Smag til med friskkværnet peber.

Server med syltede rødbeder og friske krydderurter