Brændende Kærlighed
Brændende kærlighed er en dejlig klassisk dansk spise.
Det er tilmed en super nem og enkel ret at tilberede og man skal sådan set blot huske at bruge rigeligt smør til den luftige kartoffelmos og finde en god bacon. Her er jeg særligt heldig, da Martin det seneste år har eksperimenteret og er blevet virkelig god til at røge vores egen bacon. Uhm!
Jeg kan rigtig godt lide at servere den lidt tunge ret med en masse skønt grønt tilbehør i form af friske krydderurter og syltede rødbeder til.
Prøv også: opskrift på en lækker sprød rødbedeslaw >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Brændende kærlighed
- Kartoffelmos
- 1,50 kg kartofler
- 100 g smør
- 1 dl mælk
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 drys muskatnød
- Brændende Kærlighed Topping
- 350 g bacon
- 3 løg, finthakket
- 1 tsk rød chili, finthakket
- 50 g smør
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør
- 100 g syltede rødbeder, i tern
- 1 håndfuld purløg, finthakket
- 1 håndfuld persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kartoffelmos
Kog kartoflerne i rigeligt vand uden salt, til de er møre.
Hæld vandet fra og pisk de møre kartofler med smør, tilsat i små tern. Pisk med en håndmikser, til kartoffelmosen er lækker og luftig og pisk derefter mælk i til den rette konsistens.
Smag til med salt, peber og muskatnød.
Topping til brændende kærlighed
Steg bacon sprød på en panden ved middelvarme, tag det af og læg det på et stykke køkkenrulle.
Sauter løgene i baconfedtet og lidt smør, til de er bløde. Tilsæt lidt finthakket rød chili, hvis du synes om det. Det giver lidt bid til retten og lidt ekstra varme.
Smag til med friskkværnet peber.
Server med syltede rødbeder og friske krydderurter
Mmm elsker brændende kærlighed, bruger dog gerne lidt persillerod i min mos.
Godt med anbefaling har lige konstateret min pande måske skal skiftes, og de låg lyder geniale, men er de så tætte når man koger?
Ja, de holder fint tætte, men har selvfølgelig små huller – men det har mange af vores tidligere gryder også haft til at slippe lidt damp ud. Jeg er meget tilfreds med dem.
Håber du kan lokke Martin til at fortælle hvordan han ryger bacon. Det kunne være interessant at prøve.
Ja, du kan tro jeg prøver ;) – han vil gerne dele, når han har fundet frem til den helt rigtige opskrift/metode og den er der næsten :)
Kh AC
Jeg ville også elske et opslag om hjemmelavet bacon! Har selv overvejet at prøve en dag.
Jeg presser lige lidt på så ;) Han er virkelig også blevet sej til at lave nogle virkelig gode hjemmerøget og saltede bacon efterhånden!
Hos os kommer der lige nogle gode æbler i tynde både med på panden når løg og bacon er stegt af. Det smager bare super til! Og masser rodfrugter I kartoffelmosen, så er det en lækker vinterret.
Ja – alt er muligt
Men så er den ikke helt klassisk mere ;-)
Det lyder også super lækkert!
Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Skal SÅ meget have det her i aften! – Købte et godt stykke bacon i går og søgte lige inspiration. Overvejer at tilføje ideen med æblet….
Lyder som en skøn menu!
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Når du skriver, at kartoflerne skal piskes og ikke moses, bliver jeg helt i tvivl. Hvad pisker du med? Mvh. Pernille
Hurtigt med en håndmikser ved lav hastighed – vigtigt at kartoflerne ikke køler af først og at det er med smør.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
En kok fortalte mig engang at mosen bliver “sej” og ikke luftig når man bruger håndmikser? Det er jo klart det nemmeste men syns altid min blev sej når jeg brugte det selvom kartoflerne var varme og jeg havde smør med i piskningen. Kh Tina
Hej Tina
Jeg har aldrig selv oplevet det, når jeg koger dem som i opskriften – uden salt.
Kh Ann-Christine