Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/braendende-kaerlighed/

Brændende Kærlighed

Brændende kærlighed er en herlig klassisk dansk spise, som altid vækker begejstring hos min familie.

Det er tilmed en super nem og enkel ret at tilberede og man skal sådan set blot huske at bruge rigeligt smør til den luftige kartoffelmos og finde en god bacon. Her er jeg særligt heldig, da Martin det seneste år har eksperimenteret og er blevet virkelig god til at røge vores egen bacon. Uhm!

Jeg kan rigtig godt lide at servere den lidt tunge ret med en masse skønt grønt tilbehør i form af friske krydderurter og fintrevet frisk rå rødbedejulienne + naturligvis de helt obligatoriske syltede rødbeder til. Hvis I gerne vil lave en salat til, så kan jeg varmt anbefale denne rødbedeslaw, som passer perfekt til retten.

Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars – hvor jeg gennem det seneste halve år har brugt deres gryder fra Hard Face serien og fortæller mere om min oplevelse med det nedenfor opskriften her.

PT40M

Brændende kærlighed

4 pers.     40 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
40 min.
Fremgangsmåde

Kartoffelmos
Kog kartoflerne i rigeligt vand, uden salt til de er møre. Hæld vandet fra og pisk de møre kartofler med smør, tilsat i små tern. Pisk med en håndmikser til kartoffelmosen er lækker og luftig, hvorefter der piskes mælk i til rette konsistens og smages til med salt, peber og revet muskatnød.

Topping til brændende kærlighed
Steg bacon sprød ved middelvarme og tag derefter af panden, som bruges til at sautere løgene i baconfedtet og smør til de er bløde og klare. Tilsæt evt en smule finthakket rød chili – det giver lidt bid til retten og lidt ekstra varme. Smag til med friskkværnet peber.

Anret og server på tallerkener med fintrevet rødbedejulienne til og masser lækre friske krydderurter.