Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/svenske-kottbullar-med-kartoffelmos-og-sauce/ Aftensmad Familiefavoritter, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn

Svenske Köttbullar med kartoffelmos og sauce

Svenske köttbullar og kartoffelmos med sauce til. Det er så lækkert!

Jeg laver mine köttbullar med et lille twist af bacon. Det kan du frit undlade, for den mere klassiske udgave, begge dele smager virkelig godt!

Denne ret bringer altid søde minder fra da jeg startede Valdemarsro i 2007 og Martin og jeg boede i Sverige. Svenske Köttbullar er i dag blevet et hit hos vores børn, som synes det er mægtig skørt, at Martin og jeg engang har boet på de kanter, hvor det var nationalspisen.

Prøv også: Opskrift på hakkebøffer i fad >>

Svenske Köttbullar med kartoffelmos
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT40MPT30M4
Ingredienser
  • Köttbullar
  • 50 g rasp
  • 1 dl mælk
  • 20 g hvedemel
  • 2 løg, fintrevet
  • 500 g hakket svinekød
  • 1 æg
  • 3 skiver bacon, sprødstegt og finthakket
  • 1 knivspids allehånde
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk smør, til stegning
  • Sauce
  • 25 g smør, + pandefedtet
  • 30 g hvedemel
  • 2 dl sødmælk
  • 1 dl oksefond
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk ribsgele
  • Kartoffelmos
  • 1,50 kg kartofler, skrællede
  • 50 g smør
  • 1 dl mælk, lunet til 50 grader
  • 1 knivspids muskatnød, friskrevet
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Köttbullar
Kom rasp og mælk i en skål og lad det trække i 10 minutter.

Kom løg, kød, hvedemel, æg, bacon, stødt allehånde, salt og peber i en skål og rør det godt sammen. Rør blandingen af rasp og mælk i. Sæt dejen til at trække smag i 30 minutter.

Form de små köttbullar med en teske og koldt vand på hænderne. Så bliver de fint runde. Steg dem på en pande ved middelhøj varme i smør og sørg for at vende dem hyppigt.

Sauce
Kom stegefedt fra panden hvor kødbollerne er stegt i en lille gryde sammen med lidt ekstra smør. Pisk hvedemel i til en melbolle og pisk mælk i, mens det varmer op til kogepunktet. Tilsæt piskefløde og oksefond. Smag til med salt, peber og ribsgele.

Kartoffelmos
Kog kartoflerne møre i usaltet vand.

Hæld vandet fra når kartoflerne er møre og mos kartoflerne med smør og pisk den med en  Håndmikser, tilsæt lun mælk lidt efter lidt til mosen er cremet og fløjlsblød.

Smag til med salt og peber, samt friskrevet muskatnød.