Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hakkeboeffer-i-fad/

Hakkebøffer i fad med krydret tomatflødesauce

Hakkebøffer er en blandt mange skønne klassiske danske retter og i dag har jeg givet den klassiske hakkebøf et twist og tilberedt som hakkebøffer i fad – i stedet for med den mere traditionelle brune sauce og bløde løg stegt på panden.

I min opskrift på hakkebøffer tilberedt i fad har jeg sneget en masse skønne grøntsager i retten, tilberedt en lækker krydret tomatflødesauce og så kan jeg virkelig godt lide at servere den med denne lækre blomkålssalat til.

Til opskriften har jeg brugt de lækre økologiske varer fra Levevis®, som har givet mig opfordringen til, at lave et indlæg med tilhørende video på en klassisk dansk ret med deres produkter.

PT30M

Hakkebøffer i fad med krydret tomatflødesauce

4 pers.     30 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

valdemarsro youtubeSe i videoen her, hvordan jeg laver opskriften >>

 

Form fire bøffer. Det er vigtigt at de er lige store og har samme højde, når de steges. Krydr dem med salt og peber og steg dem i et minut på hver side ved høj varme på en pande. De skal kun have stegeskorpe, og endelig ikke gennemsteges!

Tag hakkebøfferne af panden og anret dem i et smurt ovnfast fad.

Steg champignon i tern ved høj varme på den samme pande i 2-3 minutter og tilsæt derefter løg, porre, chorizo, timian og hvidløg, sauter det ved middelvarme til løg og porre bliver klare og bløde.

Rør derefter peberfrugt, paprika, fløde, pikantost og hakkede tomater på panden. Smag til med salt og peber og varm saucen godt igennem i et par minutter. Hæld det over hakkebøfferne i fadet og bag retten i en forvarmet ovn i 10-20 minutter ved 175 grader varmluft. Bagetiden kan variere lidt, så tjek dem gerne efter 10-14 minutter, så du sikre de ikke får for meget.

Server med fx blomkålssalat og ris – eller råstegte kartofler og rucolasalat

Pynt gerne med bredbladet eller kruspersille ved servering.