Vitello Tonnato


Vitello Tunnato er en skøn ret med kød og tuncreme og i mit køkken bliver retten oftest tilberedt af en rest steg fra dagen før. Culottesteg er virkelig lækkert, men ellers kan man nu fint bruge hvad man har af både steg fra kalv og oksekød.
Oprindeligt bruger man kalv til denne ret, men jeg synes, det er så fint at bruge hvad man nu har og på den måde få en ny super lækker ret ud af resterne fra en god steg.
Prøv også: min bedste opskrift på culottesteg >>
Vitello Tonnato
- 400 g culottesteg, kold og tilberedt skåret i tynde skiver
- 2 dåser tun i olie, drænet
- 1 dl mayonnaise
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 4 spsk kapers
- 0,50 citron, lidt saft herfra
- 1 dl pesto
- 125 g blandet salat
- 0,50 agurk, skåret i skiver
- 3 spsk kapersbær
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Blend tun, mayonnaise, cremefraiche, kapers, citron og salt og peber til en jævn sauce. Smag den til.
Rul hver skive steg med tunsauce og dryp med lidt pesto, som er blevet fortyndet med lidt olivenolie.
Anret på tallerkener med salat, agurk, kapersbær og resten af tunsaucen samt ekstra pesto.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Sikke en god idé til at få brugt resterne fra aftensmaden forinden – Jeg elsker Vitello Tonnato, men har faktisk aldrig forsøgt mig med det selv :-)
Prøv det endelig, det smager helt vildt lækkert + jeg elsker det med at lave en ny ret ud af en rest fra en tidligere ret :)
Genial måde at få brugt rester på! Jeg er ikke så vild med kogt kalvekød i vitello tonnato, så det her kunne sagtens blive et hit for mig :-)
Enig i at det er ret så genialt i forhold til at få brugt rester – sådan en kold culottesteg smager i det hele taget bare super skønt, og kan godt forsvinde lit af sig selv herhjemme, så der lige bliver skåret en skive og hapset i ny og næ ;)
Pragtfuld ret – tak for endnu en god opskrift
Tak, hvor er det dejligt at høre :)
Skal citron kødet bruges eller er det kun saften?
Det er blot friskpresset citronsaft :)
Kan man lave tunsovsen dagen før??
Det kan du sagtens
Kh AC
Jeg planlægger at lave det som en del af en italiensk buffet. Hvor mange skiver får du af 400 gram? Eller hvor mange gram kød vil du lave per person (der kommer også til at være lasagne, pizza, brød og pesto og salater)
Jeg beregner omkring 100 g oksekød pr person til en vitello tunato salat, hvis du ikke laver det som salat, så tænker jeg det er fint med 75-80 g pr person til en buffet.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Til tun saucen, er det så også olien fra tunen eller er den drænet først?
Jeg dræner den først
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Tak for alle de gode opskrifter.
Bruger i kapersbæret helt eller skåret i skiver?
Tusind tak for din søde hilsen :)
Jeg bruger dem hele, men det er helt op til dig hvis hvad du foretrækker :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine