Salade Chevre Chaud
Til min frokost i dag, har jeg forkælet mig selv med en ualmindelig dejlig salat.
Salade Chevre Chaud som både smager og ser ud af meget, meget mere end den tid, det tager at lave den.
Jeg elsker de retter, som er sat sammen af få toplækre råvarer, som tilsammen bare smager forrygende – og denne Salade Chevre Chaud er én af dem. Med gedeost skåret i skiver og ristet i ovnen på en skive godt brød, dryppet med lidt honning og serveret på salat vendt i vinaigrette og her desuden toppet med blåbær og hakkede nødder.
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Salade Chevre Chaud
- 4 skiver brød, Fx grydebrød
- 2 pakker gedeost
- 10 valnødder
- 250 g grøn salat
- 2 tsk akaciehonning
- 1 dl blåbær
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Klassisk vinaigrette
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 tsk honning
- 1 tsk dijon sennep
- 3 spsk olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Stik 16 runde cirkler ud af brødskiverne og læg gedeost på. Sæt brødene på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 10 minutter.
Rist imens valnødderne på en tør varm pande i et par minutter under omrøring.
Anret salaten på et stort fad eller på tallerkener og dryp med vinaigrette. Fordel de sprøde bagte brødskiver med gedeost på salaten. Dryp dem med lidt honning og drys med blåbær og valnødder samt salt og friskkværnet peber.
Klassisk vinaigrette
Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg tror ikke du har vaeret i frankrig og faaet en rigtig chevre chaud :). Der horer absolut ikke blaabaer til, men kvarte tomater samt gerne kvarte kogte aeg. Det er en misforstaaelse at dressingen blandes i salaten, den haeldes over. Det er en meget fordansket salat, men smager sikkert godt. Jeg har boet i Frankrig i 11 aar og elsker en fransk chevre chaud.
Men ellers mange tak for de gode opskrifter :)
Jo, det har jeg :) – men har dog ikke fået chevre chaud serveret med æg i Frankrig, men gerne med tomat, som også smager dejligt.
– og min variant med blåbær, uhm, det er SÅ godt og passer efter min smag helt perfekt til gedeosten, så den holder jeg nu fast ved :)
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej
Det er altid skønt med nytænkning og variation, men blåbær er i min optik ret langt fra hvad der oprindeligt indgår – jeg har trods utallige forsøg rundt i Frankrig aldrig oplevet blåbær i retten – der er i min optik rigeligt syre i en god salat til at balancere ost og honning.
I øvrigt tak for mange inspirerede opskrifter
Hej Venga,
Mange tak for din hilsen :)
Smag og behag … – og man skal jo endelig bare gøre som man hver især selv synes bedst om.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Mmmmm tak for opskriften på en klassiker. Hos os blev den transformeret om til et måltid, ved at tilføje en rundhåndet mængde belugalinser også har jeg byttet blåbærerne ud med friske figner.
God lørdag,
Mette
Sikke en skøn tilbagemelding! Tusind tak, det er jeg så glad for at høre ♡
Uhmm, og nu hvor de friske figner er i sæson, det er så lækkert med gedeost.
Kh Ann-Christine