Syltede valnødder
Syltede valnødder er virkelig lækkert til et ostebord, men de kan også serveres i en salat eller sammen med friske søde pærer, som en lækker snack.
Finthakkede syltede valnødder er også lækre at spise til vaniljeis, sammen med friske bær, eller med yoghurt kompot og granola til en lækker brunch.
Som en skøn variation til denne opskrift kan der tilføjes krydderier, som fx stjerneanis (det kan godt smage meget igennem), nelliker eller kardemomme.
Prøv også: skøn opskrift på saltede mandler >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Syltede valnødder
- 100 g valnødder
- 100 g brun farin
- 0,50 citron, saften herfra
- 1 appelsin, saften herfra
- 0,50 vaniljestang
- 1 dl vand
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skold valnøddekernerne, skyl dem grundigt og gnub dem lidt. Det fjerner lidt af bitterheden i valnøddekernerne.
Kom farin, citronsaft, appelsin, vaniljestang og vand i en gryde.
Kog siruplagen op til det simre og lad det simre svagt i cirka 30 minutter uden låg ved middel varme.
Kom de syltede valnødder i lagen og lad dem simre med i 10 minutter. Kom de syltede valnødder på rengjorte og skoldede glas.
Hej Valdemarsro. Jeg har lige forsøgt at lave valnødderne og fulgt opskriften slavisk. Jeg står nu med en sort karamelliseret masse der er næsten helt tørret ind. Mit komfur kan skrues op på 9, det har stået og småsimret 30 + 10 min på 3. Det kan da ikke passe?
Jeg havde de samme oplevelse igår. Det var umuligt at få massen ud af glasset. Så ud røg både glas og nødder.
Kære Ann,
Læste du mit svar til Lene?
Kh Ann-Christine
Tid til tilberedning kan variere alt efter hvilken gryde mv man bruger, så man skal endelig selv holde øje med madlavningen undervejs og tage af når konsistensen er lækker.
Tiden passer helt fint når jeg laver dem hjemme hos mig.
Kh Ann-Christine
Hejsa kan man bruge alm vanilje og ikke stænger?
Ja, det er nærmere beskrevet her: https://www.valdemarsro.dk/tag/vanilje/
Kh Ann-Christine
Lyder virkelig lækkert, og med et mandeltræ der ser ud til at give rigtig mange mandler i år tænker jeg det skal afprøves. Men hvordan/med hvad spiser man det til. Er klar over, at f.eks. valdnødder, så tager man kun nødderne op og spiser til et stykke ost, men hvad ellers.
Hej Susanne,
Jeg har delt lidt inspiration til brug i introteksten lige inden opskriften
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Super lækre valnødder. Jeg har et glas i køleskabet, som har stået i 10 mdr uden at blive dårlig, selvom der er åbnet for det. Bare til info
Disse syltede valnødder er virkelig lækre. Vi fik dem til ostebord sammen med nogle venner og flere ønskede opskriften.
Tak for dine fine opskrifter.
Jeg kan også varmt anbefale din gløgg.
Hvor er det dejligt at høre! Mange, mange tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Kan de holde sig udenfor køl i nogle dage hvis man har tilsat atamon og glasset ikke har været åbnet? (Jeg overvejer at ungerne skal lave diverse syltede lækkerier som hjemmelavede julegaver i år)
Hej Louise,
Det kan det sagtens – og skøn ide!
Jeg ville ikke selv vælge at tilsætte atamon, men i stedet blot rengøre glassene grundigt, skolde dem med kogende vand og evt slynge dem med en cl cognac eller lign spiritus. Så holder det sig også glimrende :)
Kh AC
Kan man bruge den samme opskrift bare med en blanding af valnødder, mandler og hasselnødder?
Ja, det er også lækkert, så det kan du sagtens gøre.
Rist evt hasselnødderne i ovnen og gnid skallerne af i et klæde inden.
Kh AC
Hvor tykt bliver det efter det er kommet på køl.. lavede det i går og kan nu se det er helt hårdt/karamel agtig.. måske jeg bare skal tag det ud et godt stykke tid før vi skal bruge det.
Det lyder til at det har kogt for længe. Du kan evt koge det op til det løsnes og fortyndes lidt med en smule ekstra vand. Ellers prøv i første omgang blot at sætte det i alm stuetemperatur og se om det hjælper :)
Kh AC
Når der laves dobbeltportion så bliver fordampningsfladen i gryden mindre, og det tager længere tid at koge lagen ind. Jeg vil anbefale at hælde lagen over i en stor pande eller sautergryde, koge den op og lade den småkoge 10-15 minutter uden låg eller til den er kogt lidt ekstra ind og er perfekt. Vær endelig opmærksom på at den tykner lidt ekstra, når den køles af.
Tak for din søde hilsen ♡
Kh Ann-Christine
God morgen Ann-Christine
Tak for svar, det vil jeg prøve næste gang?. Den portion, jeg lavede i går, er nemlig allerede spist til ostebord i aftes. Så smagen fejlede ikke noget, og flere gæster spurgte til din opskrift.
Mange hilsner Ninna
Hvor er det skønt at høre at det blev en succes :)
Tusind tak for en dejlig opskrift på Valnødder syltede, de smager bare. Jeg havde ikke nogen citron men kom lidt lime , appelsin havde jeg heller ikke men lidt saft fra mandarin. Jeg kom lidt mindre vand ved men kom så i stedet et skvat Ahornsirup i. Det blev så lækkert.
Hvor er det dejligt at høre – og skønne tilføjelser til opskriften :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej :-)
Jeg har rigtig mange valnødder i år, så din opskrift skal prøves.
Hvor mange stjerneanis bruger du til en portion – hvordan med nelliker og kardemomme?
Tak for mange dejlige opskrifter.
Hvor skønt!
Jeg synes stjerneanis hurtigt smager for meget igennem, så den er jeg lidt varsom med og bruger kun en, som jeg fisker op inden de syltede valnødder kommes på glas.
2-3 nelliker og 3-4 kardemommekapsler synes jeg passer godt til, og dem lader jeg gerne være med i glasset.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Kan man bruge valnødder man lige har samlet udenfor til denne opskrift?..tak for en virkelig god side…
Jeg tror sagtens du kan bruge nyhøstede valnødder til opskriften også, men det er dog ikke testet.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Skal vaniljestangen flækkes
Ja, det skal den gerne
Hej… jeg synes det er svært at få al skallen af nødderne… hvordan gør du?
Det skal eller behøver ikke fjernes. Den bitre hinde og smag på valnødderne opløses af det kogende vand, så hvis du smager på dem vil du opleve at de er langt mindre bitre i smagen efter at være skoldet. Mine er også inkl skind ♡
Hej Camilla. Jeg er i gang med at lave syltede valnødder. De har nu stået og simret i 30 min og er stadig tyndt som vand. Bliver det tykt når det er afkølet?
Det bliver lidt tykkere når det er afkølet.
Kan man egenlig genbruge lagen?
Altså når alle valnødderne er spist, kan jeg så skolde nogle flere valnødder og komme dem i, eller er det opkogningen der gør tricket ?
Du kan sagtens genbruge lagen :) Det har jeg gjort flere gange og den er god både med skoldede valnødder, mandler og hasselnødder mv
God fornøjelse
hej, jeg bor i Italien og har ikke brun farin. kan det laved med almindelig hvid sukker?
Tak.
Arianna
Ja, det kan du sagtens :)
Hej
Jeg bor i et land, hvor man ikke kan få brun farin :-( Har du et forslag til alternative? Ville så gerne kunne lave denne lækre opskrift :-P
Du kan sagtens bruge rørsukker også :)
Tak for hurtigt svar! Nu er det sat over og står og simrer på komfuret:) Jeg har fulgt din opskrift også mht skoldning, men synes ikke hinderne gik af… Jeg håber, det bliver godt alligevel. Så vidt jeg husker, plejer hinderne også at være på i de versioner, jeg ellers har set.
Fortsat god tur!
Mvh
Katrine
Hej Katrine,
Jeg lader også hinderne blive på, men det bitre i dem forsvinder ved skoldning.
Jeg håber det bliver godt :)
Kh AC
Jeg ved godt, I er afsted på drømmerejsen lige nu, men jeg kan se, du er ret meget online, så måske der er håb for at du også kommenterer…? Mit spørgsmål går på hvorfor du skolder valnødderne fremfor at riste dem, som jeg kan se er praksis i mange andre opskrifter?
Og så af undring – hvad er forskellen på syltede valnødder og valnøddesirup? I de opskrifter jeg har set, kan jeg ikke rigtig gennemskue, hvori forskellen består.
På forhånd tak for hjælpen!
Og fortsat god rejse – har læst lidt med ind imellem og det ser MEGET dejligt ud alt sammen!!
bedste hilsner og tak for en god blog med masser af inspiration og gode idéer:)
Katrine
Hej Katrine,
Ja, det kan du tro :) Jeg er som regel online en smule hver aften, når børnene er puttet :)
Og tusind tak, det er dejligt at have bloggen med på eventyr og at dele lidt af alt det vi oplever her.
Jeg skolder dem fordi hinden omkring valnødderne smager lidt bittert og det forsvinder ved skoldning. Jeg kender ikke andre opskrifter på det, men mon ikke også du snildt kan riste dem, hvis du synes bedre om det.
Mht navnet så er det nok mest et spørgsmål om hvad man kalder tingene. Jeg synes en sirup er mere ala disse her: http://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-sirup-8-gode-varianter/ hvor dette er valnødder i en krydret lage og derfor kalder jeg dem syltede … tror det mest er en smagssag ;)
Kh AC
Hej Camilla.
Jeg har ikke prøvet, men når/hvis du putter atamon i blandingen, så kan de holde sig “længe”, hvis ikke, kan de formentligt også holde sig i et godt stykke tid pga. sukkerlagen (tænk på honning og sirup, der også kan holde sig forholdsvist længe pga det høje sukkerindhold..).
Men jeg skal lave dem imorgen, og jeg er ret sikker på, at de ikke holder sig længere end til desserten :-)
hejsa
tak for en god opskrift..
hvor længe skal valnødderne stå før de er klar til at blive spist
Lars