Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/syltede-valnodder/

Syltede valnødder

Syltede valnødder er virkelig lækkert på et ostebord, i en salat eller sammen med friske søde pærer som en lækker snack.

Finthakkede syltede valnødder er også lækre at spise til vaniljeis, sammen med friske bær, eller skyr eller yoghurt sammen med kompot og granola.

Som en skøn variation til denne opskrift kan der tilføjes krydderier, som fx stjerneanis (det kan godt smage meget igennem), nelliker eller kardemomme.

Prøv også: skøn opskrift på saltede mandler >>

PT40M

Syltede valnødder

Tid i alt40 min.
Arbejdstid10 min.
Antal1 portion
Holdbarhed2 måneder
Ingredienser
  • 75 g valnødder
  • 75 g brun farin
  • 1/2 citron, saften herfra
  • 1/2 appelsin, saften herfra
  • 1/2 vaniljestang
  • 1 1/2 dl vand
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Skold valnøddekernerne, skyl dem grundigt og gnub dem lidt. Det fjerner lidt af bitterheden i valnøddekernerne.

Kom det hele i en gryde og tænd for lav varme. Det skal lige simre svagt i 30 minutter uden låg ved middel varme, til lagen er blevet lækker sirupsagtig.

Når lagen er tyknet en anelse hældes de syltede valnødder og lagen i et helt rengjort og skoldet glas.

Opbevares på køl og kan holde sig i 2-3 måneder.

Opskriften giver ca 2 dl